Miljövänliga och praktiska hus!

Hej!
 
Här är andra tips på bra och miljövämliga strategier och lösningar för hus och boenden.
 
 
 
//Elise C

Compact living space!

Hej!
 
Här är ett bra och inspirerande exempel på att kompakt och trevligt hem! 
 
 
 
//Elise C 

Happenings in the City of Stockholm!

Hej!
 
Om jag med lite tur kan bli frisk idag. Åkt på en förkylning efter att ha varit med många nya förkylda barn på dagis under förra veckan. Att då heller inte sova ordentligt ger konsekvenser. Nu ska jag dock få ordning på det med lite tur. 
 
Imorgon är planen att jobba, och sedan att åka och se föreställningen Stormvarning. En musik föreställning med många artister men även med en hel del talare som kommer att prata om klimatet och naturens resurser, däribland vatten. En av talarna är pappas chef Johan Kuylenstierna.  
 
föreställningen kommer att ta plats i Vitabergsparken och börjar kl ca 18 
 
Pappa vid Lake Michigan vintern 2013/ 2014 Fotograf: Elise Carson ©
 
Fåglarna Fotogtaf: Elise Carson ©
 
Gestalter på berget med mälaren i bakgrunden. Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C 

Stormar - Klimat - Världen - Konsumtion!

Hej!
 
Overshoot day var under förra veckan. En dag som kommer allt tidigare för varje år som passerar. Overshoot day är den dag då vi använder mer resurser än vad som egentligen finns tillgängliga här på jorden. Något som kanske inte direkt kommer att märkas men om vi fortsätter på de vis vi handlar och använder resurserna idag kommer det att bli allt större konsekvenser. 
 
Många forskare har sätt att naturen förändrats under åren och befarat att allt mer extrema väderförhållanden skulle bli ett faktum. Denna sommar är ett ganska typiskt exempel på detta fenomen. En del tycker och tänker troligen också att ja de e klart att väder och klimat skiljer sig och varierar från år till år. Dock kan man se tränder, Många andra länder har drabbats hårt men här uppe i Sverige har vi också kännt på naturens krafter i form av många stora åsk och regn oväder som lett till översvämmningar. Vi har även haft en stor värmebölja, och en stor brand i västmalnad. Något som ställt till det för många människor runtom i Sverige.
 
Det komsika i detta är att varje dag som jag nu pendlat till jobbet och varit mycket i stockolm, så ser man allt fler byggen av stora gallerior och affärer och dyl är såklart överallt i en stor stad. Samtidigt så har vi konsumenter och vår enorma över konsumtion varit på agendan länge. 
 
Något som dock är väldigt bra i Stockholm är den lokala trafik som finns i form av tåg, tunnelbana, bussar etc. Som ändå fungerar relativt bra. Även om den inte varit helt fel fri unde den vecka då jag pendlat till och från stan. 
 
Några enkla sätt som du kan göra skillnad är:
 
*Återvinning, plast, kartonger, glas, metall samt panta flaskor. 
*Ta cyckeln eller gå de sträckor som är möjliga. 
*Köpa ekologiska och kravmärkta/svensk tillverkade varor som gärna är närproducerade
*tänka på din vatten konsumtion.
*Återanvända energi som du redan använt, exempelvis använda vatten som du kokat ägg i till disk eller dyl. 
*Återanvända eller byta prylar och möbler istälet för att alltid köpa nya och slänga de gammla. 
 
Jag vet själv att det är lätt att vara bekväm, men vi kan alla göra skillnad tillsammans och försöka göra skillnad. Att vara medveten är ett bra första steg till förändring!
 
Foto: Vattenglas, upp och ner. Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C 

Från grumligt till klarhet?

Hej!
 
"Din andnings teknik är lite annorlunda - oj de var inte meningen jag behövde luft" - Sångare som sitter och spelar gitarr och sjunger. roligt citat från ett musik klipp på tv. 
 
WHat to do what to say, idag hade jag hoppats på att få lite mer klarhet i vad hösten kan innebära, betyda och i praktiken vart jag kan tänkas befinna mig. Gick inte riktigt som jag hoppats, kändes ganska lönlöst att prata med en Syo i mitt läge. Att klockan var mycket eller att det blev och var som det blev vet jag inte men mer klarhet har jag inte fått. 
 
Nu är lite frågan vad jag kan utgå från för att komma vidare. Har satt 1 September som en deadline för mig själv då jag förhoppningsvis ska fått till lite klarhet i det en så länge grumliga vattnet. 
 
Nu är det plan B eller två som gäller, om jag inte kan få mer klarhet i utbildning kanske jag kan hitta det i jobb och med lite tur även i boende inom en snar framtid. 
 
När jag tänker på klarhet i jobb tänker jag en tillvaro där jag inte flyger som en bomerang till vardags. arbetspass på kort varsel, veckor som förändras för varje dag som går när jag trodde att jag möjligen hade ett schema/vecka som inte gick att förändra så mycket. 
 
 
//Elise C 
 

Let me FLY!

Hej!
 
Ja sommar och jobba har varit som handen i handsken. lite under heltid i Juni 212h jobb i Juli och 180 i Augusti jo jag jobbar hela tiden iprencip. Så här till hösten har jag haft väldigt många olika planer samtidigt som jag inte varit så nöjd över min nuvarande situation med boendet, och lite vilsen eftersom jag inte vet vad som kommer att hända i höst. 
 
Klart att jag trivs grymt bra med mina jobb. Enda och möjligen stora invändningen jag har är att det är förbannat svårt om inte omöjligt att planera då jag blir inringd och får pass både på lång och kort varsel och att då planera något annat känns ganska lönlöst om inte meningslöst. 
 
Med tanke på min boende situation slängde jag iväg ett mail igår om en lägenhet i närheten, jag har också under de senate dagarna sutit och tittat på både bilar lägenheter/hus och mer stabila jobb möjligheter och sutit och klurat. Ikväll har jag även bestämt mig för att slänga iväg ett par mail till England och några ansökningar för att med lite tur få till lite mer struktur. 
 
Jag ska också börja jobba med ett nytt foto projekt hade jag tänkt, exakt hur detta kommer att gå till är inte riktigt klart ännu, men kul ska det bli i alla fall! och med lite tur får jag till bra resultat! tänkte inte avslöja allt för mycket men temat är vilda djur och frihet. 
 
 
//Elise C