Sista söndagen innan sommar!

Hej på er!!
 
Sovmorgon idag, fint att kunna sova lite längre efter att ha gått upp runt 06 i två veckor i sträck. Självklart vaknade jag tidigt ändå men somnade om. Har hunnit med ett kort träningspass nu på morgonen både med olika övningar men också med balans platan. Skulle vara kul att kunna göra diverse yogiska övningar på balans platan men om det och hur det går återstår att se. 
 
Om några timmar bär det av mot Elitloppet som går på Solvalla! Ska bli roligt många år sedan jag var på eventet sist, har dock varit på det ca 3-4 gånger innan dess. Får se vilka hästar som är med i år. Har ingen koll :) 
 
Grymt nog får jag även med min kamera vilket ska bli kul!! Så med lite tur får jag till ett gäng bilder som kommer upp här senare idag! :) 
 
Nu tillbaka till fokus på projektet och njuta av helgen! 
 
//Elise C 
 

En sådan Lördag

Hej!
 
Effektiv dag! eller kanske snarare bra dag. upp kl 06.30  repetera det sista. iväg och göra tenta. Möta upp projekt grupp och jobba med projekt. Dra mig hemmåt ordna hemma och äntligen någon timme för att försöka njuta av ett dimmigt lugn i bruset av verkligheten. Springtur i regnet ännu mer plugg och avsluta med en bra middag och ännu mer plugg. 
 
Tagga nästa tenta med musik och studera projekt. Imorgon blir det ännu mer fix och projekt och seddan iväg mot Elitloppet med min moster. Skönt att faktiskt kunna existera och göra någonting annat än att plugga, även om plugg givetvis också har sin charm. 
 
En vecka kvar med Geografi för denna termin och sista tentan i Människa och miljö kursen och sedan psykologi och sedan är det lugn i några dagar innan det blir äventyr för hela slanten och bara njuta av en fantastisk och stundtals väldigt magisk plats och Ö. Ska bli hur kul som helst att åka ditt igen. Hoppas verkligen på att få med mig hem fotot "the long rest" en bild jag fastnade för när jag var där för fyra år sedan av fotografen Robert Hoffman. På grund av plats brist och att tavlan mest troligt skulle gå sönder köpte jag inte den. Annars får jag banne mig beställa den!
 
Något jag verkligen ser fram emot!! Hoppas såklart också att min bruna favorit är kvar och att jag äntligen får träffa honom igen!! <3
 
Ska bli fantastiskt kul att åka tillbaka och träffa alla fantastiska individer jag lärde känna när jag var där i 8 veckor sist och se hur de utvecklats. Såklart också de tvåbenta!! :) 
 
 Jag och mina fina fyrbenta!! RIP Kita! 
 
//Elise C

Lets take a run!

Hej på er!
 
Idag gjorde jag äntligen tentan, äntligen börjar jag inse att den är över, stressen har nog släppt ett ganska hårt begrepp om mig och alla tidiga morgnar börjar göra sig påmind. Ännu är det inte tid att vila. Utan nu är det bara att köra järnet på nästa tenta och projektet som ska vara klart på måndag morgon. 
 
Som en vän tipsade mig om. När en känner sig trött var hennes tips att dra ut och springa i två timmar och sedan komma hem och vara mycket piggare. Om hela Stockholm Marathon kan vara ute och köra järnet i regnet kan väl jag detsamma. Att dra ut i två timmar kanske är lite overkill idag men att dra ut på en spring tur hoppas jag kan ge mig massor av ny energi och en extra spark i rätt riktning.
 
Får se om jag håller med mig själv när jag kommer in igen. 
 
 
Ha re bra! För nu jävlar!! :)
 
//Elise C

Här och nu klockan sju (7)

Hej!
 
Ja om jag känner mig ful kan jag göra något åt att förändra det. När stressen kommit ifatt mig på nytt gäller det att hitta på något annat så ja varför inte ta fram gurran och "lirar lite" Haha ja jo lite så har jag nog fungerat idag. Intressant hur saker och ting kan förändras över tid. När jag gick på gymnasiet gick jag antagligen inte utanför dörren utan smink nu har jag ytterst sällan hela alltihopa samtidigt som jag hade tidigare. Yttligt värre jag vet men ja det är som lättare att ta sig igenom saker och ting som kan vara/bli jobbiga om en känner sig bekväm i sina kläder vill säga.
 
Musik är för övrigt min bästa vän just nu och ännu bättre och roligare att skapa egen eller ta fram gitarren som numera är framme på tok för sällan och bara spontant spela. 
 
Ser fram emot sommaren och att utmana mig själv och bemästra ytterligare kurser och poäng i sommar och nu de kommande veckorna. 
 
Om det går att vara halft hög på livet kanske jag är något sådant just nu. Och kanske ännu mer om någon vecka. Om jag är dålig på att leva i nuet haha ja jo jag vet, alltid en dag frammåt en vecka frammåt en månad. 
 
Med lite tur kan jag vara mer fokuserad på här och nu snart.
 
 
Ego pics -> for the win sometimes, :)
 
//Elise C 
 
 
 

And so it goes!!

Hej!
 
Ytterligare en vecka har snart passerat, sjukt vad tiden går fort var måndag nyss och imorgon är det fredag och sista dagen innan tenta 1 av 3. Känner mig pepp att få den gjort samtidigt som det i vanlig ordning inte känns som jag kan så mycket alls. Ska försöka sitta och studera så mycket som möjligt imorgon gå igenom det sista och hoppas på att det som behövs sitter.
 
Från början tänkte jag skönt att göra om och kunna göra betydligt bättre ifrån mig just nu bryr jag mig troligen mer om jag blir godkännd eller inte. känns viktigast i dagens läge. Har ingen lust att ha den hängandes över mig till nästa termin och har nog ingen lust att sätta mig in i det hela igen heller för den delen. Visst är det intressant till viss del men lite svårt att motivera mig att gräva mig djupt ner i jordens innre när det som kanske är mest intressant är när sociala aspekter kommer in i bilden och har ett finger med i spelet. 
 
Av den anledningen så anser jag att exogena processer är mer intressant eftersom vi människor kan påverka detta fenomen mycket på gott och på ont även om vi inte kan påverka det i alla aspekter. 
 
Tycker definitivt att uppsatser och dyl är roligare än tentor då jag i alla fall enligt mig själv anser att jag lär mig mer från dem eftersom jag själv måste söka och bearbeta information och skriva och formulera det med egna ord. Samt att ja stressen inte alls är lika uppenbar. Prestationskraven och möjligen ångesten lägger lite i lä under sådana uppgifter. Lite motsattsen när det kommer till tenta plugg. 
 
Ser garanterat fram emot när jag har gjort min första tenta klar av de tre jag har kvar. De andra två är webbaserade vilket inte alls gör mig lika stressad och ja jag har inte samma krav heller på mig själv.
 
//Elise C

New week

Hej!
 
Ny vecka, plugg järnet i två veckor till sen är första terminen på SU klar och slut, skönt men ja det är troligen de två senaste veckorna som jag på riktigt pluggat och faktiskt haft motivation till att sitta 8- 10 timmar om dagen och plöja igenom texter och begrepp. 
 
Var precis inne på antagnignen och kollade på vilka kurser jag kommit in på och konstaterade att jag kommit in på två kurser till i sommar. Hm vad jag gör en nu då? Ne men ska titta över det och komma på vad eller kanske vilka kurser jag ska läsa i sommar. :) Lite taggad på att köra järnet även i sommar men ja jag har även en hel del jobb pass inplanerade. 
 
Ne back to bussines (studier)
 
//Elise 

Näst sista helgen!

Hej på er!
 
Ja Har varit en händelse rik helg! Två bra jobba pass med många besökare. Ett fantastiskt härligt ridpass med min underbara fyrbening. Och en seger för Sverige i Eurovision. Dessutom har vädret varit fantastiskt!! 
 
Ser fram emot denna vecka att minst lägga ner lika mycket tid och energi på plugget som förra och helst mer och ja främst köra järnet!! Hoppas på att kunna slå mina plugg timmar från förra veckan! Vilket kanske också kan behövas.
 
Har också två träffar planerade med saknade vänner och som pricken över i:et är det Elitloppshelg nästa helg och ja nu när jag ändå faktiskt är i Stockholm har jag tänkt att jag ska dra ditt. Något jag ser fram emot!! 
 
Får se hur denna vecka slutar. Massor planerat kan en minst säga. Ska även hinna med ett litet jobb pass innan helgen. Idag är det också mindre än tre veckor tills jag åker till Island igen vilket ska bli sjukt kul!!! :)
 
Bild jag fotade förra sommaren
 
//Elise C

Nya lagar för miljön i Frankrike!

Hej på er!
 
På tal om miljö och alla olika mål som både Sverige och andra länder sätter upp med hopp om att nå dem så ar ni Frankrike infört en ny lag. Lagen går ut på att exempelvis mataffärer inte får slänga varor som börjar bli gamla utan dessa ska skänkas till "Bättre behövande" eller för att ta vara på produkterna till exempelvis biobränsle och dyl. En lag som låter som en bra lösning och egentligen förvånar det mig att den inte kommit tidigare. Får se om Sverige kommer på någon liknande lagstiftning. Är själv inte så påläst kring lagstiftning och hur det ser ut i Sverige på denna punkt. Jag vet att det dock har funnits problem med mat som hamnat i konteinrar utanför butikerna där andra försökt ta del av detta på ett sätt som inte riktigt fungerat. Vilket också har lett till andra konsekvenser. 
 
Ska bli intressant och se hur och om det fungerar. Med lite tur tar även andra länder efter. Sjukt vad mycket vi slänger varje år. Problemet är många gånger inte att vi inte producerar tillräckligt med mat utan snarare hur den mat som produceras på bästa sätt kan tas tillvara. 
 
Hade tänkt slänga in en dokumentär om matproduktion och olika projekt där de försöker flytta in produktionen till eller närmare städer en väldigt intressant och bra utveckling som i längden troligen kommer att bli allt viktigare. Inte minst för att minska transporter av livsmedel och andra omkostnader. 
 
Bild från Kungsträdgåren.  Fotograf: Elise Carson 
 
//Elise C

Early morning

Hej på er!
 
tidig morgon i skolan och fått mycket gjort, härligt härligt! Så ja tanken är att jag nu ska lyckas leva upp till mina förväntningar och få till det under den kommande tentan och möjligen nästa också. Schysst att få en motivations boost lagom till de sista veckorna. Hade kunnat vara något att ha denna lilla boost tidigare under terminen men bra att ha även under sista veckorna också antar jag. 
 
Musik och relativt toma lokaler på en plats som jag minst sagt förknippar med studier är bra grejer. Även under hösten när jag inte läste någon kurs på SU satt jag ofta och pluggade på SU för att hitta studiero och som ett försök att minimera min otroliga förmåga att inspireras av annat xD
 
Ne nu bär det av mot kartor och dessa fantastiska värld. Hm ja lite ironi men är en bra sak att kunna även om jag i dagens läge misstänker att det inte är något jag kommer att jobba med. Dock bra att kunna även inom andra projekt. 
 
Många som är ute nu i kanalen nedanför mig och padlar kajak, inte alls pepp på att komma ut igen!! Bålsta nästa... Haha :)
 
//Elise C 
 

Inspiration, en sådan dag

Hej på er!
 
Kom precis hem från en STARTA EGET föreläsning. Bra och intressant föreläsning om mycket som jag redan hört både en och två gånger men roligt att ännu mer input och tänka om och tänka nytt med nya ideér och tankar. 
 
Många av er där ute har säkert hört talas om stor kok ofta relaterat till kök och mycket mat. Just nu känns min hjärna som ett hjärnkok. Människor, lite stress, toner, lyrik, Sol, bra väder. och ett steg, en dag och snart en vecka närmare sommaren och mycket mycket mer. 
 
Inspirerande värre! Härligt och bra med två veckor till nästa tenta och tre veckor till andra tentan. Ladda om och köra järnet med andra ord!
 
Bild från en fin och välbehövlig promenad!! :) 
 
//Elise C 

En verklighet en farhåga

Hej på er!
 
Vissa dagar och stunder märks det lite extra tydligt hur djupt en del erfarenheter lagt sig, visst har jag kommit en bra bit ifrån då men är otroligt lätt att falla tillbaka i stressen och oron. Som tur byggs erfarenheterna inte på med negativa utan positiv input och med lite tur klarar jag också av bättre att stå på mig och inte gå in i "worst case scenario" som gick väldigt mycket per automatik tidigare. Detta har också tidigare lett till en hel del hårda smällar genom åren. Idag har jag lyckats vända smällarna och se de med ett mer positivt ljus. Jag har kunnat dra mycket lärdom av de smällar som gång på gång påminnt mig om verkligheten på många sätt.
 
Konstigt hur lite en kan förstå när något pågår men som så många år senare ändå lämnat ett stort avtryck och som faktiskt fortfarande påverkar mig. ju mer jag vrider och vänder på det hela dessto mer förstår jag. Bra egenskap när det kommer till perspektiv och tid. 
 
Ytterligare en kick i rätt riktning och ytterligare en bevisning som inte stämmer överrens med mina farhågor. Ibland gäller det bara att kasta sig ut och våga chansa. 
 
En bild från några veckor tillbaka. 
 
//Elise C
 
 

En verklighet en farhåga

Hej på er!
 
Vissa dagar och stunder märks det lite extra tydligt hur djupt en del erfarenheter lagt sig, visst har jag kommit en bra bit ifrån då men är otroligt lätt att falla tillbaka i stressen och oron. Som tur byggs erfarenheterna inte på med negativa utan positiv input och med lite tur klarar jag också av bättre att stå på mig och inte gå in i "worst case scenario" som gick väldigt mycket per automatik tidigare. Detta har också tidigare lett till en hel del hårda smällar genom åren. Idag har jag lyckats vända smällarna och se de med ett mer positivt ljus. Jag har kunnat dra mycket lärdom av de smällar som gång på gång påminnt mig om verkligheten på många sätt.
 
Konstigt hur lite en kan förstå när något pågår men som så många år senare ändå lämnat ett stort avtryck och som faktiskt fortfarande påverkar mig. ju mer jag vrider och vänder på det hela dessto mer förstår jag. Bra egenskap när det kommer till perspektiv och tid. 
 
Ytterligare en kick i rätt riktning och ytterligare en bevisning som inte stämmer överrens med mina farhågor. Ibland gäller det bara att kasta sig ut och våga chansa. 
 
En bild från några veckor tillbaka. 
 
//Elise C
 
 

Små delar av ett större bild

Hej!
 
Att känna sig missförstått och aldrig riktigt nå fram. Ja det är mycket som byggs vidare från sådana slutsatser. Här nedanför är ett gäng rader som beskriver olika delar av allt och inget. Frustration/irritation är nog en del av förnamnet, många delar mycket mer djupt bevarade från tidigare år och dagar. 
 
 

Som en färgexplosion som vrids om till gråa nyanser

När dörren plötsligt slår igen framför ögonen

Som en svart tavla som aldrig lyckas reflektera ljuset

Som att springa på en äng och snubbla den sista metern

Som att springa på ett rullband och aldrig nå riktigt fram till stopp knappen.

Stundtals kan jag glimta den men rätt som det är

så dras hastigheten om till max igen

som ljusglimtar som tänds och sakta försvinner iväg. 

 

//Elise C 


www.thisisnow.nu

 
 Hej!
 
Never get to sure of what you think you know! 
 
Har precis skrivit min första dugga på SU. Skönt att ha det gjort och inte behöva tänka eller oroa sig för vad jag egentligen kanske kan eller inte kan osv... 
 
För övrigt sitter jag och planerar och funderar över plugg, jobb, boende, vandring, sommaren, resa i helgen och hur jag ska få ordning på morgon dagen. ja så mycket för en lugn och eftermiddag och att titta på en dokumentär. 
 
Känner mig lite mer stabil idag än vad jag gjorde igår vilket känns förbannat skönt!  
 
 
//Elise C

When the tables turn

Hej!
 
i början av förra veckan blev jag åter igen svimfärdig efter att i ett antal månader inte kännt av det på länge. Fick halft panik då jag så väl känner igen syntomen av dem. Blev att gå till kylskåpet så fort som möjligt slänga i mig något och lägga mig på golvet och vänta. 
 
Efter denna händelse har jag fortsatt att vara ostabil och senast idag kände jag av det. I och med att det är en obehaglig situation att vara i så blir jag ganska stressad. Efter en något tomult morgon tog jag mig dock till skolan. Växlade fram och tillbaka under dagen men fann inget läge då jag kände mig helt stabil. Var även förbi studenthälsan för att jag nu känner att det är läge att kolla upp det då det är en ganska ohållbar situation i längden. 
 
Har konstaterat att det finns mycket som pekar på att svimfärdigheten tillsammans med en känsla av att inte riktigt känna sig pigg kan ha med järnbrist att göra. Eftersom jag också är vegetarian sedan ca 20 år tillbaka är det inte helt lätt att få i mig så mycket järn som jag behöver för att fungera på ett bra sätt. Kroppen kan fungera ett tag med bristen men i längden fungerar det inte. 
 
Har inte tagit något blodprov ännu, misstänker att det får bli nästa vecka då det är mycket denna vecka redan. I väntan har jag ingen lust att vara så ostabil som jag varit och som ett försök att se om detta kan vara en orsak har jag köpt ett nytt tillskott som ser till att jag fåt i mig den mängd järn som jag behöver samt ett antal andra vitaminer. Så med lite tur märker jag av en skillnad under denna vecka nu när jag börjat ta dessa tabletter. Har nu stora förhoppningar om att få bukt på detta nu då det är något som följt med mig i många år. Tidigare har jag sätt tydliga samband mellan mat och svimfärdighet men inte lika tydligt denna gång. Så ja nu jävlar!
 
// Elise C
 

Crazy in love… No not really here comes SOCIETY

Hej på er!
 
Sitter hemma så uppe i varv men ändå känner jag mig som lugnet själv. Med så många viljor tankar och idéer men vet exakt vad jag egentligen bör göra. Vad gör en när inspirationen sjuder men varje gång en kommer fram till en dörr så är den låst. Känns så segt så surt. Att sitta och "vänta ut" tiden. Att vilja agera och göra så mycket men mäkta med så lite. Jag vill vara i positioner där jag kan påverka, där jag kan tillföra nya idéer. Där jag kan få utlopp för alla knasiga tankar och diskutera och vända och vrida på dem med andra som besitter samma vilja men annan kunskap. 
 
Det är så förbannat svårt att vilja framåt men känna sig hindrat av vardagen av nuet. Jag.Blir.Tokig!
 
Jag villvara en kombination av en duracell kanin och en svävare göra allt och inget samtidigt. Inte känna eller vara begränsad av tidigare kunskaper och vad som står på ett papper. Jag vill inte sitta och titta och grotta ner mig i saker som var för när det ända jag vill är att hoppa 100 000 steg frammåt. Klart att saker tar tid och att jag inte kan göra allt samtidigt men stundtals är det förbannat frustrerande. Jag vill leva på en trampolin där jag för varje hopp tar mig högre och högre och inte känna mig begränsad. Ju mer vilja och styrka ner i mattan ju snabbare och högre går det åt "rätt håll" 
 
Kort och gott jag känner mig väldigt begränsad på så många sätt. Varför behöver jag vänta hela tiden. När det är nu jag har motiveringen, inspirationen och viljan att göra saker att förändra och någonstans där långt fram faktiskt göra skillnad och förändra. De senaste 14 åren har jag suttit i en skolbänk för att ta mig igenom systemet för att på papper men såklart även praktiskt/teoretiskt få kött på benen men ibland så tröttnar en på alla system/allt pappersarbete och allt som jag känner just nu begränsar mig. 
 
Jag-Blir-Tokig! Om jag skulle kunna så skulle jag spendera alla timmar på att fundera, diskutera och senare implementera, innovation ny tänk, bolla ideér. Öppna rum där kreativiteten kan flöda och begränsningarna känns som ett noll- värde på vad som är möjligt bara en vill kan och kämpar tillräckligt hårt. Tyvärr kommer mitt samvete precis som verkligheten ifatt mig och påminner mig om allt det där jag borde göra... Men. så svårt att slita mig!
Take the leap and trust the unknown!! 
 
//Elise C

Obalanserat värre.

Hej!
 
Igår blev en ren och skär bergodalbana. Dagen började bra men snart kom dalen i form av att jag kände mig väldigt svim färdig på morgonen. Som ett försök att hålla mig vid medvetandet tog jag något snabbt att äta och la mig på golvet i hopp om att behålla medvetandet. hösel och syn så gott som försvann men snart kunde jag se lampan ovanför mig skarp igen. Jag satte mig försiktigt upp och tog något att dricka som även gav mig energi. 
 
Efter en stund tog jag mig på fötter igen och gjorde snabbt i ordning lite frukost för att landa i soffan igen. Tog ett antal timmar tills jag kände mig stabil nog för att ta mig ut. Sagt och gjort gick jag iväg till affären för att handla "bra mat" Har haft en ide om att jag ska klara mig på den mat jag har hemma men insåg att grönsakerna och dyl började ta slut så blev till att handla lite mer och med lite tur man som gör mig stadigare. 
 
Vad exakt detta beror på vet jag inte exakt. Dock vet jag att när jag bodde på internat för ca 2 år sedan så kände jag mig svimfärdig minst en gång i veckan. Dock bestod mitt matintag till stora delar av kolhydrater vilket jag sedan dess försökt undvika eller i alla fall äta mindre av. 
 
Svår balans gång att bibehålla en jämn rytm när det kommer till mat. Jag går sällan utanför dörren utan druvsocker eller chocklad eftersom jag aldrig vet när och om en situation kan uppstå. Är antagligen bland det vidrigaste jag vet när jag är ute någonstans långt från en affär och börjar känna mig svimfärdig utan något med mig. I bästa fall har jag någon med mig eller att det inte blir så akut men ja när hösel och syn ganska mycket försvinner är det inte vidare lätt att ta mig någon annan stans. 
 
Svim attacker tror jag kan vara väldigt kopplat till kost men möjligen att det kan finnas fler komponenter i det hela som spelar roll. Börjat ta några andra tillskott idag för att se om jag kan finna en bättre balans. 
 
Fortsättning följer hoppas dock på att jag kan finna bukt på det hela och inte hamna i de lägen där jag är nära på att svimma. Att bo själv och svimma av är heller ingen hit eftersom det är lätt att en slår i något om jag inte skulle hinna lägga mig ner. Vem skulle då märka av mig och när? 
 
//Elise 

En fyrbent vän med alla tassarna på jorden

Hej!
 
Om jag saknar att ha en mysig och energi sprudlande liten vän i min närhet jo tack. Om jag fastnat för en njo antagligen. Så ja bara bege mig mot skåne och få ihop vardags pusslet med en fyrbent liten vän... Ja jo inte det lättaste med jobb, plugg och planer på att åka utomlands. Klart som fan att det kanske skulle kunna fungera men skulle antagligen vara ganska kruxigt så får se hur det går. Skulle dock vara otroligt kul att släppa in en liten vän igen. Alltid ha en anledning att gå upp alltid ha en bra anledning till att gå ut. Alltid ha en anledning till att längta hem och alltid ha någon som gör en på bra humör. Aldrig behöva vara själv, alltid ha den där nyfikna blicken att titta tillbaka på när funderingar och tankar får fäste. 
 
Saknad och längtan efter en liten fybent vän på heltid har funnits ett ganska bra tag, och kanske ännu mer nu än tidigare. 
 
Våra vänners vovve Harriet, ett riktigt energi paket :) 
 
//Elise C 
 
 

En glödande eld inbyggd i en kammare

 
 
Hej!
 
För eller senare kommer de stunder då jag börjar ifrågasätta vad jag håller på mig. Som att försöka skära av repet med en slö kniv som håller mig tillbaka och håller mig från att kunna göra det jag vet att jag brinner för och verkligen vill göra. Stundtals så förbannat frustrerande! Kanske ska försöka leta upp en katana och få av repet som håller mig tillbaka. 
 
Lite lätt irriterande när det som mer räknas som en fritids kurs är det som verkligen triggar en och det jag faktiskt på riktigt pluggar känns mer som en börda. Jaja fem veckor kvar på denna termin och då har ändå detta kommit väldigt långt fram under terminen. Alltså den stund då jag ifrågasätter vad jag håller på med. 
 
Kanske att sätta ihop ett eget program är det mest relevanta för min del egentligen. Att försöka läsa 90 hp i miljövetenskap och sedan läsa sociologi/psykologi/Miljöbalken (MB) /Miljö konsekvens beskrivning (MKB) och lagstiftning inom EU eller dyl. Då skulle jag antagligen få med vad jag vill få med i en vettig utbildning för mig för att kunna jobba med det som känns kul och relevant för mig. Ämnena insatta i en kontext är heller inte så sjukt långt ifrån varandra även om de känns som ganska brett skiljda områden eller ämnen är det ganska relavant att veta hur människor fungerar i grupp och själv för att kunna påverka dem på ett önskvärt sätt. 
 
Att en inte kan försöka övertala någon om något med begrepp eller på en nivå de inte känner till eller förstår. Eller på ett sätt de inte är motagliga förr. 
 
Stundtals känns det som om jag blir tokig på de alla system och instanser som finns i samhället när det kommer till utbildnings former regler och konstruktioner. Som att jag på många sätt inte passar in. Men per automatik slängs in i ett fack på många plan för att jag gjort en del val längs vägen för att bli ännu mer påläst och få ännu mer kunskap inom områden jag verkligen vill lära mig mer inom.
 
Det är tufft att hålla motivationen på topp när det känns som om jag blir kvävd av de tunga och stora strukturerna för hur stigen är konstruerad och ser ut.  
 
VIll jag verkligen gå samma stig som tusentals inom mig konstatera samma saker och dra samma slutsatser men med mitt namn på pappret istället för någon annans? Ibland känns det lite som det. Ganska tröttsamt. När en försöker hitta ny kunskap och istället för att bli motiverad byggs in i strukturen som mer tar död än att motivera. 
 
Ha re så bra!
 
//Elise C