Nya lagar för miljön i Frankrike!

Hej på er!
 
På tal om miljö och alla olika mål som både Sverige och andra länder sätter upp med hopp om att nå dem så ar ni Frankrike infört en ny lag. Lagen går ut på att exempelvis mataffärer inte får slänga varor som börjar bli gamla utan dessa ska skänkas till "Bättre behövande" eller för att ta vara på produkterna till exempelvis biobränsle och dyl. En lag som låter som en bra lösning och egentligen förvånar det mig att den inte kommit tidigare. Får se om Sverige kommer på någon liknande lagstiftning. Är själv inte så påläst kring lagstiftning och hur det ser ut i Sverige på denna punkt. Jag vet att det dock har funnits problem med mat som hamnat i konteinrar utanför butikerna där andra försökt ta del av detta på ett sätt som inte riktigt fungerat. Vilket också har lett till andra konsekvenser. 
 
Ska bli intressant och se hur och om det fungerar. Med lite tur tar även andra länder efter. Sjukt vad mycket vi slänger varje år. Problemet är många gånger inte att vi inte producerar tillräckligt med mat utan snarare hur den mat som produceras på bästa sätt kan tas tillvara. 
 
Hade tänkt slänga in en dokumentär om matproduktion och olika projekt där de försöker flytta in produktionen till eller närmare städer en väldigt intressant och bra utveckling som i längden troligen kommer att bli allt viktigare. Inte minst för att minska transporter av livsmedel och andra omkostnader. 
 
Bild från Kungsträdgåren.  Fotograf: Elise Carson 
 
//Elise C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback