Kass timing eller dålig planering!

Hej!
 
Under den kommande helgen är det mycket som händer varav medlemsträffen som jag redan planerat att åka på och anmält mig till. Förutom det är det årsmöte, horse show, Dille gäng kommer till Sthlm och gemensam stall dag. De få dagar eller under de få dagar det skulle vara relativt enkelt att träffa vänner som jag ser allt för sällan är jag bortrest. Så sjukt opassande enligt mig!! Ganska surt att konstatera detta såhär i efter hand. Om jag hade vetat hade jag möjligen gjort andra prioriterngar men nu är saker och ting som de är.
 
Komiska är bara att jag under detta år kommer att ha hållit till i mellan Sverige ca 300 dagar och det är under några av de 6 dagar detta år som det hela sker. Sjukt otippat! 
 
Haha nej jag är inte super pepp på att åka iväg när det ser ut som det gör!! Har egentligen sätt fram emot att en sådan helg skulle vara möjligt och bara så typiskt att jag inte bokat in jobb utan en resa. Om det hade varit jobb hade jag lätt kunnat träffa människor de tider då jag inte jobbat allt bytt bort mina pass i god tid/inte planerat in några pass men ja jag är borrrtt rest! :/
 
Aja hoppas att det hela blir en rolig helg i alla fall! Även om det just nu känns lite overkligt om det hela skulle bli som jag planerat men ja stor chans ändå misstänker jag! 
 
 
 
 
//Elise C 

Att hitta en plats att landa!

Hej!
 
Konstaterade precis att jag snart bott i mellan Sverige i ett år. Hemsk tanke alltså! Vilket också betyder att jag snart inte varit uppe i Östersund och Jämtland på ett helt år. Måste definitivt göra något åt det snart! Har även bott hemma i snart ett år vilket inte alls var tanken från början.
 
Tanken när jag flyttade ner var att bo hemma under våren om jag var tvungen och sedan flytta till England under hösten. Englands planerna ströks och flyttades framåt och att flytta är förbannat svårt med tanke på att det råder en stor bostadsbrist i dessa trakter allt att man får betala en orimligt hög månadshyra. 
 
Hoppas dock på en förändring senast i vår men helst tidigare! Nu den 10 december får jag reda på hur det blir med utbildning till våren i alla fall vilket känns bra! Så hoppas lite på att dessa dagar fram tils dess ska gå fort för att veta mer hur jag ska lägga upp och tänka kring boende och livet i stort möjligen. 
 
Viktigast just nu är dock att hitta något mer permanent boende, där jag kan landa och komma i ordning lite och få till lite rutin. Landa har jag inte riktigt lyckas med sedan jag flyttade hem eftersom det inte är menat att vara permanent. Samt att då skapa riktiga och stabila rutiner på en något osäker och svajande grund är minst sagt en utmaning! 
 
Just nu längtar jag verkligen att finna en plats och tillvaro som känns långsiktig! 
 
Jag i Grekland 2011 :) 
 
//Elise C 

Ett dygn är 24 H

Hej!
 
Inser att om jag verkligen inte skulle vilja fortsätta plugga skulle kunna jobba heltid eller mer utan problem. I helgen blev jag tipsad om ett jobb som jag troligen skulle kunna börja jobba på om någon vecka eller kanske helst imorgon. I somras blev jag erbjuden 3 jobb utöver de jobb jag hade. Just nu har jag tre arbetsgivare. Något som känns helt okej. Fördelen är att det aldrig blir densamma med olika arbetsplatser och olika rutiner. Samt att jag får erfarenhet från många olika typer av jobb även om jobbet i grunden på de flesta ställen är densamma. 
 
Fantastiskt kul att jobba om inte annat, det är en otrolig frihet att ha jobb, samtidigt som det även innebär mycket ansvar något jag trivs med väldigt bra! 
 
Synd att veckorna har 7 dagar att dygnen har 24 timmar och att man bara hinner med så mycket under ett dygn/dag. Hade mer än gärna kört järnet på alla områden både jobb, häst, hund och plugg men måste också vara rimlig och tänka på att prioritera det som är viktigt och se till att samtidigt vara pigg och utvilad då det krävs av mig. 
 
Om klona en människa skulle vara möjligt skulle jag garanterat göra betydligt mer än vad jag gör idag och hinna med allt det där som jag idag är tvungen att tacka nej till men ja det är antagligen en del av livet och något man måste vara medveten om. Att stå över det ena för att göra och ha tid med det andra. Att ta beslut och göra val som inte alltid gynnar alla men som i längden ger en bra feedback och som även gör att man växer längs vägen. 
 
 
 
//Elise C 
 

Don't let dreams always be dreams!

Hej!
 
Ja vad gör man när man kärat ner sig så totalt att det liksom inte går en dag utan att man tänker på den. Konstant vrider och vänder på möjligheterna. Räknar tänker och funderar, räknar tänker och funderar igen och igen. Ifrågasätter alla andra sätt. 
 
Även om jag vet att det kan bli väldigt dyrt i längden om man nu ska gå hela vägen men ja det skulle vara så sjukt häftigt! Om det verkligen fungerar i längden skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse och som troligen skulle skapa och göra ännu fler drömmar möjliga. 
 
tänka och fundera om vart annat... Den 10 December får jag i alla fall reda på lite mer hur de kommande åren kan komma att se ut vilket är bra. Men viljan att slå till att skita i hur det blir och bara köra lurar runt varje hörn! 
 
Att våga kasta sig ut utan garantin att det bär hela vägen men en garanti om ovärderlig kunskap längs vägen! 
 
//Elise C 
 

To see the light!

Hej!
 
Härligt att se lite dagsljus idag! Har knappt sätt nå ljus alls de tre senaste dagarna, då jag jobbat natt och sovit dagtid och vaknat när det redan varit mörkt. Den senaste veckan har jag hunnit med två saker, jobb, sömn, hästar. Faktiskt mysigt att gå runt och mysa i stallet och fixa på kvällar/morgnar. Enda dryga har varit att jag oftast ska iväg vilket har gjort att det finns en tidsbegränsning vilket är lite tråkigt. 
 
Hade även tänkt hinna med att rida W idag men blev att pyssla om honom och sedan massage då det blev mörkt, och rider hellre honom när det är ljust och man ser något, finns paddock men är en bit till närmsta. Hann dock med att rida Toppur och hjälpa till med fodringen idag vilket var kul! Toppur gick bra och var faktiskt pigg till min förvåning. Skulle dock inte ha något emot ännu mer energi men var inte så seg som han stundtals har varit. 
 
Härligt med några timmar ledigt!! Dock jobbar jag hela helgen och sedan natt måndag, tisdag nästa vecka så ja inte så mycket ledig alls. På Onsdag blir sista dagen här på gården vilket är tråkigt!! Har varit otroligt skönt att bo här, och än är det dagar kvar (Y) :) Största utmaningen är missarna som inte riktigt vill samarbeta. Får försöka övertyga dem at piller är bra grejer imorgon eller söndag! Med lite tur är det inte försent då!
 
//Elise C 
 
 
 
 

3/3 natt pass (Y)

Hej!
 
Natt jobb tre / tre och fem timmar kvar av passet. Det finns många olika metoder och strategier för att hålla sig vaken allt från olika dryker till mat och olika sätt/tider att sova innan passen för att se till att man är pigg och fyller sin funktion hela natten. 
 
Har under de senaste passen provat koffeintabletter - en funkar inte två funkar troligen bättre allt att det är placebo dock mår jag illa av dem, som med mycket annat så antagligen så är vilja min starkaste och bästa metod. Faktiskt kommer jag en väldigt bra bit med den metoden. 
 
Kaffe är sedan en lång tid tillbaka en icke fungerande metod då jag inte mår speciellt bra av det, illamående är ett ganska vanligt inslag. 
 
pga att jag lätt blir illamående åker jag sällan iväg utan åksjukearmband. Dock har jag misstankar kring att det är stress relaterat men även genom icke existerande dygnsrytm och matvanor inte gör det bättre eller gör att jag blir illamående. Så finns en del att jobba med helt enkelt.
 
Ser fram emot en lugnare jobb vecka nästa vecka då jag även hoppas att jag ska kunna fokusera mer på plugg och fortsätta jobba med de olika uppgifterna osv. 
 
//Elise C
 
 

Hopes and plans

Hej!!
 
Har hunnit med att tälta en hel del i år men inte vandrat så mycket och funderar på att dra ut på en liten utflykt i början av December! Som möjligen kan innefatta tältning och mini vandring. En så länge är det inte så kallt och om det hinner komma snö har jag inte så mycket emot det heller. 
 
Allt att dra iväg till Vadstena eller dyl över en helg och ta det lungt, dock känns det inte jätte troligt att hinna med det men förhoppningar har jag i alla fall! :)
 
Promenad på en av Islands häftiga Glaciärer! år 2011 
 
//Elise C

Förhoppningar!!

Hej!
 
För några somrar sedan hade jag praktik i dalarna där jag fick träna många olika hästar. Fick bland annat äran att rida ett fantastiskt 6 årigt sto efter Illingur från Toftum. En fantastiskt rolig och flott häst! Efter denna härliga upplevelse har en häst efter samma hingst funnits lite på kartan och har sedan vi letade häst första gången då vi även besökte gården där Illingur står haft ögonen på deras hemsida. 
 
Har sedan en tid tillbaka haft ögonen på ett par hästar men kanske främst en unghingst. Så otroligt fin och en häst som verkligen tilltalat mig under åren. Gång på gång kommer det upp nya annonser på honom, vilket jag inte alltid blir så pepp på då chansen ökar att han blir såld. Finns numera även uppdaterade bilder på honom och som väntat är han otroligt flott och troligen ett roligt och spännande projekt för framtiden.
 
Just nu tycker jag mest att dagarna ska gå och att han ska få förbli "till salu" ett tag till! För att möjligen kunna slå till om några månader! 
 
Ett inspirerande och roligt projekt i hästväg med mycket tempo och gång skulle inte vara helt fel!! Att träna och rida hästar som verkligen ger en hopp är en otroligt roligt upplevelse. På Island tränade jag ett antal hästar som jag blev väldigt fäst vid. Där det kändes som tiden liksom stod still även om den inte alls gjorde det, att rida med allt fokus på hästen och ett leende på läpparna är svårt att värdera! Saknar den känslan! 
 
Förhoppningar, MM!! :D
 
//Elise C

Complicated

I try to think it through

I try to understand

No matter how many times

I twist and turn

I just can´t seem to get it straight

Just can´t understand

What comes next?

If I ever come to understand

Is still a question going through my mind?

A question

Searching for an answer

If it exists

I don´t know

Somewhere I hope so

But who knows

When it´s simply

Complicated 

 


//Elise C


Nattpass 1 av 3

Hej!
 
Nattpass ett av tre. Har gått från ganska trött till nästa stadie där jag faktiskt känner mig ganska pigg vilket är skönt! Nästa "trötta timmar" brukar komma runt 5-6 på morgonen men just nu är det lungt vilket är förbannat skönt! Är lite illa mående vilket inte är det roligaste men ja härda ut och ta det lungt är bra. 
 
Verkar som om December blir en månad då jag jobbar heltid! Känns bra, ska få till lite struktur i plugget också under resten av November först. Dock svårt när jag jobbar natt då jag redan är inställd på nattpasset när jag vaknar på morgonen. 
 
Att det blir mörkt runt 3-4 tiden är heller ingen hit när det gäller att vara pigg och plugga men men, med lite tur kan jag hitta en bra struktur i det hela igen och då komma igång på riktigt igen! Hade en väldigt bra struktur ett tag men som dog av lite i och med en del något negativa förändringar men ja, hoppas på att hitta tillbaka!
 
Längtar efter kyla och snö!! 
 
//Elise C 

Dealing with day time - Waiting for night time!

Hej!
 
Har varit lite liv i huset nu på morgonen och hästarna har kallat men har lyckats sova en del i alla fall. Idag har jag tänkt att försöka hinna med att träna två hästar lite beroende på väder och vind. Först min egna och sedan Wille. och även få till det att plugga en stund. 
 
Just nu sitter jag med en stor kopp Te och bara funderar, Skönt faktiskt, irritationer kommer upp och sedan lägger sig, musiken lyriken, melodin vaggar in mig i en mysig stämning bortom irritation och fundering. 
 
Om jag hade haft färg, penslar och något att papper/duk hade det varit underbart men har dock inte lyckats skaffa in något av detta ännu. Vilket kan vara bra när det kommer till plugg. 
 
Bild från Prediostenen Foto: Ikki 
 
//Elise C 

turning the sail

Hej!
 
Dilemma, jo kan man säga, tankar tankar och fler tankar. Försöker få ihop och komma fram till hur och vad jag ska göra, idag imorgon, om en vecka månad och ett år haha kort och gott. Försöker smälta helgen och komma under fund med mycket för tillfället. 
 
Att få tiden att räcka till. Finna motivationen att slutföra och genomföra saker och ting innan jul men även att få till ett bra dags schema när jag återigen går på nattpass imorgon kväll. Att jobba dagtid hade troligen gjort det lättare eftersom jag har hästarna att ordna med på morgonen men ja så är det att både vara pigg nog att ta mig upp på morgonen men samtidigt trött nog att kunna sova hela förmiddagen. 
 
Har även en klocka nu som jag fick när jag fyllde år som jag har tänkt att testa. Ska bli intressant, den mäter bland annat sömn kvalitet, steg räknare, osv massor av annan rolig och användbar information! 
 
Jag skulle definitivt kunna tänka mig att flytta tillbaka till en gård igen! så sjukt mysigt och härligt att ha hästarna utanför förnstret och exempelvis. Plocka in hästen på fm för massage/ låta den stå med back on track täcke en stund och sedan ett trevligt ridpass på det... Hm lite drömläget!! :) Kanske dock inte bo helt själv utan gärna dela hus/ eller stall med någon annan! :)
 
Min vovve kita med sitt back on track täcke enda dagen då vi hade snö en så länge denna vinter! 
 
//Elise C 

Gotland Pride!

Hej!
 
Helg på Gotland och hemma igår kväll vid 23:00 efter att ha varit på resande fot sedan 15:00. Rejält trött var nog bara förnamnet. Intressant helg har det varit. Otoligt kul att vara tillbaka på Gotland igen! Var där när jag var yngre men var säkert 12-15 år sedan nu. 
 
Många inspirerande och härliga människor, Många intressanta och bra föreläsningar om allt från Bisexualitet till presentationer om olika konst projekt i Ryssland, Ukraina osv. 
 
Visby är en kort och gott otroligt härlig och mysig stad och minnen från både Östersund och Reykjavik, Island infann sig ganska fort. Deffinitivt ett ställe jag skulle kunna tänka mig att bo på! Vad som händer med det får framtiden utvisa! 
 
Just nu är det otroligt skönt att vara själv på gården, ha hästarna utanför fönstret och bara försöka landa. Något som jag inte alls lyckats göra uder helgen. Samtidigt som jag stundtals varit väldigt närvarande så har det varit många stunder då jag inte alls varit på plats. 
 
Här är ett gäng bilder: Ej hunnit redigera eller dyl: 
 
Gotland Pride Visby Kyrka 
 
"Kyrktrappan"
 
 Skyltning 
 
Visby kyrka 
 
Fotografering på "hög nivå" 
 
Promenad i Visby 
 
Gator i Visby
 
Visby Kyrka med havet i bakgrunden 
 
Visbys, Gator 
Brandstation, Visby
Södra porten, ringmuren, Visby 
Gotländska brevlådor :)
 
Föreläsning, Avslöja Hetronormen 
Perspektiv mässan i Visby Kyrka
 
Musik underrhållning under mässan i Visby kyrka
 
Duett under mässan i Visby kyrka 
 
Mässa, Musik i Visbys kyrka 
 
Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C

12 November

Hej!
 
Varit en fin dag! kom i säng vid 07:00 imorse och sov i ca 6-7 timmar. Ja lite lite egentligen men men, måste vända tillbaka dygnet! Varit iväg till stallet och min häst och blev ett ridpass i paddocken barbacka. Super mysigt och ja han är superduktig även om jag fortfarande saknar vilja men men får fortsätta jobba på det. 
 
Väldigt bra balans träning att rida barbacka. Hade bra balans förr och har helt ok fortfarande men ja måste jobba mer med min egen balans. liten, orädd och bara göra det som föll en in gjorde mycket med balansen. Men ja som lite äldra och inte alls lika impulsiv så har nog min balans fått lida en del. Hoppas dock på att börja träna upp den igen och med lite tur få ännu bättre balans än vad jag hade när jag var yngre. Vart är Pia när man behöver henne. Syftar på en super duktig tränare i centrerad ridning, grymt bra instruktör när det kommer till balans och sits.
 
Har även hunnit med gymmet idag vilket är toppen! Inte alls varit där lika ofta som jag borde men gick i slutet i förra veckan och idag och med lite tur hinner jag förbi imorgon allt fredag morgon haha om jag nu är lite hurtig men ja kanske vore något :) 
 
Nu blir det plugg!! Lite väl länge sedan jag på ett planerat sätt satte mig ner och studerade! Tappat motivationen ganska totalt när saker och ting har förändrats med de kurser jag läser. Dock måste jag försöka komma igen lite nu om jag ska bli klar med allt. 
 
Ha re bra!
 
//Elise C 
 
 

Nattpass 2/2

Hej!!
 
natt pass två av två hos en ny brukare. Härligt att jobba på hemma plan igen och slippa att pendla. Jobbar också fram till 06:00 vilket faktiskt gör en fantastiskt stor skillnad! Otroligt skönt att kunna jobba natt och samtidigt kunna vara vaken nästan som en vanlig dag! Eller ja snarare härligt att kunna jobba och även vara ledig samma dygn istället för som det blivit tidigare då jag kommer hem runt 10 - 10:30 äter, och sedan sover fram till ca 19 och sedan åker till jobbet på nytt några timmar senare! Dagen försvinner minst sagt! 
 
Hoppas ni som jobbar "vanliga" timmar sover gott just nu! Har även ett dagpass denna vecka på torsdag och sedan bär det av mot Gotland på Fredag (Y) :)
 
A ego pic of me japp japp!
 
//Elise C

E helt ny värld!

Hej!
 
Fick mitt inlogg till worldfengur för några dagar sedan så har surfat runt lite och hittade info om min lilla ängel eller vad jag nu ska kalla henne. Faktiskt inte Agnes utan en liten Hildur som jag aldrig fick äran att äga på papper men blev väldigt fäst vid henne när hon var en bråkig och trottsig unghäst och ja, helt underbart att få följa henne, sakna henne när hon var iväg på inridning och sedan få möjlighet att rida och träna henne inför köp. Otroligt härlig häst och antagligen bland de hästar jag absolut fäst mig vid mest!
 
Hittade precis info om att hon har en halv syster född 2009 i Danmark. Självklart kommer ingen att vara som Hildur men blev glad när jag fann den informationen! Så ja slängde iväg ett mail hur konstigt den en kan vara var jag som tvungen!
 
Underbara lilla tjej!! <3 Snacka om att sakna henne!! <3
 
Att få reda på dagen efter att det var försent för ett enkelt farväl känns förjävligt ibland men försöker fokusera på alla minnen vi haft istället! 
 
 
//Elise C 
 

Change in plans

Hej!
 
Fotograferingen och smink/produkt tiden vi hade idag blev inställd av olika omständigheter. Så ja har varit hos min moster och fått ytterligare instruktioner om vad som ska göras och hur. Tills när jag bor på gården när de är bortresta. 
 
Har även planer på att göra ytterligare förändringar i schema. Tiden går fort och veckorna försvinner, så gäller att prioritera och tänka till för att hinna med allt som ska göras. 
 
Ha re!
 
//Elise C 
 
 

Change of plans

Hej!
 
Fotograferingen och smink/produkt tiden vi hade idag blev inställd av olika omständigheter. Så ja har varit hos min moster och fått ytterligare instruktioner om vad som ska göras och hur tills när jag bor på gården när de är bortresta. 
 
Har även planer på att göra ytterligare förändringar i schema. Tiden går fort och veckorna försvinner, så gäller att prioritera och tänka till för att hinna med allt som ska göras. 
 
//Elise C 
 
 

Tankar från förr!

 
Jag vill upptäcka världen med dig kasta mig ut för stupet, skära sönder strupen, vara en prick i universum, ett sandkorn i havet. Gräva ner mig i sanden upptäcka en helt ny värld, simma med vågorna sköljas bort med strömmarna, blekas bort av solen. Känna din värme i kylan, dina andetag i rymden.
 
En kort liten text jag skrev under mitt möjligen första eller andra år på Dille.
 
//Elise C 

Text från 2009

Hej!
 
En av många texter från 2009 
 
Orden blir till meningar som sveper fram över tangentbordet och som i mellan åt fastnar, formuleras av tankar och känslor som blir gestaltade av en verklighet som ibland gör att jag smälter som ibland gör att jag fryser till som om jag plötsligt fallit fram och inte orkat resa mig. Tillbaka till verkligheten kan jag gå, jag kan och klarar av att ta nästa steg. Ännu ett steg mot en ny utmaning en ny läskig situation som jag knappt förstår mig på, eller vet vad jag ska göra av, konfronterar mig....


Inspiration från tusen själar står för dörren, du har fångat mig, musiken fyllt mig och jag är mållös. Texten och orden faller ner på papperet, på ett lite skumt och mekaniskt sätt, men det fastnar, och jag kan se det, jag kan läsa det. Musiken ljuder i bakgrunden och meningarna följer melodin, jag slumras in i något mystiskt, en magiskt känsla, av att finnas till, av att räcka till, av att landa i mig själv, i stunden, i nuet. Känslor av lycka...
 

//Elise C 

En hyllning, ett avsked till en vän

En text, en hyllning, ett avsked till min vän som 2009 fick lämna jordlivet:
 
 

Att försöka balansera mellan glädje och sorg

På en och samma gång

Glädje för att få flyga fram på hennes rygg

Känna ivern och glädjen som hugger tag i mig

För varje steg hon tar

För sorgen som vaknar till liv

När jag tänker framåt

Med gråten i halsen tänker jag:

"Detta var sista gången"

 

Sista gången jag ser henne

Sista gången jag får bura in mitt ansikte i hennes man

Sista gången jag får känna hennes värme

Sista gången hon finns med mig som en häst

 

Jag vet att hon alltid kommer att vara med mig

Hon kommer aldrig lämna min sida

Vi kommer alltid att ha varandra

 

Som ett minne för livet

Som en svepande vind

Som solens värmande strålar

Som en mantel mot allt som gör ont

 

Jag är inte ensam

Vi kommer alltid att vara två

Även om jag snart inte kan se henne

Mer än på kort

Så är vi två, nu och för alltid

 

Långt ifrån det bästa jag skrivit, dock inte syftet med texten, snarare ett försök till att försöka komma i balans på nytt...

 

//Elise C 


Skrifter från förr en inspirations källa!


En kort liten text, skrev mycket texter och dikter med inlevelse förr om åren, blev lite inspirerad och försökte mig på något liknande igen, om jag lyckades vet jag inte. Ett liknande tema av text som jag skrev om förr. Ska försöka lägga upp några av texterna här som jag skrev för ett antal år sedan. 

 

ICE:(skriven idag) 

Mina kinder är nedkylda, vinden blåser än hårt, sprakandet hörs allt högre, det är något som händer, vad vet jag inte, jag går allt längre in för att ta skydd, grenarna river mot mina kläder, en gren river upp ett sår. Handen nuddar vid kinden och jag tittar ner, blodet droppar, jag kan inte stanna, kan inte andas, försöker bita ihop inte tänka. Tar upp min hand och trycker hårt. Missar en rot mister balansen, öppnar ögonen kylan tränger sig allt längre inpå. Dragkedjan slutade att fungera, går inte att stänga jackan. Försöker rulla på rygg men snön är för djup, försöker trycka mig upp men armarna känns som stelopererade. Ett sista försök, lutar mig bakåt, tittat ner blod is, vit och snö. Kravlar mig upp på benen. Försöker tänka inte skaka, försöker tänka vart ska jag vart är jag. Huvudet dunkar. Solen är på väg ner, tittar i den riktning jag kom, spåren har snart försvunnit. Försöker ta mig ner till vattnet för att få en uppfattning om vart jag är. Snubblar till men håller mig på benen. Ett steg två steg tre steg. Benen bär dra undan en gren, ljuden fortsätter. Försöker låtsas som om det inte finns, som att jag inte hör, fokusera på något annat. Ett steg till. Is sprakar lätt, bär den, håller den, försöker gå, drar upp halsduken igen, försöker gå framåt. Vinden river, sprakar igen, 

 

//Elise C 


Isen blir allt tunnare!

Hej!
 
i början av hösten när mitt mål gick upp i rök spretade jag åt de flesta möjliga riktningar. Nu i några månader har jag lyckats rikta in mig på ett par/tre olika mål men med nederlag efter nederlag och saker som inte riktigt går i samma riktning som jag själv börjar jag ge upp. Frågan är bara vad jag gör istället. 
 
Att flytta till Stockholm börjar sakta men säkert suddas ut. Vart jag då kan tänka mig att bo istället vet jag inte mina andra stadiga punkter börjar precis som Stockholms planen att suddas ut. Distans både fysiskt och psykiskt är ingen direkt fördel. 
 
Jobb har jag vilket är skönt och med en allt stadigare ekonomi börjar andra dörrar att öppna upp som tidigare varit stängda men vilka dörrar som är möjliga har jag ingen aning om. 
 
När det kommer till plugget hade jag motivation och hade verkligen kommit igång för någon vecka sedan vilket var förbannat bra. Dock har mitt mål suddats ut och flyttats fram och tiden gått upp i rök. Med det även motivationen. 
 
Ja vad gör man, just nu har jag faktiskt ingen aning. Jag vill hitta ett eget boende men vart, jag vill ha en vettig utbildning men vad, jag vill ha ett givande och utvecklande jobb men vilket... 
 
Bild från Östersund i Vintras.  Fotograf: Elise C 
 
//Elise C 
 

Cat :D

Cute thing! He totally made my morning!! some weeks ago!! <3 
 
Roligt att jag egentligen inte känner honom speciellt bra eller träffat honom så många gånger men har trotts det gjort ett förbannat stort intryck på mig! :) 
 
 
//Elise C 

Fin Fredag och avslutning på veckan.

Hej!
 
positiva energin som började flöda igår fortsätter vilket är förbannat härligt! Jobb dag idag, verkar aldrig lära mig att faktiskt sova tidigt och fortsätter sova allt för få timmar innan jag ska upp och ta tåget till stan men men. Så länge jag är alert när det är skarpt läge fungerar det. Är mer att studierna blir lite lidande om det finns på schemat på eftermiddagen. 
 
Igår började jag att ordna upp i mitt rum som fått lite för lite uppmärksamhet under veckan och konstaterat att om jag nu ska bo och leva här ett tag till så är det värt att fixa i ordning det på riktigt och helhjärtat för att trivas så bra som möjligt! 
 
Var på en blom/växt butik för några månader sedan och fick med mig hem en liten Draftcena planta, lite palmlik planta med gröna eller gröna med gulkantade stora blad. Har egentligen tänkt att jag skulle vänta tills jag flyttat med att skaffa fler växter men insåg att det är ett tag tills det händer och ja som jag skrev ovan ska jag försöka få mitt rum att kännas mer som hemma. Så tog tillfälle i akt när jag ändå var i stan och gick förbi och skaffade en till sådan växt. Har även en paprika planta som stått ute hela sommaren som nu även bor i mitt rum dock trivs det inte helt toppen vilket är tråkigt. Då mitt rum har mörkblåa tapeter och lite i fel läge så blir det varken så ljust eller jätte mycket sol. Så inte de ideela läget för min paprika planta men enda alternativet just nu. 
 
Var för första gången hemma själv under kvällen vilket var totalt underbart! Ingen att bli irriterad på eller som på annat sätt störde och lugnt och skönt med musik i högsta hugg haha ja det va härligt. Har även hunnit med att träna nu under kvällen dock hemma men ja det är också ett sätt att hålla igång :) 
 
Hade tänkt ha tända ljus, en kopp te som jag handlade idag och musik och bara njuta av stillheten men ja lite väl sent nu så får bli under morgondagen/helgen som för övrigt även blev en ledig helg vilket faktiskt är ganska skönt! 
 
Känner mig lite lätt hippig - aktig just nu med stora vida byxor, stor halsduk håret i en slarvig knut och lite roligt smink. Haha ja vad säger man en lyckad fredag kväll som även innehöll fint sällskap, vilket var fint efter en dag på jobbet men även lugnet hemma. :) 
 
En charmig och fin ljus konstellation med en Islandskarta. På ett hostel i Hellnar på Island :) 
 
//Elise C 
 

Counting the miles from now and then

Hej!
 
Ja mitt sociala liv har lidit en del i sommar, på grund av mycket jobb. Ganska skönt att ha sommaren bakom mig! Har tittat tillbaka i min kalender, ett under att jag orkade med att jobba som jag gjorde. Jobbade 29 dagar i sträck med en dag ledig. och lyckades få in 9 pass på en vecka. Hur jag orkade med vet jag inte. Dock om jag har bestämt mig och vill så kommer jag förbannat långt med det! 
 
Målet för sommaren var också att jobba mycket eftersom jag insåg ganska snart att jag valt bort att kunna resa och då istället för att ha "dö dagar" kändes det bättre att jobba mycket. Så här i efterhand kanske det inte var det bästa alltid men ja har också gett mig en del frihet nu under hösten och med lite tur även i framtiden.
 
Med start på Högskolan förra hösten har jag lärt känna många nya och roliga/intressanta människor. Som jag dock i och med min flytt också flyttat ifrån även om jag har en del kontakt med en del av dem fortfarande. Dock har jag också insätt hur mycket det betyder. Att ha människor runtomkring som jag kännt ett tag. Som känner mig ganska väl och varit igenom mycket samma sak som jag. Där det inte krävs förklaring, eller att man måste berätta om allt utan då de vet. Otroligt härligt att ha sånna personer i närheten. Just nu tänker jag speciellt på en av mina vänner från Dille som faktiskt bor i samma stad som jag själv numera. 
 
Samtalen mitt i natten, Norge, skolresor, studiebesök, timmar av samtal, häng i köken, äventyren och påhitten. Ja mycket har vi gjort tillsammans. Vi har kanske inte alltid stått varandra speciellt nära men fortfarande en vän som jag kunnat vända mig till och vara där för. Betyder förbannat mycket!! 
 
Gårdagens promenad var troligen något jag verkligen behövde, bara kunna fokusera på att vara mitt lilla knäppa jag och inget annat. Men också känna att det är helt okej, även om jag ibland kan vara lite svår att förstå med mina ibland något udda resonemang haha xD
 
Kort och gott du betyder förbannat mycket! Och ja även om vi inte sätts så mycket trotts samma stad är det fantastiskt att ha dig så nära! Att inte behöva pendla eller tänka på när jag kan vara ledig eller när tågen går. 
 
En känsla av att vara stark och självständig är en förbannat bra känsla just nu! 
 
Bild från Studenten :D
 
Stortorget husky valp och Ranja! 
 
//Elise C 
 

En kväll i stallet

Hej!
 
Efter att ha lagat middag blev det stallet, härligt! trotts att jag varit förbannat trött nu efter middagen var det kul att komma iväg till stallet. Lerigt värre kan jag säga! Hoppas verkligen att det snart fryser på ordentligt snart så att det inte är så sjukt halt höll på att ramla ett flertal gånger på väg ner i lutningen som finns i hagen. Men ja väl nere i paddocken blev det longering över bommar. Poppis var lite seg från början men efter ha blivit skrämd av någonting i hagen ovanför paddocken blev det massor av energi och han var super fin! 
 
Så ja trotts värder och vind och trötthet blev det en bra kväll i stallet med min lilla ponny <3
 
En liten bild på mamma och Poppis från en kurs förra året. 
 
//Elise C 

Looking forward to SUNDAY! :)

Hej!
 
Äntligen SNÖ!!!! <3 Awsome!! på söndag blir det sminkning och testning av olika produkter med Ranja vilket jag ser fram emot! Vi har även planer på att dra ut och fota lite efter det vilket tema och fart vi fotograferar är inte bestämt ännu och bestäms troligen lite beroende på väder och vind. 
 
Ska bli sjukt kul! Här är ett gäng bilder från en tidigare fotografering som vi gjorde på Dille.
 
Modell: Ranja Gerlin 
Fotograf: Elise Carson ©
Plats: Dille Gård 
 
 
 
//Elise C 

Gymmet - I am back! :)

Hej!
 
Har äntligen kommit iväg till gymmet igen! Var ett ganska bra tag sedan jag var där och har inte känns så motiverad att träna men med lite tur har jag lyckats bryta isen och med lite tur kan jag försöka hålla mitt mål att träna 3-4 gånger i veckan. Övriga dagar och veckor då jag inte går till gymmet, kanske jag inte bara sitter heller då träning och ridning av min häst och långa promenader med vovven hör till vardagen. Dock är det lite olika typer av träning så ja. Glad att jag gick ditt idag, hann även med en lång promenad! 
 
Något jag gjorde när jag bodde i Östersund var att lägga upp ett eget träningspass som var enkelt att göra hemma. Hade tyvärr inte tillgång till ett gym då och ville fortfarande hålla igång mer än att ta långa promenader. Om det gav några större resultat eller ej vet jag inte men träningsverk fick jag i alla fall. 
 
Haha får passa på att vara på gymmet nu innan års skiftet då jag misstänker att det blir ett antal fler som börjar träna i samband med nya nyårslöften och dylikt :) 
 
Ett gäng på tre som är ungefär lika pepp haha xD <3 
 
Nu är det bara att hålla upp tempot igen och köra på, Dad running at Michigan Lake last christmas :) 
 
//Elise C
 

dag 308, 57 dagar kvar…

Hej!
 
trotts att vi haft närmare sommar värme i oktober så börjar hösten gå mot vinter och vintern gå mot jul. Inte för att jag ska fokusera på vinter och Jul än då vi trotts allt bara är i början av November och än så länge har det inte kommit någon snö i dessa trakter, så går tiden otroligt fort. Snart har ytterligare en vecka passerat trotts att det var helg nyss. 
 
Det är också ett år sedan jag var Utomlands. Förra året kom jag hem från USA på nyårsafton och åkte då iväg till Göteborg för att fira nyår. Detta år blir det troligen prioritering på jobb över högtiderna. Har mycket jobb redan planerat men en så länge faktiskt ledig på kvällen på nyårsafton har dock passat på att ta ett jobbpass på fm/dagen vilket känns bra!
 
Mycket har hänt detta år kan man säga både med utbildning boende och livet. Får se hur de ser ut under de kommande månaderna har en så länge hälften av alla helger som är kvar av detta år uppbokade och många gånger följt av arbetspass i början av veckan så att åka åka iväg ex upp till Jämtland och dylikt befarar jag kan bli svårt vilket är väldigt tråkigt!
 
// Elise C 
 
 
 
 
 

Ice, sand and a sign of hope!

Hej!
 
Sista nattpasset för denna vecka, Hoppas på en bra natt men finns en del som talar för något annat, oberoende kommer det visa sig.
 
Låst i en situation med två vägar ut och saker som är under förändring. Ja så känns min situation lite just nu. Bra eller dåligt vet jag inte, känns nog inte helt tryggt med en del av förändringarna men ja är nog mer att bara köra på och sen se vart jag hamnar helt enkelt. 
 
Ser fram emot att vända tillbaka dygnet, komma i någon typ av rythm igen och fortsätta att läsa litteraturen i min nya kurs. Lägga fokus på den och de sista från förra och låta allt annat komma efter det.
 
Nu börjar det i alla fall hända ett och annat i huset med renoveringen vilket är skönt på ett sätt men att jobba nätter samtidigt är inte att rekommendera då det inte är direkt ljudlöst när de jobbar och att sova dagtid blir ganska omöjligt. 
 
Nu är det också lite över en vecka kvar tills jag bor två veckor hemmifrån. Ska bli grymt skönt, att bo på landet och låta lugnet infinna sig :) 
 
Even though it mostly looks like sand and ice something actually grows! :)
 
//Elise C
 
 

Att sikta framåt men jobba på bredddddeeen

 
Hej!
 
Jobbat två natt pass sovit dagtid idag och ska upp tidigt imorgon på jobbmöte och sedan nattpass igen. En dygnsrytm finns inte just nu och i slutändan försöker jag få till det med att sova och försöka vara pigg de timmar det förväntas av mig. En så länge har det gått bra men att ha något tidig på morgonen är inte så praktiskt när jag har en dygnsrytm som är den motsatta. 
 
Har surfat runt på antagning.se igen och funderat lite på att lägga in ytterligare en kurs men har inte gjort någon ändring ännu. Mina två stora huvud/ fokus områden är människor och miljö. Komiskt nog även namnet på den kursen jag läser. 
 
Som egenföretagare är det praktiskt och bra att ha mycket kunskap på flera områden själv. Eftersom det är viktigt om man ska kunna skapa ett bra företag som uppfyller de krav och syften jag själv tänkt. Mitt mål just nu är att uppnå en kandidat med miljö inriktning men misstänker också att jag i längden kommer att behöva läsa ytterligare kurser/kandidat i en mer social tappning av program för att få med de kunskaper jag behöver. 
 
Självklart går det alltid att samarbeta med andra som har kunskaper som jag inte har. Däremot vill jag själv ha en del kunskaper både för att det är intressanta och roliga ämnen att läsa om men också för att kunna göra ett bättre jobb i ett eget företag. 
 
Ja hur det blir i framtiden återstår att se. På ett sätt är det förbannat kul att vara bred när det kommer till intressen, ideér, projekt, och planer men det gör det också komplicerat på ett sätt.
 
Tänk va enkelt det hade varit om jag visste att jag vile bli sjuksköterska och jobba inom vården eller dyl. utbildning/ jobb är då ganska givet och klar. Vilket verkligen har sina fördelar dock skulle troligen en så tydlig riktning inte fungera för min del då jag antagligen förr eller senare skulle börja ta ut svängarna i form av att få med andra perspektiv och kunskaper osv...
 
//Elise C 
 

Inte vad jag ville höra!

Hej!
 
Har nu under hösten haft som mål att avsluta en kurs som jag inte hunnit med då jag jobbat mer än heltid i sommar. Haft förhoppningar om att kunna göra en webtenta nu under nästa vecka för att avsluta denna kurs. Fick precis reda på att tentan inte blir av utan blir till våren istället. Känns inte så grymt då jag lagt ner mer fokus på att ta mig igenom kapitlena inför tentan än att göra klart övrigt arbete som blivit kvar. Just nu känns den prioriteringen ganska värdelös! 
 
Just look the other way and keep on going! 
 
//Elise C
 

Tied to a Windmill

Hej!
 
Helgen börjar gå mot sitt slut, med snart 20 timmars jobb och nästan 8 timmars pendlande är det skönt med en dag ledig i alla fall. Att vända tillbaka dygnet är dock ingen ide då jag redan på Tisdag jobbar natt igen. sedan blir det ett par dagar ledigt och sedan ett dagpass. Nästa helg är jag dock ledig vilket är väldigt skönt. Ska också försöka hålla det så även om jag absolut kan tänka mig att jobba mer gäller det även att prioritera plugget.
 
Just nu är min hjärna lite i hundra åttio och hoppas även under veckan hitta lite mer balans och inte gå på högvarv!
 
 
 
 
 
//Elise C
 
 

En plats att kalla för hemma!?!

Hej!
 
Stockholm, Jämtland eller Söder? det är litegrann mina funderingar just nu. Stockholm har varit mitt ganska nyupptäckta mål nu under hösten. Där jag letat bostad under sommaren/hösten utan nå större resultat. Det är även på SU jag tänkt plugga nu i höst vilket inte blev av men även till våren som jag fortfarande väntar på besked om. 
 
Jämtland och Östersund är den plats som jag gång på gång kommer på hur mycket jag saknar. Stod och väntade på tåget nu i veckan när ett tåg kom förbi som var på väg mot Östersund. Just i denna stund sotd jag även och fundera på om det vore ett möjligt ställe att bo på igen. Det tåget gjorde lite min morgon och jag kunde inte hjälpa att le när jag konstaterade sammanträffandet :)
 
Söder är något jag länge funderat på, som länge varit ett område som känns nytt och spännande. Under tvåan på gymnasiet hade jag planer på att läsa klart gymnaiset på ett distansgymnasium och att flytta till Töreboda. Sedan blev det inte så eftersom saker förändrades och jag började inse hur lite tid jag faktiskt hade kvar för att bli klar med gymnasiet osv. Vilket gjorde att detta aldrig blev av vilket jag anser såhär efter hand var bra. 
 
Dock är Söder fortfarande en plats jag reser ganska ofta till och ja att bo där vid något tillfälle skulle vara roligt. När och hur vet jag inte riktigt idag.
 
Sedan kan man också tänka utanför Sveriges gränser och flytta utomlands för ett år/halvår. Något som jag verkligen sätt fram emot men av olika anledningar inte kommit till och gjort ännu. Att åka utomlands är fortfarande något jag verkligen vill och gärna till ett engelsk språkigt land då jag skulle vilja bättra på min engelska igen. 
 
Finns en hel del engelsk sprkiga länder eller länder där man använder sig av engelska. Dock har jag varit mycket i USA, även om det skulle vara enkelt eftersom jag har många kontakter där. 
 
England/Irland och Skottland är dock närmare och har en kultur som under de senaste åren varit väldigt inspirerande. Själv har jag redan besökt Skottland i samband med ett FEIF (Internationella organisationen för Islandshästar) läger sommaren 2011. England har jag en så länge bara mellan landat i ett antal gånger och Irland är ett land jag skulle kunna tänka mig att åka/flytta till och bo i under en period.Fördelen är också att det är nära och billigare att resa till dess tre sist nämnda än ex USA.
 
Även Island är ett land jag länge velat åka tillbaka till och få möjligheten att vara bo och jobba på en gård igen skulle vara en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas ännu mer som ryttare/tränare och skulle vara riktigt kul att vara på denna fantastiska ö igen! 
 
Hur det i slutändan blir går idag inte riktigt att säga. Nästa år kommer jag i alla fall åka till Island och besöka denna fantastiska Ö! Och med lite tur flyttar jag under början av nästa år. Exakt vart det blir vet jag inte i dagens läge utan återstår att se! 
 
 
USA, Michigan Lake 
Jag nere i söder under en spontan fotosession. Foto: Ikki 
Jag i Östersund vid storsjön. Foto: Ikki 
Island, Kyrka i Hellnar
Bild från Skottland 
Skottland och den gård vi var på mycket under vår vistelse. 
Magdalena Ribbing under invigningen av Stockholm Pride 2010? 
 
//Elise C
 
 

Reg och rusk!

Hej!
 
Jobbar natt just nu! Igår åkte vi iväg till våra vänners gård och sov över där för att ha hand om deras kor och även vovve. Då min brorsa även vari iväg tog vi även med min lille vovve Kita. Dock går dessa två damer ej ihop så vi var tvungna att ha dem särade hela tiden. Dock tog vi en långpromenad/psringtur med dem i skogen imorse vilket var skönt, trotts dåligt väder var det skönt att komma ut. Regn och rusk är bara förnamnet. Vi alla var nog lika genomblöta när vi kom in. Hariett som är våra vänners vovve la sig i sin korg och somnade när vi kom hem igen och min vovve fick på sitt nya Back On Track täcke. För övrigt så är jag mycket nöjd med det. Kita trivs med täcket och, verkar fungera bra! känns toppen att kunna ha det på henne nu i vinter när det blir kyligare och snö. 
 
Back on Track gör överlag väldigt bra och uppskattade produkter. har sedan tidigare ett schabrak, rygg täcke, och rygg värmare till människor sedan tidigare och senast blev det ett flece täcke till hund och häst :) 
 
Kita min vovve som nästa år fyller hela 11 år :) 
Toppur och jag 
Hariette våra vänners hund. En rolig liten tjej med massor av energi! 
 
//Elise C