Jobb VS Studier

Hej!
 
Jag hittar mig själv gång på gång vara tvungen att tacka nej till jobb när jag egentligen gärna skulle jobbat på grund av studierna. Det är för mig en tuff balansgång. Att våga planera något och samtidigt känna att jag hinner med att studera så mycket om jag måste för att få med den kunskap jag är förväntad att ha till varje tenta och uppgift. 
 
Det finns mycket som skiljer jobb och studier från varandra. Vilket såklart inte är någon nyhet, men de som jag insätt påverkar mig mest är självständigheten och friheten att få bestämma själv. Just nu när jag studerar eftersom kurserna jag läser är så korta är det svårt att planera saker på sikt eftersom jag aldrig vet vad exakt jag kan förvänta mig av nästa kurs om två till tre veckor. Något jag tycker är ganska frustrerande stundtals. 
 
Samt att ha den känslan över mig att jag alltid kan göra mer att jag aldrig har gjort nog. Pluggat nog eller läst tillräckligt mycket under en dag eftersom det alltid finns minst ett till kapitel som jag skulle kunna läsa. 
 
När det kommer till jobb och den positionen jag haft när jag jobbat har jag alltid haft friheten att kunnat tacka nej till jobb pass även om jag för det mesta mer än gärna tagit mig an de jobb pass jag blivit tillfrågad om. Dock ger jobben mig frihet att planera in dagar då jag kan vara helt ledig och göra det jag inte hunnit med tidigare eller göra sånt som jag verkligen vill göra. Om jag är ledig en dag för lite eller för mycket kommer inte att ha så stor påverkan mer än på ekonomin och då har jag också möjligheten att ta igen det vid något annat tillfälle. Eller om jag märker att jag har fler utgifter så jobbar jag mer och mer intensivt.
 
Det finns många fördelar med att jobba som jag ser det men också med att just jobba som assistent. Samtidigt som i min yrkesroll kan göra livet lite bättre eller åtminstone försöka för någon samtidigt som jag kan underlätta och förmedla trygghet kan jag också välja att inte jobba vanliga jobb timmar 8-16 exempelvis jag kan välja att vara ledig dessa timmar och istället jobba natt och kvälls pass, 
 
Alla timmar på dygnet för mig som assistent är möjliga och potentiella jobb timmar. Något jag också ser som en stor fördel. Att inte varje vecka fem dagar behöva gå upp vid 6- 7 tiden för att vara vid jobbet vid åtta utan kan välja att gå upp åtta hinna med hästen hunden, gymmet studera och sedan dra iväg och jobba vid 16. 
 
Sedan kan det också vara skönt att ha "vanliga"jobb timmar och då kan jag också göra det valet. 
 
Samt att när jag är hemma och ledig så är jag just hemma och ledig jag kan inte jobba när jag inte är på plats vilket gör det väldigt tydligt och sätter mycket struktur. Att alltid känna att jag kan göra lite till är en ganska jobbig kännsla som jag inte alls upplevt när jag jobbade just för att jobb är jobb och lediga dagar är lediga dagar. 
 
Samt att ja ett jobb aldirg är det andra likt något jag ser som en stor fördel eftersom på så viss blir roligt och ibland lite av en utmaning. Samtidigt som jag har kvar tryggheten och rutinerna på varje plats som jag jobbar på. 
 
Nu är assistent yrket inte det ända jobbet jag har men ett av dem som jag valde att ta upp i detta inlägg. 
 
Om jag längtar och ser fram emot sommaren och stadiga rutiner -> Oh ja!!! :D
 
//Elise C 
 

And so it goes down the drain :)

Hej på er!
 
Har varit en ganska seg dag idag, röris har varit här och verkar ha kommit fram till att enda sättet att få till en bra och ångsiktig lösning är att bila upp golvet och byta avloppet. Exakt det vi gjort hemma vilket gjort att vi inte haft något golv i ca 7- 8 månader. Känns inte super hoppfullt, att lukten ska bli bättre under den period jag bor här. Så får se om det finns andra åtgärder som skulle funka temporärt. Såklart att lukten upplevs som ett problem eller ja är inte så otroligt trevligt direkt. Dock känns inte flytt som ett alternativ då jag ändå trivs bra där jag bor och har insätt hur skönt det är med nära till det mesta förutom hästarna och skogen. Dock är det alltid något som måste väljas bort för att åstadkomma något annat.
 
Känner mig ganska projekt lös just nu. Vill börja plantera men måste vänta på löning för att veta vad jag har att röra mig med samt att ja känner mig ganska begränsad i min ursprungliga plan vilket känns lite tråkigt. 
 
Studierna har gått helt okej idag, vilket är skönt. Dock börjar jag bli rejält trött på mitt hår, började lite själv med saxen men har även kontaktat min frisör. Skulle vilja göra något nytt men exakt vad vet jag inte riktigt kanske kortare men har inte bestämt mig så ja det återstår att se. 
 
Har inte brytt mig om att slänga på mig nå vidare smink idag... 
 
//Elise

Sjuk! :(

Hej!
 
Har klagat en del på att jag haft ont över revben och runt skuldror i ett par veckor. Lite samma som jag brukar ha när jag har feber men har gått bort och sedan kommit tillbaka. Idag kom det dock tillbaka med fullkraft. Blev inte mycket till plugg dag idag, Hoppas att de släpper snart!! Har nästintill ont överallt. Funderar på att söka upp någon läkare om det inte släpper snart! orkar inte med att ha ont, och har dessutom inte tid heller. Otroligt svårt att koncentrera mig när det värker!
 
Med lite tur mår jag bättre imorgon!! Hoppas även på att åka hem imorgon! Är just nu på landet då jag inte orkade åka hem imorgon. 
 
Ha re!! Otroligt roligt att Melo var i Östersund!! Usch vad jag saknar Jämtland <33 Åka upp du och jag just like the old days, but be there in more fun ways! 
 
//Elise C 

Drivig with music

Hej på er!
 
Bilar bilar, köra kors och tvärs fast bara ibland. Ja flytt till stan betyder att jag inte kör bil lika ofta som jag gjorde förrut när jag gjorde det nästan dagligen. Något som jag dock alltid gör när jag kör är att lyssna på musik. Bland det bästa som finns med just att ha körkort är att sitta bakom ratten och lyssna på musik och bara sjunga med. 

Så sjukt underbart!!! Så med andra ord roadtrip -> Ja tack! :) Kanske inte så miljövänligt men så sjukt bra att få vara själv eller i bra sällskap och bara vara sjunga med och fundera!
 
Här är ett exempel på grymt sköna låtar att köra till 
 
 
//Elise C 

When i go rock climbing!

Hej på er!
 
Ja när saker och ting stormar runtomkring är det sådana klipp som är här nedanför som gör att jag släpper fokuset på det som inte fungerar det som jag skulle vilja var annorlunda, de jag inte förstår och försöker fokusera på de som gör mig glad och gör att jag kan komma ditt jag vill.
 
Sedan kanske det inte alltid går hand i hand med motivation till att studera men att försöka avleda fokuset från det som är jobbigt till det som är bra och låtas inspireras och fokusera på allt annat än det som är nu.
 
Det är jäckligt tungt när mycket runtomkring känns som om de raserar men fuck heller att de ska dra ner mig. Jag har stått på egna ben förr och jag kan göra det igen, motgångarna kommer och går och i slutändan födds framgångar och man tar sig igenom dem. Som jag skrev under gårdagen även om det är stormigt så så länge jag kan hålla mitt huvud över vatten ytan så kommer jag vidare. 
 
Self-(Y) ja men fan why not... 
 
//Elise C 

Rullande klot

Hej!
 
Dagens utgångspunkt är inte den bästa, när en sak börjar rulla åt fel håll är det otroligt lätt hänt att det inte blir den enda och ju fler saker ju snabbare går det. 
 
Bortsätt från det som händer eller inte händer runt omkring känner jag mig ändå ganska stabil, även om båten jag sitter i håller på att gå under tror jag mig veta hur man simmar, vart jnärmaste fastland är vet jag inte men så länge jag kan hålla mitt huvud över ytan går det...
 
Ibland saknar jag det som varit när saker och ting på något sätt inte funkade alls, men där vi i alla fall hade varandra. Sedan dess har det minst sagt varit en resa på många sätt. en bergodalbana och krokiga stigar men en så länge står jag. 
 
Många år har passerat, jag minns så väl den tiden, då faktumet infann sig och den tiden efter då vi lärt känna varandra, En bra tid på många sätt! Då jag på något sätt insåg vart de faktum kommit ifrån och grundade sig på.
 
//Elise C 

Old memories coming back!

Hej!
 
Blev en kväll med Melo, och ett av bidragen var med bandet Neverstore. Kom på att detta troligen måste vara ett av de band som jag lyssnade på för många år sedan. Musik och låtar som tar mig tillbaka till dagar och veckor och månader för många år sedan.
 
 
 
//Elise C

Where would i have been without you?!?

...
 
If you would be some random 
i wouldn´t care
if we hadn´t gone through what we have
i wouldn´t care
if it wouldn´t have gone 8 years from that day
I wouldn´t care
 
Now your not some random person
But a person who meant the world to me
We have been through alot
And through so much stood by each others sides
The first day was not yesterday 
But almost 8 years ago
At least for me that counts for something
 
I know that things has changed from that day
i know that we havn´t had that much contact the last year
I know that you are living your dream
And
If it´s somebody who deffenetly gives possible a face
It´s you
 
We have been talking alot and you have been hoping for that day to come when you could spread your wings and get a big step closer and i am so damn proud of you that you faced the unknown face your fairs and went for it 
 
And so far it hasn´t been a easy path, a lot has happened along the way.
 
If it´s somebody i really look up to for all these reasons it´s you!! 
 
Vart fan hade jag varit idag utan dig?!?! 
 
//Elise C 
 
 

Next time around i will stand.

Hej!
 
Vaken nu efter ett natt pass, känner mig lagom nerslagen! trippelbom och en kropp som strejkar, ja saker och ting kunde ha varit bättre. Höll på att svimma i natt men höll mig på benen, efter att halft i panik fått i mig något som gav mig lite mer energi. 
 
Just nu skulle jag helst vilja sätta mig i en bild och bara köra långt långt, skita i det som är, fokusera på annat. Musik och roadtrip och några dagars semester hade varit fantastiskt skönt!! Dock lättare sagt än gjort! 
 
Okej att en sak skulle bomma samtidigt men när det blir tre samtidigt påverkar det mycket och speciellt eftersom jag inte vet vad jag gjort på en av dem. Har ingen aning och efter 8 år känns det jävligt skumt. 
 
Ja vad gör man nu: ta tjuren vid hornen och köra på och försöka fokusera på vad som är absolut viktigast just nu. nämnligen plugget dock inte alltid så lätt. Har min första tenta på SU om ca 3 veckor och har massor att läsa. Dock är jag ganska energilös just nu men ska försöka återfå energin och get to it!
 
Saknar denna plats och den jag vissa mig platsens existens! <3
 
//Elise C
 

Att trampa vatten

Lagom oförstående, lagom frustrerad, vad hände längs med vägen som jag inte haft någon aning om. Jag kan bara gissa mig till det men ja känns förbannat tråkigt! Hoppas att det blir en förändring snart...
 
Intressant hur man kan påverkas av saker som på många sätt är så långt bort. Dock ja kanske inte så konstigt efter ca 8 år... :O 
 
//Elise C 

Obalans, och vakna nätter :)

Hej!
 
Jobbar natt just nu och har tre timmar kvar tills jag får gå hem och sova, härligt att vara tillbaka på jobbet måste jag säga. Just nu är jag ganska skakis då min ämnesomsättning dragit iväg och blivit ostabil under natten. Hoppas på att känna mig mer stabil om en stund och att få tillbaka en bra och stabila matvanor snart igen!! Något som jag inte har haft så mycket fokus eller tanke kring. Dumt men sant så är det men ja när jag kommer hem måste jag ta tag i det. 
 
Har i alla fall gått över från diet snabb snabb mat till träningsbars och dyl kanske inte så mycket bättre men förändrar min ämnesomsättning i alla fall lite grann och gör mig lite mer stabil stundtals. 
 
Förutom min kassa ämnesomsättning som kanske kan ha ett samband till min kassa rygg så har det blivit en del förändringar som jag inte alls kunnat föreställa mig. Jag hoppas att de är mest temporärt men ja det inte för mig att avgöra. Jag har troligen gjort vad som varit möjligt och hur det blir får framtiden utvisa. 
 
Har en ny plan på att åka utomlands i alla fall, kanske inte helt i linje med min utbildning just nu men med långsiktig planering hoppas jag på att få ihop det! Om inte så har jag troligen kommit in på rätt utbildning för att göra det möjligt i alla fall om något :)
 
"Take it one step at a time!" 
 
//Elise C 
 

Hjärnan på högvarv och kroppen någonstans långt bort

Hej!
 
Hjärnan går på högvarv och kroppen gör allt för att jobba emot: smärta, konstant kall eller varm kall varm kall. Så drygt många jag säga, orkar inte riktigt!!! Ne när jag kommer ut till landet blir det liniment för att se om jag lyckas få bukt på det hela, annars blir det nästa vårdcentralen för att se om de kan komma fram till något. Annars finns det troligen mycket annat att hitta på. Om en del saker funkar på hästar och hundar bör det funka på människor också :) 
 
Ne nu sova en stund för att vara vaken och jobba hela natten! :) 
 
//Elise C

What a day hey hey

Hej!
 
Ta ett steg till, gå inte tillbaka, ta ett steg till, andas in, andas ut, försök... andas rör dig inte, de hör dig, de kan se dig, Försök.att. andas. Det är inte slut än, försök att leva, det är inte slut än, försök få ditt liv samman det är inte kört, sida för sida, framåt framåt, alltid framåt, försök minnas försök att fokusera, Andra tankar, bort bort, vad står det, vad var det sista du läste?!? försök andas, in ut in ut in ut, hjärtat pumpar, huvudet dunkar, snart där snart framme. Försök, fokus fokus en lite stund till. Släpp kniven, lägg tillbaka brödbiten ner i boken, försök andas, försök fokusera. slagen blir hårdare för varje gång, blickar, ord, släpp inte taget! 
 
Ja en ganska seg dag på många viss, fick inte lika mycket gjort som jag borde, gick inte lika långt som jag tänkte och hittade inte vad jag hoppades. 
 
Dock varit på bra humör och ganska inspirerad av mitt nya eller ja snarare mina nya projekt som jag har på g :)

Det där var… droppen :/ :D

Hej!
 
Blir ni förvånade!? Jag har ett nytt litet projekt på gång, och det är inte relaterat till ägg eller hästar. Har suttit och tittat igenom massa bilder, och hamna in på bilder från Östersund och när jag bodde där. Om jag inte saknade en viss person innan gjorde bilderna inte det bättre! Blir fan tokig snart!!
 
En av många gånger vi drog ut i Östersund, säger bara MINNEN!! :)
Fun pics
Fun pics!
Fun pics
Bilden vi skickade med jobbansökan om jobb till England. 
Why didn´t i post this on facebook? this year 2?!? 
Ja ibland får jag vara med när Ikki goes -> creative :P 
Samma med denna bild :P
Us but in a more characterized version :)
 
//Elise C
 

minnen och åter igen minnen

Hej!
 
Här kommer tre låtar som jag förknippar med olika tider som någonstans längs vägen kommit att bli något mer än denna stund. 
 
M.E.M.O.R.I.E.S!!! :D <3
 
 
 
 
 
 
//Elise C

Pushing forward, walking in revers!

Hej!
 
En liten fråga, hur får man plats med livet i ett 24 h format? På tok för mycket jag vill hinna med och göra och helst och gärna samtidigt och nu!! Orkar och vill inte vänta. En del av möjligheterna finns nu och endast nu och inte sen. Hur göra? vad göra? 
 
Kan man installera hästen på planet och sömnen på dagen och plugget där i mellan och jobb pass mest hela tiden?!? Och gärna fritid lite då och då?
 
What to do what to do! 
 
snabb spolning, trycka på revers, stanna tiden och flyga runt i en tidsmaskin, saknad, längtan fram och tillbaka. Minnas minnen, se fram emot nya och sedan tillbaka, blicka framåt hålla rätt kurs, lägga i handbromsen och dra iväg fort fort. Livet i en spegel, på stranden, böljandes på havet, på en båt, en himmel full av stjärnor. En bäck mörk och stilla natt och kväll. Knastret under fötterna toner och lyrik i en låda skrikandes ut. Vara och befinna mig i nuet, vara överallt och ingen stans. Andas in andas ut... fokus...fokus...fokus... Ne fan va tråkigt! 
 
 
 
 
<3 -> This song! Not because the song but just everything around it around me around around... spinn it! 
 
//Elise C

Happy B-DAY! ;)

Hej!
 
Igår fyllde Ikki 21! En person som genom åren har betyt allt mer för mig. Om det är någon jag verkligen kan vara mig själv med och säga det som poppar upp i mitt huvud så är det hon. Genom åren har vi bott både väg i väg med varandra men även väldigt långt ifrån varandra med allt från 40 till 90 mil i mellan. Hoppas dock att vi om inte allt för länge ska kunna väckla ut vingarna och dra iväg på en resa vi båda länge haft i tankarna och hoppats på! 
 
Stort Grattis! Hoppas att vi kan ses snart!... miss u!
 
 
 
 
 
Ett litet ihop plock av pics :)
 
//Elise C

When the distance is a factor!

Hej på er!!
 
Att sitta 40 mil bort och sakna en viss person och känna till ett och annat känns ju inte helt perfekt. I denna situation hade jag mer än gärna fortfarande pluggat på distans och haft mer frihet men icke. Hoppas på att denna månad går fort och att jag snart kan träffa personen igen!!
 
visst bara tre månader sedan men känns ändå väldigt länge och ja inge vidare att veta utan att göra. 
 
//Elise 
 
 

Nytt projekt -> fjärde gången gilt?

Hej!
 
 
 
För något år sedan försökte jag kläcka fram hönsägg, då med en hemma gjord kläckmaskin som var maunell minst sagt på alla viss. Med flaskor med varm vatten spray flaska, frigolit, lampa, och en termometer, samt att jag varje dag vände äggen för hand. Resultat blev ingen kyckling men mer kunskap om hur det hela går till och vad man bör tänka på osv. 
 
För många år sedan när jag var runt 10 år gammal var vi i Norge hos en bonde och hälsade på. Efter vår vistelse där fick jag två hönsägg, var nog mer meningen att vi skulle äta dem men icke. Jag hade andra planer och värmde dem hela bilresan från Norge till Sverige och fortsatte med äggen även i Sverige. VId denna tiden hade jag ingen direkt kunskap om hur det gick till men en lampa och värme visste jag var viktigt. äggen låg i ca 20 dagar och hände absolut ingenting. 
 
Gången efter det hittade jag ägg från änder som av flera anledningar inte längre ruvades på av mamman. Sagt och gjort tog jag in äggen men utan att riktigt läsa på hur jag skulle gå tillväga. 
 
Så funderar på att testa detta en fjärde gång men då med en faktisk äggkläckar maskin. Jag är mycket för projekt och mycket för att vara på landet och allt som hör till. Att bo i stan är inte alltid lätt, dock trivs jag väldigt bra i längeheten i alla fall. 
 
Jag sa vid något tillfälle att om jag inte har skogen utanför knuten får jag ta in den istället, numera sitter jag med tio olika växter och fler blir det troligen. 
 
Så tillbaka till Äggkläckar maskin - funderar på att investera i en sådan då det vore fantastiskt kul att ha ett litet projekt - Om jag nu skulle lyckas få fram några kycklingar så blir det även ett nytt projekt att komma på vem som skulle vilja ta sig an de små. Dock skulle det såklart vara fantastiskt kul och att ha en äggkläckningsmaskin skulle öka chanserna otroligt mycket!
 
Så om jag genomför detta lilla projekt under våren nu återstår att se första steget skulle i såfall bli att leta rätt på en bra äggkläckare och sedan några funktionella ägg. Dock är ägg inte så svåra att få tag på då det även händer att ägg från ex ICA är befruktade och blir små kycklingar, Har även en bekant som födder upp vaktlar och säljer ägg. Vaktlar är små och väldigt roliga fåglar som finns i flera olika versioner. Kycklingarna från vaktlar är dessutom pytte små och går igenom hönsnät. 
 
Kom dock nyss på att jag även har ett stoooort akvarium kvar sen jag födde upp och hade massor av fiskar. Och stora akvarium är möjligt att ha vaktlar i eller kycklingar den första veckan lite beroende på antal och typ av fågel, osv :)
 
Ha re så bra!
 
//Elise C 

And the days keep coming!! (Y)

Hej på er!
 
lite dåligt med blogg inlägg just nu i know, ska försöka bättra mig på den fronten. De sista tre veckorna har studier varit prio ett och nu är jag på min andra kurs inom Geografi första kursen var en introduktion och nu är det nästa del där vi går igenom de geografiska strukturer och samhället. Spännande spännande! 
 
Samtidigt som jag bara vill att tiden så gå fortare och hinna med ännu mer är det också skönt med dagar med lite frihet och bara få vara, lyssna på musik läsa kurs litteratur och stundtals drömma mig bort.
 
Igår hade jag en lite inflyttningsfest. Super trevligt var det och sjukt kul att träffa vänner igen. Även om inte riktigt alla kunde lyckades jag pricka in en del av mina vänner i alla fall vilket var super. Även intressant och roligt att blanda vänner från olika kretsar :) 
 
Riktigt härligt väder just nu också med fågelkvitter och solsken!! Så härligt, känns som jag lyckas hitta betydligt mer energi nu än när det är mörkt och grått, känns verkligen som vår även om vintern och snön gärna får hålla i sig ett tag till! :)
 
Här är några av de böcker som kommer att sluka mina dagar veckor och månader framöver. Har troligen numera också inhandlat typ alla böcker jag kommer att behöva för första geografi kursen om det inte kommer ännu fler överraskningar. Om någon någonsin sagt att det är billigt att plugg vet jag inte riktigt om jag kan hålla med! 
 
Snart kommer dock CSN pengarna vilket kan vara en fin boost i ekonomin! :)
 
Human Geography and the book Geosystems an introduction to physical geography 
Me myself and i :) 

En dag i taget

Hej på er!
 
Har studerat i ca 3 veckor nu som Campus student. Träffat 30 nya människor som brinner för samma ämne. Jobbat två dagar med fantastiska kollegor sedan jag började studera på SU. Jobb dagar med massor av sol härligt väder, massor av snö och en hel del skottande av snö. 
 
Även denna dag är det mycket sol, så otroligt härligt och känns som vår, just nu saknar jag att bo mitt på landet att kunna dra iväg till hästarna när som att kunna vara ute mycket, kunna känna sig fri. Dock känns det som om dessa möjligheter är väldigt långt bort. Visst trivs jag med att bo nära till mycket men att jag för alltid skulle vilja bo mitt i stan när våran och sommaren om ett antal veckor är på gång är svårt att tro. Bor här fram till December och försöker fokusera på studierna även hästryggen och stallet ropar högt efter mig. 
 
Har varit hos mina föräldrar i några dagar nu på grund av jobb, vilket varit härligt samtidigt som jag saknar att ha något eget som inte lägger mitt i men i utkanterna av någon trevlig stad.
 
Trivs dock bra med utbildningen vilket är otroligt skönt, så nu vill jag bara köra järnet och bli klar samtidigt som läsning timme efter timme gör mig något minre motivering. Men med lite tur går det lättare och att jag blir bättre på att inte spaca bort så förbannat mycket! 
 
//Elise C