The small parts

Hej på er!
 
Ny kurs, ny kunskap, nya utmaningar. Imorgon har jag tenta, en examinationsform som jag inte föredrar i första eller andra hand. Dock gäller det ibland att lite granna "Ta tjuren vid hornen" och köra. Samt att ja det går inte alltid att göra på ett sätt som känns kul eller bekvämt ibland gäller det också att utmana sig själv och bara görat. 
 
Har hunnit med att sticka en och en halv mössa nu de senaste tre dagarna vilket känns kul och något jag vill fortsätta med. Äntligen hittat ett hantverk som är enkelt och som inte kräver så mycket utrymme eller material. Förutom hantverk försöker jag även hinna med musiken, om inte lyssna så spela och sjunga, På sistone har det varit mest fokus på munspel och gitarr men vill också bli bättre och lära mig spela Okarina och flöjterna jag har. 
 
Saknar nå jävulskt att ha en fyrbent runt omkring. Även om det gått ca en månad sedan jag fölorade en av mina fyrbenta är det otroligt känsligt... 
 
Snart befinner jag mig dock på ön som lägger på mittatlantiska ryggen med massor av fyrbenta utanför fönstret men även i form av en vovve. Ska bli otroligt skönt att komma iväg och då äntligen ta igen timmarna i sadeln spendera dagar och veckor med fyr och två benta och bara njuta av tillvaron och närvaron. 
 
//Elise C

Min relation med dig

 

 

Varje relation och varje möte med en ny person är en möjlighet. Även om inte alla personer du träffar eller möter är sådana du klickar med eller faller dig i smak finns det alltid något att lära sig. 

Relationen är alltid baserat på minst två parter och interaktionen i mellan dessa personer. Ett komplext och stundtals ganska komplicerat sammanhang som vi inte alltid kan ”wrap our head around” men en kan alltid ge det ett försök. Ibland är det onödigt och ibland är det väldigt viktigt att göra ett försök att förstå hur och varför saker fungerar eller inte fungerar.

Den personen som du tycker är en idiot kanske plockar fram en sida av dig du inte vill se eller tycker är obehaglig eller jobbig. Samtidigt kan andra plocka fram spännande och intressanta sidor hos dig som du känner dig nöjd eller stolt över.

Av varje relation lär man sig alltid något, det behöver inte vara självklart när du är mitt uppe i den men efteråt eller när tid hunnit passera är det lättare att se hur och vad som funkar eller inte funkar och hur interaktionen sätt ut mellan de båda parter.

I de flesta relationer med andra människor så har du lärt dig något nytt om dig själv, övervunnit något, trotsat dig själv, gjort det där som du gör hela tiden men då kunnat förbättra osv. Vi lär oss också av personen vi interagerar med, hur personen funkar och vad som kan leda till vad.

Antagligen är reaktionen på olika saker från både ens egna men också den andras perspektiv inte helt unikt utan en variation på hur vi som människor brukar reagera eller agera på olika saker.

Så en relation som kanske i dina ögon varit onödig eller ohälsosam eller av annan anledning inte funkat har du alltid lärt dig något. Sen blir kanske en del relationer väldigt korta och då finns det kanske skäl till det.

 Eller väldigt långa fantastiska och intressanta och då finns det ”incitament” för det. Interaktionen mellan människor är bland det mest intressanta som finns och något vi alla känner till och går igenom på ett eller annat sätt.

//Elise C 


time and time again

Hej!
 
Jag har i regel otroligt svårt med att känna mig bunden till en och samma plats för länge. Jag har också under mitt liv när jag upplevt att det inte fungerat längre gjort förändringar för att komma ifrån det jag upplevt inte fungerat. Att byta miljö att byta plats och göra något annat har ofta varit en del av det. Jag har länge försökt att planera tillsammans med andra att dra iväg med någon annan och få ett lite uppehåll i vardagen. Dock är detta otroligt svårt då det är ytterst sällan som saker och ting faktiskt stämmer för att det ska vara möjligt för både mig och någon annan att genomföra de planer och förhoppningar vi har haft. 
 
Jag har länge haft en förhoppning om att komma ut och resa. Göra och se något nytt om ens för en kortare period. Just nu sitter jag lite i valet och kvalet om när ett sådant äventyr skulle kunna vara möjligt. att försöka göra det tillsammans med någon känns i dagens läge ganska omöjligt då det tids mässigt och ekonomiskt antagligen inte går ihop. Så varför fortsätta vänta när jag kan dra iväg själv? Självklart finns det fördelar med att göra det tillsammans med andra men om det också innebär att det inte blir av är det helt enkelt inte värt det. I alla fall inte för mig. 
 
Jag har en så länge i år planerat in 4-6 veckor på Island under våren. I sommar är det jobb men möjligen också en resa. Jag vill också studera i sommar eftersom jag har tre månader under våren då jag inte pluggar eller i alla fall inte gör det på en "levande" och pågående kurs. fram till i höst hoppas jag på att ha avklarat ca 35-40 hp och sedan i höst läsa 30 hp igen. 
 
//Elise C 

New year new possiblities

Hej! 
 
Har inte varit hemma på ca 3 veckor. första två veckor i USA med familj och släktingar över julen. Sedan ner till söder för att umgås med mina gryma och fantastiska vänner. otroligt kul att träffa dem igen. Kände mig febrig när jag åkte från USA men efter dagarna i söder är jag back in bussines. Sjukt inspirerad och känner mig lagomt levande. Väldigt bra med tanke på att jag har en hel del plugg att ta tag och fortsätta med just nu.
 
Dock har jag också fått mycket inspiration till nya projekt vilket känns välidgt kul och spännande. Frågan är bara när jag har tid att lägga ner på dessa. Det värsta med min tid i söder är att behöva lämna det bakom mig för att återigen dra mig hem till huvudstaden. Trivs som fisken i vattnet i sällskapet med dessa. 
 
Har dock grymt bra musik i lurarna som jag inte hört på för tok för länge. Tack till spotify som äntligen fungerar på min dator har jag äntligen tillgång till massa roliga låtar igen. Längtar redan tills jag kan åka upp till Jämtland eller ner till söder igen. 
 
Samt att mina Islands planer blir allt mer levande vilket är otroligt kul!! Att äntligen få vistas på ön igen under en lite längre tid och vara i en av de miljöer där jag trivs allra allra bäst. :) 
 
Med andra ord har jag mycket att se fram emot detta år även om jag ännu inte kommit på ens hälften. 
 
 
//Elise C