Första Exkursionen med SU

Hej!
 
En dag som gått på tok för fort! morgonen blev inte riktigt som planerat, tänkte unna mig en sovmorgon då det varit mycket hela veckan vilket också lett till lite för lite sömn. Dock dyker andra saker upp och när jag väl ordnat det som dök upp under morgonen var det bara att gå upp. Städat och fixat i lägenheten efter flertalet upptäckter under dagen.
 
Igår kom jag hem från min första Exkursion med Stockholms Universitet. Vi åkte upp till brandområdet i Västmalnad och stannade även förbi flertalet olika området och städer på vägen. En rolig första exkursion. Det komiska är att vi åkte igenom den stad jag bott större delar av mitt liv. vilket iprencip betyder att vi åkte hem på min första exkursion. Dock var det roligt att få mer information om platser och områden jag trodde att jag verkligen kände till. Vilket jag absolut gör på ett sätt men finns många delar som jag inte alls hade koll på. 
 
Nu är det bara att skriva en rapport om samtliga 10 platser som vi besökte och komma underfund med hur jag kan jämföra de olika platserna. 
 
Ha re bra!
 
//Elise C 
 

En och en halv vecka av nya Studier!

Hej!
 
Har snart studerat som campus student i en och en halv vecka. Imorgon drar vi på vår första exkursion, vilket självklart ska bli kul dock ser jag också grymt mycket fram emot fredag då jag kan sitta hemma hela dagen och skriva under mindre press än vad det varit under denna vecka och sedan mest troligt dra iväg på kår fest. Ska bli roligt! Även om det är otroligt kul att träffas massa nya människor är det också väldigt krävande och efter ett år på distans och massor av jobb är det något ovant att ha så mycket lektioner som det varit den senaste veckan.
 
Under nästa vecka verkar det bli lugnare vilket ska bli skönt! Imorgon ska jag vara på SU tidigt tidigt! Dock har jag fortfarande en uppgift att få in vilket betyder att jag inte kan gå och lägga mig ännu, vilket jag egentligen gärna skulle vilja men men vad gör man. Bara fortsätta vara vaken en stund till för att få in uppgiften under kvällen/natten.
 
Inte nog med kårfesten nu i helgen blir det även 40 års fest på lördag något som ska bli kul. Funderar starkt på att försöka se till att inte göra någonting alls nu på söndag. bara ta det lungt och andas lite.
 
Har ungefär frysit hela dagen antingen är det förbannat kallt i min lägenhet eller så är det jag som är konstig, vet inte riktigt men får troligen reda på det på Torsdag efter att några andra fått låna lägenheten då jag är på exkursion. 
 
Saker osm tagit tid att få gjorda blir allt färre vilket är otroligt skönt! Nu blir det att återgå till plugget och ordna med minneskort inför exkursionen imorgon :) Tänkte dra med kameran för att kunna fota lite under de två kommande dagarna. Med lite tur blir det någon bild som kan funka för den uppgift vi har efter exkursionen också :)
 
Ha re grymt!!
 
//Elise C
 
 

Music <3 Speeding Cars

 
 
//Elise C

Mellan ord och händelse - För att det inte bara är enkelt

Jag slits mellan ord och händelser,
Förhoppningar och det faktiska
Jag vill hoppas jag vill tänka men resultaten är detsamma
Hur jag än vrider och vänder 
Hur jag än försöker 
finns det inte 
känns det inte
när hårda vindar viner gäller det att stå stabilt
Men till vilken nytta? 
Vad ska detta mynna ut i?
Än har jag inte gett upp hoppet men funderingarna river och drar ofta i mig
Försöker minnas det som varit men påminns så ofta av nuet
Det väcker sånt som inte borde vara 
Sånt jag inte borde förknippa 
Men ett faktum och en realistisk syn är ett måste
 
vart framtiden tar mig och vart dagarna leder mig 
får det okända utvisa och visa
mig
 
Jag vill tillbaka men förmår ej att göra det ensam! 
 
Instängd i nuet men vill minnas de som varit!
 
//Elise C 

Vinterlandskap i all ära, se upp att inte blåsa bort!

Hej!
 
Hej och hå Stockholm, här är det snö storm... eller? människor som packar in sig i bussen för att åka en station eller att det rådande vädret uppfattas som en snöstorm?!?! Ja vad ska man säga, saknar Jämtland och Östersund en aning kan jag nog erkänna. Att gå någr hundra meter när det snöar och lämnar ett vinter täcke på marken. Vet inte riktigt om jag skulle tycka att det var så otroligt jobbigt men ja det är stockholm och om man går i konvers och knappt nå kläder på sig alls för att så mycket i denna huvudstad kretsar kring utseende så kan det bli jobbigt. 
 
Intressanta och ibland lagom komiska fenomen att upptäcka, ibland har jag lite förståelse för de fördomar som finns för stockholm och dess invånare som jag både hört en och två gånger när jag befunnit mig längre norr ut i detta avlånga land. 
 
Sitter just nu och skriver rapporter om geografi, rum landskap och allting som hör det till. Försöker tänka på valet av ord och hur jag använder språket i den skriftliga formen för att få fram relevansen av det jag skriver om jag lyckas vet jag inte. 
 
Skulle nog mycket hellre sutit i soffan med en varm filt runt mig och stirrandes på något intressant och inspirerande film om Geografi med en te kopp i högsta hugg. Natten har inte varit den bäst. Johan blund måste ha glömt mig igår kväll och att sedan ta rast ett antal gånger under natten vilket gjorde att jag vaknade var inte så uppskattat men vad gör man?!?! Får ta igen timmarna under kommande natt istället. 
 
Ser nå grymt fram emot helgen. Middag med jobbet på fredag, installera min soffa och träffa vänner lördag och sedan träffa saknade vänner på söndag. Och ja just det nämnde jag studera?!?! Haha ja det lär med lite tur bli en hel del studier under helgen också. 
 
Ne i detta läge -> Helgen for the win!!! vilken tur jag har att det inte är så fasligt långt kvar även om det aldrig är längre än fyra dagar till helgen är det helt okej med ett par dagar också!! :D 
 
Ha re great ute i stormen här i Stockholm, och försök inte blåsa bort!!
Vinter landskap
Vinterlandskap i all ära, skulle vara häftigt att snorkla här om det nu går att undvika att slåss mot isblocken 
Ett annat perspektiv på världen. 
 
Fotograf: Elise Carson © Michigan lake beach winter 2014
 
//Elise C

Music <3

Hej!
 
Isländsk musik och mycket som kretsar runt Island tar mig tillbaka till mina 8 veckors vistelse på denna fantastiska ö. Här är en musik grupp från Island och låten storm -> Väldigt passande -> Dagen i ära xD
  
 
 

Music that makes the air dance!

Hej!
 
Här är lite musik som gjort mig sällskap nu under kvällen! <3 låtarna slutet är min favoriter! 
 
 
//Elise C

A weekend coming to an end

Hej på er!
 
Ligger med illamående och huvudvärk och massor av tankar och inspiration. Har haft kontakt med människor som gett mig ganska mycket hopp om mina drömmar och förhoppningar. Hoppas hoppas hoppas att sommaren bjuder på vad jag drömt om och att jag får möjlighet att slå till och uppfylla min dröm som påbörjades för nästan 5 år sedan.
 
Hoppas på att må bättre imorgon biti och även då komma ut på en promenad på morgonen innan det bär av mot plugget och SU för min första föreläsning på ca ett år. 
 
Imorgon ska jag även försöka ta tag i det som jag sätt förbi under helgen. 
 
förutom att måla lite blev jag lite inspirerad och i brist på annat blev det foto inne och motivet jag.
 
 
... Ja jag gillar vargar och ja why not när man tröttnar på posen ta kudden och posa med den haha xD 
 
//Elise 
 

Den robusta lilla häst det är!

Hej!
 
Letat häst, ridit min nuvarande häst, längtar till Island. Titta på andra som rider kurs. Inspirerats, Längtar, saknar. Bra underlagg att sida på en häst som går i en klockren och flott tölt där man bara flyger fram. En så otroligt härlig känsla. Dock blir det inte super positivt när jag tittar ut. är mest bara is is och återigen IS! och när man väl kollar upp efter att balansen inte riktigt var på min sida är det återigen bara is. 
 
Längtar och saknar timmarna i sadeln. Timmarna av att flyga fram över stock och sten, över lavafält och över berg. på en häst som kräver min fulla koncentration för att sitta kvar. Att blicka framåt och se yviga manar och böljande svansar och inte tio och inte tjugo hästar utan närmare 50 hästar framför mig. Ett landskap som tillåter fantasin att flyga iväg där det känns som om man kan se från norr och ända till söder även om det inte är så. 
 
kort och gott Magiskt! att befinna mig på denna lilla Ö mitt ute i ingenstans med en natur och ett liv få för unnat. 
 
 
En häst, att tävla, hoppa, rida dressyr på, rida i terräng, låta barnet på 3-4 år rida på, rida ensam , rida i grupp, rida baklänges, rida med och utan sadel och med och utan träns, färdas över land och is. I landskap det inte borda vara möjligt. Med viljan att kunna göra en riktig revolt men där de väljer att samarbeta och att vara tillags. 
 
Att lyssna på dig och vad du vill!  
 
Oh jag ska göra en film när jag är på Island (Y) :D 
 
//Elise 
 
 
 
 

14 h senare

Hej!
 
Denna dag har hittintils inte riktigt blivit som jag tänkte mig. Gick och la mig relativt tidigt igår för att kunna gå upp någorlunda tid idag. Kan säga att det inte hände. 14 timmar senare vaknar jag och konstaterar just detta. Hur gick det till?
 
Antar att jag var trött?!? 
 
Just nu vill jag bara bli klar med min utbildning, inga fler längre utbildningar som gör mig bunden till en plats och helst ett jobb där jag inte heller måste vara bunden i framtiden. Som kan ge mig frihet att resa, frihet i att ha hand om mina då troligen hästar och vovve och kunna leva ganska fritt istället för uppbunden till alla möjliga tider och platser konstant. 
 
Denna lilla paragraf ovan beskriver väldigt tydligt vad jag i dagens läge tycker är väldigt svårt att just känna mig bunden till en plats i tid och plats. När man då tittar närmare på de ämne som jag bestämt mig för att studera så är det precis detta som är huvud fokus just tid och plats. Om min utbildning i längden kan göra att jag blir mer tillfreds med att just vara bunden vet jag inte men det är en intressant och rolig upptäckt jag konstaterade när jag börjat läsa litteraturen. 
 
 
 
//Elise C
 
 

Mitten av Januari

why ain't it just simple sometimes!?!
 
//Elise C

Att fem år har gått så otroligt fort!

Hej!
 
Sjukt vad tiden går fort! Min häst var fyra nyss, och nu plötsligt i år fyller han hela 9 år gammal. Sjukt vad tiden går fort när man har roligt. Mitt mål har länge varit att komma igång och komma ut och tävla med honom men ni som känner mig vet att vägen varit ganska krokig. Även om jag inte hunnit med så många tävlingar har vi ändå kommit ut en del. Jag har tävlat två gånger med honom genom åren och lyckades då placera mig på en andra och tredje plats. Även min mamma har hunnit med att tävla honom i alla fall en gång. 
 
samanlagt under mina år som ryttare har jag hunnit med att tävla ca 8-10 gånger om man även räknar med de gånger jag tävlade hoppning med ponny. Enkla och roliga tävlingar har det varit och ingen större en så länge dock har resultaten varit helt okej.
 
Med min egna häst har vi lyckats med:
 
Tölt: 5.5 
trav: 5.5 
Galopp: 6.5
Skritt: 6,5
 
Dock har han enligt mig aldrig varit i riktig form så skulle vara sjukt kul att jobba nu i vår med honom och i sommar eller redan i vår tävla och se om vi kan slå våra tidigare poäng. Jag vet att han har potentiallen att få betydligt bättre poäng då han är otroligt fin när han går som bäst. Dock tycker jag heller inte att de poäng vi åstadkommit har varit dåliga heller men ja skulle vara roligt att tävla mer och få in mer rutin i det hela :)
 
Här är några bilder som jag tagit genom åren den nyaste bilden är troligen från några år sedan vilket gör det väldigt tydligt att jag måste be någon fota mig och honom under kommande kurs ex. Hoppas verkligen att jag kan få till nya bilder på honom och mig snart :)
 
 
 
 
 
 
//Elise C

<3

Memories! 
 
 
//Elise C 

Let time just pass

 
Saknar henne bara lite! :) 
 
Byebye Januari Hej februari (Y) :)
 
//Elise C

Take another picture, fill up another memory card

Hej!
 
I och med mycket jobb, dålig på att lägga över bilder från kameran till datan och dessutom dåligt med minne på både telefonen och datan osv har jag fotat otroligt lite under 2014. Visst i sommar på Pride och dyl har det blivit en hel del bilder men inte lika mycket eller spontant när jag konstant var i stallet som jag var förut och då jag alltid hade kameran med mig. 
 
Jag hoppas att jag under 2015 kommer att fota betydligt mer. Ska försöka fixa med alla minneskort jag har vilket är en hel del och försöka lägga över samtliga bilder på min hårddisk och försöka dra ut och fota minst en gång varannan vecka om inte oftare. 
 
Ibland kan det kännas tråkigt att bara dra ut och fotogafera men finns mycket att fota och har också väldigt nyligen flyttat vilket betyder väldigt många och roliga nya miljöer och platser att fota på. 
 
Hoppas också att jag ska kunna ta mig ut med en vän och fota människor också vilket även det var ett tag sedan nu. 
 
Alltid på semestrar och alltid i stallet och på evenemang har jag haft med mig kameran dock är jag inte lika ofta i stallet längre då jag inte riktigt hinner samt att det oftast när jag varit där har varit mörkt osv. Har heller inte varit å någon semester utomlands på hela 2014. mer än Under början av året då jag fotade en hel del när vi var i USA. 
 
Så ja här kommer några bilder från tidigare och hoppas kunna slänga ut nya bilder snart här på bloggen :)
 
Min vän under en foto session 
En liten foto runda i Östersund i hamnen 
En av många ankor vid hamnen i Östersund
Promenad i söder med Ikki 
Rolling the kajak in the swiming pool 
Lamm vid vattenöden
Promenad vid vattenöden
Påsk godis och ägg
 
//Elise C 
 

Natt pass 2/4

Hej!
 
Natt nr två av fyra just nu. Trodde att jag skulle börja introducera ny assistenten nu under detta natt pass men blir imorgon natt istället. Har i alla fall gjort en lista på vad man bör tänka på ha koll på och vad som ska göras under natten/morgonen, så med lite tur missar jag inte något som är viktigt.
 
Eftersom jag börjar studera på heltid nästa vecka kommer jag ej jobba kvar på schema utan går tillbaka till att vara timvikarie. Fördel nu är dock att jag då jag inte har lektioner och dyl lättare kan hoppa in som vikarie på kort varsel och att jag känner personen i fråga väldigt bra :) 
 
Imorgon eller ja idag fyller också en viss person år! Stort Grattis! 
 
Hoppas samtliga vanliga personer sover just nu och får en bra morgon dag! :) 
 
//Elise C
 
 
 

Nytt år nya utmaningar

Hej!
 
Idag var det introduktion på SU och första dagen som campus student på nästan ett år. Sjukt att det var så länge sedan jag var på någon föreläsning eller något i skolan. Nu drar det dock igång på riktigt! Hade tänkt att läsa en distans kurs parallelt men läser den i sommar istället och fortsätter lite med psykologin då jag inte riktigt hunnit med. 
 
Jobbade fredag och hela helgen just nu jobbar jag natt och har tre natt pass efter detta så 7 dagar med jobb och sedan blir det hel dag i stallet på lördag och på söndag blir det en lång och härlig dag av att bara ta det lungt har jag tänkt om jag nu inte glömt något. Sista dagen innan utbildningen börjar på riktigt och ska försöka passa på att vara riktigt ledig. Möjligen bara läsa och pyssla/ måla gåra sådant som jag inte hunnit med. 
 
Har också snart bott i min egna lägenhet i sthlm i hela två veckor. Känns som om jag flyttade in igår. 
 
Ser faktiskt fram emot att börja studera som campus student igen och hoppas verkligen på att jag kan lägga allt fokus på utbildningen och ta mig igenom den med bra resultat och efter det köra järnet med livet och göra det jag så länge väntat på. 
 
En lite rolig bild som jag redigerade lite, inte helt fel :)
 
//Elise C

En natt som denna :O

Hej alla där ute i natt mörkret!
 
Hade tänkt att sova för några timmar sedan men har inte somnat än. Så sjuk irriterande, eller ja snarare stressande med tanke på att jag ska upp snart, bukar kunna somna nästan direkt men när snarkningar hörs över halva stan och tankarna går i hundra åttio och soffan trotts min längd inte är tillräckligt lång blir det en utmaning. 
 
Måste upp och jobba imorgon och försöka komma igenom ytterligare ett kapitel. Ja jag ska nog vara glad om jag tar mig igenom jobb dagen imorgon men att ta mig igenom ett kapitel har nog kort och gott gått upp i rök. Med så få dagar kvar är detta väldigt irriterande då min tidsplan minst sagt blir ohållbar... FAN!
 
natti natti nu ska jag försöka sova igen, och hoppas på att jag lyckas denna gång!! -.-
 
//Elise 

Flytt!! Awsome! A new beginning!

Hej!
 
I fredags flyttade jag till min egna lägenhet efter ca 10 månader på hemma plan. Känns otroligt skönt att äntligen ha hittat någonting eget igen. Flytten var ganska smidig. alla växter och sedan ca sju kartonger med kläder, böcker, prylar och alla mina växter plus min gitarr sedan bar det av mot stan. Gick förvånansvärt fort att komma i ordning när vi väl kom fram till lägenheten vilket var väldigt skönt. Stort tack till mina föräldrar som hjälpte mig med flytten. det gjorde en otroligt stor skillnad!
 
under helgen har jag varit i lägenheten och bara börjat vänja mig vid att vara och bo mitt i smeten mitt i stan och börjar dessutom inse hur nära till allt jag faktiskt har det. Har även hunnit med en ute kväll och att träffa ett antal vänner vilket varit otroligt kul!
 
Plugget och studierna har troligen tagit upp mest tid, vilket också är bra då det känns som om jag kommer framåt vilket är otroligt skönt och lite på tiden. Har också konstaterat att det inte är lika mycket kvar som jag förväntat mig för att bli klar vilket var en trevlig upptäckt. 
 
Idag råkade jag även få med mig ytterligare en växt hem till lägenheten så en så länge har jag 8 växter med den som fick följa med hem idag dock misstänker jag att det kommer att bli fler :) 
 
Som jag möjligen nämnt här på bloggen tidigare om man inte har skogen och naturen runt knuten på samma sätt längre får den flytta med fast inomhus vill säga. 
 
Ser fram emot mitt år i stan med nära till allt och att dessutom kunna umgås med vänner och bekanta på ett bra och roligt och ett ganska okomplcerat sätt. :)
 
Jobbar natt och slutar om tio minuter så dax att göra klart och sedan dra mig hemmåt för lite sömn :) 
 
Ha re!
 
//Elise C

ISLAND i sommar 2015

Hej!
 
Imorgon bokar vi biljetter till ISLAND! Om det är något jag verkligen ser fram emot i sommar så är det deffinitivt det! Ska bli så otroligt kul att åka tillbaka till denna fantastiska ö. Var åtta veckor på island för ca 4 år sedan och har nu äntligen möjligheten igen att åka tillbaka något jag sätt fram emot och velat ända sedan jag åkte ifrån ön.
 
Ska bli otroligt kul att få träffa några av de hästar jag tränade när jag var där och se hur de utvecklats under den tid som jag inte varit där. Med lite tur får jag även träffa min absoluta favorit som då var 5 år när jag var där och var en sådan häst som man red med ett stort leende på läpparna och som man som aldrig ville sluta rida. SÅ otroligt härlig och rolig. 
 
Under mina första rid tillfällen med honom var han väldigt flängig och flögg åt sidorna om jag råkade komma åt honom med spöt eller göra en för häftig rörelse eller dylikt men när jag ridit honom några gånger till och vi lärt känna varandra bättre kunde jag tänka vänster och han gick åt vänster. Så otroligt fin och rolig häst. Utseende mässigt hade han ingen toppen exteriör men ett väldigt nyfiket utryck. Skulle vara sjukt kul att få träffa honom igen!
 
Att få vara på island och att få börja dagen med att dra på sig ridkläderna slänga i sig frukost och sedan bege mig ut till stallet för att tränsa och sadla och dra iväg och hämta flocken var lite av en dröm som gick i uppfyllelse, att det ända måstet var att fixa i stallet rida och träna hästar och att få den möjligheten var otroligt roligt och något jag lärde mig otroligt mycket av. Kunskaper som jag haft med mig ända sedan dess. 
 
Även om jag inte fick så många instruktioner alltid när jag red lär man sig otroligt mycket av att testa sig fram och snart lära känna olika häst typer och på så viss lägga upp ett tränings pass och vet hur och vad jag kan göra för att förbättra hästen och få den till det bättre. Det är många gånger hästarna som lär en men instruktören som är vägvisaren till hur man ska göra för att hitta de rätta knapparna och metoderna. 
 
Jag och Tristur i rundkorallen för att longera innan ett ridpass
Jag och tristur under ett av många härliga ridpass :) han må kanske inte vara den flottaste hästen men oj så rolig! 
 
// Elise C 

Lärdomar från dagen och tidigare

Hej!
 
Ja hästar och plugg kan nog samanfatta min dag väldigt bra. Jag är fortfarande väldigt inne på att hitta en häst på Island, och med det stora utbud som finns där både när det kommer till ston men även när det kommer till hingstar så blir det både spännande men också ganska svårt att välja eller bestäma sig då det alltid är många avväggningar som ska räknas med eftersom det finns både för och nackdelar med det mesta.
 
Studierna har också fått ta en stor del av dagen och med lite tur har jag nu lärt mig ännu mer och kan med lite tur göra duggan imorgon för den pågående kursen som jag läser. vilket skulle innebära att jag bara har två moment kvar tills det att jag är helt klar med den kursen, med två veckor kvar känns det väldigt bra!
 
Har också konstaterat att jag under mina år som häst tjej ridit/tränat för många olika tränare och instruktörer i fler olika dicipliner.
 
Allt från renodlade islandshäst instruktörer med ett bra helhets tänk men även ett par NH instruktörer och instruktörer inom ex tömkörning/körning. Har även tagit del av flertalet olika clinics med diverse både svenska men också internationella instruktörer/tränare.
 
Fördelen med att ha ridit för så många olika är att man får prova på olika tekniker och hur olika instruktörer jobbar och tänker för att få fram ett ekipage så bra som möjligt. 
 
Den instruktör som är en väldigt stor inspirations källa för mig just nu är Helene Blom, som jag en så länge ridit ett par kurser för. Har varit otroligt givande och har under dessa två tillfällena börjat hitta tillbaka till min egna häst och även hittat tillbaka till den gnistan och lyckan av att träna och rida vilket är otroligt roligt då jag inte känt mig så inspirerad på denna front under ett bra tag.
En film som Helenes dotter gjort om Helene
En liten film när Helene tävlar hingsten Solden under Nordiska Mästerskapen 2008.
 
//Elise C 

Läsning nästan ett måste.

Hej!
 
Ett mörker med glittrande kanter ja det är ungefär utbildning just nu. Läsning har aldrig varit ett intresse för min del och har aldrig varit något jag tyckte varit givande eller roligt. En anledning varför jag ändå gjort det är för att kunna ta del av information osv. 
 
Jag märkte det väldigt tydligt när jag studerade i Solna på gymnaiset, att föreläsningarna och seminarierna verkligen var det som gav mig allt. Under föreläsningar och seminarium har jag i många år varit den elev som frenetiskt sitter och skriver ner information och fakta som jag vill minnas eller som jag anser viktig. Att läsa anteckningar och dylikt har inte varit några problem eftersom jag skrivit det med egna ord och på så viss också förstår det på ett annat sätt samt att när jag skrivit det också behövt fundera på det hela vilket alltid varit en fördel. 
 
Får se om intresset kanske kan växa fram nu även om lite tvångsmässigt läsning inte är så inspirerande. Däremot kan faktan vara det om jag nu inte spacar bort. Något jag är grymt bra på och efter någon sida inte ha någon aning om alls vad jag läst och av den anledningen behöva gå tillbaka igen och läsa om och med lite tur då hålla fast vid texten. 
 
//Elise C

Nostalgi

Hej!
 
Nostalgi nostalgi nostalgi, vad kan vara mer magiskt än musiken från förr under sådana perioder som när det kändes som om jag svävade bland molnen. Så otroligt härligt att höra lyriken och melodierna igen <3 
 
*rysningar* 
 
Vill omslutas av tanken av stunden, i rätt tid punkt i rätt sällskap i på rätt plats och bara vara, få gungas fram och tillbaka i nostalgi och nutid. Bara vara här och nu. Känna att tiden nästan står helt still när den egentligen går i hundra åttio men vara totalt oberörd.
 
Härlig känsla hoppas på att kunna hålla kvar den inför morgon dagen och resten av detta år, det vill säga de timmar som är kvar av detta händelserika, utmaninde och fantastiska år. 
 
Nu blir det fokus på vovven för en fin promenad så här på kvälls kvisten. Sista arbetspasset imorgon! Lagom till årets sista dag men ja det ska bli fint att jobba, och sedan omslutas av de stundande planerna i gott sällskap och försvinna bort i timmarna, dagarna, veckorna och månaderna framför mig. 
 
24 timmar kvar av att bo hemma! Sedan påbörjas något nytt, visst hade jag koll på att det låg centralt men kommer på mig själv med att komma på vart jag är och konstatera att det verkligen i själva verket är vääääldigt centralt och nära och bra till flera viktiga, roliga och platser med massor av rolig potentiall :)
 
Ser fram emot att inte behöva planera utan mest dyka upp (Y) :)
 
//Elise C