Take a step in the right direction literally!

Hej!
 
Ja vi alla vet att miljön och naturen är väldigt ansträngd på sina håll och att många områden är under häftiga förändringar tack vare att vi överanvänder och förstör många av de system som finns inom naturen genom ökade utsläpp och förhöjda värden av kemikalier och dyl. 
 
Det är inte bara naturen vi förstör, vi förstör också våran existens i längden. Allt fler sjukdomar upptäcks men vad som orsakar dem är svårt att säga, för varje preparat vi får i oss finns det papper på att en viss mängd är "okej" och inte skadligt. Det är dock när vi får i oss flertalet olika ämnen som i sig och i en liten mängd kanske inte är skadlig men i större mängden och i kombination med andra ämnen har vi ingen aning om hur de påverkar oss. 
 
Allt fler udda ämnen som har tagits fram för vårat välbefinnande släpps ut i naturen och eftersom vi generellt ligger högst eller högt upp i näringskedjan får vi i oss stora mängder av dessa ämnen. Detta är ett problem, idag kanske vi inte ser konsekvenserna av detta handlande men när vi gör kan det vara försent att göra förändring eftersom effekterna har byggts upp och skapats under en lång tid. 
 
Så till poängen, vi alla bör göra något för att på ett eller annat sätt handla på ett sådant sätt att det inte tär på naturen och vår miljö. Det är inte alltid lätt att veta vad som kan göra en skillnad som är en tillräckligt stor/liten uppoffring / förändring att det ska fungera och passa in i vardagspusslet. 
 
Det är lätt att vara bekväm och göra saker även om en vet att det inte är så bra och tänka att en kan göra annat för att "kompensera" för den "dåliga" handlingen. hittade nyss en bild på detta fenomen som jag delvis håller med:
 
 
Denna bild gillar jag och tycker säger mycket, ett enkelt sätt att göra en stor skillnad kan tyckas. Jag håller fullständigt med om att det är en enkel åtgärd. Dock vet jag också med mig att delar av USA är väldigt olik Sverige. Om det är något land jag känner till där en är ytterst beroende av bil så är det USA. Att ta sig från ett shoppingcenter till en affär i utkanten var nog utmaning. Den två kilometer långa promenaden hade varit betydligt lättare att göra med hjälp av en bil istället för att gå. med hårt trafikerade vägar med fyra filer och knappt något övergångställe gör denna lilla och korta promenad till en utmaning. Dock går det att göra mycket för att underlätta detta.
 
Sen kan jag tänka mig att många föräldrar inte kanse är bekväma med att släppa iväg barnen själv till skolan men om möjligt är en promenad på morgonen en trevlig början på dagen och speciellt när en har hund, Ett ypperligt tillfälle att både spara på resurser, våran miljö, umgås med barnen, ge hunden en promenad osv. Ja det skulle kunna vara en fin början på en typisk vardag. Hoppas att USA tänker på sådana detaljer när de fortsätter att bygga ut och tänker på att göra det möjligt att ta sig från plats A till B utan bil utan även med cykel eller att gå.
 
Jag vet att detta verkligen är möjligt i en del städer och att det finns gott om bra möjligheter att ta sig från en plats till en annan via promenad stråk och bra cykelvägar men det gäller långt ifrån alla städer. Hoppas på att se en positiv utveckling på detta tema! 
 
USA är ett för övrigt bra exempel på ett land som har allt från väääääldigt miljömedvetna människor som gör allt möjligt för att underlätta och förbättra situationen för sig själva, miljön och dess omgivning till raka motsatsen och alla möjliga varianter där i mellan. :)
 
// Elise C 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback