Allt mellan himmel och jord och lite till :)

Hej på er!
 
Lååång skoldag som blir ännu länger imorgon. Trodde att vi hade lektion vid 9 men icke. Så ja blev en timme för tidig till skolan. Hade tre föreläsningar idag och skulle ha slutat fem men fick gå lite tidigare. Vilket såklart var ganska skönt dock var det fullsmockat med människor när jag kom till busshållplatsen och att gå en liten runda har väl ingen dött av så gick längs vattnet och sedan mot en busshållplats ett antal stationer senare bara för att konstatera att nästa buss var fullsatt och även den därpå. Så var det med det blev att gå hela vägen hem. Hade ingen lust att vänta länge på nästa buss som eventuellt skulle vara fullsatt pga tidigare förseningar.
 
Väl hemma blev det att titta på de sista avsnitten med Jordskott. Har tittat på hela serien på sådär tre dagar. En grymt bra och häftig serie. Om den någon sa att jag skulle gilla den hade hon så rätt. Ser fram emot fortsättningen av den :) 
 
Imorgon börjar starta eget kursen vilket ska bli sjukt spännande. Ska nog dra mig till skolan tidigt imorgon för att bara sitta och andas och finurla på mitt sista projekt inom entreprenörskap.
 
Sådde även ett gäng frön för ca en vecka sedan nu och har kommit upp massor, så sjukt roligt att se hur de växer och mina chili plantor blir allt stärre och större och att plantera om dem är ett faktum, ska bara hitta något vettigt att plantera dem i :) 
 
Ne prio sömn nu! Godnatt! 
 
//Elise C/ Enid 

One step forward two steps back!

Hej!
 
Varför kan inte saker bara vara sådär enkla och bra? Varför ska allt konstant sammanfalla? Gillar det lika lite nu som jag gjorde då, med lite tur går det att hitta ett sätt som gör det lite lättare och där tiden inte blir ett faktum. Där mitt schema inte har någon betydelse ännu mindre de andra. 
 
 
//Enid/Elise C
 
 
 

Privilegiet - ett liv av förväntningar och förhoppningar

Hej på er!
 
 
 
För ungefär 4,5 timmar sedan släppte stressen och pressen som jag minst sagt upplevt de senaste veckorna. När jag gjorde något så enkelt som att diska men som ändå på många sätt är priviligat så började kreativiteten att flödda. Något som under en så lång tid varit så djupt begravd i hop om att få ordning och få koll på alla de där begreppen all den där kunskapen som förväntas att jag till idag ska kunna. Helst också ska jag ha den kunskapen och ännu lite mer kunskap och ännu mer koll för att kunna prestera det där lilla extra. Hur det gick och om jag fick till det där extra vet jag inte. 

Som en bekant skrev för några dagar sedan hoppet är det sista som lämnar en. Visst lever jag i ett land med många privilegier men med det kommer mycket annat tillsammans med alla möjligheter. Med privilieger kommer även ansvar och mångas förväntningar inte bara från de människor i min närhet men också på många sätt från samhället. 
 
Många av oss stötter dagligen på de där typiska i- lands problemen det där typiska små problemen som är en del av privilegierna av att bo i ett land som har en ordnat och många gånger väl fungerande struktur med både en och två fall linor i fall att jag eller mina med människor en dag skulle stötta på något oväntat och livet skulle ta en tvär vändning. En säkerhet och ett hopp om att inte hamna mellan stolarna när det blivit fel och ett hopp om att kunna reda ut saker när det behövs. 
 
Förväntningar är något vi både får från oss själva men även från de vi har runtomkring. Ett konstant hävdande av sig själv. Eftersom vi inte är ensama om att bo i ett sådant samhälle så finns det många som också vill ha platsen på utbildningen bostaden du sucktar över eller möjligheterna just du letar efter. I och med detta blir det också stor konkurrans för att vi många som är och lever i ett land vill samma sak. 
 
Först ska våra föräldrar finna varandra i den djungel vi lever i, vi ska komma till världen sedan börjar konkurransen. Hur vi ska bli uppfostrade finns det ungefär 9 miljoner åsikter om. Vad vi får göra och vad vi inte får göra. Vi är även starkt präglade av våra personligheter och hur våran uppväxt ser ut präglar oss mycket även om vår personlighet med åren blir allt starkare. Vi blir egna individer med egna viljor och ideér. 
 
Vi ska prestera på allt ifrån fotbollen till skolan. Och kanske speciellt i skolan där vi helst ska ha högsta betyg rätt igenom och vara en sådan där typisk duktig och bra elev. Många som gått i skolan vet också att det inte riktigt ser ut så utan kan vara väldigt långt ifrån. När klasserna har gemensamma mål och en del elever som fattar allt direkt och en del andra som behöver mer tid eller lär sig på andra sätt än att sitta i skolbänken och stirra på en tavla. 
 
Grupperingar i klasser och coola/populära gäng och de mindre populära blir snabbt vår verklighet. Ibland går det riktigt bra och allt känns på topp och ibland känns det som en har huvud i marken och käkar sand eller varför inte några kottar. 
 
Förväntningarna om att prestera sträcker sig ibland som stora höghus runt en och det är svårt att se det där ljuset och tron om att ta sig däreifrån. Samtidigt kan en slås av en fantastisk kännsla av att stå på taket av den högsta sky skrapan och känna sig "On top of the world" 
 
Livet är inte lätt och vi möts dagligen av utmaningar även i de priviligerade samhällena. När grund behoven är tillfredställda kan vi lägga fokus på annat. Ett fokus som många gånger om sätter krokben för oss när vi handlöst tappar vårat sikte och mål. När den ena dörren efter den andra stängs igen mitt framför näsan på oss. Rätt som det är så lyckas vi ändå när vi minst anar det får vi medvind och seglar iväg med en väldig fart. 
 
Livet i stort och smått i ett privilegiat samhälle. Något vi dock bör komma ihåg samhället är aldrig starkare än den svagaste länken! 
 
//Elise C
 

En dag som började på tok för tidigt!

Hej på er!
 
I natt runt ca 2 tiden fick jag äntligen in min inlämningsuppgift. Dumt nog kom jag på att slänga in ett möte 08:30 på morgonen vilket också innebar allt för få timmar med sömn i natt. 
 
Dagen började på tok för tidigt iväg på möte iväg och hämta min tenta som gick som jag räknat med. Dock ändå nöjd då jag från början tänkt skippa den/ Blanka men ändå skrev. Ladda om batterierna och ladda vidare med andra ord. Har en så länge presterat betydligt bättre än vad jag gjorde under min första termin på universitetet. Med de omständigheterna som just nu råder är jag förbannat nöjd med att ha tagit mig igenom denna termin så här långt. Med endast sju veckor kvar känns det förbannat bra att inom en snar framtid ha 30 nya poäng in på uni kontot och massor av ny kunskap att använda vidare. 
 
Om man räknar ihop vad jag har att göra kvar under denna termin blir det dock en del:
* Tenta block 2 ( 24 April) 
* Tenta Miljö och människan (web) 
*Tenta Hälsopsykologi 
* två mindre tentor/inlämnings uppgifter
* Projekt 
 
Dock har jag suttit i en likande sits förr och då trotts mycket lyckats få ihop det på det sätt som jag hoppats på. Dock känner jag mig otroligt seg just nu. Mycket tankar som drar kors och tvär och fram och tillbaka. 
 
Saknar min vovve nå jävulskt, har tänkt på henne mycket mer denna vecka än förra vecka. När saker och ting förändras kommer saker fram på ett annat sätt än tidigare på gott och på ont. Just nu försöker jag mest inte att bry mig så mycket eller lägga ner så mycket energi på det hela. Ibland är det dock svårare än jag hoppats. 
 
 
Några av de bilder jag tog under vår exkursion på Utö
 
//Elise C 

Sociala medier en ventil på livet

Hej på er!
 
I de samhälle vi lever i idag så delas allt mellan himmel och jord på sociala medier. När någon går bort, någon blir sjuk eller någon födds. De generationer som födds de senaste tio åren går mest troligt att följa in i minsta detalj om hur dennes uppväxt har varit, hur mamma upplevde gravititeten och hur första skoldagen varit för en liten nervör 6 åring till hur studierna har gått och vilken inriktning. 
 
Detta delas lite på gott och på ont. Klart att jag som har en fråga om något kan få otorligt mycket kunskap om jag väljer att ställa frågan i rätt forum. Dock finns det även en baksida av detta. Främst tänker jag denna gång på våra djur och kanske främst hästar. 
 
Idag är marknaden många gånger till köparens fördel. Om en potentiell köpare till en häst känner till namnet på hästen går det många gånger att hitta otroligt mycket material. Allt från bilder till blogg inlägg till all info som delats på fb om med och mot gångar. Skador, hur fantastiskt den där sommardagen varit i stallet när allt verkligen bara klickat till hur jävligt det kändes när hästen utmana en till varje pris. 
 
En ganska typiskt köpare vill ha en bra häst som passar ens egna behov. En skade frihäst är något vi alla letar efter. Vilket i sin tur leder till att den info som vi delar med oss på fb och dylikt där det stundtals spekuleras om allt mellan himmel och jord när vi lägger upp bilder på sår eller andra konstigheter. Detta ger väldigt mycket facit till köparen. Självklart så ska den info om tidigare skador alltid påpekas när ett sälj tillfälle är aktuellt och det har påverkat hästen tidigare. 
 
Dock vet jag själv som djur ägare att det är väldigt lätt att bli orolig och börja spekulera själv när något är fel och en av våra många ventiler är idag sociala medier och däribland Facebook. 
 
Jag själv försöker tänka ett steg till av samma anledning som en potentiell arbetsgivare inte vill få ett första intryck av en person som en stor fest prisse så kommer i regel en potentiell köpare också tappa intresset när den läser om alla skador eller spekulationer om skador. 
 
Jag personligen brukar ha det i baktanke när jag väljer att dela med mig av saker på sociala medier. Både när det kommer till människor och djur. Att inte skriva ut namn om en är förbannad på någon eller om jag är orolig för någon. Att inte skriva uppenbara saker som kan förknippas eller snabbt kopplas till en specifik person, djur eller häst. 
 
Sen kan jag misstänka att bilder kan ge svaret ganska fort ändå. Det är möjligen något jag bör tänka mer på men just att tänka till innan jag skriver diverse saker. 
 
Det går självklart att lista ut vem och vad jag skriver om eller vilken situation jag ibland tänker på när jag skriver en del inlägg men det är oftast de som känner mig som vet om och då ser jag heller inget problem då min blogg troligen blir källa nummer två och inte den första eller ända. 
 
Min älskade och underbara vän som tidigare i höst fick vandra vidare! <3 
 
I denna text och bild finns det inget som jag kallar för "andra värde" det finns ingen potentiell köpare eller affär eller dylikt där denna bild och text kan komma i kläm eller skada den potentiella situationen. 
 
//Elise C 
 

Wonders

Hej!
 
Ja en sak leder till en annan och mina tankar associerar fritt. För några år sedan fick jag reda på att detta band existera och blev nog ganska såld. Under lite över ett år glömde jag totalt bort dem, och har sedan under vissa veckor hittat tillbaka till dem. Minnen tankar och associationer. 
 
 
 
//Elise C
 

Guitar and the sounds of the day

Hej!
 
Ja det går inte bara att lyssna på låtar utan de flesta är även väldigt spelbara, Så ja bestämde mig för att testa spela/sjunga jag precis la upp. Mysigt värre och ja foto nördig som jag är blev det även ett gäng bilder.
 
Ska försöka ta mig ut och gå längs vattnet igen och sen dra och lägga mig för att vara pigg och utvilad under morgondagen! 
 
 
Har varken brytt mig om face eller hår, det får vara lite som det är... 
 
//Elise C 
 

Inspiration och händelser i livet

Hej på er!
 
Var på väg ut för att hitta något som kunde ge en mer energi, slutade med en power nap som avslutades med ett awsome samtal med min spontana och fantastiska vän!!! Energi!! Så otroligt roligt att prata med henne när hon är super inspirerad och typ lyriskt, energin smittar av sig minst sagt!! Att bo 4-5 timmar ifrån varandra känns på tok för långt och blev påmind återigen! Om det är någon som jag verkligen får energi av så är det hon. 
 
En person som både inspirerar mig och som stöttar mig när livet vänder tvärt och jag snubblar till. 
 
Just nu är väldigt mycket av mitt fokus på sommaren och plugget. Börjar känna av stressen kring plugget och tentan som närmar sig med storm steg. Ska dock försöka bita ihop och bara försöka fokusera. Otroligt kul när jag kan knyta kurslitteraturen till den plats där jag är född, triggar en ännu mer att försöka sätta sig in i processer, händelser och naturfenomen som händer och pågår runtomkring oss hela tiden. 
 
Fick ett tips om att dra iväg till England i mitten av maj vilket skulle vara skit kul men ja med en mini tenta några dagar efter att vi i så fall skulle komma hem och ingen möjlighet till att göra omtenta om det skulle behövas då jag är på Island så verkar det inte vara möjligt eller en idé som fungerar just då. Synd som fan men ja plugget måste få gå förre just nu. 
 
Försöker vidga mina vyer lite just nu och tänka utanför plugg bubblan. Är förbannat dålig på att göra annat då jag alltid prioriterar plugget och vem vet om jag har kan allt om en vecka osv... Något som i sin tur har gjort att jag inte vågar planera så mycket utöver plugget. Dock planerar jag in mina jobb pass såklart då det känns som en frihet och ett bra avbrott från allt plugg. Ska även försöka hinna med min häst denna vecka, på tok för länge sedan jag red eller var där nu. 
 
En låt som jag fastnat för och som ja rivers och fluviala processer går väldigt mycket hand i hand även om river i det här fallet kanske är mer än metafor men ja är även ett fann av dessa underbara och roliga metaforer xD
 
//Elise C 
 
 
 

Lite dags att vakna kanske men?

Hej på er!
 
Hur kan jag vara så jäkla sutkörd utan att ha gjort något? Att dra ut och springa imorse hade jag hoppats ge mig mer energi. Fått i mig en bra frukost/lunch och läst en hel del, rätt som det är har jag dock kommit på mig själv med halvslutna ögon och varit på väg att somna. Jo blev kanske lite sent igår kväll men ändå, det har hänt förr och har fungerat ganska bra ändå. 
 
Har som ingen tid att vara så här trött just nu med en tenta inom en snar framtid, inlämningsuppgift, jobb pass och massa saker som händer efter det. 
 
Jaja får se om lite te och doftljus kan pigga upp mig lite! Alternativt en liten power nap :) 
 
Halvgalen frisyr - japp så blir det om jag inte gör någonting alls. :) 
 
//Elise C
 

Stress som en reaktion på en händelse eller situation

Hej på er!
 
Hur en hanterar stress kan se väldigt olika ut. Samt vad som orsakar stressen kan också variera mycket. Definitionen av stress är heller inte den samma. Jag utgår från ett tillständ där en inte är lugn eller til freds. Och reaktionen på detta är någon form av stress. Olika stress relaterar till olika typer av reaktioner. Stress kan vara allt från att inte känna sig tillräcklig vilket leder till en situation som inte riktigt går ihop till att ha en tid att passa och veta att en är sen. 
 
Stress är något som finns i många olika former och företeelser i vårat samhälle. Att vara stress tålig är något som står med i många olika jobb annonser. En stress som är jobb relaterat med högt tempo kan för mig vara en väldigt givande och inspirerande känsla eller situation som jag då triggas av och ger positiv energi. Samtidigt som stress när en är sen kan vara av mer negativ kaliber. I båda de olika situationerna blir det något som en reagerar på men inte på samma sätt. 
 
Har också funderat kring innre och yttre stress och ostabilitet. Yttre stress kan vara mycket relaterat till det som händer utanför som en tenta som närmar sig. 
 
Inre stress är också i regel starkt kopplat till yttre faktorer men som kommer åt en på ett mycket mer personligt plan som blir väldigt känslo relaterade och kan förknippas med en situation som inte är hanterbar. Där en dessutom inte alltid är medveten om. Den inre stressen födder andra reaktioner kan även vara fysiska som illamående eller huvudverk eller dyl. 
 
Med andra ord yttre stress är troligen lättare att förstå att den faktiskt händer och möjligen också lättare att se vad som triggar den medans en inre stress mycket mer är kopplad till reaktioner på det som gör en stressad och det är mer reaktionen en blir medveten om. 
 
Jag som person är jordnära och känner ett stort behov eller anknytning till naturen, att just få uppleva och befinna mig i det där lugnet. Att bara få vara utan att höra trafiken, utan att tänka på allt det där jag borde göra och hinna med. Att ta en promenad ut i naturen få höra fågelkvitter och bara få vara och andas. Det är i dagensläge förbannat svårt att komma ut och möjligen ta en promenad då detta är starkt kopplat till min hund som numera inte längre finns med mig på samma sätt vilket i sig leder till en viss stress i en sådan situation. 
 
Att däremot bara vara ute i naturen med en vän ex lägga på en filt och bara vara och prata om allt och inget skulle dock kunna vara något som leder till att jag mer på ett rimligt sätt landar och kan vara här och nu. 
 
Detta inlägg är starkt relaterat till spontana tankar, och ett sätt att sätta ord på olika företeelseer i min vardag just nu. Stress kan såklart också översättas till andra saker och behöver inte vara stress i sig utan en annan typ av känsla eller dyl. I en del situationer kanske en bara slår av. Eller att stressen egentligen är obehag och att vi reagerar utifrån obehaget som inte är relaterat till vad vi till vardags skulle definiera som stress. 
 
 
//Elise C 
 
 

En av livets många metaforer

Hej på er!
 
Det är lätt att tappa fästet i ett mörkt rum eller för den delen vet vart jag skulle befinna mig i rummet om jag inte stötter på en vägg eller känner till vart de finns, Det är i ett sådant rum jag på ett metaforiskt sätt befunnit mig i. När jag inte stött på några väggar och av den anledningen omöjligt hitta en ljusknapp som förvirring stressen och paniken uppstått. En situation jag berfarat att hamn i igen som jag dock befunnit mig i igen så här med lite facit i hand.
 
Det är så mycket lättare att navigera när väggarna blir så påtagliga och tydliga. Det är bara möjligt att springa mot väggen i en sådan hastighet tills att det går för fort för då gör det förbannnat ont. Samt att ja om man har koll på väggarna och gränserna slipper jag paniken och stressen. När jag vet på vilken yta jag kan röra mig är det mycket lättare att börja tänka och planera inredning för att det ska bli så bra som möjligt. Men när väggarna inte finns går det inte att börja tänka på inredningen utan grund fokus blir då att hitta väggar och när de inte finns eller när jag inte finner dem blir det svårt!
 
Sådana situationer har jag befunnit mig i förr såklart att det för eller senare dyker upp en sådan vägg men då brukar det göra förbannat mycket ondare eftersom stressen skapat och dragit upp en hastighet som till slut inte varit hanterbar när väggen sedan plötsligt bara finns där blir det ett hårt slag. Ibland är dessa väggar lättare att reparera och även de men en själv får från att ha störtat in i dem och ibland förblir väggen trasig och det blir kvar ett håll som i längden kan repareras men tr förbannat lång tid. Under den tiden är också risken stor att det hinns med att dra igenom hållet och inte hitta tillbaka in i rummet eftersom processen att reparera det som varit trasigt fortsatt. I detta fall är dörren eller eventuellt ett fönster ända möjligheten att ta sig in igen.
 
Om vi tänker en relation med en ny person så är den fakta och info när man lär känna varandra tegelstenarna som man gemensamt bygger upp runtomkring. En yta att navigera och fungera på. Under de mer ostadiga perioderna under en relation oberoende av hur den ser ut så kan stundtals lamporna gå sönder och då blir det svårt att navigera som jag beskrev här ovanför. Efter en period kan man dock lyckas hitta lampknappen på egen hand och då löser sig det som varit otydligt eftersom väggarna återigen blir synliga och en vet inom vilka ramar och väggar som är möjligt att navigera inom. Det är när det kommer in känslor som stress panik och annat som tempot på vardera "spelare" börjar accelerera. Antingen når någon lampknappen och accelerationen avtar eller så hittar någon eller båda parterna väggarna i ren panik och det gör förbannat ont. 
 
I hop om att försöka navigera i olika rum 
 
//Elise C
 
 

Aikido a way and a strength

Hej på er!
 
Idag hade Japanska föreningen i Stockholm ett event i Kungsträdgården. Äntligen ett event som jag hade möjlighet att gå på. Roligt att vara på plats och återigen komma i kontakt med en intressant och rolig kampsport. För del också är att lugnet är i fokus och inte så mycket styrka eller kraft snarare teknik och att få motståndaren ur balans och att använda detta för att få ner motståndaren i marken. 
 
Det handlar mycket om att rikta energi och att göra nytta av den. 
 
Hoppas på att gå förbi en av Aikido klubbarna nästa vecka eller veckan efter det. Möjligen den 24 April efter min tenta. 
 
 
 
 

Music of the evening

Hej!
 
Hittade ett litet klipp med massor av sköna och roliga låtar som jag tänkte dela med mig av
 
 
//Elise C
 

Orientering sten i smått och stort

Hej på er!
 
Ja enligt våra professorer och forskare som undervisar oss i geografi och är lärare på programmet ska jag student räkna med att plugga minst 8 timmar om dagen. Idag kan jag ärligt talat säga att jag fått in minst åtta timmar. Ska dock hinna med att gå igenom några fler power points från föreläsningar som vi haft under veckan innan lovet. 
 
finnt att veta att jag har människor runtomkring som tänker på mig och min saknad och min kära vän som jag förlorade i söndags. Jag har länge sätt personen i fråga som en väldigt bra och omtänksam person som hjälpt mig att förstå ett och annat i mina yngre dagar men som även varit min guide och lärare inom hund under en period. Av en händelse sprang jag på personen under ett event i Stockholm en glad och rolig överraskning måste jag säga. 
 
Betyder så otroligt mycket att hon spontant hörde av sig idag!! 
 
Väntat på ett samtal under kvällen som jag dock misstänker inte kommer att bli av. Tråkigt men ja så blir det ibland tråkigt men sant. 
 
Nu ska jag fortsätta att vaggas fram och tillbaka mellan begrepp, processer och att försöka förklara och minnas hur olika naturliga eller mer antropogeniska processer kommer till. 
Jag i kanten av en glaciär på Island (Y) om jag inte varit såld på naturen tidigare så kommer jag garanterat vara det nu. Börjar se naturen med helt andra ögon vilket är roligt men kan troligen bli något tröttsamt för mina vänner och bekanta när jag blir mer och mer orienterad mot sten och de olika processer som sker till vardags också xD
 
//Elise C
 
 

Studying a way of life!

Hej på er!
 
Varit en lång plugg dag, Om jag inte vaknade till liv när jag klev upp vaknade jag av min kära granne när hen började borra och ha sig, härligt! Nja kan jag nog inte påstå men ja kanske att det gick fortare att göra mig i ordrning för att bege mig mot skolan i alla fall. Ska snart bege mig tillbaka in i pluggträsket och geologins fantastiska värld men först en liten rast med massor av musik för att väcka liv i en hjärna som helst bara skulle vilja vara. Var minst sagt slutkörd på bussen, glömde trycka på stanna och lite sådant, dock stannade bussen ändå på min station, ibland har jag lite tur ändå!
 
Denna vecka har precis som föregående vecka gått otroligt fort, känns som om jag kom hem från borås typ igår, men icke snart en vecka sedan. 
 
Efter att ha skickat in ansökan till universitet/högskolan väntar jag nu med spänning att få reda på resultaten. Under urvals processerna kan jag dock få reda på en del ledtrådar hur det kan tänkas bli. Jag säger bara EGO BOOST! Jag har för det mesta haft det ganska kämpigt i skolan, inte varit någon direkt teoretisk talang eller någon som bara flugit igenom min skolgång utan många tuffa och långa timmar med plugg. Timmarna med plugg och sena nätter har snarare varit en regel än ett undantag. Samtidigt har jag alltid haft höga krav på mig själv och många gånger känt att jag lite grann snubblat på mål linjen. Mina betyg i gymnasiet blev dock väldigt bra även om en del kurser kändes som en ren katastrof och jag i efterhand lite grann frågar mig själv varför jag läste dem. Mina stretiga och motiga år under gymnasiet har dock resulterat i att jag har en meritpoäng på minst 19 som dock oftast lägger högre. Vilket för mig känns som ett förbannat bra resultat. 
 
Har dock fortfarande inte gjort något högskoleprov vilket gör att jag inte lägger på max poäng i någon ansökan. Dock är jag ändå förbannat nöjd med de meritpoäng jag till slut lyckades skrapa ihop från dessa år. 
 
Så ja nu gäller det att lägga manken till och också försöka leva upp till mina tidigare resultat och fortsätta försöka hitta motivationen till att gräva ner mig och fördjupa mig i mina fortsatta studier för att med lite tur inte uppnå ett så mycket sämre men snarare lika bra eller bättre resultat. 
 
Ser grymt mycket fram emot den dag då det inte tar emot att plugga längre, när det känns enkelt och när jag äntligen börjar ta mig mot det första delmålet på 180 hp när jag väl kan se mitt första resultat från mina fortsatta studier. Nu i sommar kommer jag att ha ca 95 hp så ja en ganska bra bit kvar men ja är bara att köra järnet. När jag uppnåt den studiestrategi när det inte längre tar emot på samma sätt som tidigare har jag också starka planer på att försöka läsa max poäng varje termin. Alltså försöka läsa 45 hp per termin för att komma framåt och lära mig ännu mer. 
 
Kommer dock behöva utveckla min bokhylla då jag pressat in nästan max på den med kurslitteratur.
 
Nä nu blir det att ta mig tillbaka till plugg djungeln och fortsätta att djupdyka och förstå och lära mig alla begrepp och sammanhangen mellan dem och alla processer som naturen skapar i våra landskap. 
 
 
//Elise C 

Miljöbalken nästa… Trodde jag ja :P

Hej på er!
 
Ja igår var sista dagen för att anmäla sig till universitet/högskolan. Jag har sökt diverse kurser och program. Mest för att jag är väldigt nyfiken på en utbildning jag hittade via en vän i somras som dock tyvärr inte går på våren. Ett program som såg väldigt roligt och intressant ut men ja högt söktryck och väldigt många sökande. Hur stor chansen är att komma in vet jag inte hur det går återstå att se. Något som jag blev ännu gladare av var när jag hittade en kurs som gick igenom Miljöbalken. Något jag länge velat läsa mer om och trodde nu äntligen att jag hittat en kurs som gick igenom Miljöbalken eller MB som faktiskt kanske skulle vara möjlig att läsa men ja lite för bra för att vara sant. För att läsa kursen krävs det att jag har läst 120 hp sedan tidigare och ja är inte riktigt där ännu. Surt surt måste jag säga men ja den som väntar på något gott... ne den var dålig.
 
Ja ja så mycket för att äntligen hoppas lite men ja med lite tur kanske den kursen går någon vår och med lite tur har jag läst 120 hp inom nått/några år vilket gör det möjligt att läsa det kursen i framtiden i alla fall. Alternativt att jag hittar en kurs som låter ännu mer intressant inom samma ämne. 
 
Jag kan alltid hoppas!! :) 
 
//Elise C 
 
 

Studier och en mysig förkylning!

Hej!
 
Har suttit och studerat de senaste två- tre timmarna (high five till mig) nej men väldigt väl behövlligt. Tittat närmare på begrepp och olika exogena processer vilket är de moment vi läser just nu. Hade planer på att läsa massor idag meeeen ja det tar emot en hel del. Känner mig troligen ganska stressad och därför känns det viktigare att gå igenom processerna och nyckelorden istället för att läsa i timmar och att informationen går in och sedan lika fort ut för att jag tänker på annat. Jaja lite läsning ska jag i alla fall hinna med idag. 
 
Har i alla fall väldigt bra koll på de olika begrepp som jag gått igenom idag nu vilket är en fördel. Hade en kort genomgång efter lunch idag. Hade tänkt att stanna hemma och plugga hela dagen men ja drog iväg till skolan ändå och satt sedan och skrev på logg boken om Utö där vi hade exkursion igår. En rolig och spännande ö med många olika processer och spår efter svunna tider och händelser :)
 
Fick en grymt dryg host attack också idag vilket jag hoppas blir en engångs företeelse för denna förkylning. Höll på att bli förkyld i början av förra veckan och hoppades på att det bara skulle bli en början och sedan gå över men med dålig sömn och andra påhitt slog den till slut till. Blä säger jag! Öser i mig te och massa olika påhitt med massa vitaminer och förkylnings hämande ämnen i försök att bli av med den. Än har jag inte riktigt lyckats men hoppas på att den snart ska vara ett minne blott. 
 
Väldigt typsiskt att bli förkyld under lov och ledighet eftersom kroppen och hjärnan då lyckas slappna av. 
 
 
//Elise C 
 

When life takes a hard turn for the worse!

Hej!
 
Påklovet har jag länge sätt fram emot! Kändes verkligen skönt att komma bort från verkligheten, plugget, storstan och bara få umgås med någon jag verkligen kan vara mig själv med. Lovet blev trotts en fantastiskt fin vistelse i söder inte alls som jag tänkt mig. Lovet slutade med att vi tvingades ta bort min älskade och underbara hund som under gårdagen fick somna in. Just nu går det mycket fram och tillbaka, det jobbigaste har lagt sig men kommer fortfarande skov av enorm saknad och sorg efter henne. Har inte varit hemma ännu vilket jag misstänker kommer att bli en väldigt jobbig upplevelse. 
 
Har sedan i Söndags varit i stan vilket varit otroligt skönt, kanske inte att vara själv vilket jag bara varit nu under kvällen då min mamma sov hos mig i natt för att hon skulle upp tidigt men också för att vi är starkare när vi är två. Jag och min mamma har för ca sex år sedan varit igenom en bortgång som var otroligt jobbig och krävande på många sätt idag så här i efterhand var det otroligt jobbigt men vi tog oss igenom det. 
 
Denna gång känns bortgången mycket mycket närmare inpå. En häst är inte på samma sätt en del av vardagen. Om man vill går det att undvika stallet och att välja att inte åka ditt. En hund bor tätt inpå och får en stor och fin plats till vardags. Mycket kring vardagen handlar om hunden oberoende av vad som händer runtomkring. Planering av vem som tar ut henne när. Att alltid vara själv hemma, att alltid höra tassarna mot golvet på morgonen. Vanor av att ge mat och gå ut på morgonen. Alltid gå upp tidigare för att hinna med en fin morgon promenad osv. Ja en vardag med en hund är en stor och fin del av livet. Från och med idag har ingenting varit den samma. Dock bor jag i stan och har inte kommit tillbaka till ett tomt hus ännu. 
 
Jag är tacksam över att min katt fortfarande finns kvar men tänker också på honom nu när han blivit ensam kvar. Just nu är det väldigt jobbigt att tänka tillbaka på de sista dygnen med min älskade och underbara vän. Jag vill skriva mycket mer om min underbara vän som varit en del av mitt liv i elva långa och fantastiska år. Hon har varit en del av mitt liv lika länge som hon inte varit och nu tog livet en hård vändning. Det är otroligt jobbigt men hon vandrar vidare med mig men med en lite annan skepnad även om jag inte längre finns med mig fysiskt finns hon alltid med mig på insidan, i tankar minnen och med de ärr hon lämnat efter sig. Vilket jag är otroligt glad och tacksam över. 
 
Från och med igår bär jag med mig ett smycke som lite grann får vara en symbol för henne. 
 
Om jag själv fick välja skulle jag aldrig igen vilja åka tillbaka till den plats där vi alla levde och bodde dock är det inte ett alternativ och ja jag måste försöka tänka på och minnas de stunder vi haft och dessutom vara stark för min familj som fortsätter livet på samma plats. Men även umgås med min älskade och underbara misse som trotts allt fortfarande finns kvar lika mysig och fantastisk. 
 
Nu ska jag sova med hop om att min förkylning ska släppa och att jag ska bli frisk igen, hosta ont i huvudet och bara nedsatt är ingen hit. 
 
Just nu saknar jag också den fantastiska och underbara person som stöttat mig mycket under veckan i söder när jag fick reda på omständigheterna. Om det är någon jag skulle vilja vara med när jag får hemska och jobbiga nyheter så är det hon och det finns ingen jag litar eller räknar med på samma sätt som hon. Så tacksam över att jag har dig och att vi kommit varandra så nära i både storm och vindstilla dagar, och perioder. 
 
Jag är också glad att jag fått mycket stöd från vänner här i min närhet som stöttat mig genom detta och som återigen påminner mig om varför just de är så fantastiska och ja att det faktiskt ställer upp i sådana här stunder! Betyder oerhört mycket för mig!
 
//Elise C

Tell everybody i am on my way…

Hej på er!
 
Yes som låten lyder! Äntligen så sitter jag på tåget en lunch, ridpass och ett antal timmar senare! Har ett antal timmar på tåget framför mig och två byten men om allt går som planerat är jag framme efter det. Ska bli sjukt kul! På tok för många månader sedan sist. Visst är det inte 12 timmar i mellan men lite för många för en spontan resa i plugg tider. 
 
Bekvämt att kunna ta tåget från mina föräldrar då jag slipper allt med Stockholm och den pendlingen och det kaos med massor av människor huller om buller. Och ja brukar må mindre illa också på tåg än vad gör på buss även om bussen oftast går direkt. 
 
 
//Elise C
 

Let the unexpected guide you through the unknown

Hi!
 
Just read some points on how a person who is seen as creative tackle different things. The truth is there is always at least two sides of every coin. Things don´t have to happen for a reason but things that do happen often lead to something else. Sometimes things take a hard turn that you arn´t counting on and sometimes you see it coming and just simply wait it out.
 
When the road starts turning it can be seen as a new possibility or a failure. I have been on the road many times before. Sometimes i have a say in it and sometimes things just happen for good and for worse. 
 
Sometimes the doors close on me unexpectedly and that sometimes make me think okey whatever and don´t give it a second thought and just let it slip away and sometimes my brain kicks in and start to serarch for an answer. 
 
Allthow throught these events i start to twist and turn things, see new sides of things that maybe before weren´t that obvious. New parallells and bring smal things in to a bigger picture when things suddenly just come to make sience. 
 
Det är kort och gott lätt att hamna i tankar och fundera på saker från det där ordet och hur de har påverkat en situation eller ett faktum till hur samhället i stort har möjligen kunnat inverka och påverka olika situationer. Att dra paralleller både högt och lågt från noll till hundra. 
 
Ibland går jag runt och funderar på saker och rätt som det är när jag är som mest slutkörd eller som mest trött på funderingarna blir det så självklart hur varför och vad. 
 
Just nu är det bara timmar kvar tills jag äntligen sitter på ett tåg iväg söderut. Ska bli skönt och kul att komma ner, koppla bort allt som har med stockholm att göra allt från människor, plugg, boende och allt annat där i mellan. Att bara fokusera på här och nu. Att bara vara, titta på katterna som leker rövare, försöka känna in stämningen i den där filmen och bli totalt och hopplöst avbruten eller rubbad, att väckas på udda och knäppa sätt. Dra runt och leka rövare, säga saker jag aldrig trodde jag skulle säga eller ens vet hur jag sa det. Fundera på djupa dalar och höga berg. Vandringslederna därimellan och hur jag ska ta mig fram till sjön eller gården i tid för att storyn ska fortsätta. 
 
En av många bilder jag tagit i bilden: Ifreann 
 
"Let the scarecrow bring the unexpected, and let the unknown guide you through it!"
 
//Elise C
 

A good Saturday!

Hej på er!
 
Har haft fullt upp hela dagen! Dagen började med ett jobb pass med trevliga kollegor och förvånansvärt lite besökare. Får se hur det blir imorgon. Sen bar det av och hälsa på Mormor och morfar en sväng vilket var trevligt.
 
Hästen blev nästa prio. an var duktig men återigen konstaterar jag att han och jag inte riktigt funkar tillsammans. Han är en förbannat fin och bra häst men vi klickar helt enkelt inte riktigt. Visst kan jag rida honom och så men finns ingen gnista som jag så länge letat efter när det kommer till ridningen. På kurs nr 2 kände jag en liten gnista men tappade bort den någonstans längs vägen och har svårt att hitta den igen. 
 
När jag sedan kom hem drog jag iväg och inhandlade två nya plantor, Yes kommer att fylla hela min lägenhet med gröna växter innan jag flyttar mest troligt men är så härligt med massor av växter och ja har man inget annat att ha hand om eller annat vettigt projekt kan man alltid lulla runt bland växterna och vattna och fixa med dem samt att ja jag blir med lite tur lite lugnare av dem i den ack så stressande huvudstaden. 
 
Fick också ett ryck efter en fin kvälls promenad och slängde in vovven i duschen. Glad och ovetande gick hon in i både badrum och dusch tills hon insåg vad jag skulle hitta på. Något mer skeptisk men fann sig i det och kunde till och med ha en tass i taget i en vatten balja utan att hon tog upp dem. Var super duktig även om hon inte mått super de senaste dagarna. Hoppas på en lugn och bra natt och att inte behöva kliva upp mitt i natten för att släppa ut henne. <3 
 
Bra dag med andra ord med bara ett fåtal dagar kvar innan jag beger mig ner mot söder och The Best!! <3 För en vecka med, gröna blad och grässtrån, finväder, skog, två pysslingar och ett gäng fyrbenta xD ;) 
 
Min nybadade och underbara vovve <3 
 
//Elise 
 

Vovve mys

Hej!
 
Ja förutom en tevlig påskmiddag med släkten blev det också en hel del fix med vovven både kloklippning, stretching, massage och lite akupressur blev det. Imorgon hoppas jag på att hinna bada henne och borsta igenom henne. 
 
Får passa på lite när jag är hemma. Hoppas också att de kan ta med henne till veterinären också efter lovet nu för att kolla upp henne igen så att saker och ting är som de ska. Hon fyller trotts allt ändå 11 i år. Brukar ha ett Back on Track täcke på henne nu när det varit kallt för att försöka bibehålla hennes rörlighet så mycket som möjligt och för att undvika att hon ska bli stel osv :)
 
Kita när hon var med hos min moster för några sommrar sedan. 
 
//Elise C
 

En dag i påskens mening

Hej!
 
Från en chock till en annan, från dåliga mat vanor till att vara vaken ett dygn. Är ingen jätte lyckad kombination måste jag påstå men går gör det absolut. Sov i alla fall 8 timmar efter mitt natt pass och har efter det haft släktingar över på påskmiddag vilket var trevligt. Roligt att träffa alla igen då jag inte gör det så ofta längre eftersom jag inte är på landet så mycket. Fin kväll med andra ord drog också ut på en promand med vovven nu på kvällen vilket var mysigt. Skönt att få komma ut lite efter nattpass och bara vara en stund. gick förbi vattnet och satte mig på bryggan en stund och bara fundera och va. 
 
Det lite tur får jag också till det med mina föräldrar så att de kan ta bilen till stan och transportera in en ny hylla och matta och lite annat smått och gott och flytta hem min stora gröna växt som jag inte anser fungerar att ha i min lägenhet då det inte finns någon bra plats för den. Den ända plats som fungerar är en plats där den gång på gång blir omkull vält vilket troligen bara kommer att leda till döden så ne inte värt det.
 
Har också ett par fredskalla på gång samt att jag ska så massa nytt nästa helg när jag är tillbaka hos mig igen och har alla tillbehör som jag behöver. 
 
Om man inte har nå andra större mer "levande" projekt så är växter inte helt dumt. Samt att ja som jag sa innan jag flytade till stan om jag inte har skogen runt knuten får jag bygga upp den på insidan istället. Mycket mer trivsamt med växter helt enkelt :) Samt att de också bidrar med en bättre luft vilket är bra. 
 
Ne nu blir det prio sömn och med lite tur känner jag mig mindre yr imorgon. Jobb helg (Y) och sen är det bara ett par dagar kvar innan det bär av mot söder (Y) :D 
 
//Elise C

And so it goes! :)

Hej!
 
Denna natt kom jag på att jag skulle prova att vara vaken utan koffeintabletter för att se hur det fungerade men med en backup på energi dryck. Just i denna stund har jag varit vaken i ca 21 timmar varav 6 timmar nattetid. Ja det brukar vara mellan 3-5 som man märker av det allra mest vilket jag också upplever i denna stund. Dock är jag med och vaken pigg kan jag inte påstå men med och vaken och vet exakt vad jag ska göra och har sten koll på klockan. Så ja det är bra! 
 
2 timmar kvar på ytterligare ett bra nattpass! Imorgon efter lite sömn blir det påsk middag med släkten, något jag faktiskt ser fram emot :) 
 
Härligt härligt!
 
 
 
// Elise C 

När det kommer och handlar om överlevnad :)

Hej på er!
 
tre timmar kvar på mitt jobb pass och timmarna passerar. Discovery channel har varit mitt sällskap under natten med några intressanta program. Senaste programmet hanlar om överlevnad i Florida. Minns inte namnet på personen det handlar om men han är en typiskt överlevare som är ute i galen terräng och gör allt för att visa att det faktiskt går att överleva även i den mest omöjliga terrängen. 
 
I det områden han befinner sig i är det inte helt fel att ha geografi kunskaper. Det är lätt att falla in i det när jag bara sitter och tittar. Att falla in på och försöka analysera jord och bergarter hur stenarna ser ut hur vattendragen ser ut hur omgivande terräng ser ut. Försöka se mönster och samanhang på vad och hur de olika faktorerna har påverkat vad. 
 
Något som är ganska snuskigt och som i alla fall inte jag brukar tänka på när jag är ute och vandrar eller dyl är hur man kan få fram vatten från jord. Jag brukar dock inte vara ute i öken (arida landskap) och vandra dock har jag vandrat i Crand Canyon, Yosemite och June Lakes tidigare. Något som jag måste säga verkligen var en häftig upplevelse och definitivt något jag kan tänka mig att göra igen. Vad han i programmet gjorde var dock att använda en strumpa som ett filter och pressa jorden i strumpan för att få fram vatten och ja om jag var tvungen och det var det ända sättet så ja absolut. Dock går det trolgien att göra liknande processer med andra tyger än strumpor också. En ganska häftig ide ändå. En ganska enkel lösning som i alla fall inte jag skulle tänka på i första hand i alla fall.
 
Om jag får säga det själv var det lite väl länge sedan jag var ute och vandrade senast och definitivt något jag skulle vilja hinna med detta år. När och om det vore möjligt vet jag inte än men skulle vara kul. Dock skulle jag troligen behöva dra ut ett par gånger för att även kompensera för förra året då jag missade den årliga vandringen för att de valde att dra utomlands. 
 
Att vandra en kortis på Island eller kanske snarare ta en längre promenad skulle möjligen kunna vara en rolig aktivitet. När jag var på Island sist 2011 var jag ute och vandra i närheten av en glaciär vilket var häftigt. Om det finns någonstans på jordytan där det känns som att "gå på moln" så var det där. Med stora och djupa mossiga områden som sviktade massor när man gick på dem... Haha vem behöver en avancerad och tilverkad säng när man lika gärna bara kan lägga sig ner på marken när man blir trött och känner för att vila :) 
 
Bild från vandring på Island 2011
 
Dock blev det en hel del tältande förra året vilket var mysigt!! :)
 
//Elise C
 

Natt Ugglan

Hej på er!
 
Är just nu på jobbet och jobbar natt. Just nu när det är mycket i skolan har jag jobbat ca ett natt pass per månad, de månader jag hunnit med detta. Börjar 22 och slutar 06 vilket är skönt. Ännu är natten ung men känns bra, visst är jag lite små trött har inte tagit någon coffein tabletter ännu vilket efter att jag kom på att de fungerade blivit ett vanligt inslag när jag jobbar strö nätter. 
 
Något som jag gillar med att jobba natt är att man får ett intressant perspektiv på dagar och ja samhället överlag. 
 
Ser fram emot sommaren som med lite tur både innehåller vänner, jobb och en intressant och rolig kurs. 
 
Jag och en fantastisk liten Fame som tyvärr inte finns mer än i mina minnen. <3 
 
//Elise C 

What a nice surprise!! :)

Hej!
 
WOHO!! Trodde att jag fått ut min lön redan för denna månad men fick en trevlig överraskning woop woop. Väldigt trevligt måste jag erkänna då jag inte vill behöva gå på något som jag sparat samt att jag ska ner till söder  och ja det är skönt att kunna röra sig lite då :) 
 
Har även minst en resa planerad i sommar så är trevligt att ha en ekonomi för att få ihop planer och ideér. :)
 
Råkade också ramla in och lyssna på en av de låtar jag och min brorsa sjöng och spelade när vi jobbade som trubadur och kom då även att tänka på en annan låt. Så här ett par låtar som vi kört på allt från håbo fest dag till äldreboende. PS ja vi ändrade texten lite i den ena låten för att få den att passa in lite bättre. Dock körde vi även cornelius vresvijk låtar och några av Ted Gärdestad och massa andra låtar :)
  
 
 
//Elise C 

And so i am breaking up with the big city… but just for a week

Hej på er!
 
Idag var sista föreläsningen innan lovet, så otroligt skönt!! Så nu byter jag och familjen plats jag bosätter mig högt och lågt på landet och övriga familjemedlemmar tar över ett tag i storstaden. Ser otroligt mycket fram emot att få mysa med min älskade och underbara lille vovve, min misse och med lite tur även samarbeta lite med min stora fuxiga fyrbenta. Med lite tur kanske jag kan få lite sällskap
 
Min underbara lilla misse för ett antal år sedan
Jag och vovven har lite kul med kameran i hagen. 
Min fyrbenta lilla fuxiga kille <3 en av många/ få vintriga dagar :)
 
 
Ska även hinna med tre jobb pass och påsk middag/lunch med några släcktingar, innan det bär ner mot skogarna i söder, ska bli fatastiskt kul! Var ca 8 månader sedan jag var ner sist och 4-5 månader sedan jag träffade min vän. Som tur är finns det mobiltelefoner även om de många gånger jobbar emot oss xD
En av många ganska spontana bilder som tagits nere i söder på en av våra många små underbara promenixar xD 
 
//Elise C
 
 
 
 

Skjuta det framåt -> Nope

Hej på er!
 
Natt jobb imorgon, vilket innebär att jag borde vara vaken ett tag till idag dock har jag föreläsning imorgon förmiddag. Borde kanske äta något men ne orkar inte riktigt göra något, tankarna snurrar i hundra åttio och planer och ideér är ett faktum. Har funnits ett par saker som jag velat göra ett ganska bra tag som av olika anledningar inte blivit av så ja kanske ska ta tillfälle i akt att agera på det hela. 
 
Timing är nog inte den bästa men ibland är det värt det att faktiskt ta tillfälle i akt och agera än att sitta och hoppas och skjuta det hela framför mig. 
 
Bild från Tyskland
 
//Elise C
 

Wolf

 

And so the logic is?

 
 
Take the room for a room 
take the space for what it is
Take this time for what it´s not
Take the ruller and try to face it
Take yourself and deteach 
try to picture it 
 
<3
 
//Elise C

Ett beslut kan avgöra en framtid

Hej!
 
Ja ibland kan vi stå inför beslut som inte känns bra som inte känns rättvisa och där vi står emot vad som för andra verkar rätt. Ibland är det dock dessa beslut som vi får vända och hålla ut, Ibland får vi ta besluten trotts att vi har många emot oss. Ibland går saker åt skogen och ibland blir det det extra lilla steget som rättar upp hela situationen. 
 
Beslut kan alltid ses som rätt eller fel beroende på hur man vänder på dem, ibland blir det bara så otroligt rätt och så otroligt bra!
 
Take a look beyond the horizon, try to see what´s not there try to imagine what you don´t see
 
//Elise C 

One of those days

Hej!
 
Idag har varit en ganska omtumlande dag, då jag absolut har märkt av mina dåliga matvanor, dock har jag inte hamnat i de faser då jag måste göra allt för att inte svimma vilket är bra. Nu ska jag bara få lite stabilitet och kontinutet i det hela. 
 
Blev även några snabba ryck här hemma och har också fått bra och otroligt trevliga nyheter om min fyrbenta vän vilket är otroligt härligt!! Underbara och älskade lilla vän!! <3 
 
Maria Mena ljuder just nu från min dator, en artist jag hittade för många år sedan någon gång i grundskolan 
 
 
//Elise C