Jobbhelg på ingång! :)

Hej på er!!
 
Varit en ganska skön fredag! Min starka sida är inte just nu att ta mig upp på morgonen, ett tag var jag alltid uppe ca kl 6 men är väldigt bekvämt att inta gå upp när det är kyligt i lägenheten och varmt under täcket. Men Upp måste man så är bara att ta sig i kragen förr eller senare. Haft ett förmiddags seminarium idag vilket var bra, får bättre och bättre koll på vad jag måste kunna inför tentan. Hela jorden med deltan, riftdalar, plattektonik, klimat system, klassificerings system, vegetation, biomer, bergskedjor och djuphavs gravar samt typ ungefär alla länder och dess placering. Kan inte säga att jag är riktigt där ännu men har garanterat böckerna för att ta mig ditt. Med tre massiva böcker blev det rull väskan som gällde. Har ingen lust att konka runt på dem i en ryggsäck... 
 
Imorgon är det jobb som gäller, något jag faktiskt ser fram emot, ingen aning vem jag jobbar med men lär visa sig. två heldagar ute med massa människor som försöker och gör skillnad för sig själva och miljön. Att dessutom vara till hands och hjälpa till att göra det lättare känns väldigt kul! Även om det för alla inte alltid känns som det så gör vi alla vårt bästa för att det ska bli så bra som möjligt i slutändan! Härligt härligt.
 
Har smått börjat jobba på min C - uppsats lite väl tidigt kanske men ska väl börjas i tid. Tittat just nu närmare på olika teorier, vilka områden jag ska fördjupa mig i, vilken data jag behöver, vilken frågeställning jag ska ha, och hur jag ska gå tillväga för att sätta igång och få till det på ett bra sätt. Om det är något som är fantastiskt kul så är det verkligen att skriva!! Har inte alltid tid till det eller får till det speciellt bra men är fantastiskt kul.
 
Har skrivit en hel del genom åren allt från dikter, låtar, berättelser, och andra texter som bara fallit mig in. Nu i helgen ska jag leta upp några av mina tidigare små texter och dela med mig av här! :)
 
Fullt ös, ända in i kaklet! Mer uppdatering blir det i helgen! :)
 
//Elise C  

Miljörörelsen till vardags

Hej på er!!
 
Dagen började på tok för tidigt i jämförelse när jag äntligen kom på att sova vore en bra ide. Men ja så är det, värt att gå upp i alla fall. Drog iväg till Söder och var med på en frukost föreläsning/ seminarium vad en nu ska kalla det med Naturskyddsförening och Svante Axelsson. En bra och väldigt optimistisk syn på världen och förändringarna vi står i och som kommer att ske i allt större utsträckning i framtiden. Det händer mycket som påverkar klimatet på ett positivt sätt. Ändå behövs det mycket mycket mer för att många länder inklusiva Sverige ska lyckas nå mål och målsättningar för att försöka förhindra att vi når en temperatur skillnad på 5-7 grader varmare. 
 
Måste säga att jag lite granna älskar kommentarer som "Jag har inget emot varma sköna somrar" eller "Vadå det kan ju inte vara en klimatförändring detta är ju kallaste vintern på XX år" Jo och nej samtidigt. Problematiken är liiiite mer komplex än så det handlar inte egentligen om just denna sommar eller vinter är varmare eller kallare. Även det självklart ger ledtrådar om att väder en del år blir allt mer extremt på sina håll. Det handlar om hur de 2,7 grader som är beräknade idag påverkar jorden i sin helhet och främst i områden som är extra känsliga för förändring. En del områden kommer inte längre vara möjliga att bo på tack vare en havsnivå som ökar. Precis som i många andra delar av världen har vi fått känna på lite mer "extrema" väder som även har drabbat många andra delar av världen men en värre än i Sverige. 
 
Det som kom upp mycket idag är hur klimatet och den politiken kan kopplas samman med andra sektorer/perspektiv osv. Ex jobb, Ekonomi och hälsa. Det blir på många sätt lättare att påverka och få igång en ännu större rörelse om vi kan sammanlänka andra perspektiv och visa på de positiva effekterna som blir av en förändring. Att också ta upp konsekvenser som kommer att råda är också en bra strategi.
 
I stoa delar av världen har rädsla för förändring varit stor, många har kanske tidigare kännt att dess vardag och den lyxen blir hottad när det talas om att dra ner på mycket och att inte åka iväg på lyxiga semestrar på andra sidan jorden istället för att fjällvandra och dessutom åka buss eller tåg till platsen. 
 
Självklart att det kan bli konsekvenser och saker som inte blir lika enkla från början men det handlar också om att vara innovativ och skapa nya dörrar och möjligheter som tidigare varit stängda. Att se det positiva i förändringen. För vem vet vad som lurar bakom den den port vi idag inte ännu lyckats få igen. 
 
Varje enskild person kan göra skillnad. Även om problemen många gånger kännts överväldigande. Enkla åtgärder som också kan vara roliga, sociala och hälsosamma är att ex gå från att äta kött en dag mindre varje vecka. Att åka kommunalt de dagar det är möjligt till jobbet. Men också att delta precis som jag på seminarier, föreläsningar och evenemang där en kan lära känna nya människor och lära sig ännu mer om vår förändrande värld.
 
Under första veckorna i November hade jag inte möjlighet att delta på så många evenemang och dyl antar att jag föröskt smacka in dem så gått det går och kompensera upp denna vecka. Från och med fredag till kommande måndag har jag hunnit med 6 evenemang och fler hoppas jag att det blir. En så länge är det främst evenemangen som varit i fokus för min del men nästa år hoppas jag också på att kunna engagera mig mer i olika organisationer som organiserar och jobbar med dessa typer av event, men som också till vardags jobbar och driver miljö/klimatfrågan framåt. 
 
Här är några bilder för att lätta upp en ganska lång text: Bilderna är tagna på Gotland av mig under vår exkursion sista veckan i Oktober. 
 
Utsikten vid Holmhällar där vi bodde på Gotland. 
Stranden vid Holmhällar 
Kyrka i Sundre? 
Kalkbrottet i Hoburgen 
Vindkraftpark på Nässudden. 
Besök på Klintehög och Geografi studenter 
Grotta vid klintehög vid abrasions kusten. 
Holmhällar 
 
//Elise C

Kost träning och näring -> Allt hänger ihop! :)

Hej!
 
Kom nyss hem från att ha varit på Axelssons och deras öppethus, sjukt intressant och kul att vara där. Var på en föreläsning om socker först och ja som alla vet är socker ingen hit men var intressant att mer konkret lära mig mer om effekterna osv. Väldigt bra och inspirerande föreläsningen. 
 
Efter det var jag på en föreläsning om programmet/ utbildningen inom näring och kostrådgivning vilket också var väldigt intressant. För min egen del vet jag hur otroligt mycket jag påverkas av min egen kost och kanske speciellt när jag inte äter som jag borde och när stressen är väldigt påtaglig. Så bara utifrån mig själv har kosten en otroligt stor effekt. 
 
Att lära mig mer om kost, näring och träning samt hur en kan jobba mot stelhet och spänningar skulle vara otroligt intressant och att också kunna implementera ex motverkande av spänningar och stelhet hos häst och hund skulle vara otroligt kul! 
 
Hm ja Geograf med spetskompetens i miljö, kost, näring och träning haha xD.... Skulle vara en udda men rolig kombination!! :) 
 
See what the future brings... I konw what i want to do... but in what order is something time will tell! 
 
Känns otroligt bra att ha hunnit med att träna idag och att dessutom ha fått massa ny och användbar kunskap känns väldigt kul!! 
 
Daddy out running on the beach Christmas 2013 :)
 
//Elise C 
 

Tisdag kväll och Axelssons nästa :)

Hej på er!!
 
Hunnit med ett litet träningspass nu på eftermiddagen vilket är bra! Nu ska jag bara fortsätta med det! Behöver inte vara flera timmar eller massa komplicerade övningar, utan så länge jag börjar och håller igång kan jag alltid bygga på! Och så länge en håller det på bra nivå går det alltid att hinna med att träna!
 
Hade tänkt att dra iväg på en föreläsning idag men missa att anmäla mig pga för mycket fokus på att få ihop helgen med allt som blev planerat. Så nu fokus framåt! Istället ska jag iväg till Axelssons med en vän och Öppethus. Massage kurser och dylikt har länge varit på min lista. Även kurer inom kost och dyl skulle kunna vara väldigt bra och såklart roligt!! :) När jag får tid till det vet jag inte men hoppas på en trevlig kväll!
 
Equine Touch är något jag kom i kontakt med för ett antal år sedan under min tid i Jämtland. Något som verkligen inspirerade mig, Har länge velat utbilda mig inom denna teknik. En teknik som fungerar på både häst hund och människa vilket är bra. Fördelen med denna teknik som jag ser det är att lära sig känna hästen om man nu tänker på den inriktningen och kunne identifiera förändringar som en kan påverka. Det handlar heller inte om styrka utan tekniken vilket gör att det inte tröttar ut den som sysslar med tekniken. Hos en del Equiterapefter eller kiropraktor krävs det en del styrka som har en tydlig påverkan på hur en behandling ser ut. Samt att ja om en är kort kan det vara svårt att ordentligt kunna göra de olika teknikerna på ex en stor nordis eller dyl.
 
 Här är en kort film om equi Touch för er som inte känner till det! 
 
 
 //Elise C 
 

Monday

Hej på er!
 
Tidigare kändes ganska skit, har inte alls hunnit med lika mycket plugg som jag hoppats på idag, och har mest suttit och funderat på saker och ting och känt mig ganska inlåst osv... Men ja antingen fokuserar jag på det eller så försöker jag fokusera på annat. 
 
Som dilemmat med en liten frys vilket innebär att det blir glasss till middag då den inte får plats... finns liksom inte så mycket att göra åt... Haha i - lands problem så att det skriker om det 
 
Eller att sitta och inte riktigt få till den där låten på munspel... bara för att det inte riktigt låter som jag vill... 
 
Monday is heading to an end! 
 
//Elise C 
 
 

Sådana tankar

Hej!
 
Energi energi och energi. Det finns många källor till energi ex i pantburkar haha... Ett litet försök till att känna mig piggare men dumt nog missa jag detaljen av att jag också blir skakig av det. Vet inte riktigt varför, har inte alltid varit så men på senaste har det varit resultatet. Svårt att plugga när energin mest bara sjunker och andra intressen drar till sig uppmärksamheten. 
 
Ser fram emot den 4 december när min energi kick kommer hit. Ska bli otroligt skönt!! 
 
//Elise C
 
 
 
 

23 November

Hej på er!
 
Har varit en händelserik helg! med allt från fester, promenader, stallet, framtid, nutid, jobb osv. Just nu går funderingarna och tankarna i hundraåttio igen... kanske snarare som vanligt. En del saker är logiska och följer någon typ av tydlig struktur, annat följer någon typ av linje men som konstant byter riktning och hastighet. Jag är som så ofta tidigare osäker på vad här och nu. Många olika intressen och viljor rycker och drar i mig. En del saker har jag inte förmågan att påverka vilket på ett sätt gör att det kan vara en källa till irritation och ibland är det väldigt skönt. 
 
Ofta i allt funderande kommer jag fram till att jag känner mig oförmögen att göra vad jag vill göra och snarare känner mig inlåst eller bakom galler på många viss. 
 
Jag har lagt upp mål men när förutsättningarna förändras och gör att den tidsplan och förhoppning jag haft går i krasch känns det inte jätte kul. Jag vill komma frammåt inte jobba ännu hårdare på saker för att falla bakåt. 
 
Just nu känns det otroligt skönt att inom en snar framtid byta miljö och kontinent. Innan dess ska jag också upp till Jämtland vilket jag väldigt mycket ser fram emot. Känns skönt att fokusera på något annat om ens för en kort stund. 
 
 //Elise C

A weekend

Hej på er!
 
Från en helg med inga planer till en helg full av planer och aktiviteter! Ganska skönt faktiskt och lyckades även få in ett jobb pass vilket är bra då jag inte jobbat på nästan en månad. Hittils har jag kommit halvvägs genom mitt nattpass. Härligt att jobba natt igen! Även om det kan kännas utmanande att slänga om dygnet är det bra! Uppskattar sömnen på ett helt annat sätt efter ett natt pass. 
 
Hann även med att vara i stallet i fredags och ska även ditt imorgon vilket är kul! Fokusera, fundera, läsa av och bara vara. Hästarna innebär ett stort lugn men också en del utmaningar när de drar runt och inte i första taget vill samarbeta. 
 
Saknar Island, friheten, naturen, lugnet och att kunna fokusera på en sak. Har dock planer på att åka ditt i sommar något jag garanterat ser fram emot. Även att vandra har kommit upp på tapeten något som skulle vara otroligt kul!! 
 
//Elise C

The crooked path of day and night

Hej på er!
 
Varit ganska kass på att blogga på senaste men ska försöka bli bättre på det. Har ett ganska bra tag haft ett ordspråk som lyder ungefär "Hit me in the face and i´ll keep smiling" börjar mer och mer förstå innebörden av det. Har i och med planer framåt i tiden försökt reda ut studier och dylikt sedan tidigare för att veta vad jag ska förvänta mig. Efter samtal och mail landade svaret inte riktigt på den "rätta" sidan av den linjen jag hade hoppats. Av de 30 hp som varit i "risk zonen" kan jag bara tillgodoräkna hälften vilket känns skit tråkigt! VIll mest bara vara klar just nu! Om några veckor får jag ytterligare ett besked om hur mina studier kommer att se ut längre fram. 
 
Jag har även länge hoppats på att dra iväg utomlands och ja kanske är det tidigare än vad jag tänkt mig som jag borde ta chansen och faktiskt förverkliga en av många drömmar. 
 
Saker och ting går väldigt sällan som jag hoppats och planerat på gott och på ont. Om jag bara skulle fokusera på alla felriktningar och saker som händer utanför vad jag hoppats skulle jag antagligen bara gräva ner mig i sanden. Där har jag varit och ne att dra ditt känns ju inte så givande. Gäller att se fördelarna med att saker och ting inte blir eller går som jag hoppats och se andra möjligheter och stigar som med lite tur leder mig fram till målsättningar och förhoppningar. Om det är en sak jag lärt mig så är det tålamod och att ja om jag verkligen vill något så gäller det att ta tag och agera på egen hand många gånger. Längs vägen kan andra kanske förstå även om de kanske inte just där och då gör det. Varje erfarenhet genererar något, Ibland kan det vara förbannat läskigt eller att golvet plötsligt börjar te sig transparant men det kommer kännas mer stabilt längre fram. 
 
Även när livet ger en käftsmällar, stanna upp en kort stund fundera, fin två eller fler positiva bra saker med det och fortsätt frammåt! och kanske främst våga utmana mig själv, alla situationer känns varken bra eller bekväma menn varje gång en lyckas vända dem till något bra och positivt så är det ytterligare en gång du/jag lyckats motbesiva mig själv... 
 
//Elise C

Blow out in life… stress… oh yeah go to sleep!

Hej på er!
 
Jag antar att jag kanske bör lyssna på min kropp eller mitt huvud. Har haft ihållande huvudverk i typ en vecka... Åksjukearmband på heltid och försök till regelbundna och bra måltider. Ja jag försöker kompensera upp det hela. Har inte varit på nå event på länge. Kännt ganska mycket som om jag suttit inlåst under ytan med B uppsats och tenta på det och allt annat... Det där som kallas och är livet. Har dock antagligen lyckats fånga upp de värsta symtomen och i sådana stunder mest bara försökt komma ut och lyssna på musik och bara försöka vara här och nu. 
 
I Östersund hade det varit lätt att bara slänga mig ut på en äng och bara lägga mig ner och titta upp och bara försöka andas, dumma är att det inte finns nå sådana platser här i Stockholm. Och på de platser där det skulle vara möjligt skulle antagligen folk bara bli oroliga... Naturen har alltid varit mitt lugn och min lunga när jag upplevt stress i perioder. bara komma ut och bara vara här och nu, ta in omgivningen, stanna upp och ta in omgivningen, andas... ja ni fattar men ja Stockholm är en utmaning för min del... 
 
I helgen blir jag av med både tenta och B uppsatsen och med lite tur kan jag andas ut lite i början av nästa vecka. Försöker bomba mig själv med event och dyl för att ha något annat att fokusera på. För att finna inspiration, träffa andra och faktiskt ta vara på möjligheten att kunna gå på event utan att planera en massa och åka långt. En del event är mer eller mindre granne med mig vilket är otroligt skönt och härligt!
 
Ne TENTA PEPP för imorgon! nu en liten promenad och sedan repetera det sista inför morgondagen. 
 
MItt lugn, min galna och tokiga vän, Mårten, Klas, Ifreann, Ikki, BIkki, Kanndiz... kärt barn har många namn!! Sjutk awsome att ha någon som du, jag behöver aldrig vara orolig över att du kommer att tycka att jag är konstig när jag är mitt galna jag, för att du alltid kommer att vara snäppet bättre på det!! ;).... Och inspirera mig men iaf 
 
//Elise C 
 

Haha ja det har sätt olika ut minst sagt!

Hej på er!
 
Förra sommaren tränade jag ca 5 gånger i veckan, hade ett jobb där jag gick ca 25 000 steg per dag och tränade min häst ca 2-4 gånger i veckan. Idag kan man säga att det ser lite annorlunda ut. Tränar inte speciellt mycket vilket märks främst på min rygg, känner mig ganska ofta ganska hårt belastad med allt som ska göras. Försöker jobba med någon typ av måtta för att hinna med att vara ledig någon gång och hinner inte med min häst alls på samma sätt som jag skulle önska. 
 
Uppenbarligen finns det ett och annat att ta tag i och jobba med för att hamna där jag var tidigare eller åtminstone göra mer än vad jag gör idag. 
 
Ryggen är vart det märks mest att jag inte tränar, med ganska kassa grundförutsättningar med en väldigt tydlig svank och dessutom sne gör att det lätt blir fel belastning. Dessutom att sitta dag in och dag ut i en kass position märks fort. Precis som att bära runt på min kamera en del dagar och hela dagen märks fort. 
 
Så istället för att prata om att det finns en del att göra är det en bättre ide att faktiskt en ideé att igen försöka komma igång. behöver inte vara avancerat eller ta så så mycket tid men att försöka göra någonting varannan eller var tredje dag är en bra början. Lagt upp fler tränings scheman under året som gått bra ett tag tills det blivit för mycket och jag lagt det på hyllan. Kosten är också något som är starkt kopplat till träningen. De perioder jag inte äter som jag kanske borde har jag per automatik också valt bort/ hoppat träningen eftersom jag helt enkelt inte orkar och risken känns för stor att hamna i en situation då jag blir svimfärdig. 
 
Så mitt första mål under helgen är att trotts att jag har tenta och massa annat jag bör och måste göra ska lägga upp ett schema igen för att ha en plan på hur när och vart jag ska träna/plugga/ äta osv... Kanske låter töntigt och möjligen att äta och dyl bör gå på auto men ibland är det allt för lätt att hoppa över en måltid eller ta något enkelt för att jag är stressad. Detta bryter inte mönstret snarare förstärker det eftersom energi nivån går neråt när en inte får i sig energi. 
 
Så... Back to business! Har en vän som jag motiverat till att träna mycket vilket är jätte roligt! Och ja har hänt sjukt mycket! Så ja nu gäller samma för mig att komma igång igen! :) 
 
 
Händer lite då och då på jobbet (återvinnings central) att jag får kommentarer antagligen för att jag är kort och tjej som att "Jag har redan försökt rubba den där det är bara att ge upp" pratar om någon trä möbel eller soffa/säng i brännbart. Det är ytterst sällan som det faktiskt är omöjligt. I dessa situationer ska det gå till ungefär varje pris om min bedömning är att det faktiskt inte krävs en traktor för att rubba en pryl. 
 
Att fiska upp en kabeltrumma är ett av många exempel som dessutom fastnat och hakat i flertalet sängar som slängts i konteinern uppe på kabeltrumman. Visst tog det en liten stund, men två "små" tjejer kan fixa det mesta!
 
//Elise C

Agnes från Solbacken <3 6 år sedan

Hej på er!
 
Idag är det 6 år sedan jag vi tvingades ta det tuffa beslutet att ta bort min underbara och älskade Agnes. Min första häst som jag änltigen fick äran att ha som min egen när jag var 16 år. Ni kanske tänker att att få en häst som ung innebär att jag fick ett och annat serverat. Dock ville mina föräldrar verkligen veta att jag verkligen ville ha en egen häst. Därför beslutade dem sig för att matcha den peng jag hade för att kunna köpa en häst som skulle kunna fungera både för mig men även för min mamma. Något som jag i efterhand och även då inte var helt enkelt. Jag ville ha en utmaning och en häst jag senare skulle kunna tävla med och mamma villa ha en trygg och snäll häst. Att finna dessa önskemål i samma häst var en utmaning. Efter att ha tittat på över 20 olika hästar och gått igenom 3 misslyckade veterinär besiktningar fick vi ett telefon samtal från vår ridlärare som sa att hon hade fått hem en häst på gården som hon tyckte att vi skulle prova. 
 
Jag ville mer än gärna ha en unghäst och mamma ville ha en välriden och tränad häst, för mig var inte intresset att hitta knapparna på en ny häst och utgå från det utan lära mig tillsammans med min häst. Agnes som efter ca 10 månader av letande äntligen gick igenom veterinärbesiktningen var då egentligen på tok för ung och endast riden i ca 3 månader. Dock var jag väldigt nöjd och glad med min första egna häst. Ett fyra årigt lovande sto med toppstam. 
 
Lyckan som kändes oändlig just då gick dock utför ganska fort när Agnes blev halt. Sommar lovet, höst lovet, jul lovet de perioder då jag hade som absolut mest tid och var ledig gick oftast ut på att gå eller pyssla om min häst. Efter den första hälstan blev Agnes bra igen och efter en mjuk uppstart kom vi igång riktigt bra och hon blev bara starkare och starkare tills hon återigen var halt. Denna gång gick det inte över på samma sätt som sist och denna gång såg det inte likadant ut.
 
Vi åkte in och ut från olika kliniker och gjorde de flesta olika behandlingar för att försöka komma åt och häva hältan. Något jag upplevt många gånger när jag varit ute och ridit var Agnes starka vilja. Något som även visade sig mycket starkt även på kliniken. Detta gjorde det omöjligt för oss att genomföra en fullgången hälta utredning då hon började sparka och säga ifrån. efter 5-6 behandlingar fanns det inget mer vi kunde göra. Agnes fortsatte att vara halt och ingen av de behandlingar vi gjorde hade hjälpt. 
 
En period som var otroligt tuff för min del, jag stod nu inför att förlora vad som blivit min värld, min bästa vän och min framtida stjärna. 
 
Mer detaljer orkar jag inte gå in på, då det blir för jobbigt. Jag vill istället minnas våra stunder tillsammans. Alla gånger våra viljor drog åt olika håll, och alla sätt de visade sig. Samtidigt så hade vi otroligt roligt ihop, gav varandra utmaningar samtidigt som vi också hittade stunder då det kändes som om vi var ett med varandra. Då vi verkligen samarbetade. 
 
Jag lärde mig otroligt mycket med Agnes, att ta ansvar i alla situationer, hur skört ett liv kan vara och hur snabbt saker och ting kan förändras. När jag tänker tillbaka på min tid med denna underbara häst påminns jag om att ta tillvara på de stunder jag har med nära och kära idag. Det är farligt att ta saker förgivet! 
 
Underbara och älskade vän 
♥ Född:2004 - 2009 ♥ 
 
//Elise C
 

A good friday!

Hej på er!
 
Varit hemma större delen av dagen, lugn morgon med plugg och ett långt bad vilket var skönt, sen ännu mer plugg, en bra lunch och senare drog jag iväg till Skolan för att för en gångs skull ta mig ut lite. Blir så otroligt segt när jag missar att ta mig ut och sitter inne för mycket och för länge. Så skönt att ta mig ut och byta miljö lite. Tog också en liten promenad till ett student bostads område jag aldrig varit på tidigare. Kul att upptäcka nya platser och att vara ute och gå är förbannat skönt även om klockan vid de laget kändes betydligt mer än 17-18. Klockan hade lite gärna kunnat vara 23 på natten. 
 
Har kommit fram till några framtida förhoppningar som jag hoppas mycket på just nu. Om det är genomförbara vet jag inte ännu men det ger mig energi i alla fall vilket är positivt. 
 
Ne nu blir det saft och plugg i några timmar till innan det blir film! -> Lite ledigt måste man ju få ha någon gång ändå!! :) 
 
Här är ett av många Youtube klipp jag tittat på under dagen, väldigt basic men skönt att inte bara läsa hela tiden! 
  
 
 
 
//Elise 

Where did the week go?

Hej på er!
 
Känner mig ganska rejält slut trotts att jag inte gjort så värst mycket idag, grottat ner mig i tentan på nytt och gått igenom gamla tentor för att försöka få en känsla för kommande tenta. Just nu ser jag mest fram emot en ny dag. Hoppas på att ta mig ut på en promenad för att rensa tankarna och få något annat att tänka på en liten stund imorgon och sedan tillbaka till plugget. 
 
Haft huvudverk ungefär hela dagen, svårt också att hitta en position som fungerar för att inte överbelasta rygg och nacke. Inte helt lätt, även om jag kan tycka att det ska vara enkelt. Antagligen så är den bästa lösningen att röra på mig med jämna mellanrum och inte fastna i en position för länge. 
 
Hela denna termin kommer antagligen gå ut på att försöka koppla bort från kommande tentor, på ett sätt som gör att jag inte stressar för mycket. Inte det lättaste om jag får säga det själv men what to do. Bara påt och hoppas att jag hittar ett bra sätt att hantera det hela. Fördelen med jobba är att jag måste fokusera på det en stund vilket är otroligt skönt. 
 
Sjukt vad fort denna vecka försvunnit, känns som om det var helg nyss och nu är det snart helg igen. Större delar av denna termine består av en dimma av dagar som försvunnit på vad som kännts som en blinkning. Ska i alla fall lägga upp en tidsplan och ett sätt att plugga nu när jag fått bättre koll på vad jag måste kunna mer om inför tentan samt för att hinna med B uppsatsen ordentligt. 
 
En bild från en härlig och mysig helg från förra året, tänk att denna person kan lyckas få mig så förbannat lugn... för att inte tala om galen haha xD 
 
//Elise C

Life small and big

Hej på er!
 
Dagen har blivit eftermiddag och jag försöker att hålla i lugnet som dock inte är så lätt med tenta om mindre än två veckor och inlämning av B - Uppsats inom samma tidsram. Känns inte helt perfekt att ha dessa två måsten inom en så snäv framtid. 

Samtidigt funderar jag åter på min situation, mina drömmar och framtida förhoppningar. Möjliga lösningar på sådant som jag upplever som ett problem, de konsekvenser som kan bli om jag tar ett beslut och faktiskt bara slår till. Är det en begränsning eller tillgång, vad innebär ett beslut för mig i längden, vad skulle det innebära? osv. Funderingarna är många. Ibland känns det nästan dumt att fundera och vända och vrida på ett eventuellt beslut. Måste allt vara så förbannat genomtänkt hela tiden. Mina planer och tankar har varat under många år och än har jag inte fattat beslutet. Måste jag verkligen fundera vidare, kan något ändra sig som skulle vara ett problem. Vad är det jag missar genom att inte ta besluten jag så länge har velat ta? 
 
Att bo själv är otroligt skönt men stundtals förbannat tråkigt. Det finns många olika lösningar på detta, jag vet flertal som skulle kunna fungera. Just nu känner jag mig återigen ganska mycket som en fånge. En känsla som slår mig gång på gång på gång. Något jag skulle vilja förändra men som inte kommit till skott ännu. 
 
Ibland är det inte alltid relevant att bo med människor, ibland kan det vara förbannat skönt att vara ensam människa men ändå inte helt själv. 
 
//Elise C 

Home after busy two weeks.

Hej på er!
 
Idag kom jag hem från Borås. Dagar med ny energi, bara vara i en kontext där jag trivs, bli stammis på en affär jag aldrig varit på tidigare. Umgås med människor jag bryr mig om, minnen ochatt  lyckas bara vara här och nu. Tänka, fundera, andas. Som vanligt är jag inget fann av att bege mig hemmåt. Men när verkligheten kallar är det bara att försöka fokusera för att om inte allt för länge bli klar. 
 
Har inte varit hemma mer än några timmar sedan 23 Oktober. Har varit på Landet, för att sedan vara på Gotland i en vecka för att mellan landa en snabbis och dra iväg mot Borås och södra Sverige. Med andra ord nästan två veckor på resande fot. Lagomt mörbultad och trött men ändå förbannat glad. Ser fram emot nästa gång jag kan åka söder ut, och efter den gången blir det inte lika långt att åka. Något jag verkligen ser fram emot. 
 
Inser också att jag måste bli bättre på att landa, så lätt hänt att jag känner mig lite som en fånge i min eget liv. Väntar på livet och glömmer bort att leva här och nu när fokuset alltid lägger tre eller fyra steg från där jag befinner mig just nu. Dock kan jag inte riktigt hjälpa det när den personen som absolut betyder mest för mig nästan alltid befinner sig på tok för långt bort. 
 
Andas in, andas ut, ta in nuet, vara här och nu, på marken på bänken vid vattnet, här, här, här, och, nu. 
 
 
 
//Elise C