Om man inte har skogen som granne för man skapa djungeln på insidan

Hej!
 
Ja om man inte har skogen utanför dörren får man bygga en djungel inomhus istället. Ja inte riktigt djungel kanske men växter ska jag ha och inte en och inte två utan ett gäng härliga växter som både kan ge en lugnande och rogivande effekt samt, göra luften bättre och med lite tur även lägenheten med trivsam :)
 
Jag har redan samlat på mig en och annan liten växt, en så länge har jag två draftcenor (stavning) lite palm liknande med stora blad, en stor fikus som är ca 130 cm hög, två gröna växter en som är palm lik och den andra som liknanar en solfjäder till utseendet. Jag har också tagit in en paprikaplanta som jag planterade från frön i somras/höstas som numera växt till sig ordentlig. Det nyaste tillskottet blev en Aloe Vera planta. Ska bli spännande och se om jag kan få användning för den men också hur denna lilla planta ska trivas. 
 
Om jag inte kan ta med mig mina gröna projekt till stan får jag skapa nya. :) 
 
 
 
//Elise C 

Tiden går fort när man har roligt??

Hej!
 
En dag som denna, ja vad säger man, studierna har fått ta plats idag vilket är bra nu när det snart bara är ett par veckor kvar tills det är över för den ena kursen och början på nästa. an knappt vänta längre att få flytta ska bli så otroligt skönt och ser så sjukt mycket fram emot det. 
 
Saker som inte vill funka nu får vara. Till våren blir det fokus på att leva, försöka vara här och nu, njuta av att ha min egna lägenhet och att äntligen få riktig fart på min utbildning igen. Inte för att jag inte studerat något innan men blir såklart skillnad när man tilhör en tydlig grupp och när det blir social och kul att studera. 
 
Ser sjukt mycket fram emot det. Idag var jag iväg in på REA:n igen. Hade inte så bra med tid men lite hittade jag i alla fall, en lång kofta som är sjukt skön att ha när jag sitter och pluggar, ett par nya jeans, haha verkar som mitt byx tema blivit väldigt grönt då jag numera har tre gröna byxor xD Köpte även en ny röd jacka, som dessutom är lite längre vilket är skönt då även benen kan vara lite varma. 
 
En så länge har jag tre - fyra lådor som ska med till nya lägenheten och mest troligt en riktigt skön bäddsoffa, inte så värst trendig kanske men har planer på hur jag ska lösa det :)
 
Har även slängt iväg en liten beställning till ALIexpress, ser fram emot att få leveransen och se vad det egentligen är jag har bestämt. 
 
//Elise C 

Psykiskt värre

Hej!
 
Ja det är bara att konstatera saker som jag hoppats på kommer kort och gott inte att gå ihop! Score! Not men men skit samma, har varit lite lagom irriterad fram och tillbaka men men what to do, Just nu går det inte att göra så mycket utan mest bara försöka leva med det. 
 
Just nu sitter jag och tittar på massa filmer om ADHD och ADD intressant kan jag säga. Eftersom jag läser Hälsopsykologi tänkte jag att det är en bra sak att titta på, inte bara för att det är intressant men också för att jag själv kan se mig själv i en del av vad människor med ADHD och ADD beskriver. 
 
Skolan har minst sagt varit en bergodalbana och än idag finns det saker som jag inte föredrar eller helst inte gör. 
 
Mer detaljer vill jag inte gå in på men psykiska sjukdomar och hur vi människor fungerar och tänker har varit något som alltid facinerat mig.
 
 
 
//Elise C 
 

Det är skillnad på teori och praktik i planering.

Hej!
 
Saker blir inte alltid som planerat. Från en spontan  träff där jag ställde in mina planer för att det skulle bli möjligt att delta till att ha planerat och sätt fram emot det i flera veckor och sedan dagen innan rinner det ut i sanden. 
 
Antar att man aldrig kan vara säker innan man står där och det faktiskt händer. Det är lätt att planera och ha planer men mellan rummet mellan att det faktiskt händer och planering kan vara stor. 
 
what to do, me Nyår runt hörnet och överraskningar hit och ditt, så är detta år snart ett minne blott. I början av nästa år är det flytt som gäller och ett nytt kapitel tar vid och ett gammal sluts och stängs igen. Nya möjligheter, nya rutiner, en plats att landa och förväntningar som skjuter i höjden. Nya slut och gammla nyheter. Eller Nya slut och mycket nytt och förhoppningsvis spännande blir ett faktum.
 
Något som jag inte ägnat allt för mycket tanke åt är att jag faktiskt kommer att tillhöra en klass igen, vilket betyder 29 nya studenter i min klass som troligen inte bara kommer från stockholm och i och med det nya kretsar ny människor och nya vänner i förlägningen. SU eller Stockholms Universitet är inte helt nytt för mig vilket jag kan tycka är ganska skönt. Dock att nu tillhöra SU och räknas som student är nytt för min del.
 
Jag hoppas att jag kan dra lärdomar och händelser och situationer som uppstått under 2014 och med en målinriktad inställning kunna nå en förändring och även ett mål. 
 
Det känns idag som om jag har mycket att se fram emot, ett nytt liv lite grann även om det kan låta klichat. Just nu hoppas jag mest på att dagarna ska passera fort, ser fram emot att få jobba natt igen och faktiskt tro det eller ej men att varva ner och bara fokusera på min uppgift som assistent. Få leva lite här och nu och stundtals lyckas leva här och nu. 
 
Ett litet citat från en bok jag fick i Julklapp:
 
Du är inte alltid fri att välja omständigheterna i ditt liv 
Men du kan alltid välja vad du gör av omständigheterna. 
- Viktor Frankl
 
 
 
//Elise C
 

Dagen innan Julafton -> Ett liv i en torktumlare

Hej!
 
Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Från att ha antagit att det liksom var kört att jag någonstans längs vägen gav upp om att flytta och hitta något eget är detta ett faktum. Vid års skiftet blir det flytt och påbörjan på något nytt. 
 
När året och terminen återigen börjar gå mot sitt slut går det att åter igen konstatera att mina mönster och sätt att agera är bra men också vad som allt för ofta sätter käppar i hjulen. Jag är medveten om det vilket är bra. Jag har länge haft svårt att leva här och nu till den grad att jag sällan får med mig dagen sällan stannar upp och konstant planerar fem och tio år frammåt. Visst har det sina fördelar. Dock vet jag inte om det väger upp de nackdelar de skapar och skapat längs vägen. 
 
Själv är jag väldigt dålig på att landa i nuet och bara vara och fokusera här och nu om det är ett absolut måste vet jag inte men antagligen så är det också vad som driver mig och får mig att orka dagar veckor och månader av att vara på flykt rent "psykiskt". Att inte känna att jag på riktigt kan landa. Att konstant vara svävande, det är lite som när man flyger ett flygplan så länge man tittar framåt så fortsätter man framåt men när man glömmer bort att titta fram och börjar titta ner börjar man sjunka. Det är nog lite så jag fungerar just nu. 
 
Att gå i någon typ av terapi och att diskutera tankar och ideér med någon utomstådende har länge varit ett sätt för mig att någonstans finna mig själv och den värld jag lever i utan att saker ska bli allt för nedåtgående. Något som jag dock inte gjort på över ett år. Ett år som jag vetat vad jag siktar på och vad jag vill men mellanrummet mellan idag och vad jag vill har varit som i en virvelvind/torktumlare, jag har stundtals varken vetat upp eller ner. 
 
Med ett nytt år och på många sätt ett nytt liv med den förändring som står inför dörren hoppas jag på att hitta lite mer balans och struktur där jag finner ett sätt att fokusera och landa. 
 
även om jag stundtals hovrar över okänt vatten eller land!
 
 
 
//Elise C 

Ett år har snart passerat och snart är Julen här!!

Hej!
 
Ja idag är det den 17 december. Jag har haft mitt körkort i ett år och 4 dagar och jag är inne på mitt andra och sista natt pass för denna veck och... det är 7 dagar kvar till Jul. Kan inte riktigt att det känns som om Julen endast är en vecka bort men ja så är det. 
 
Bara ett fåtal julklappar kvar att inhandla innan det är dax. Har en liten förkylning på gång dock hoppas jag kunna bli av med den snarast möjligt! Då jag har mycket jobb inplanerat runt jul och mellandagarna och att dras med en förkylning då är ingen hit! 
 
Efter Jul kommer som så många andra år förre detta år nyår. Detta är har gått otroligt fort och jag har gått från Jämtlänning till Bålsta bo. Pluggat på distans, bott hemma och jobbat i snart ett år. Ganska sjukt att det ändå snart är så länge sedan denna förändring skedde. Stundtals känns det som igår jag satte mig i bilen och åkte söder ut från Östersund och stundtals är det bara att konstatera att det hänt otroligt mycket under de månaderna jag varit boende i söder, eller ja snarare i mellan Sverige men i söder om man jämnför med Östersund :)
 
Om jag tänker tillbaka på året måste jag säga att året väldigt mycket smälter ihop från slutet av februari och till nu. eftersom jag jobbat otroligt mycket och knappt varit ledig alls under dessa månader. 
 
Random bild på mig från en foto session i Östersund. 
 
//Elise C
 

Brukshundar och yrkes förare

Hej!
 
Redan för 11 år sedan var jag intresserad av bruksdiciplinerna inom hund. Men eftersom valpen vi precis fått hem var en schabrador och va en så kallad blandrashund var det inte möjligt att gå olika brukshunds utbildningar/kurser till någon utsträckning. Något som då gjorde mig ganska upprörd som tio åring och ett brinnande intresse. Genom åren har jag dock gått på alla möjliga kurser med min hund vilket varit jätte kul! 
 
Jag har lärt mig otroligt mycket genom åren och har 100 gånger bättre koll på träning av hundar och hundar överlag än vad jag hade då. Jag har även träffat otroligt kunniga och duktiga tränare och hundförare som delat med sig av sin kunskap. 
 
för ett antal år sedan och genom åren har jag gång på gång stött på olika yrken och dicipliner där hundar bidrar till en amhällsnytta men även yrken där hunden är en viktig del. Något jag genom åren har funderat mycket över. 
 
Nu ett antal år senare är min lilla valp snart 11 år gammal och att börja någon ny utbildning eller inriktning är inte så aktuellt men mitt intresse har växt allt mer genom åren. Den ras som varit mest tilltalande genom åren är den Belgiska Vallhunden Malinois. En hund som måste jobba för att må bra. En hund som på grund av sin stora arbetsvilja och läraktighet passarbra inom flera olika områden. 
 
När jag nu kan få tid att skaffa en ny hund och påbörja en utbildning för att senare kunna arbeta och göra nytta med hunden som arbetskamrat vet jag inte dock hoppas jag att det inte ska dröja allt för länge. Då det verkligen är något jag skulle vilja lära mig mer om. 
 
Man kan fråga sig hur Geografi och ett yrke eller jobb inom hund skulle kunna gå ihop, antingen så är de två yrkena separerade eller att jag möjligen kan få nytta av att veta mer hur naturen och ser ut och är uppbyggd när det kommer till ex när det inträffat naturkatastrofer eller dylikt där räddningshundar med förare kan spela en viktig roll. Ett av många yrken man kan ha som hundförare med en hund som älskar att arbeta. 
 
Ja drömarna är många och stora och när och i vilken turordning det blir vet jag inte men ja det är ju trotts natt vilket betyder en bra tid på dygnet att dröma och fundera :) 
 
Här kommer ett gäng bilder på min underbara och älskade lilla vovve! <3
 
 
 
 
 
 
 
 //Elise C

Stockholms Hundmässa "Malenois"

Hej!
 
Idag träffade jag en vän på förmiddagen och sedan bar det av till Stockholms Hundmässa vilket var otroligt kul! Tittade först på utställningarna av diverse olika raser vilket var intressant. Den hundras som jag främst hade hoppats på att se var den Belgiska Vallhunden och "versionen" Malenois. När det väl var dags för utställning av grupp et som Malenoisen tillhör gick det dock inte som förväntat. Då de visade en Laekenois vilket var den enda avde fyra Belgiska Vallhundar som visades. Tråkigt värre men men gick till deras monter senare och fick ett antal tidningar om "Mallar" som de också kallas. 
 
Varför jag har ett så stort intresse för Mallar vet jag egentligen inte riktigt. Har varit en ras som tilltalat mig i minst ett par år. Dessa hundar används mycket av polis och av militären. Det är även mycket vanligt att köra IPO med denna ras något som länge facinerat och inspirerat mig. 
 
Skulle vara superhäftigt att träna och köra IPO med en egen malle någon gång. Eftersom jag även haft ett intresse av att utbilda mig inom militären är Mallar en bra ras eftersom de är väldigt skarpa och älskar att jobba. Anledningen varför jag haft ett intresse av att gå någon utbildning inom militären är för att hundförar yrket länge varit av intresse eftersom man både kan göra nytta men också ha med och jobba med en hund under arbetstid och ta tillvara på deras fantastiska egenskaper. 
 
Har även varit lite inne på polis yrket, men känns svårt att vara civil och privat person med ett sådant yrke. Något jag anser är viktigt. Att kunna stå upp för sina åsikter och inte konstant dömas av sina egna värderingar osv. 
 
Får se när det är möjligt att skaffa en ny vovve och börja träna med, något som också är värt att tänka på är också att hunden inte får vara för ung eftersom den måste vara stabil och säker i sig själv för att fungera bra i ett yrke där detta krävs av hunden. Dock vill jag gärna ha hunden från när den är valp eftersom det är bra att börja träningen tidigt och kunna forma den och förberedda den på kommande uppgifter i framtiden. 
 
För er som inte känner till denna ras här nedanför är en bild från Google på en malle:
 
 
 
 
 
 
 
 
//Elise C 

Renovering och nya förhoppningar

Hej!
 
arbetspass nr två av fem denna vecka. Gick och la mig kl 3 igår för att vända på dygnet och med lite tur förbli pigg under mitt arbetspass. dock blev det inte riktigt som planerat utan gick upp på tok för tidigt då hantverkarna skulle jobba i hallen vilket i förlägningen innebar att jag ej skulle kunna tagit mig ut om jag ej gått upp tidigt.
 
Lite små kass planering sådär men men, inte lätt att veta när och hur hantverkarna tänkt jobba då det varierar och varierat väldigt mycket under de snart 9 månader som renoverings projektet varit igång. Så med andra ord hoppas verkligen att de kan bli klara snart! Då jag inte alltid uppskattar morgonen med högljuda maskiner, alltid behöva balansera på spångar, risken att bli instängd i rummet och allt annat runt omkring när lampor slutar fungera, när det konstant är kallt i huset och allt där i mellan. 
 
Hoppas att det blir bra när det väl blir klart. När nu det blir av, vi hade hoppats på att det skulle vara färdigt till jul dock kommer det inte vara det då jul närmar sig med storm steg och ledigheter och dagar de hantverkarna helt uteblir är ett faktum. Imorgon kan man i alla fall gå på golvet i hallen igen vilket är trevligt!
 
På Torsdag ska jag i alla fall iväg och titta på en lägenhet i stan vilket ska bli kul! Känner mig en så länge hoppfull även om jag inte är den enda som visat intresse för lägenheten. Om jag skulle få till det med lägenheten skulle det innebära att min restid till Universitetet skulle bli ca en tredjedel vilket skulle vara otroligt skönt. Det skulle också vara att jag har gång avstånd till ett av mina jobb vilket också är en fördel. Samt att jag återigen då skulle bo själv med allt vad de innebär vilket skulle vara härligt. Hur det går återstår dock att se. 
 
//Elise C 
 
 

Event och evenemang sommaren 2014

Hej på er!
 
fullt ös medvetslös... Ne inte riktigt så men ja mycket är det! Funderar lite på i sommar och vilka event jag skulle vilja delta och närvara under. 
 
Pride har nu i tre år varit en av få fasta event varje sommar. Ett riktigt roligt event där vi är många som träffas en gång per år och främst under pride. Grymt kul är det också att träffa dessa människor lite oftare än en gång om året även o den veckan tenderar att bli ganska intensiv! En del har jag fått möjlighet att träffa under året vilket varit fantastiskt kul! Har faktiskt hunnit med att åka på två pride i år och ja att göra det till en tradition vore inte helt fel! De två jag har varit på i år är Stockholm och Gotland pride vilket varit väldigt roligt! 
 
Tillbaka till event i sommar en vecka är jag mer eller mindre bokad för att vara på pride, veckan innan och troligen samma helg som pride är det andra event som jag funderat en del på. Att uttöka och att prioritera event och festivaler denna sommar och delta på så många som möjligt vore riktigt roligt! 
 
Sommaren som varit var det jobb som stod i fokus, och eftersom det var vad jag fokuserade på körde jag järnet, vilket resultera i att jag kunde jobba 2-3 veckor i sträck minst i somras och på så viss hade jag svårt att hinna med annat. Så ja kanske vore något att koncentrera jobb till färre veckor men ännu mer intensivt och fokusera på att också umgås och åka på roliga event som jag detta år valde att avstå ifrån på grund av jobb. 
 
Hoppas på en händelserik och rolig sommar, somaren 2015 :) 
 
Olika happenings jag deltagit eller befunnit mig på i år!
we are stockholm! Arcadia 
Stockholm Pride!
STHLMS Kultur Festival och konsert med Hoffmaestro
Stormvarning Vita Bergsparken (mobil bild)
Demonstration mot Svenskarnas Parti 
Demonstration mot Svenskarnas Parti 
Bostads Brist kampanj på SU -> sova i tält 
Gotland Pride 
 
//Elise C
 
 

Arbetsvecka

Hej!
 
Ja denna vecka kommer att vara en "normal" arbetsvecka med fem pass dock bara 1 dag ledig om man inte räknar med Torsdag som jag mest troligt kommer sova bort efter nattpasset på Onsdag. Så denna vecka har jag tre pass som personlig assistent inplanerade varav två vakna nätter och ett dagpass, och sedan helg på ÅVC. 
 
Hoppas dock också hinna med och läsa de jag ännu inte hunnit läsa! 
 
//Elise C 

Utbildning och sikte mot Våren!

Hej!
 
från vilsen och ovetande till bestämd och målinriktad. Ja den vändningen har jag tagit på ungefär 24 timmar om ens det. Igår var jag osäker men nu är mitt svar efter att ha fått besked inskickat. Kanske låter som en snabb vändning men enda sedan jag skickade in ansökan i oktober har jag funderat på hur jag skulle göra men även innan dess har jag varit på olika möten med olika SYO för att få mer koll på vilka olika utbildningar och möjligheter det finns i dessa bredgrader och kanske främst på SU. 
 
Till våren är Geografi mitt huvud ämne och vad jag inriktar mig på och SU mitt nya lärosäte. Jag har hittils studerat vid Mitt Universitet och sedan på distans från Linköping och Kristianstad. Jag har även varit på G med nen kurs på Uppsala Universitet men avbröt tidigt då jag konstaterade att tiden inte fanns för att hinna med allt jag ville till en rimlig gräns.  
 
Till hösten skickar jag troligen in ytterligare en ansökan för att se om jag kommer in eller ej på ett annat program på samma lärosäte. Idag är jag fullt inriktad på Geografi, något som jag för övrigt aldrig tänkt att jag skulle läsa men som idag känns bra. 
 
Fördelarna med denna utbildning som jag ser idag är de 75 hp av valbara kurser vilket i sig innebär att jag kan använda de poäng jag redan läst i programmet uppe i Östersund som en del av Geografi kandidat programmet. Jag kommer också möjligen kunna ha praktik vilket jag ser som en fördel. 
 
Har även tackat ja till en distans kurs. Just nu läser jag en distans kurs som kommer att vara klar i mitten av Januari. 
 
//Elise C
 
 

6 timmar innan beskedet!

Hej!
 
Ja så här en dag innan beskeden från högskolan är på ingång går frunderingarna på högvarv. Allt från är det värt att återigen binda upp mig till ett program, är det detta jag vill göra, vill jag ge upp jobb, vill jag leva billigt och försöka spara in i det längsta, är det värt att ta studielån, har jag valt rätt? 
 
Ja många frågor och ännu fler variationer av svar. Ska jag vara ärlig tar det emot ganska rejält att "sluta" jobb och snarare leva på bidrag eller att låna pengar. Det har kännts bra att kontot inte stått på noll att känna att man har en del att röra sig med, att pengar inte kännts som en begränsning och möjligheterna varit många. Men nu i denna stund känns det inte så positivt eller roligt längre. Jag vill inte göra av med allt jag sparat under året för att jag inte kan fortsätta jobba till samma grad för att tiden inte finns till båda för att jag fortsätter att ha utgifter. 
 
Förbannat tråkig och jobbig situation! Just nu känns det betydligt mer tilltalande att slänga in handduken på utbildning och ta nästa flyg till en ny och spännande plats. 
 
Jag drömmer om en gård och de möjligheterna de tillför och innebär 
men sitter fast i utbildningsträsket
Jag vill hitta mig själv och landa 
men fastnat i samma situation som så många andra förre mig
Jag längtar efter att få bestäma själv och att ha frihet
men min situation gör det ej möjligt
Jag vill vidga mina vyer och göra något annat
men kämpar mot människors och samhällets normer och värderingar
Jag vill ha ett liv 
men har fastnat i ett gränsland 
Jag har viljan men möjligheterna känns allt för långt bort
Att göra de jag drömer om och det jag hoppas på!
 
Det är lätt att få den känslan av att man inte riktigt passar in i utbildnings och kunskaps strukturen som finns i Sverige. Är det så konstigt att vilja ha ett liv att bedriva företag och att ha ett jobb och en inkomst och som gör de tidigare nämnda sakerna möjliga. Samtidigt som man kommer framåt inom kunskap och utbildning?!? 
 
Kanske låter lite udda men för mig räcker inte veckans dagar till att både plugga och ha ett liv bortom det. Ja det handlar om prioriteringar och att kunna strukturera upp sin vardag men allt fungerar inte så när man har ideér som flödar i 180 och när motivationen inte kommer inifrån, heller inte av att bara studera.
 
Jag har otroligt svårt att fokusera på bara en sak, och de fåtal gånger jag en så länge lyckats så har motivation gått till 0 på allt för kort tid! 
 
Att vara ung och att ha alla valmöjligheter där bara fantasin sätter gränser är inte alltid så fantastiskt! 
 
Börjar överväga att försätta mig på en gård på en avskiljd ö ute i havet och göra det jag verkligen brinner för och fokusera på det samtidigt som jag i längden kanske får lite klarhet i vad jag bör göra sen!
 
 
 
//Elise C 
 
 

Häst tankar och drömmar!

Hej!
 
Ja vad gör man! Fram och tillbaka fundera fundera, hästköpar tankar hit och ditt. Har funderat länge på att skaffa en ny häst var på g ett halvår innan studenten och under min Dille tid var jag också på väg att köpa diverse olika hästar eftersom det var viktigt för mig att ha med mig en häst på skolan. Dock har jag i slutändan lyckats hitta bra hästar att ha på träning/foder och att köpa häst i slutet av min gymnasie tid när jag inte hade någon koll alls på vad jag skulle göra efter studenten blev till slut en dålig ide. Det slutade med att det inte blev någon mer häst utan vi sålde istället även den hästen vi var delägare i under den period då jag hade Toppur på skolan.
 
Dock har jag länge funderat över om jag och Toppur egentligen är en så bra kombination eftersom jag länge tyckt sakna det där speciella som gör att jag verkligen tycker att ridning och hästar är så fantastiskt kul. Har länge tvekat på om vi skulle kunna bli en bra kombination och om det kan bli så i framtiden vet jag inte. Idag är jag betydligt mer hoppfull än vad jag varit på många år. Att ha en häst med potentiall har länge varit en dröm, vilket Toppuer garanterat är. Har är super fin och så länge han nu får utvecklas i rätt riktning så finns det alla chanser i världen att komma ut och tävla lite mer seriöst och åka iväg på en del tävlingar. Har hunnit med att tävla honom två gånger då jag hamnat på en andra och tredje placering. Har dock aldrig tyckt att han varit i en riktigt form då vi tävlat utan mer ställt upp för att få in vanan och för att träna på att tävla men ja det har även gott bra vilket såklart alltid är kul.
 
Trotts våra stundtals framgångar och den senaste upptäckten vi gjorde efter helgens kurs återstår tankar och drömar om ett sto och unghäst. Det är trotts allt en del skillnader mellan valacker och ston och ja saknar det. Har även drömar om att ta föl senare och ja det är betydligt lättare eller snarare möjligt med ett sto till skillnad från en valack xD 
 
Har varit väldigt mycet fram och tillbaka om jag bör skaffa en unghäst på Island för att kunna plugga klart och sedan satsa helhjärtat på en unghäst eller satsa på en unghäst i Sverige och satsa på att träna själv från början vilket skulle vara fantastiskt kul! 
 
Om ett par dagar får jag dock svar på lite närmare hur våren kommer att se ut när det kommer till plugg och jobb vilket är förbannat bra. Om jag verkligen vill läsa det jag sökt till är även något jag funderar en del över men ja att få till en kandidat i längden är i alla fall ett av många del mål. 
 
Några hingstar som jag fastnar för under åren är bland annat:
 
Frami från Häringe en otroligt vacker hingst som tyvärr fick somna in i början av året dock finns det många avkommor efter honom. Har ridit ett antal avkommor och beskådat ännu fler och tycker att de varit otroligt trevliga och roliga hästar.
 
Sibelius Von Eichenhof är också en hingst som jag varit svag för och ja ett sto efter honom skulle såklart vara otroligt kul. 
 
Efter min allt för korta tid med Hildur är musblack en färg jag är ganska svag för men även ston efter Toppur (elit) Hildur är verkligen en häst jag saknar väldigt mycket!
 
Hrafnfaxi avkommor har jag ridit och sätt många av, otroligt roliga hästar. Toppur precis som många hästar i stallet är avkommor efter honom. 
 
Sommaren 2012 red jag många finna hästar bland annat ett ungt sto efter Illingur, en väldigt rolig och positiv upplevelse som jag gärna skulle vilja uppleva igen. 
 
När det kommer till ISLAND har jag inte alls lika bra koll på Hingstar eftersom det finns så otroligt många men en välkänd hingst som gjort ett intryck via fina avkommor som jag både fick rida och uppleva är Dynur fra Hvammi. De avkommor jag ridit efter honom har varit otroligt trevliga!
 
Även hingsten Oskaringur gjorde ett stort intryck på mig under min vistelse på Island, en då 2 åring unghäst som inte var så bekväm med människor men otroligt vacker och väldigt tilltalande idag tre år senare är han tränad och bedömd i första klass så ja en häst efter honom vore inte helt fel.
 
Så ja finns diverse olika typer av hingstar som gjort intryck Gisli fra Reykjavik ger också trevliga avkommor!
 
Vad som händer och hur det blir får framtiden utvisa! 
 
Ett av många fina föl på Island och Gården Midas!
 
Reyr hästen vi var delägare i halvbror med Camilla Heds förra tävlingshäst Thor!
 
Leiknir från Övergran och Sigfus på SM för ett antal år sedan.
Hildur <3 E, Toppur (elit) 
 
Ha re bra!
 
//Elise C 

sticks and stones may break you´re bones

Hej!
 
Funderar fram och tillbaka gång på gång försöker lägga en grund. Försöker få någon stabilitet i min tillvaro men det jag behöver finns inte och möjligheterna till att förändra något för att lyckas få till en förändring eller en stabil tillvaro verkar inte heller riktigt möjlig. Det är så ofta något som talar emot det ena eller det andra. 
 
Visst handlar det lite om att bestäma sig och slå till, dock så tror jag att med boende att det egentligen inte riktigt handlar så mycket om vart jag bor snarare med vem och vilka jag har i min närhet. Om jag skulle lyckas hitta en lägenhet i stan med rimlig hyra skulle jag inte tveka en sekund men om man utgår ifrån att det är ganska omöjligt att det skulle vara möjligt tror jag egentlgien inte riktigt att det beror på placering utan mer vem jag har runt omkring och när det kommer till det är det svårt att lyckas. 
 
Jag är ganska flexibel med vart jag kan tänka mig att flytta samtidigt som de banden blir allt stramare, ju mer jag tänker och ju mer saker som binder mig till den plats där jag befinner mig just nu. Något som jag samtidigt tycker är jobbigt. 
 
Att återigen vara fast på en plats, jag börjar inse att det kanske är så det får bli men inte för att jag vill men för att annat känns som en för stor utmaning, när det kommer till att få allting annat som är av betydelse blir för svårt att få till. 
 
Just nu känns min situation förbannat jobbigt! Vill bara bort samtidigt som jag tvekar på det med. Men ja en sak är säker hemma vill och kan jag inte bo i längden!
 
 //Elise C

Att se världen från olika perspektiv

Hej!
 
Ja funderingar och missnöjen födder nya tankar, När jag var yngre har en av många drömmar varit att ha en egen häst vilket jag nu har efter massor av jobb. Men är jag nöjd och glad med det? Ne inte riktigt, Jag och min nuvarande häst passar inte riktigt ihop. Att drömma om att ha en fin och väldigt lovande häst och faktiskt ha råd med det vilket jag också har men inte är jag riktigt nöjd. 
 
Ja då jag går runt och och funderar över om jag ska lägga pengar och "investera" i en ny häst kan en annan gå runt och fundera på så mycket mer livsviktiga val, om man fått ihop tillräckligt med pengar idag för att ha råd och överleva imorgon. Om en har gjort tillräckligt bra ifrån sig för att maten ska räcka en dag till. Fundera över om en kommer kunna somna ikväll när kylan nu börjar trycka på och tar sig in mellan alla lager och försök att stänga den ute. 
 
Ja jag har det förbannat bra, jag är förbannat lyckligt lottad att vara född och uppvuxen i länder i en familj med resurser för att siktet ska vara så långt bortom mina grundbehov som människa att jag faktiskt sitter och funderar problem som långt utöver vad som många kanske anser nödvändigt/livsviktigt. 
 
Att försöka få ihop vardagen för att hinna med både jobb och studier. Att ha ett jobb, att ha möjlighet att plugga och lära mig så mycket mer om det jag verkligen brinner för. Att ha valfrihet. Kämpa för frågor som jag tycker är viktiga utan att i första hand vara rädd för konsekvenserna. 
 
Att ha dilemmat av vad jag ska prioritera och göra först när det gäller jobb plugg och att resa. Att liksom vara i den sits där det är ett dilemma och inte i första hand en avlägsen och omöjlig dröm och förhoppning. 
 
Ja jag tillhör en minoritet i att jag är "invandrare" och inte i regel alltid faller för cis killar och dyl, men även en majoritet för att jag bor i "västvärlden" för att jag bor i Sverige och för att jag är människa. 
 
Jag kom till Sverige stillsamt med plan, började på ett svenskt dagis där jag senare också förjade förstå att jag hamnat på en plats där människor pratade svenska något jag inte fattade från början. Jag fick dessutom hjälp att förstå skillnaderna på den plats där jag bott i hela mitt liv och min första fyra år men också att förstå den nya kulturen och språket som jag redan var bekant med men som jag bara tidigare hade pratat med mamma med. 
 
Sitter och funderar över Julklappar så här i "Juletider" Vad ska man köpa, hur ska jag tänka, med min miljöprofil på utbildning och mina intressen för miljö och resurser och dylikt har jag funderingar på att ha det lite som ett tema för de klappar jag ger bort. Att ha hantverk, miljötänk och kunskapstänk i baktanken när det kommer till julklappar. 
 
Perspektiv och möjligheter, en ljus framtid! 
 
//Elise C 

Bästa helgen på länge!!

Hej!
 
Trotts en del tveksamheter då det var så nära inpå ställde jag in medlmesträffen i helgen och valde istället att vara kvar i Stockholm och umgås med Dille människor och min vän från söder. Kunde antagligen inte gjort ett bättre val otroligt glad att jag valde att vara kvar. Har varit en otroligt rolig helg och ja synd att helgen liksom är så kort!! 
 
Helgen började med en fartfylld och bra föreställning med Horse show i Friends Arena för att sedan möta upp min vän från Dille umgås, och sedan möta upp min vän från söder och åka iväg till de ställe vi skulle sova under helgen och där även träffa resterande Dille människor. Otroligt kul att träffa dem igen och ja länge sedan jag fick sådan energi kick! 
 
Under Lördagen, hade jag ett foto uppdrag, och sedan var vi mycket i gammla stan vilket var väldigt trevligt, avslutade dagen med en tur till Aifur och sedan hem till huset där vi sov under natten med flertalet roliga timmar innan vi till slut slocknade efter en rolig dag.
 
Söndag blev avskeddsdag - Dille gänget drog sig hemmåt redan vid 13 och jag och min vän från söder vinkade av dem och fortsatte mot stan. Vi hann med två jullmarknader, en trevlig stund på ett av många av stans caféer och att bara ta det lungt lite awsome så där! Haha om någon undrar om man kan glömma bort alla förutom en person om man befinner sig på ett ställe med många människor kan jag meddela att det är fullt möjligt :P Mupp! :P 
 
Vi konstaterade också att det var på tok för länge sedan vi var uppe i Östersund och att vi båda ganska ofrivilligt egentligen lämnade/ flyttade ifrån Jämtland och östersund. Så nu hoppas vi på att kunna åka upp snart igen för att hälsa på och vara om ens för en stund i enligt mig Underbara Jämtland <3 
 
ett litet citat från Ikki som syftade på mig: "Du är en lantissjäl i en stadsmänniskas kropp."
 
Bild: Malin J
 
Muppiga och gulliga lilla människa ;P
 
//Elise C