Summer is coming to an end!

Hej på er!
 
Idag är offeciellt den sista dagen av "sommarlovet" kan inte påstå att det blev så mycket lov men sommaren kom i alla fall till slut. 
 
Sommaren började med två veckor på Island. Känns som en evighet sedan jag var där. En sak är säker jag ska tllbaka till den fantastiska ö. Som jag saknar att vara där, som jag saknar att omges av den naturen och alla nyfikna och fantastiska fyrbenta som så ofta fyller tanke och själ. Kulturen och fantasiska människor! 
 
Hat även hunnit med att jobba massor och har främst jobbat på två av mina jobb i sommar. Med många roliga, fartfyllda och givande timmar med mycket ny kunskap och många intressanta och roliga möten. 
 
Hunnit med att läsa en sommarkurs som jag höll på att ge upp men som jag tog tag i och som jag nu är helt klar med. Insåg att jobba och plugga tillsammans med mina projekt blev lite väl mycket ett tag men fick det att fungera ändå. 
 
Haft en underbar fartfylld vecka på Pride med massa fantastiska och underbara människor med många timmar i parken med en magisk känsla, fint sällskap massor av musik och massor av kärlek. Många nya och gamla bekanta och vänner. 
 
Den senaste veckan har varit min enda lediga vecka i sommar om jag bortser från Island som känns välidgt långt bort. Denna vecka har jag hunnit med fina dagar i Göteborg och söder på landet och på Liseberg. Dagar i stockholm som jag sätt fram emot i nästan ett år med en person som betyder otroligt mycket för mig. En helg i Örebro med många fantastiska och underbara människor. 
 
Samt idag en lugn seg och skön dag, varit illamående och något yr men bortsätt från det har det varit väldigt skönt. Har hunnit med att ordna hemma en del och musiken har stått i största fokus! Underbart.
 
Ser fram emot morgondagen och att komma igång igen och på så viss även kunna börja räkna ner dagarna igen och ta mig närmare mitt mål. Hittils under detta år har jag tagit mig igenom 52 hp vilket känns grymt! och blir minst 30 poäng till. Awsome! 
 
Hoppas på att mina 6 nya böcker kommer imorgon så att jag kan komma igång med läsningen och terminen på riktigt igen!! :) Tidiga morgnar, radio, kurslitteratur, tidiga timmar på på SU med te och frulle. Härligt härligt!! :)
 
//Elise C 

Sista jobb passet för denna sommar!

Hej på er!
 
tröttheten börjar smyga sig på så dax för en boost. Sju vakna timmar kvar av mitt sista jobb pass för denna sommar. Känns toppen! Ska bli jätte skönt att bara få vara ledig i någon vecka och njuta av att umgås med vänner och bekanta, slippa måsten slippa tänka på allt annat förutom vänner och här och nu. Hunnit med en hel del idag, har dock lite kvar som jag måste ordna upp innan det bär av ner mot Göteborg och södra Sverige. 
 
Har även tänkt att hinna med att sova lite innan jag slänger mig på tåget samt även på tåget står sömn långt upp på listan. Hur det går och hur många timmar det faktiskt blir vet jag inte ännu men lite tur blir det i alla fall inte allt för få. Bör hinna med att sova iaf 3 h hemma innan tåget. 
 
Har också fått tag på mitt schema för i höst vilket känns bra. De första två veckorna har vi relativt korta dagar och sbörjar efter lunch och går till 16- 17. vilket också betyder att jag hinner med ett och annat på fm vilket är bra. Kommer också ha minst ett par projekt varav ett som varar i ca två veckor. Ser fram emot termins starten och komma in i dagliga rutiner igen. Märks väldigt tydligt att de allra flesta kommit hem från semestern nu. Hur mycket människor som helst på tunnelbanan imorrse. Samt väääldigt mycket trafik i rusningstider. Har inte märkts av att det varit rusningstider och flyttit på bra men idag stod bussen stilla och det blev långa köer. Så ja med andra ord går betydligt snabbare att gå många gånger. 
 
Har tänkt lite på mål och dyl och bestämt mig för att innan klockan slagit 12 den 31 December ska jag veta vart jag tar vägen här näst. vilket iof är ganska rimligt då jag kommer att behöva flytta kort därefter men i alla fall. Såklart vore det toppen om jag kan fatta beslut och dyl som gör att jag vet mycket tidigare men ja det är mitt mål i alla fall. 
 
Jag 
 
//Elise C
 
 

Nice day!

Hej på er!
 
Näst sista natten nu! Förutom att sova har jag även hunnit med god mat och att träffa fantastiska vänner igen! lite väl länge sedan sist! Roligt att träffa dem igen, middag i kungsan och sedan fika på Östermalm härligt härligt! fin sommarkväll med andra ord innan det bar av hemmåt för att packa väskan och bege mig mot jobbet!
 
Blir allt mer pepp att åka till Göteborg och södra Sverige och nu är det bara lite mer än en dag kvar till jag slänger mig på tåget och äntligen kommer ner till söder igen! Hoppas på en något mjukare vistelse där nere denna gång. Sist jag var ner så var det in och ut från djursjukhuset med min vovve så var inte helt lätt att hålla allt samman. Nu hoppas jag dock på en ännu bättre vistelse och att inget oväntat händet! Eller ja gärna oväntade saker men gärna med en positiv och rolig touch till det! 
 
blir en ganska kost vistelse där nere då jag troligen åker upp på måndag igen dock med sällskap vilket jag ser fram emot, att kunna sova och ha någon som dunkar en på axeln och berättar att vi är framme, haha ne kanske inte sova men är som trevligt att ha sällskap och sedan för att inte tala om att vara hemma med sällskap av en viss person som jag väntat på ska komma upp till mig i si sådär 8 månader :) 
 
Sista helgen i Aug beger jag mig också ner till Öret för att fira pride med vänner och bekanta med en annan vän vilket jag också ser fram emot!
 
Ska så gott det går hålla mig ifrån plugg och allt vad som hör studier till och bara försöka fokusera på nuet och att ha kul! 
 
Inte länge till skolstarten igen heller, något jag faktiskt ser fram emot, tidiga morgnar på Uni med radion i högsta hugg frukost, te och litteratur. Se hur dagen vaknar till liv på nytt och njuta av morgonen. Tycker att även om det stundtals kan vara lite mottigt att gå upp tidigt på morgonen är fantastiskt skönt att komma tidigt till plugget. Gjorde det både i grundskolan samt på gymnasiet. SItta och umgås och ta det lungt och slippa stressa på morgonen! 
 
//Elise C

Take a step in the right direction literally!

Hej!
 
Ja vi alla vet att miljön och naturen är väldigt ansträngd på sina håll och att många områden är under häftiga förändringar tack vare att vi överanvänder och förstör många av de system som finns inom naturen genom ökade utsläpp och förhöjda värden av kemikalier och dyl. 
 
Det är inte bara naturen vi förstör, vi förstör också våran existens i längden. Allt fler sjukdomar upptäcks men vad som orsakar dem är svårt att säga, för varje preparat vi får i oss finns det papper på att en viss mängd är "okej" och inte skadligt. Det är dock när vi får i oss flertalet olika ämnen som i sig och i en liten mängd kanske inte är skadlig men i större mängden och i kombination med andra ämnen har vi ingen aning om hur de påverkar oss. 
 
Allt fler udda ämnen som har tagits fram för vårat välbefinnande släpps ut i naturen och eftersom vi generellt ligger högst eller högt upp i näringskedjan får vi i oss stora mängder av dessa ämnen. Detta är ett problem, idag kanske vi inte ser konsekvenserna av detta handlande men när vi gör kan det vara försent att göra förändring eftersom effekterna har byggts upp och skapats under en lång tid. 
 
Så till poängen, vi alla bör göra något för att på ett eller annat sätt handla på ett sådant sätt att det inte tär på naturen och vår miljö. Det är inte alltid lätt att veta vad som kan göra en skillnad som är en tillräckligt stor/liten uppoffring / förändring att det ska fungera och passa in i vardagspusslet. 
 
Det är lätt att vara bekväm och göra saker även om en vet att det inte är så bra och tänka att en kan göra annat för att "kompensera" för den "dåliga" handlingen. hittade nyss en bild på detta fenomen som jag delvis håller med:
 
 
Denna bild gillar jag och tycker säger mycket, ett enkelt sätt att göra en stor skillnad kan tyckas. Jag håller fullständigt med om att det är en enkel åtgärd. Dock vet jag också med mig att delar av USA är väldigt olik Sverige. Om det är något land jag känner till där en är ytterst beroende av bil så är det USA. Att ta sig från ett shoppingcenter till en affär i utkanten var nog utmaning. Den två kilometer långa promenaden hade varit betydligt lättare att göra med hjälp av en bil istället för att gå. med hårt trafikerade vägar med fyra filer och knappt något övergångställe gör denna lilla och korta promenad till en utmaning. Dock går det att göra mycket för att underlätta detta.
 
Sen kan jag tänka mig att många föräldrar inte kanse är bekväma med att släppa iväg barnen själv till skolan men om möjligt är en promenad på morgonen en trevlig början på dagen och speciellt när en har hund, Ett ypperligt tillfälle att både spara på resurser, våran miljö, umgås med barnen, ge hunden en promenad osv. Ja det skulle kunna vara en fin början på en typisk vardag. Hoppas att USA tänker på sådana detaljer när de fortsätter att bygga ut och tänker på att göra det möjligt att ta sig från plats A till B utan bil utan även med cykel eller att gå.
 
Jag vet att detta verkligen är möjligt i en del städer och att det finns gott om bra möjligheter att ta sig från en plats till en annan via promenad stråk och bra cykelvägar men det gäller långt ifrån alla städer. Hoppas på att se en positiv utveckling på detta tema! 
 
USA är ett för övrigt bra exempel på ett land som har allt från väääääldigt miljömedvetna människor som gör allt möjligt för att underlätta och förbättra situationen för sig själva, miljön och dess omgivning till raka motsatsen och alla möjliga varianter där i mellan. :)
 
// Elise C 
 

Nostalgi trippar

Hej på er!
 
Sitter återigen på jobbet och börjar kännas att sommaren börjar dra ihop sig och känner mig väldigt pepp inför en ny termin med tidiga morgnar många timmar av studier och hoppas också hinna med en hel del fritid och annat under denna termin. 
 
Har äntligen fått tag på nya koffein tabletter, super piller under natten. När jag började jobba vakna nätter kanske jag drack en energi dryck om det verkligen körde ihop sig men annars var det bara att stålsätta sig och hoppas på att ögon locken inte blev allt för tunga. Sedan ett halvår tillbaka ungefär provade jag koffein tabletter egentlgien ett "kost tillskott" för träning men fungerar väldigt bra nattetid också! en liten extra boost i rätt riktning. Skulle antagligen inte kunna ta dem vanliga dagar då det finns många andra sätt att vara pigg på ex dra ut på en löprunda eller dyl men just natte tid är det guld värt! 
 
Just nu är jag inne på natt 5/7 nattpass så inte långt kvar nu innan jag äntligen är ledig i några dagar. Äntligen får jag också träffa min vän från söder som det var lite väl länge sedan jag träffade sist. Ska bli super kul! 
 
Är också inne i en något nostalgisk period, i och med en del upptäckter och tillbaka blickar. stationen jag åkte från idag när jag skulle till jobbet har jag inte varit på för att ta en buss på säkert 5 år. Det är lite väl lätt att kastas tillbaka till minnen osv och ja jag gillar det. Ger som energi och blir glad, konstigt nog. Sedan om det blir någonting mer än en trevlig tillbaka blick vet jag inte men ja i like it! 
 
Hoppas på en lugn natt och för er vanliga människor och för den delen ovanliga hoppas ni får en bra natt! 
 
//Elise C 

Vakna nätter

Hej på er!
 
Märks att jag inte har tagit några koffein tabletter inför denna natt, men en så länge är jag vaken! Lite segare än vanligt men går gör det absolut! 
 
Under gårdagen råkade jag snubbla in på en låt med en grym melodi, så sjukt bra! Melodin är fin samtidigt medryckande med ett bra trumkomp, skulle mer än gärna spela och sjunga låten själv och tänkte kolla upp acckorden när jag kommit hem och sovit en stund, något jag garanterat ser fram emot. Åh saknar att vara på scen och sjunga och spela gitarr eller annat och känna in stämningen och bli ett med musiken och stunden. Så otroligt bra och grym känsla.
 
Det som jag verklgien gillar med pride och med konserter överlag att ryckas med i musiken, inspireras och få så grymt mycket energi och fyllas av en sådan mysig och härlig känsla. Så grymt! om det är något jag verkligen får energi ifrån så är det de och med massa fantastiska människor runtomkring kan det inte bli mer lyckat!! 
 
Grymt bra också att bli inspirerad på nätterna då det är mycket lättare att hålla sig vaken (Y) :) Se hur timmarna försvinner iväg, och veta att de en gång långa jobb passet inte alls är så långt längre. På många sätt är det härligt att jobba natt. Att sitta och fundera skriva och surfa runt på natten när alla andra sover. Gå hem som en zombie när en möter alla morgon trötta människor med kaffet i allra högsta hugg som är på väg till jobbet. Ungeför lika slut som jag. Skillnaden är dock att jag kan gå och lägga mig om mindre än en timme och för så många är det hela dagen som väntar. 
 
Tidigare sitta vaken under de tidiga morgon timmarna och betrakta natten för att sedan se hur en ny dag växer fram och solen tar nya tag med nya vågor som sköljer in mot stranden. Ser inte riktigt likadant ut längre men ja det är fint och mysigt på något viss. 
 
Samt att om jag missade någon detalj av tv programmen som gick under sena kvälls timmar går de i repris under tidiga morgon timmar Hahaha xD så ja det är bara att vänta in dem xD Ibland är en del program dock mer givande än andra :P Haha en annan sak är också att om en har förbannat tråkigt att en kan följa andras dygnsrytm xD som om det skulle vara kul, men ja när vännerna till slut går och lägger sig och klockan närmar säg morgon kan det ibland bli lite segt och är inte helt ovanligt att en får massor av ideér under nätterna som jag ibland bara måste dela med mig av och ja för eller senare vaknar människor igen och svarar :) och då påminns man om att det snart är dags att bege sig hemmåt :) 
 
Så om jag mot förmodan totalt skulle glömma bort klockan så har jag vänner som påminner mig. För att inte tala om min avbytare :) 
 
Haha japp detta inlägg spårade en aning men är det mitt i natten så är det... xD
 
 
# Selfie :) 
 
//Elise C 
 
 
 

Iceland - The land of wonders

Hej på er!
 
Har inte riktigt ännu fattat att jag är klar med min tenta och att sommarkursen börjar gå mot sitt slut. Känns väldigt udda men också skönt såklart!! Lite roligt också!
 
Om jag inte föll förbannat för Island när jag var där för fyra år sedan föll jag hårt i år igen när jag var där och längtar tillbaka. Vet flertalet personer som är och ska ditt. Samt att jag även sitter och tittar på filmer från och om denna fantastiska ö. 
 
Visst har jag varit på Island och upplevt ön men så många platser jag ännu inte hunnit besöka, så mycket jag fortfarande vill göra, fota och bara uppleva igen. 
 
Jag har en så länge bara hunnit besöka södra Island och delar upp mot norra Island men ännu finns mycket kvar att utforska! 
 
I November varje år hålls det en musikfestival på Island möjligen att den skulle vara möjlig att åka på! framtiden få visa vad som blir av dessa planer allt jag kan säga är att det skulle vara otroligt kul! :) 
 
Här har ni en fin film av Ön! 
 
 
 
//Elise C 

I gott sällskap av en fyrbent! :) <3

Hej!
 
Sitter med musik i öronen och i gott sällskap av min fina lilla misse. Härligt att få lite sällskap av honom så här på natten. Börjar bli lite till åren med tanke på att han föddes år 2000. Med andra ord har han hunnit bli 15 år gammal, sjukt vad tiden går! Såg honom första gången när han bara var några timmar gammal och än idag finns han kvar hos mig vilket han kommer att vara aldrig att jag släpper denna lilla kille! :)
 
 
//Elise C 
 

Nostalgi! :D

Hej på er!
 
tentan går sakta men säkert framåt! Skönt, just nu jobbar jag även med att vända på dygnet och förberedda mig för ytterligare fyra nattpass. Mina tankar snurrar i hundra åttio. Känner mig grymt motiverad, i samband med mitt förra inlägg och tankar kring det råkade jag ramla in på ytterligare låtar som gör mig sjukt taggad. Underligt hur jag minns varje ord i låtarna trotts att jag inte hört dem på år och dagar. Har också i perioder spelat flera av låtarna på gitarr och kompat mig själv. skulle mer än gärna dra fram gitarren och sitta och spela hela kvällen dock inte så läggligt då det är folk som sover på övervåningen. 
 
Sjukt bra jobb dag, och mitt sista jobb pass på landet för denna sommar, fyra nattpass kvar och en veckas ledigt att se fram emot nå jävulskt och verkligen då koppla bort allt som har med jobb och plugg och återigen påminnas om hur det är att vara ledig. Som tur är har jag också människor runtomrking som kan påminna mig om att vara ledig om jag skulle råka falla in på att försöka dra fram datan och kurslitteratur ändå! 
 
Här kommer två nostalgi låtar samt en annan som jag lyssnade spontant på under kvällen: PS. har ett antal låtar som jag totalt missat :D (Y) 
 
 
 
 
//Elise C

from a beginning to...

Hej på er!
 
Sitter och lyssnar på musik, samma låtar som jag lyssnade mycket på när jag gick i grundskolan bara för att hitta mig själv tittandes på bilder från en svunnen tid. en tid som jag förknippar otroligt mycket med en person. Efter åtta år har mycket förändrats. Åtta år är en lång tid med många minnen! sjukt vad tiden går!
 
sitter också mitt uppe i att skriva på min hemtenta! Ser sjukt mycket fram emot att vara klar med tentan med utbildningen äntligen känna mig fri en stund och faktiskt göra det jag så länge längtat och sätt fram emot. Med lite tur behöver vi inte vänta tills jag är klar med utbildningen men några veckor i alla fall. Dock känns planerna ett steg närmare nu än vad de varit tidigare!
 
Bild från en kväll på landet! 
 
//Elise C
 

Night shift 2 of 7

Hej på er!
 
Natt pass nr 2 av 7. Första natten igår hade kunnat vara lugnare men gick bra i alla fall vilket var skönt. Hade hoppats på att kunna sova bättre under dagen men med sommar värme och ljusa gardiner blev det inte så lätt att försöka intala mig själv om att sova. Med lite tur går det bättre imorgon. Härligt att sommaren verkar ha nåt oss lagom tills jag har semester får dock se om den håller i sig eller överger oss lagom till ledigheten.
 
Ska bli otroligt skönt att vara ledig samtidigt som det kommer att vara väldigt ovant att varken ha plugg eller jobb att tänka på. minns knappt när det var så sist. Då jag alltid haft något av dem att tänka på och lägga ner tid på. 
 
Ett effektivt sätt att just klara av att koppla bort jobb/plugg är att göra något annat. Min ledighet börjar med en helg i Göteborg och sedan va i Stockholm och ha min vän på besök för att sedan dra iväg till Örebro för att umgås med vänner och bekanta, innan terminen dra igång igen! 
 
Något att se fram emot men först studier och jobb! :)
 
 
Bild på mig från Grekland några år sedan! 
 
//Elise C 
 

om framtiden och nutid

Hej!
 
Första nattpasset för denna sommar. Har försökt vända dygnet under de två senaste dygnen vilket är bra. Så med lite tur ska denna natt inte vara allt för tuff! två veckor av natt pass och ett dagspass sen är det ledighet som står på schemat. Känns ganska overkligt att tänka att jag med lite tur faktiskt kommer att vara ledig. Sist jag var ledig var på Island även om jag behövde ordna en del med min sommarkurs då. Innan Island var det antagligen Julen 2014 som jag var helt ledig från både studier och jobb. Från februari förra året har jag jobbat och pluggat olika mycket olika perioder men alltid haft något av dem att fokusera och tänka på. Visst har jag trivts med det även om det stundtals varit mycket. 
 
Känns skönt att äntligen känna att jag tagit mig framåt plugg mässigt och samtidigt ha tid att jobba en del också. Snart är jag med lite tur klar med studierna och kan börja fokusera mer på jobb men än är det tid kvar förrens jag har nåt mitt mål.
 
För ca 8 månader sedan hade jag turen på min sida och hittade en egen lägenhet i Sthlm, har varit otroligt skönt att bo centralt och dessutom kunna leva och bo efter egna vanor. Snart har det gått ett år och snart är det dags att flytta på nytt, något jag inte ser fram emot. Dock finns det ingen mening med att jobba emot det. Det bästa jag kan göra är att försöka tänka smart och göra det bästa möjliga av situationen vad det är vet jag inte riktigt ännu men lär snart veta.
 
finns mycket jag vill göra och svårt att få till allt samtidigt, dock får vi se hur detta artar sig och vart jag hamnar här näst. 
 
 
//Elise C

There is nothing left to say, don´t wait another day!

Hej!
 
Tillsammans med alla tankar som snurrar i 180 gör även musiken mig sällskap. Så sjukt skönt att bara (försöka) vara, fokusera på musiken. Frihet och mysa med de fyrbenta utanför fönstret. Sjukt mysigt!! Inser att jag lite grann har förtått nu varför det kan finnas fördelar med att vara ledig någon gång. Dock kommer jag ha en vecka ledigt innan plugget drar igång igen, något jag ser fram emot nå jävuskt, söder, sthlm, Örebro, människor, min så kallade "kompis" xD och att bara vara här och nu. njuta av att vara ledig och försöka dra ut dygnet så mycket som möjligt. 
 
The creative parts of me just want to let go of the chain and break free, be creative and do whatever! :D 
 
 
//Elise C 
 

From one day to another

Hej!
 
Har varit en bra jobb dag med en hel del garv, roligt värre! Efter att ha läst en stund är det hög tid att slänga mig in i plugg träsket på nytt och köra järnet. Skulle egentligen vilja min kreativa och poetiska sida av mig själv bara vara och skriva det som blir men samtidigt som jag skulle kunna skriva hur mycket som helst går det inte alls. Faktiskt på ett bra och positivt sätt. 
 
Imorgon hoppas jag på att ha tid till att lägga mig på gräset och bara stirra upp och bara försöka vara här och nu, tänka, fundera och ja leva i nuet. Något jag allt för ofta är ganska dålig på. Något jag dock lyckats bättre med när jag varit i söder med rätt sällskap. Som det ser ut nu är det inte allt för lång tid kvar tills jag åker ner till söder igen. Något jag ser fram emot och mest troligt åker jag heller inte hem själv, något jag sätt fram emot ända sedan den 2 Januari när jag äntligen återigen bodde själv. :) 
 
Så sjukt härligt. Ser fram emot att vara helt ledig och bara behöva fokusera på det som pågår just då och inte tänka på jobb eller studier alls. 
 
Även om jag också trivs otroligt bra under den press och att ha ett fullspäckat schema börjar jag nog också se charmen i att inte ha något alls att göra, inga måsten bara fokusera på att återskapa energi och göra sådant som verkligen blåser liv i livet igen. 
 
Island kan man säga var lite så att återigen stänga bort allt annat fokusera här och nu, och bara försöka vara ett med hästen och fokusera. 
 
Idag insåg jag återigen hur mycket jag saknar Island!! Om det är någon plats jag verkligen vill tillbaka till och kanske någon gång i framtiden spendera mer tid på så är det Island. Med en sprakande och oförutsägbar natur, fyrbenta överallt, sång musik och kulturen!! 
 
 
//Elise C 
 

after Pride…

Hej på er!
 
SItter och lyssnar på musik och vet inte riktigt vad jag ska göra. totalt lost i förra veckan, så sjukt härligt, pratat en hel del med min vän vilket är sjukt trevligt men ja blir inte mindre taggad av det direkt då jag med lite tur, snart träffar henne, något jag sätt fram emot hela sommaren iprencip. 
 
Saknar en gitarr just nu, skulle vara så härligt att bara sitta och spela och sjunga och få utlopp för kreativiteten och göra något av inspirationen men tyvärr har jag inte med mig någon. 
 
Att mysa ner mig i soffan och titta på en film vore inte helt fel de heller bara vara andas och ja. Lagomt svårt att skriva just nu med andra ord försöker vara lagomt poetisk men lyckas inte alls och får inte fram så mycket heller. Antar att jag är ganska mycket uppe i varv fortfarande, älskar den frihet jag har just nu och att just bo själv på en gård och göra vad som faller mig in samtidigt som det är tomt. skön och jobbig känsla samtidigt. Dock så är det antagligen väldigt bra också, känns som om det är första och enda gången på hela sommaren som jag faktiskt är helt ledig. Kanske därför jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. 
 
Känner mer igen stress, panik, att va förbannad och att inte räcka till mer än att bara få vara, flytta runt på moln utan några stress faktorer eller måste. egentligen finns det måsten men har antagligne lyckats förtränga dem för tillfället. 
 
Ett litet andrum, en paus, traska runt i hagar och känna hur mullen trycks mot ens ansikte, försöka begrava stress och bara försöka infinna mig i nuet. 
 
Ett spontant inlägg som inte alls blev vad jag tänkte men är här och nu. 
 
//Elise C

STOCKHOLM PRIDE 2015 årets höjd punkt!

Hej på er!
 
Den senaste veckan har varit helt magisk och fantastisk, älskar känslan under konserterna, stunderna, minnen och så mycket mer. Att få vara i ett samanhang med ett så otroligt stort engagemang, där människor brinner för att en ska få vara precis som en är oberoende av sexuell läggning eller hur en definierar sig själv. En fri stad där jag och alla andra får vara precis som en är utan att bli påhoppad på olika sätt. 
 
Som så många andra valde jag att också skriva ut om min fantastiska vecka på fb. Dock i två delar eftersom jag har en del släktingar som en så länge inte vet som lever i någon typ av dimma av ett väldigt konservativt samhälle. Dock ej släktingar som jag träffar dagligen vilket jag på en del viss är väldigt lättat över. Jag har ingen ork eller lust att vara någon annan när de är med. Att inte kunna vara öppen och alla antaganden och dumma frågor är antagligen vad som stör mig absolut mest. 
 
Av precis denna anledning känns veckan ännu viktigare just för att människor, familjer och släktingar inte är öppna utan dömer och stänger ute. Jag har turen att bo i Sverige och kunna vara öppen men det finns så otroligt många platser i världen där detta är nästintill omöjligt. Ändå finns det guldkorn och tappra själar som även på de svåraste platserna driver en hård kamp om rätten till sitt eget liv och kropp. Något som för mig är väldigt inspirerande! 
 
Jag har inte tagit den hårda kampen ännu just för att förståelsen är så låg och för att jag konstant hör kommentarer och duma påståenden ofta när jag befinner mig i sällskap med en del människor. Dock är jag glad att jag i alla fall i Sverige kan vara och leva öppen. 
 
Jag är otroligt stolt över denna vecka, träffar så otroligt mycket bra inspirerande och grymma människor. Något jag lever kvar i länge!! 
 
 
 
 
//Elise C