Debatter och kaos som går över styr:

Hej på er!
 
Gårdagen blev ett enda stort kaos men morgonen började lite bättre. 
 
Under gårdagen blossade bland annat en stor debatt som fått hundratals kommentarer den ena värre en den andra, från människor som förstår hur islandshästmarknaden fungerar och de som anklagar människor för mördare. En har påpekat hästhanteringen på Island där hästar hela tiden skickas till slakt även om de är friska och skulle kunna ha ett användningsområde. Hästen har helt enkelt inte blivit vad man hoppats och önskat och enligt en del resonemang är det inte värt att sälja hästen och istället skickas den. 
 
Hästhållningen här i Sverige skiljer sig på många sätt från hästhållningen och synen på hästar på Island. Mycket på grund av att vi här i Sverige många gånger inte har ett så stort antal individer och för att det är en kostnadsfråga att ha och äga häst här i Sverige. Det krävs kort och gott mer resurser för att ha en häst i Sverige i jämförelse med Island. 
 
Debatten handlade om frustrationen kring den islandshäst marknad som idag råder och att inte sälja hästar till skampriser. Avlaren i fråga hade då tagit beslutet att skicka hästarna till slakt istället för att sälja dem för ännu lägre än de skampriser han redan lagt ut dem för utan att få något vettigt resultat. 
 
Jag förstår båda sidor, samtidigt som det är ganska brutalt att två oskyldiga individer med framför sig ska få sätta livet till på grund av den kassa marknaden. Samtidigt som avlarna får allt mindre betalt för de hästar och avkommor de avlar fram. En verksamhet som är allt hårdare utsatt på grund av marknad, efter frågan och ekonomiskt. 
 
Ska bli intressant att se vad denna debatt kan väcka för debatter och reaktioner i förlägningen. Också om någon av de mer riksteckande eller större organistationer inom denna branch väljer att sätta sig in i problematiken. 
 
En helt orelaterad bild på min underbara häst: 
 
//Elise C 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback