Just do it, stop w8:ting

Hej!
 
Jag har länge velat åka utomlands och hitta på saker, och ja vad vore inte roligare än att åka iväg på något med en bra vän. Något som varit min plan flertalet gånger, ofta drömt och planerat tillsammans med vänner om intressanta och roliga platser att åka till och saker att göra. En så länge har jag dock inte haft så mycket tur. Det är allt för ofta som ekonomi, schema och livet i sig dragit i nödbromsen när en äntligen börjat få upp hoppet om att det denna gång kanske äntligen kommer att bli av. Under en tid kändes det mest som om jag satt och väntade in personer som jag haft planer med och dyl. 
 
Jag har dock under de två åren sedan gymnasiet insätt att det inte riktigt är värt att försöka göra några större planer med andra utan satsa på saker och ting själv. Den enda som kan bestäma och avgöra om något är då mig själv och i de läget är det betydligt lättare. Orken att fortsätta att sitta och hoppas har lite svalnat av. Stundtals känns det lite som att stå och trampa vatten med hoppet på mina axlar men ja det är dags att agera och släppa planer och förhoppningar med andra. Istället bestäma mig för vart och när och bara göra det. FInns så många olika roliga och intressanta projekt/jobb/ kurser och volontärs resor som kan bli både en upplevelse, som kan ge mig ännu mer intressanta erfarenheter inom områden som jag är intresserad av och verkligen brinner för. 
 
Jag kan idag inte riktigt säga själv när det skulle vara möjligt att åka iväg under en längre period då min första prioritet är att bli klar med skolan och få till en bra kandidat examen. Dock finns det alltid sätt att snudda vid drömmar, förhoppningar och potentiella projekt och länder. Något jag tänker försöka titta närmare på under hösten. För att sedan när jag studerat klart släppa ner sten och andra krokar och prova mina vingar fullt ut. Något jag verkligen ser fram emot. 
 
Orkar inte trampa vatten . vill . bara . framåt . Vidga mina vyer och inspireras! 
 
Låt vingarna bära och kasta dig ut! 
 
//Elise C 

When summer kicks in!

Hej på er!
 
Precis hemkommen från jobbet, härligt väder idag! Passa även på att komma ut lite på jobbet idag igen vilket är mysigt, upptäcker hela tiden intressanta och fina ställen som jag haft noll koll på tidigare som ligger högst tio minuter från min lägenhet. Mycket en kommer på när jag börjar röra mig runt i stan utan en given destination. 
 
Lätt att sitta och inspireras så här under sommaren och ideér om kommande projekt löper ammok just nu härlig härligt. Vill bara komma ut och komma igång, dock krävs en del för att det ska hända! 
 
Tog mig ett steg närmare en potentiell dröm igår, får se hur deta hela utvecklar sig eller inte utvecklar sig. spännande är det i alla fall. 
 
Boende är något jag tänker ofta på just nu, något som stressar mig, Vill verkligen bo kvar där jag bor idag, Vill inte behöva flytta gång på gång på gång och stå inför osäkerheten om vart jag ska tavägen hela tiden. i slutet av förra året hade jag en förbannad tur och hittade min gryma lägenhet. Lägenhetens läge har antagligen varit en väldigt stor bidragande faktor till varför jag faktiskt kommit att trivas ganska bra i stan. Från att ha varit en tjej på landet och en så kallade "lantis" ända in i benmärgen har det hänt mycket! Ser fortfarande fram emot att bo på en liten gård eller dyl där jag kan ha mer utrymme för alla mina små projekt men ja Stockholm är inte helt fel. 
 
Under kommande termin hoppas jag på att kunna bättre planera min tid för att i slutändan också kunna engagera mig och göra ännu mer saker utanför skolan. Något jag hoppas och ser fram emot! 
 
Härlig sommardag! 
 
//Elise C

Paddling på schemat

Hej på er!
 
Ytterligare en dag på jobbet har passerat, gårdagen var fantastiskt kul! Äntligen komma ut och paddla lite! sätt fram emot det länge, Hade även med mig en vän ut vilket var roligt även om jag var tvungen att fokusera lite på mig själv för att få in en bättre paddlingsteknik. Fantastiskt kul! Hoppas verkligen inte att det dröjer allt för länge förrens jag är ute och paddlar igen!! 
 
Kvällen spenderades i kungsan med ett cover band av ACDC. En väldigt fin kväll som dock inte riktigt slutade som jag hade planerat. Efter att brandlarm och utrymmning av Centralstationen var ett faktum bestämde jag mig för att dra mig hem till min lägenhet istället för att vänta och komma hem väldigt sent. Istället blev det en tidig morgon men gick bra det också! 
 
Ser fram emot kommande veckor och sista veckan innan terminen drar igång igen. Med lite tur drar jag och en vän iväg till en vändligt trevlig Ö och hälsar på en annan vän! Hoppas verkligen på att det blir av. Ser förbannat mycket fram emot att träffa dem igen! Allt för länge sedan! 
 
Umgås med en person som accepterar mig precis som jag är med alla konstiga knäppa påhitt och alla samtal och annat som faller mig in. Härligt härligt
 
Ha det!
 
//Elise C 
 
 

Sommar sommar sommar!

Hej på er!
 
Mycket har hänt sedan sist jag skrev, har jobbat 9 dagar i sträck och har nu en fin helg ledigt! Skönt faktiskt även om jag trivs väldigt bra på jobbet också! Bäst av allt mår nog mina ben som numera är fulla av blåmärken efter att ha konkat på diverse möbler och fiskat upp och lagt mot knäna mot konteinrar och dyl. Hoppas att de ska se lite mindre mörbutade ut efter helgen!
 
Är snart klar med min uppgift för sommar kursen och påbörjat nästa vilket känns bra. Imorgon bär det av mot Strömsholm och Islandshäst SM. Ska bli skit kul att åka på SM i år igen. Ganska bra tag sedan jag var på SM nu. Sist jag var på tävling var nog 2013 eller 2014 men då på Nordiska mästerskapen inom Islandshästar. Laddar och fixar kameran imorgon som garanterat ska med ditt!! Dock ska jag även försöka fokusera på tävlingarna denna gång och inte bara på bilder! 
 
Idag har jag varit med och målat och fixat i stallet och fick faktiskt klart det hela med målningen även om jag bestämde mig att avbryta lite tidigare för att åka hem och plugga. 
 
Ser fram emot terminen och komma igång och kunna fokusera på studierna igen och komma underfund med det hela och lära mig mycket mycket mer! Roligt att diskutera högtryck och lågtryck med kollegor som också är insatta. 
 
Once geographer always... haha känns lite så. De som vi ansåg var nördiga geografer i början av utbildningen är nog ganska mitt i prick oss själva vid det här laget. Dock helt okej då det är intressant och kul! 
 
Random och små rolig bild :)
 
//Elise C
 

Dessa dagar att påminnas om

Hej!
 
jobb dag 9/9 innan två dagar ledig är nu avklarat. Varit en trevlig jobb period med nya lärdomar, nya och gamla kollegor, mycket besökare och ett väder en aldrig tröttnar på -> slår om både 2 och fem gånger under en dag. 
 
Det också dagar som dessa när det i en del situationer blir ganska spänt som jag påminns varför kampsport är något jag bör ta upp och börja träna igen, för både min egen del för att det är ett roligt sätt att träffa människor, kunna försvara sig men också bli ännu starkare på många sätt. Att inte tveka i en del situationer utan sätta hårt mot hårt på ett bra sätt för att på ett säkert och bra sätt lösa situationer som går i en oplanerad riktning. 
 
Människor är kort och gott intressanta, och psykologi/ sociologi otroligt intressanta ämnen att titta närmare på! 
 
Ser fram emot denna helg men även kommande jobb pass! I helgen ska jag åka och titta på en liten fyrbent, plugga som bara den, åka på SM samt vara i stallet och fixa och ordna :)
 
Samtidigt som jag trivs otroligt bra på jobbet och verkligen trivs på mina jobb så ser jag ändå fram emot stan, tidiga morgnar i plugget, radion och kurslitteratur i högstahugg och njuta av dagens tidiga timmar :)
 
//Elise C 
 

Ett samhälle som bygger dig från dag ett!

Hej! 
 
Hur samhället ser på män och kvinnor och personer med annan deffinition börjar redan den dagen vi kommer till världen. Ett ämnet som varit mycket omdiskuterat i olika medier ett ganska bra tag nu. Så fort vi fått en stämpel som slängs vi in i ett fack och så börjar samhället och vår omgivning att forma oss utifrån detta. 
 
Jag kommer inte gå in så djupt eller brett i ämnet då det finns otroligt många infallsvinklar och saker att diskutera kring ämnet. På förskolan hörs ofta meningar som "Nej flickor ska inte göra så" eller dylikt något som jag blir lite ställd av. För vad spelar det för roll om det är en liten flicka elelr pojke som gör något otillåtet eller olämpligt. En bättre passande meninga skulle kunna vara "Nej vi gör inte så" för att ja det ska inte vara köns bestämt vad som är tillåtet och inte tillåtet. 
 
Jag anser dock inte heller att flickor och pojkar på dagis som är de vanligaste faken som samhället försöker placera in barn i ska ha samma utgångspunkt. Det ska vara könsobundet till viss del sen finns det olika sätt att uppmuntra till att varje individ ska få ta plats och följa den egna viljan osv. 
 
Om vi lämnar förskolan och tittar närmare på hur män och kvinnor och andra könsidentiteter framställs på bilder i offentliga miljöer finns det ett väldigt tydligt maktspel oftast i bilderna. Vinklar, kropphållning och ljuset i bilden kan få en del personer att se ganska små ut och tittandes upp på betraktaren och i andra fall är det personen i bilden som har makten och tittar ner eller rakt på betraktaren.
 
Att just tänka på vinkel, ljus och kroppshållning när jag fotar människor och försöka bryta de självklara dragen och vanliga tillvägagångs sätten beroende på vem det är en fotograferar skulle vara otroligt kul att fotografera. Att utmana normen i dessa samanhang!! Dessa detaljer är inte så uppenbara när en inte tänker på dem som när en börjar lägga märket till det och då se hur uppenbart det är i olika bilder!
 
förhoppningsvis kan jag hinna fotografera en del människor i sommar och ha dessa saker i huvudet och spela ut bilderna på olika sätt för att exempelvis utmana makt förhållanden och dylikt. :)
 
Olika bilder med olika syften och maktspel. 
 
 Min bror i USA Julen 2014 
Jag i Östersund våren 2014 
 
//Elise C 

En fantastisk möjlighet!

Hej på er!!
 
Känns som om jag kommer allt närmare ett beslut kring mina planer och förhoppningar framåt i tiden. Kännr mig i dagens läge jätte pepp på att ta mig ann en ny liten själ och förvalta henne på bästa sätt de kommande åren. Detta är verkligen något jag sätt fram emot och hoppats på länge, En lång väntan som jag hoppas i slutändan verkligen kan bli ett vinnande och underbart projekt. 
 
Jag kommer inte att slänga ut vad det exakt rör innan beslutet är taget. En sak vet jag, jag har sätt fram emot detta otroligt länge! 
 
On the horizon layes an answer! 
 
//Elise C
 

Fösta jobbdagen för sommaren

Hej på er!
 
Igår var min första jobb dag för sommaren. Kul att vara tillbaka och köra järnet igen! Nu är det bara resten av sommaren kvar! :) 
 
Blev ingen träning igår dock gick jag ca 20 tusen steg igår och konka runt på diverse prylar och dyl. Så ja jag sitter i alla fall inte still på jobbet!
 
Ha re så bra 
 
//Elise C