Träning och Billy Idol!!

Hej på er!
 
Blev ingen spring runda imorse, dock blev det ett träningspass i alla fall, skönt att komma igång igen mer på riktigt!! Visst kanske jag haft igång i mellan åt under våren men nu jävlar. Har för övrigt pluggat, pratat med trevliga människor och sedan blev det konsert på grönan. Såg Billy Idol med en vän från grundskolan som jag inte sätt på år! Sjukt kul att ses igen och sjukt bra och rolig kväll!
 
Efter konserten drog jag ut och sprand, väldigt skönt att komma ut och bara köra järnet. Har under dagen lagt upp ett tränings schema vilket jag hoppas kunna följa. En fördel är dock mitt jobb där jag under varje pass måste jobba aktivit och dessutom får vara ute mycket vilket ska bli otroligt skönt och kul!! :)
 
Väldigt nöjd med träningen idag så får hoppas att det blir ungefär samma vissa imorgon och att jag kan leva upp till mitt tränings schema! Har även tänkt att lägga upp ett enkelt mat schema för att även fortsätta vara stabil på den fronten. 
 
Fortsättnings föjer, Imorgon är det en ny vecka!! :D 
 
//Elise C 
 

Sommarkvällar i stan!

Hej på er!
 
kvällen och eftermiddagen har spenderats med min pappa, väldigt trevligt måste jag säga. fått bättre koll på delar av stockholm jag inte haft koll på alls. Gått längs med vattnet från kungsholmen till Rolandhovsparken där det var en hel del roliga aktiviteter. Så shysst med fint sommarväder och blev även en fin kväll. Slutade med sushi och sedan te hemma i lägenheten med att titta på massa bilder från Island :) 
 
Funderar på att försöka fotografera fler fåglar har gjort det mer i en del perioder och ja flygande fåglar är kanske inte det lättaste att få till när mycket ska stämma för att det ska bli en bra bild något som också är roligt då det kräver en del kreativitet för att få till bra och intressanta bilder. 
 
Har en hel del roliga fågelbilder från 2011 när jag var på fotokurs och sprang runt på skolan och i skogen och fota fåglar och allt som föll mig in. :)
 
Fin kväll och dag. Bra paus efter att ha spenderat timmtals med plugg igår. FIck dock in min uppgift igår vilket jag är väldigt nöjd över även om en hel del till slut jobbade emot mig. Attans den som ger sig!! :)
 
Det går bara man vill!! :) 
 
 
 
 
//Elise C 

Från att bo på landet till att vara stadsbo

Hej på er!
 
Första sommaren som jag kommit i kontakt med Stockholm och med storstan på ett helt annat sätt. faktiskt ganska härligt måste jag erkänna. Från att när jag var yngre aldrig ens kunna tänka mig att bo mitt i stan till att numera faktiskt göra det. Jag tycker dessutom att jag numera även kan se charmen med det. 
 
Bodde mitt i stan när jag bodde uppe i Östersund och tog inte lång tid förrens jag kände mig väldigt instängd och som att världen mest bestod av betong. Vilket också resulterade i att jag också flytta till en mindre stuga/lägenhet med närhet till skog och naturen vilket var otroligt mysigt... Sen funkade det inte riktigt heller som jag hoppades av olika anledningar men iaf. Klarade inte riktigt av att bo mitt i stan i Östersund som i förhållande till stockholm är väldigt liten. 
 
Jag tror dock att största skillnaden är att jag numera bor i en lägenhet med en fantastisk utsikt vilket troligen är anledningen till att jag faktiskt kommit att trivas ganska bra. sittandes på nionde våningen och fina omgivningar kan jag se både stadshuset/globen och flera hundra hustak, samt kanalen och träd på andra sidan vattnet vilket är otroligt fint! 
 
Utsikten gör troligen hela lägenheten!! Skulle vara otroligt skönt att bo kvar där jag bor nu, finns även mycket fina parker runtomkring vilket jag också ser som en fin tillgång! 
 
Även Karlbergs hinderbana ligger en springtur bort, kanske bör dra ditt och träna någon dag dock kanske jag sa försöka ta det lite lungt i början, något jag dock inte brukar vara så duktig på. Är lätt hänt att jag utmanar mig lite för mycket och ibland kanske pressar mig själv mer än vad jag kanske borde men ja med mer träning brukare det gå bättre och bättre. 
 
Tillbaka till att bo i stan, de första månaderna trodde jag nog inte riktigt att det skulle fungera som det gjort, var ganska stressad och hade som svårt att koppla av men ja nu är det som att ha en liten egen oas. 
 
Hoppas på att kunna spendera en del dagar i stockholm även om jag kommer att jobba på annan ort för det mesta. Hoppas även komma i kontakt med poi och jyckleri grupper som brukar vara ute i olika parker och träna tillsammans. :) Mer eller mindre ta vara på min geografiska placering och bli ännu bättre på något jag verkligen brinner för och med otur med xD
 
Hattigt inlägg jag vet men så kan det bli ibland. 
 
//Elise 

Träning till tusen!

Hej på er!
 
Känns betydligt bättre att vara hemma från Island idag än vad det gjorde igår. Hunnit med att vara på landet en sväng och träna min häst. Mycket hinner hända på tio dagar när gräset växer mycket, magen har blivit mycket rundare. Så nu blir det hård träning och ska i längsta mån försöka hindra min mamma från att påstå att han är söt och behöver något extra då så absolut inte är fallet. 
 
Har själv tänkt att försöka träna ordentligt i sommar och blir att lägga upp ett tufft schema för både mig och hästen. När det kommer till träning passar mitt jobb väldigt bra också. gå överallt och hjälpa kunder överallt på hela anläggningen och bära och konka och vrida och fixa. Ser fram emot en skön och bra sommar. Ska också lägga upp ett tränings schema utöver jobbet också såklart. 
 
När det kommer till min kär lilla häst ska jag försöka att vissa dagar både rida och träna honom på morgonen och sedan på kvällen och i början främst fokusera på lågintensiv träning för att inte slita på leder och dylikt så att han samtidigt som han blir tunnare också blir starkare. Hade planer på att vara ute och springa med min häst tidigare och kanske vore något dock inte i ridskor, är så drygt att springa i dem... Får se hur det blir. 
 
I stan har jag i alla fall ett finnt ute gym där jag kan göra en del övningar om jag ändå är ute och springer är det lätt att springa förbi och göra lite övningar. Kanske också vore något att gå med i gymmet som jag träna på tidigare bara över sommaren och då jag är på landet. 
 
Ser fram emot en rolig och intensiv sommar med träning, plugg, jobb och med lite tur någon dag över till att vara lite ledig. :)
 
 
//Elise C 

When the studying and the cat don´t go hand in hand :)

Hej på er!!
 
Yes har mer eller mindre studerat hela dagen. Roligt värre faktiskt, intressant hur min syn på ekonomi kan förändras ganska drastiskt efter att ha kommit i kontakt med en duktig och inspirerande föreläsare som dessutom skrivit en av de böcker jag har som kurslitteratur på min sommarkurs. Faktiskt väldigt roligt, hade en föreläsning om ekonomisk geografi under terminen. efter denna föreläsningen bestämde jag mig lite för att det inte riktigt var något för mig. Blev mest bara trött under föreläsningen. Har dock sätt en hel del dokumentärer där ekonomin varit ganska central när det kommer till miljö och de förändringar som sker i världen runtom. Från det mer miljömässiga perspektivet har jag tyckt det varit intressant eftersom ekonomin styr stora delar av världen och i vilken utsträckning saker och ting förändras i samhället till ett mer hållbart samhälle och levnads sätt. 
 
Författaren i fråga är Stefan de Vydler som är nationalekonom. Istället för att vara väldigt fokuserad på olika modeller och siffror är han väldigt insatt i många av de sociala aspekterna som starkt korrelerar med ekonomin ett perspektiv jag gillar starkt. 
 
Så ja om jag funderat på att läsa ekonomisk ekologi eller vilket namn kursen har så känns det ännu mer intressant nu. Det är bra att bli väldigt inspirerad men farligt att glida iväg på annat tack vare det. haha:P 
 
Min katt blev dock inte allt för imponerad av mitt engagerade pluggande när han helst av allt skulle viljat ha all uppmärksamhet. Dock tycker jag lite att det på något sätt är vanligt. De dagar och stunder då jag måste vara mest fokuserad på plugget eller dylikt är han som absolut mest social, hm taskig kombination om jag säger det själv!!
 
Nope han hade ingen större lust att vara med på bild men lite hamnade han med i alla fall :)
 
 
(hade tänkt att ha med två andra bilder men icke... Jaja får bli en bild då.
 
//Elise C 
 

Att studera alla årstider

Hej på er!!
 
Sitter med plugget i högsta hugg! Med en härlig semester och uppgifter som ska göras är det lätt hänt att tiden rinner iväg och datumet kommer allt närmare. Har två mindre uppgifter som ska in idag. Många tänker kanske att sommaren blir en skön och ledig stund på året utan plugg och kanske utan jobb eller som jag en stund att jobba men för mig även fortsätta med studier. 
 
Med nyfunnen isländsk musik i öronen ska det nog gå att ta mig igenom även dessa uppgifter. Efter det motivations uppsvinget som blev i slutet av terminen kändes det dumt att inte fortsätta i sommar med plugg. Kör järnet tills jag är färdig helt enkelt. När jag sedan är klar kan jag ta det lungt en stund och så länge jag hinner med något annat som att jobba och dyl så funkar det hela. Lite anledningen varför jag har svårt med att släppa plugget helt kan troligen ha att göra med att jag jobbade under 10 månader och pluggade på distans en period som jag inte riktigt kände att jag kom framåt när det kommer till plugget. Så ja nu tar jag igen det nu i sommar, kan man säga. 
 
Många av mina vänner har precis studerat klart nu lagom till sommaren och står med en kandidat i famnen och ser framåt mot nya utmaningar, jobb och att äntligen få använda alla de kunskaper de fått med sig under de tre första åren på högskolan. Andra siktar högre och pluggar vidare med en master. Detta är också något som ger mig en kick. Även om jag hade kört järnet med plugg efter studenten tills nu hade jag antagligen inte varit klar om jag nu inte studerat och läst 45 hp per termin istället för det som kanske är vanligare att läsa 30 hp per termin. 
 
Sammanfattningsvis, jag ser fram emot att bli klar att gräva ner mig i studierna och på andra sidan dimman ha ännu bättre koll och kunskap om saker som jag verkligen brinner för sen att jag är otålig eller gärna vill vara klar imorgon, helst igår är nog bara hur jag är i denna situation. 
 
Stundtals funderar jag också på om jag verkligen kommer kunna släppa plugget när jag väl har nått ett av mina delmål, eftersom det nu är förbannat kul och inte bara känns som ett intressant "måste" :)
 
Fortsättning följer tillbaka till plugget ->
 
 
//Elise C 

Home again, i wanna go back!

Hej!
 
Hemma från Island och vill redan åka tillbaka! Jag hade förhoppningar om verkligheten och såg ganska positivt på den. Dock har en sak efter en annan förändrats eller ställts in på olika sätt. Känns inte skit pepp att vara tillbaka mitt i stan. Har lust att ställa in mina planer för denna sommar, för egentligen vad gör det för skillnad? 
 
Jobba hela sommaren! -> vore inte helt fel! Kunna leva lite i höst, nästa år osv. Blir mest förbannad eller irriterad när jag påminns om sommarens planer, förutom jobb och plugg vilka båda är något som jag ser fram emot! Köra järnet och vara!
 
Saknar vindarna, saknar livet på den lilla ön som stundtals är så farlig, stundtals eller kanske mest hela tiden så grymt fantastisk och underbar. Känns som jag precis kommit ditt när jag vände på klacken och åkte tillbaka hem igen.  Saknar friheten och vardagar som försattes i vaccum.
 
Med lite tur är jag tillbaka redan i September!! Och som jag längtar!! :)
 
 
//Elise C
 
 
 

Island -> smart bär det hemöver

Hej på er!
 
MIn vistelse på Island börjar gå mot sitt slut och jag längtar efter att få komma hem till min lägenhet att få landa lite och bara få vara själv och göra vad som faller mig in. Ganska ovant att umgås med människor 24/7 i 10 dagar från att bo själv i vanliga fall och göra vad som helst.
 
Har varit en fantastisk vistelse här på Island. Dock ser jag fram emot att komma hem och grotta ner mig i studierna igen!! Fick resultatet från sista tentan, samt att jag läser en ny kurs numera. Så är bara att köra på. Känns bra att fortsätta studera och faktiskt komma framåt. fortsätta lära mig nya saker och med lite tur kunna ha en kandidat examen i bagaget i slutet av nästa år! 
 
Inte helt ovanligt har jag åkt på feber, skönt att det är i slutet och inte i början. Av någon anledningen brukar jag nästan alltid åka på feber i slutet av diverse olika resor. Allt från vandringar till resor utomlands. Blir nästan förvånad om jag inte blir dålig. 
 
SItter just nu i öns huvudstad och lyssnar på isländsk musik, mysigt värre! ser fram emot en lång natts sömn och med lite tur vakna och må bättre än jag gör nu! 
 
Ha det bra! Mer info om resan kommer när jag kommit hem till Sverige igen! 
 
//Elise C 

Studier under sommartid!

Hej!
 
Träningsverk -> Check. På många sätt är jag ett fan av träningsverk eftersom det lite grann blir en bekräftelse på att träningen funkar eller ja att jag faktiskt gjorde tillräckligt mycket under träningspasset för att jag med lite tur i längden ska bli starkare. Vilket såklart är en bra grej om det är en av många anledningar till varför jag tränar. 
 
Har också tittat över min sommar kurs som jag kommer att läsa i sommar. Känner mig pepp på att ta mig igenom den och ja känns intressant. Många har försökt övertala mig om att det är ganska skönt att vara ledig också men ja ne jag är nog ganska kass på att övertala mig själv om just det. Tycker också att nu när jag ändå är igång och har motivationen så varför inte bara fortsätta?!?! Så länge jag tycker att det är roligt och givande så vill jag fortsätta. Samt att ja med lite tur kan jag vara klar med en kandidat under nästa år. 
 
Har mer eller mindre studerat i två år nu på högskolenivå. Eller ja om man går in och tittar på de kurser och dyl jag har läst. Sen i verkligheten har det kanske inte riktigt sätt ut så eftersom jag även jobbat i ca ett år bredvid distans studierna. 
 
Nu ska jag fixa med mina växter och sedan iväg till stan på nytt :)
 
//Elise C 

Musik sommar (Y)

Hej på er!!
 
Undrar hur många konserter man kan få in under en sommar om en heter Elise... Hittils har jag varit på tre och många fler blir det!
 
* Daniel Norrgren -> 
* Hoffmaestro -> 
* Marilyn Manson ->
 
Coming up:
* Alice Cooper 
* Samir och Victor
* Noel Gallagher
* Billy Idol 
* Damian Marley 
* The Offsprings 
* Molly Sanden 
* Ola Salo
* Magnus Uggla 
* Arash 
* Petter
* Linnea Henriksson 
* Europe
 
Festival Artister -> Vet ej vilka
 
* Madonna 
 
Kan kanske inte påstå att jag direkt hört eller lyssnat på alla de artister som jag nämnt här ovan men däremot så ja om jag är hemma och vill hitta på något, komma ut och bara vara på en konsert och lyssna på musik så ja why not. Har ändå kort för hela sommaren så ja bara att passa på. Samt att ja fota konserter är förbannat kul och ja Go Pro lär gå hem mer än en system kamera så länge jag inte får stå i scendiket och fota :D
 
Musik sommar -> Ja tack! 
 
Bild på Victor Noren från 2010 
 
Hade tänkt att slänga in någon bild från när jag jobbade som festival fotograf men ja har tyvärr ingen vettig bild på denna dator för tillfället. 
 
//Elise C 

Studentfirande och MUSIC!

Hej på er!
 
Blev ett trevligt student firande och ja självklart "Stort Grattis till Studenten Lina!! :)  Har också varit iväg och hämtat mina växter i stan som ska få flytta hem till Mormor och Morfar i ca två veckor frammåt. Konstaterade också idag att min chiliplanta som blivit över en meter också har fått två chili som växer på den vilket är grymt!! woop woop 
 
Har under kvällen lyssnat på massa musik som jag lyssnade mycket på under 2009 och även när jag var i Uppsala mycket, vilket gör att jag associerar och förknippar den mycket med Uppsala. Minnen minst sagt!! 
 
Slog mig också att låtarna är enkla att spela gitarr vilket varit kul!! Härligt att bara sitta och spela och låtas inspireras!!! Love it!!
 
Random pic -> Simply because it´s more fun with pics then not :) 
 
//Elise C 

And so it goes! Bring it on!

Hej på er!
 
Blev aningens motarbetad imorse av en kropp som inte riktigt var med på noterna men ja efter lite frukost blev jag betydligt mer stabil. Befinner mig just nu i Bålsta och har precis kört ett träningspass, härligt värre! Hade tänkte att dra ut och springa imorse hos mig men icke. 
 
Packar för fullt inför Island och försöker att inte glömma något, mitt största fokus ligger på kläderna som jag ska ha i stallet eftersom det är väldigt viktigt att de är desinfekterade och tvättade då jag använt dem i stall miljö här i Sverige. Detta pga att man inte vill ha in några smittor på Island som annars är isolerat från sjukdomar och dyl som finns i övriga Sverige och Europa. 
 
Strax ska jag bege mig iväg på min väns studentfirande!!! Woop Woop. Är chaufför som vanligt så blir inte mycket till dricka men ja vatten går ju fint de med! :) 
 
En arab som råka bli med på bild i Skottland :) 
 
Ha re så bra! :) 
 
//Elise C

Konsertkväll!

Hej på er!!
 
Igår hann jag med ett och annat, blev en lugn morgon för att sedan möta upp mamma i stan för att titta på div saker till Island. Drog också iväg och köpte en GoPro kamera. En sådan mindre bra kamera eller om en är helt med på noterna. En grymt bra kamera i en något mindre förpackning. Har ända sedan i vintras/våras haft funderingar på att köpa en kamera av den typen innan Island eftersom ja att sitta i sadeln och fota med en systemkamera mest troligt är en dålig ide. Så ja nu har jag löst den detaljen och kommer alltså kunna dokumentera och fota även från ryggen vilket känns jätte roligt!
 
Då även min pappa har en sådan kamera kommer jag få låna en del utrustning från honom vilket är bra. Anledningen varför jag inte bara lånar hans är för att han har med sig den till USA, annars hade det kunnat vara en enkel lösning på det hela. 
 
Var iväg på terminens sista föreläsning igår, Anmälde mig till en företagskurs och igår handlade det om Juridik och de Juridiska aspekterna av ett företag. Intressant och bra föreläsning! 
 
Sedan blev det drag och musik på Grönalund med Marilyn Manson. Kanske ingen artist som jag lyssnat jätte mycket på men har hänt att jag ramlat in på några av hans låtar lite då och då. Hade tänkte att dra ditt med någon men har alltid en tendens till att träffa människor jag känner när jag är ute på stan och igår var inget undantag! Bra och trevlig kväll som avslutades med att jag promenerade hem. Grymt att kunna gå hem även om det är en liten bit. Bra avslut i alla fall och skönt att vara ute på stan när tempot har svalnat av en aning. 
 
 Marilyn Manson på Grönan!
 
//Elise C 

Life and everything in between

Hej!
 
Idag har jag varit på två möten, kanske inte gav så mycket men ja bra att ha deadlines och platser jag ska vara på osv. Fick i alla fall igång tankarna och har funderat på allt mellan himmel och jord hela dagen vilket varit givande. Blev väldigt inspirerad efter andra mötet och tankarna gick i hundra åttio. Det andra mötet var  med innovations kontoret på SU vilket var roligt. Så blev väldigt lätt att spinna vidare på entreprenöriella funderigar och tankar. 
 
Hade tänkte att skriva hur mycket som helst idag på bloggen men kom ingen vart. Har sedan nåt år tillbaka en blogg som jag tänkt skriva mycket miljörelaterade inlägg och andra entreprenöriella tankar har dock inte kommit så långt med den. Dock har jag planer på att få igång den nu i sommar med start på fredag :) 
 
Dagar som dessa blir det väldigt uppenbart hur mycket studier stundtals har bidragit till en underliggande stress. Kanske inte jätte mycket de kurserna som jag läst på SU men snarare den kurs som funnits kvar sedan jag oväntat flyttade ner till Stockholm från Östersund. 
 
Vet knappt vart jag ska ta vägen just nu, sån jävla frihet och är totalt inspirerad och vill bara komma ut prata med människor, nya möten, nya samanhang, engagemang engagera, påverka och med lite tur någonstans förändra. Ja jag har också börjat se fördelar med att bo i stan. När jag först flyttade in till stan var det otroligt skönt men inte det mest givna för min del.
 
Är mycket mer en sådan person som tar en lugn promenad i skogen och slänger mig ner på någon äng och bara stirrar upp och funderar mycket hellre än en shoppingrunda i stan med folkmassor osv... Dock har jag vant mig allt mer med att bo i stan. HIttat tillfällen och sätt att koppla av och bara vara vilket jag inte gjorde från början. Dock som jag sa redan innan jag flyttade in till stan "Om jag inte har skogen utanför får jag ha den på insidan" Nu bor jag inte i en skog inomhus men växter är bra grejer :) 
 
Ne nu ska jag försöka sova bort min träningsverk i ryggen som jag på nå vänster lyckades åstadkomma under ridpasset med min underbara häst.... 
 
 
//Elise C 
 

Planer som liten och planer nu!

Hej!
 
Om du frågade mig vad jag ville jobba med när jag var yngre skulle svaret blivit fältbiolog, hippolog eller dyl. Senare runt 8-9 skulle svaret blivit arkitekt eller något liknande yrke. Idag som jag förstått det finns inte riktigt yrket fältbiolog. 
 
Dock har jag insett längs vägen och under mina studier att jag kanske är närmare vad jag villa jobba med än vad jag varit tidigare. Jag har aldrig haft en bild av att läsa Geografi men har under terminens gång mer och mer förstått hur olika länkar och planer börjar falla samman. Hur puzzelbitarna börjar falla på plats och när jag tänker efter och tittat närmare på mina tidigare planer är det väldigt logiskt. Inom geografin finns det väldigt många olika aspekter från Naturen och miljön och hur den fungerar från ett rummsligt perspektiv till Urbar/ rural geografi som är stadsutveckling och staäder samt glesbygden/ landsbygden och hur den fungerar. Så ja kort och gott kan jag faktiskt få in delar av arkitektur samt fältbiolog på diverse olika sätt. 
 
Stadsutveckling och dyl har varit ett av mina många intressen längre och sedan jag började läsa miljö och sedan geografi har det bara blivit mer och mer intressant. 
 
Via mina förra kurser kom jag i kontakt med permakultur en odlings strategi som ända sedan jag kom i kontakt med det varit väldigt inspirerande. Miljöbalken var ett annat sådant ämne som väckte stort intresse hos mig när jag läste det. 
 
Social geografi är något jag kommit i kontakt med under den senaste terminen vilket känns väldigt intressant . HUr olika rum och platser skapar olika förutsättningar och hur makt och ägande kan ha betydelse. Samt hur en väljer att utforma och lägga upp ofentliga miljöer för att gynna en del grupper och missgynna andra grupper. Det skapar oliak förutsättningar för oss att leva och agera på olika platser. 
 
Inser mer och mer att jag faktiskt hamnat ganska rätt utbildningsmässigt. Miljö är något jag verkligen brinner för människor samt flera olika aspekter inom Geografin! 
 
Har sedan i höstas funderat lite på en dubbelkandidat hur det går med dessa planer vet jag inte men ja det skulle vara roligt. Om inte annat kommer mina två fokus bli Geografi då jag går de programmet och sedan miljö som jag läst mycket tidigare och fortfarande är något jag vill lära mig mer av. 
 
Grymt roligt att känna mig inspirerad, det som jag har absolut svårast för just nu är att sitta still och bara fokusera på studierna eftersom studierna väcker engageang hos mig. Detta gör att jag vill påverka och göra något även under min studietid. Kan. Inte. Sitta. Still och bara plugga. Därav att jag under hösten/våren försökt gå på diverse olika evenemang och öppna föreläsningar i andra ämnen :)
 
Har nog äntligen insätt att det fantastiskt är kul att plugga! Lite på tiden kanske! :D
 
Antropogena företeelser
Naturliga företeelser 
 
Nature 1
Nature 2 
 
//Elise C
 
 

Söndag på Landet

Hej på er!
 
Plugg dag idag precis som igår, Hunnit med en hel del vilket är skönt. Har också valt att vänta lite med min tenta i psykologin för att på så viss få ännu bättre koll på begrepp osv för att med lite tur också kunna uppnå ett bra betyg. Mailade läraren och äre inte bråttom så ja känns bättre att ta det lungt och satsa mer än att bara få den gjord. Visst kommer jag ihåg en hel del från psykologin jag läst tidigare men i alla fall :) 
 
Har också nu tackat ja till kulturgeografi kursen om utveckling i nord och syd vilket troligen blir den enda kursen jag läser i sommar som det ser ut nu. Den går på halvtid på distans men ska nog försöka ta mig igenom kursen några veckor innan deadline! 
 
Hann även med att åka iväg till stallet för att hjälpa till att plocka in alla hästar. Bestämde mig också för att duscha min häst vilket min mamma hade önskemål om. Sagt och gjort. Toppur var nog inte super imponerad av denna företeelse men fann sig i det ganska bra ändå. 
 
Här är några bilder från idag:
När bild 
 
Toppur uppställd (försök iaf) 
 
Ett av årets många lamm 
 
Ett gäng ston från stora hagen
 
//Elise C 

Inredning och boende

Hej på er!
 
Ja att återanvända olika ting och inreda med så lite nytt som möjligt är något som idag verkligen går hem. För min del är mitt jobb en hit när det kommer till sådant. Eftersom jag jobbar på en återvinningscentral där vi dessutom har en bytesbod vilket betyder att det är lätt att byta ut gamla tråkiga prylar och möbler till mer passande och roliga möbler. 
 
Har länge haft planer på att försöka göra något av glasflaskor men inte kommit till skott ännu. Med lite tur är det något jag kan lägga ner tid på i sommar. Skulle vara guld värt att få ta över min lägenhet men ja det kommer antagligen bli svårt. Dock hoppas jag att jag kan hitta något mer långvarit boende om en flytt skulle bli aktuell igen. Har ingen lust att flytta termin efter termin osv. Känns ganska ohållbart! 
 
 
When yu don´t have a good picture you fix one! Well at least a workable one :)  
 
 
 
 //Elise C

When music makes memories come to life!

Hej!
 
Fick tips från en vän om nya Big Bang låtar, länge sedan jag lyssnade på sådan musik nu men ja kul med lite drag och ja självklart blir det väldigt mycket flash backs från tider då jag lyssnade på allt möjligt! minnen minnen och minnen! Hoppas verkligen att vi kan ses i sommar om inte hela gruppen så delar i alla fall! länge sedan sist nu! Utmaningen med att ha bott på internat är att umgås med hela gänget igen då vi bor från Norra Sverige mellan Sverige Södra Sverige och snart England och Skottland. Ganska bra bredd kan man säga! 
 
 
Denna låt har vi tänkt lära oss spela på gitarr, vilket självklart skulle vara jätte kul!
 
 //Elise C 

Dygnets alla timmar!

Hej på er!!
 
Börjar lite lagomt vända på dygnet. I vanliga fall brukar detta bara ske inför natt pass eller ja just under natt pass som jag är vaken på nätterna men ja det är ganska skönt ändå att vara vaken på nätterna men inget jag bör göra till en vana förrens senare i sommar.  
 
Hittade ett passande och intressant event dagen innan jag åker till Island så med lite tur tar jag mig ditt. Har under våran försökt hitta roliga event att gå på för att lite ta till vara på att jag bor så centralt och av den anledningen har lätt att ta mig till olika platser. Har även gått på en hel del event och evenemang vilket varit kul. Förra året jobbade jag de allra flesta helger precis som vardagar och roliga event och evenemang sammanföll allt för ofta med arbetspassen men ja har haft lite tur nu under våren med att det lyckats med att pricka in mina lediga helger med roliga och intressanta event och evenemang. 
 
Awsome awsome!! I och med sommaren så är det också massor av festivaler och dylikt och ett evenemang jag skulle vilja åka på något år ät Urkult! Dock är det precis som vanligt att det sammanfaller med andra evenemang och event så ja blir lite av ett dilemma men ja något år hoppas jag på att åka upp på Urkult om inte hela veckan så delar i alla fall :) 
 
En något trött jag :)
 
//Elise C 

Changes are to come!

Hej på er!!
 
Bra dag! Hunnit med två duggor varav den ena ska fin liras lite imorgon, samt en kompleterande uppgift då jag missa gårdagens slut seminarium. Sista tentan blir på måndag och sen är jag plugg fri i några veckor. Börjar inse hur konstigt det känns att inte ha några måsten när det kommer till plugg. Inga uppgifter som hänger kvar som en alltid kan sitta med. 
 
Varit en lite små galen/ tokig dag, vilket varit ganska kul! Även hittat en cykel som jag tänkt ha i stan vilket är trevligt!! Höll på att köra på en fasan som plötsligt kände för att springa ut på vägen. Dock hann jag tvärnita och missa den vilket var väldigt bra/skönt. Bara att konstatera, bra att bromsarna fungerar och även mina reflexer när jag kör vilket är bra att veta!
 
Var också iväg och handla diverse saker inför Islands resan börjar verkligen märkas nu att det bara är fåtal dagar kvar tills vi åker. Riktigt roligt!! Ser otroligt mycket fram emot att få träffa alla igen och att dessutom komma upp i sadeln igen på riktigt och bara få njuta av fantastisk natur och fantastiska hästar!
 
Bild från stallet för några somrar sedan. Tagen av mig. 
 
// Elise C 
 
 
 

When life just becomes something else?!?

Hej på er!!
 
Ja nu är skolan äntligen slut sitter och gör det sista på min Psykologi kurs :) Har inte helt bestämt mig ännu vad och hur många kurser jag ska läsa i sommar men har i alla fall inten lust att inte läsa något i sommar. Märker också av hur mycket vana det blivit att kontant ha något att göra. 
 
Denna månad blir den första månaden sedan i februari förra året som jag inte jobbar alls. Har jobbat minst ett pass och betydligt oftare betydligt fler pass i 17 månader. Under förra sommaren jobbade jag varje dag under en månad och hade även dubbel pass vissa dagar. Något jag trivdes otroligt bra med att konstant ha något att göra. Dock kanske det inte riktigt blev som jag tänkt med plugget men ja det får jag ta igen nu istället är det tänkt. Under våren har plugget varit en stor del av mitt liv. Just nu känns det otroligt konstigt att inte ha något arbetspass inplanerat eller några lektioner eller dyl att gå på. Dock är det bara en vecka tills jag åker till Island vilket jag verkligen ser fram emot ska bli så sjukt kul!!! :) 
 
Gårdagen blev betydligt längre än vad jag tänkt mig men ja eftersom min brorsa tog studenten valde jag att köra alkoholfritt ifall att jag skulle behöva köra någon någonstans och dyl vilket var bra. Rolig dag igår i alla fall fira och vara på min brorsas och min väns mottagning och umgås med massa roliga människor!! 
 
... Varför hade jag ingen mottagning? ... Vad tänkte jag med?... Haha får ha någon liten fest när jag kandiderar istället... haha xD
 
//Elise C 
 
 

A world of creativity!

Hej på er!
 
Sitter med grön blå röda fingrar och spelat gitarr i säkert en timme och bara spontant spelat ackord och sjungit texter som bara blir under tiden jag spelar. Så härligt att spontant bara sitta och spela och sjunga och bara improvisera. Så otroligt skönt att bara släppa taget om stressen och prestationerna för att låta min kreativa sida totalt ta över och bara köra mitt eget race. Något jag sällan gjort under terminen men som jag mer och mer börjat göra nu när sommaren är här enligt datum men inte riktigt här om man tittar på vädret och temperaturen.
 
Borta bra men hemma bäst, nja under de senaste dagarna varit i Herrfallet, Örebro, Västerås, Arboga och Eskilstuna och tittat närmare på risk och sårbarhet på dessa städer. Intressant värre. 
 
När jag flyttade till stan hade jag väldigt svårt att slappna av och såg inte riktigt hur jag skulle trivas med att bo mitt i smeten men ja måste erkänna såhär ett halvår senare att jag kommit att trivas ganska bra. Med närhet till plugget och med kanske vad som gör min lilla etta ganska unik -> Utsikten över stora delar av stan. Om möligt bort jag fatiskt gärna kvar till och med. Dock misstänker jag att chansen är väldigt liten men ja det skulle betyda att jag även skulle få mer frihet i inredning och dyl vilket skulle vara roligt. Känns inte som om det är så mycket ide att göra nå större förändringar i dagens läge då de möbler som finns är här och går inte riktigt att flytta på osv. 
 
imorgon har jag tenta vilket jag väntat på att få göra i över ett halvår. Hoppas att det går vägen under morgondagen och att jag får även den tentan ur världen! 
 
Är väldigt pepp på att komma ut just nu. Va ett gäng och ha allmänt trevligt dra med gitarrer, poia och allmänt njuta av att vara ute och förhoppningsvis bra väder som gör det hela möjligt :) Komma ut och vara social och bara försöka vara här och nu. 
 
Har äntligen fått till en klipp tid -> Vilket verklige behövs så ser fram emot det xD
 
//Elise C