Det är våra skillnader som gör oss starka del 1

Hej!
 
I dagens samhälle och i Sverige är det viktigt att kunna placera människor i olika fack, eftersom det i sin tur ger en bild av hur personen kommer att vara och lite vilka förväntningar som finns osv. Det finns även en hel del tysta regler i form av normer som vi på ett eller annat sätt försöker följa medvetet/omedvetet eller bryta emot. 
 
Alla har i sin tur olika värderingar och förutfattade meningar/ fördomar om människor och olika grupper. Bortsätt från dessa grupper och grupperingar finns det olika majoriteter och minoriteter som inte vill tillhöra någon typisk grupp inte vill definiera sig och inte håller med de olika normer och dylikt som finns. 
 
Visst fattar jag hur dessa oskrivna regler och fenomen har uppkommit men vikten i att tillhöra eller inte tillhöra olika grupper är något som jag finner mer intressant. Det viktigaste är ändå att personen/personerna i fråga ska kunna vara sig själv, definiera sig eller inte definiera sig till det då mår bäst av och få vara sig själva. 
 
I allt detta är acceptans och respekt för de olikheter som finns viktigast. Ett samhälle där alla tänker likadant och där alla definierar sig likadant skulle bara skapa kaos. För eller senare skulle ett sådant samhälle rasa samman. Det är med skillnaderna och olikhtererna som vi blir starkare som vi kan skapa ett mer intressant och på många sätt mer välfungerande samhälle. Jag säger inte att samhället inte fungerar däremot bör man lyfta fram och inte undangömma de skillnader som finns bland oss. 
 
Det är också väldigt lätt att exempelvis dra alla över en kant för att en del väljer att stötta en viss organisation eller förening. Ibland kan detta vara skönt då man slipper förklara sig hela tiden och istället bara får vara men ibland skapar detta också problem. 
 
Även om valet inte riktigt tyde på ett öppnare/ett mer accepterande samhälle för alla så finns det fortfarande många olika häftiga och bra föreningar/organisationer och personer som arbetar dagligen för att Sverige och världen ska bli mer öppen och accepterande för våra olikheter. Något jag tycker är fantastiskt. För oberoende om du definierar dig som något eller inte som något alls så är vi alla fortfarande människor, och på insidan ser vi alla likadana ut. Det är det yttre som formar oss och de yttre som gör oss olika och samtidigt så unika. 
 
Detta är troligen bara ett första inlägg där jag skriver och diskuterar olika tillhörigheter och skillnader som hjälper oss att finna oss själva. 
 
Det är där vatten blir till land vi alla möts!
Fotograf: Elise Carson ©
Bild: solnedgång minnesgärdet
 
//Elise C 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback