Min relation med dig

 

 

Varje relation och varje möte med en ny person är en möjlighet. Även om inte alla personer du träffar eller möter är sådana du klickar med eller faller dig i smak finns det alltid något att lära sig. 

Relationen är alltid baserat på minst två parter och interaktionen i mellan dessa personer. Ett komplext och stundtals ganska komplicerat sammanhang som vi inte alltid kan ”wrap our head around” men en kan alltid ge det ett försök. Ibland är det onödigt och ibland är det väldigt viktigt att göra ett försök att förstå hur och varför saker fungerar eller inte fungerar.

Den personen som du tycker är en idiot kanske plockar fram en sida av dig du inte vill se eller tycker är obehaglig eller jobbig. Samtidigt kan andra plocka fram spännande och intressanta sidor hos dig som du känner dig nöjd eller stolt över.

Av varje relation lär man sig alltid något, det behöver inte vara självklart när du är mitt uppe i den men efteråt eller när tid hunnit passera är det lättare att se hur och vad som funkar eller inte funkar och hur interaktionen sätt ut mellan de båda parter.

I de flesta relationer med andra människor så har du lärt dig något nytt om dig själv, övervunnit något, trotsat dig själv, gjort det där som du gör hela tiden men då kunnat förbättra osv. Vi lär oss också av personen vi interagerar med, hur personen funkar och vad som kan leda till vad.

Antagligen är reaktionen på olika saker från både ens egna men också den andras perspektiv inte helt unikt utan en variation på hur vi som människor brukar reagera eller agera på olika saker.

Så en relation som kanske i dina ögon varit onödig eller ohälsosam eller av annan anledning inte funkat har du alltid lärt dig något. Sen blir kanske en del relationer väldigt korta och då finns det kanske skäl till det.

 Eller väldigt långa fantastiska och intressanta och då finns det ”incitament” för det. Interaktionen mellan människor är bland det mest intressanta som finns och något vi alla känner till och går igenom på ett eller annat sätt.

//Elise C 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback