Endometrios - En sjukdom som för många är okänd (manifestation)

Hej på er!
 
Efter demon förra söndagen under Internationella Kvinno dagen har jag bestämt mig för att försöka gå på större/mindre event som jag anser viktiga och intressanta att gå på och delta i. Även om demonstrationen den 8 mars inte riktigt blev som väntat, när den tog en snäv vändning, var det väldigt intressant att följa polisarbetet men också demonstranterna och deras agerande. 
 
Idag var jag iväg på en Manifestation för Endometrios en sjukdom som drabbar många som är födda med livmoder som kan ge stora smärtor och som gör vardagen mycket mer komplicerad för många. Här i Sverige har det varit svårt att få rätt hjälp och ett inkluderande och förstående bemötande. Smärtorna som många gånger kommer i samband med mensen är sedda som normen snarare än någonting annat, ett problem som måste tas itu med. 
 
Blev en bra manifestation med flera intressanta och engagerade talare. Det kom även upp många egna berättelser från personer som själva är drabbade och där smärtor och "endo" är en stor/liten del av dennes vardag. 
 
Otroligt svårt att veta hur mycket/lite kläder man ska ha på sig just nu, vilket självklart resulterade i en liten under drift en väldigt kylig manifestation men ja väldigt värt det och roligt och intressant att vara på plats och dessutom träffa bra och engagerade vänner och bekanta gjorde manifestationen till en fin kväll! 
 
Så nu hoppas vi att det i den svenska sjukvården ska bli en förändring som gör att sjukdomen uppmärksammas ännu mer och där de som drabbas eller tros kan vara drabbade får den hjälp de är berättigade till! Detta är en process som självklart inte sker över en natt men känns som vindarna blåser i rätt riktning och många viktiga personer som är med på tåget och vill engagera sig vilket är viktigt!
 
//Elise C 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback