Den tysta maktstrukturen som markerar våran vardag!

Hej!
 
Den tysta maktstrukturen finns överallt, förväntningar, normer, reklam osv. Ja trotts att samhället och Sverige på en del plan ses som mer jämnställd idag är det fortfarande många områden och platser där den tysta maktstrukturen tar stor plats. En så enkel sak som att gå på gatan och få möte många kvinnor viker undan istället för att stå upp för sig själv och inte göra det. Sen kan det av praktiska skäll vara att man viker undan ändå men ja utan att ha någon grund kan jag tänka mig att många killar/män förväntar sig att kvinnor ska vika undan. 
 
Många kvinnor som gör sig hörda och som syns trakasseras också hårt just på grund av att de sysn och hörs i en helt annan utsträckning än män med starka åsikter. 
 
Reklam är också ett typiskt område där det är otroligt tydligt hur en man respektive kvinna framställs. Kvinnor är oftast lätt klädda och poserar för att tillfredställa betraktaren medans männen visar på makt och paserar i egenskap för sig själva. Männen fotas också många gånger något under ifrån som att mannen/männen i bilden är de som betraktar och tittar ner och kvinnor gärna lite från sidan och antingen rakt på eller lite uppifrån. 
 
I och med detta inlägg ska jag försöka ta några bilder på en kille och vissa lite skillnaderna som jag beskrivit här i detta blogg inlägg. 
 
Med andra ord så är den tysta maktstrukturen otroligt inprentad i våra hjärnor att vi inte ser det som något konstigt när vi möter reklam bilder med stora skillnader mellan män och kvinnor och hur de framställs. 
 
Här är en intressant artikel om ni vill läsa vidare om just detta ämne: Artikel
 
//Elise C
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback