The south of Sweden! (Y)

Hej!
 
Här är några bilder från när jag var nere i söder förra veckan:
 
Ikki och Neko :)
 
Ikki och en charmig Thilde 
 
Colubus mysigare misse finns inte med undantag på min lille kunga misse här hemma xD
 
Andreas (Ikkis bror) Thildes nya ägare. 
Fotografering vid gruvan -> Måste ditt igen *.*
 
Ett ben :)
 
Predikostenen (Y) :)
 
Zombie med bebisar :)
 
Ikki (Y)
 
Thilde som posar framför kameran :)
 
Awsome vecka nere i söder och ja jag ser fram emot nästa gång (Y) 
 
//Elise C
 

Katla halvsyster med Askur

Hej!
 
Här har vi den yngsta avkomman undan samma mamma som Askur. Lill Katla som kom förra året. Vi hade hoppats på att de skulle bli två ston och två hingstar efter att det blivit fyra hingstar året därpå. Men icke. Katla är de ända stoet som fötts de senaste åren. och tredje avkomman från stoet Embla från Övergran. Ett mycket trevligt sto som gått med mycket i verksamheten både som turhäst men även på lektion. Katla och Askur har även en till halvsyrra, Dimbra som är en mycket populär och omtyckt verksamhetshäst!
 
Här nedanför är en bild på Katla:
 
 
 
Nyfiken och försiktig liten tjej :)
 
//Elise C 

Dromi U, Vidja E, Svali

 
Här på bilden är Vidjas ända avkomma. (brun häst till höger i bilden) Till vänster i bilden är hingsten och pappa Svali från Wreta. Dromi är både Svali och Vidjas första avkomma. En otroligt trevlig och härlig individ, Ett riktigt litet charmtroll!! på grund av olika omständigheter blev han ganska mycket hanterad i början av livet och har därför blivit lite präglad på människan. Nu och sedan liten har han dock gått tillsammans med jämn gamla hästar för att lära sig mer om livet som häst. Tror möjligen att han blivit en liten favorit hos mig. 
 
//Elise C
 

RIP Askur och Vidja från Övergran!

Hej!
 
Många gånger tänker vi att livet är och att vi alltid har många många år framför oss att se fram emot. Speciellt kanske om man precis tagit studenten och det "riktiga" vuxenlivet med jobb osv börjar. De senaste veckorna har jag på olika sätt blivit påmind om att livet inte alls är lika evigt som vi många gånger vill tro. Att trotts att mitt och ditt liv fortsätter så finns det andra runtomkring som av olika anledningar inte har den möjlighet att ta del av livet. 
 
Som ibland vi av olika orsaker väljer en annan väg, en annan destination. 
 
För någon vecka sedan, tog de båda sina sista andetag, efter att en längre tid ha kämpat mot de olika sjukdomarna de länge kämpat mot. 
 
En del av livet blir också förr eller senare bortgång. När jag tänker tillbaka blir jag stundtals frustrerad! varför allt för många allt för tidigt får lämna jordlivet och ta vid någonting annat. 
 
 
Dessa två individer har jag mer eller mindre följt sedan de var föl. 
 
Vidja född 2001 och Askur född 2004. 
 
Vidja från Övergran:
 
Ett enormt viljestarkt sto med humör och charm. En härlig och rolig individ. Det finns många minnen med denna underbara tjej. Alla dessa turer då hon varit med som en trogen turhäst med både mer och mindre vana. Alla lektionerna och ryttarna inklusive mej som lärt sig otroligt mycket från denna häst. 
 
Jag minns lektionen i jockysits på hennes rygg när jag knappt kunde gå efteråt. En otroligt rolig lektion, Eller den lektionen då temat var galopp på volt och jag insåg att risken att hamna på andra sidan staketet inte fanns, att jag faktiskt kunde lita på att hon höll sig på rätt sida. Något som jag inte kunde göra ännu med min egna unghäst. 
 
Med korta energiska steg tog hos sig fram genom vatten och skog, Med en stor vilja blev hon också i mellan åt en utmaning och stundtals var vi inte helt överrens men när vi samarbetade var det fantastiskt!
 
 
Askur från Övergran: Född 2004. En charmig och ganska mild valack samma årgång som min första häst Agnes. Har även väldigt många minnen med denna underbara och väldigt charmiga kille. Stor och häftig häst, Ibland kändes det som om hand kropp och huvud inte riktigt kom överrens. I början minns jag honom som treåring när de tre grabbarna sprang runt och brottades i hagen. Jag och de övriga som blev publik till deras små tillställningar var alltid lika oroliga att de skulle gå omkull eller dyl men icke. De höll sig på benen och pucklade på varandra som unga grabbar som de var. 
 
Alla tre killarna åkte iväg på inridning tillsammans och gick från lekfulla unghästar till trevliga och roliga ridhästar. Askur var lite speciell. Han kunde reagera på diverse och kunde stundtals när man minst anade det accelerera från noll till hundra på några sekunder. Minns så väl unghäst lektionerna när vi alla i ungdomsgruppen red unghästar och plötsligt var det galopp från halt, många av oss kunde inte hjälpa att börja skratta när han rusade runt och fick fnatt. Åren gick och Askur blev en mycket stabil ridhäst, han växte i sin kropp. Han blev en härlig naturtöltare med fin trav, eldig galopp med mycket energi som bara väntade på att få komma fram och en senare lugn och sansad skritt. 
 
För fyra år sedan hade jag praktik på gården och fick äran att rida honom på en av många turer han varit ute på. Askur var en av stallets två största hästar. Vi var ute på en trevlig tur och väl inne i skogen konstaterade vi att ett träd blåst omkull över stigen. Lösningen på detta uppenbara problem blev att luta sig framåt och duka för grenen. Något jag konstaterade lite för sent inte skulle vara möjligt nödlösning och plan B. Sitta emot tyngden av trädet och försöka få med mig trädet. Sagt och gjort, dock gick det inte som planerat. Jag hamnade först bakom sadeln och sedan på marken. Något omtumlad konstaterade jag vad som hade hänt. Askur såg också överraskad ut när han titade bak på mig som halft stog halft satt på marken bakom honom. Hela turen brister ut i garv och konstaterar sedan att det var lungt. Skrapsåren från detta lilla äventyr finns fortfarande kvar på min arm. Numera ett minne av denna fantastiska häst. 
 
 
Två fantastiska individer som tyvärr fick lämna oss allt för tidigt, har många fler bilder på dessa som jag ska leta upp och lägga ut här Kanske även skriver om fler minnen med dessa vid de tillfället. RIP!
 
//Elise C 

Politik val och demokrati

Hej!
 
Ja den 25 Maj var det val till Europa parlamentet. Jag och många tusentals andra tog ett ansvar och röstade. Jag menar inte på att man är korkad om man valde att inte rösta det varje enskilds ensak och val. Dock är det svårt att förstå när dessa personer senare kommer med argument eller klagomål när de tycker är fel då de också valt att inte vilja påverka. 
 
Val deltagandet var precis som tidigare år lågt 48,? % var med och la sin röst. 
 
Att rösta blankt ett bra alternativ? Jag anser att rösta blankt också är bra eftersom man har visat på att man stödjer rösträtten för alla som är röstberättigade i Sverige. Att man stödjer att vi alla som bor i ett land oberoende av vart också har en röst att säga vad vi tycker.
 
Jag vet att det finns många som har svårt att identifiera sig med ett specifikt parti då man inte håller med partiet mer än kanske på några punkter exempelvis men att inte rösta alls gör det inte bättre. Därför tycker jag att en blank röst är bättre än en utebliven röst eftersom röstdeltagandet höjs och procenten på grund av detta också blir "vettigare" på grund av att fler kommit på tal. 
 
Jag accepterar och respekterar andra som har en åsikt som skiljer sig från min. vi alla tänker inte likadant och tur är väl det. Det jag inte riktigt fattar är när ett parti uppenbarligen har en sådan okunskap att det liksom lyser, i debatter interjuver och att de partiet gick till val på sedan bara är ett exempel. Det är bara galet att ett sådant parti kan ta sig så långt, när de uppenbarligen inte vet hur de ska agera idag. Ska bli intressant att se om frågorna från reportrar och media kommer att bli besvarade eller om val löftena kommer att bli besvarade eller om det hela rinner ut i sanden och snarare blir någonting som konstant lägger och skaver. 
 
Här är en liten låt skriven för ca ett år sedan som tar upp ett och annat som idag är så kallat "Sverige"
 
 
//Elise C

Take the leap and trust!

Hej!
 
Det handlar inte alltid om att veta 
Det handlar inte alltid om att vara säker
Det handlar ibland om att agera på impulser
Att hoppa utan att veta
Om vingarna bär 
Om det denna gång
Kommer att bära eller brista
 
Det handlar inte alltid om att ta det säkra före det osäkra. Ibland kan det vara smart ja! men osäkerheten om det man inte vet får inte alltid komma ivägen för möjligheten att låta vingarna bära. Detta är troligen bland det läskigaste på många sätt men när det bär bland det bästa som finns. Det handlar även om att vara och bli sårbar vilket väldigt få känner sig bekväm med. 
 
Take the leap and trust yourself to not fall hard
 

//Elise C 
 

So it goes :)

Hej!
 
Trotts att jag hade en hel del på schemat, fick jag äntligen till en träff och en fika med en efterlängtad vän. Har planerat att ses i någon/några veckor men av olika anledningar har det kört ihop sig och träffen har uteblivit men idag hann vi äntligen med!
 
Roligt och inspirerande att ses igen och hoppas på att det inte är allt för länge tills vi ses igen!!! ;) 
 
En bild från första gången jag var på Pride (2010) och även vart jag och min vän träffades 2011. :)
 
//Elise C 
 

Grattis!!

Hej!
 
Patetiskt ja mycket möjligt vill bara skicka ett stort Grattis till min vän som idag fick jobb!! Grymt!! WOOP WOOP 
 
 
//Elise C
 

Natt passet börjar gå mot sitt slut.

Hej!
 
Hoppas på att min kära förkylning ska lägga sig snart, sitter med rinsnuva just nu, inte det roligaste men men. Lite mindre än tre timmar kvar innan mitt natt pass är slut. Har varit ytterligare ett bra natt pass och förvånansvärt lätt att hålla mig vaken. Brukar nästan alltid vara någon timme då man är lite trött men har en så länge nästan varit pigg hela tiden. Skönt tycker jag! 
 
Hem och sova snart och sedan jobba 8-22 på fredag. Har även tre jobb pass i helgen två på Återvinningscentralen och ett som assistent innan det bär av neråt till Borås och södra Sverige igen. Ska bli roligt att komma ner igen!! 
 
en bild tagen för några månader sedan när jag var ute med vovven. 
 
//Elise C 
 

RIP Tinne! <3

Hej!
 
Idag fick jag bekräftat det jag hade befarat! Tinne en av missarna i stallet som jag lite sätt som min, somnade in för någon vecka sedan. Hon var dräktig och detta skulle bli första sommaren för henne där hon själv skulle vara  mamma. Så blev dock inte fallet. Är synd att jag inte visste om det innan. Då hade jag kunnat agera men nu är det försent vilket känns jätte tråkigt. Ända anledningen som jag inte tagit henne med mig hem är för att jag inte bott på ett ställe där jag kunnat ha katt. Först bode jag i Östersund i stan och sedan i en lägenhet för liten för att ha katt och hemma skulle det inte gå med ytterligare en katt. 
 
Här är några bilder på Tinne! <3
 
Tinne i bakgrunden tillsammans med syskon sommar 2013
 
Tinne sommaren 2013
Tinne hösten 2013
 
Tinne hösten 2013
 
Tinne våren 2014 (dräktig)
 
Tinne våren 2014 (dräktig)
 
Tinne håller utkik med ett bra kamoflage våren 2014
 
Hon var inte sjuk utan på fel plats vid fel tillfälle och litade lite för mycket på en och annan :/
 
//Elise C
 
 
 
 

SUMMER OF 2014

Hi!
 
Summer and everything that it is is coming closer and closer soon it´s june and then summer is here basically. Eventhough it sometimes feels a little like summer before we reach june.
 
Now it´s not that many weeks until the summer scedual starts. Something i am actually looking forward to. To know exactlly how my scedual will look like. To not have the uncertanitys, ofcourse things most likely will change although i still now if you look at the big picture how my scedual will look :)
 
I also today know that i will be taking pictures at Stockholm Pride this year again - Something i am really looking forward to! 
 
I also am planning to be active with a start before Pride and be apart of the project before the final week. 
 
So my summer is more or less set until 7:th of September. I will more or less be wokring full time through out all of summer except for some weeks. When i have other plans. 
 
Calm water
 
Sunset!
 
Photographer, Elise Carson ©
 
//Elise C

A lot is happening right now!

Hej!
 
Nu kommer ett svenskt blogg inlägg igen. Mycket har hänt sedan sist. Har försökt blogga och fastnat halvvägs in i ett blogg inlägg och gått vidare och hittat på något annat. 
 
Nu under kommande veckor hoppas jag att jag ska få någon struktur på det hela igen med bloggandet!
 
//Elise C

That someone!

Hi!
 
Here is a little something! if you listen to the text you will soon understand the picture.
 
 
 
 
//Ellise C

This thing called love

Hej!!
 
Just nu känner jag mig ganska lost på nytt. I denna sits har jag varit många gånger förut. Människor brukar säga att man måste sikta mot stjärnorna för att hamna bland molnen. Gång på gång ifrågasätter jag just detta, är det värt det? uppenbarligen har detta pågått en längre tid så någonstans och har svaret varit ja på denna fråga. Just nu vet jag dock inte riktigt!! Ska jag vara ärlig hatar jag att hamna i denna stundtals krampartade sits. Delar av mig vill släppa allt, delar av mig vet också att jag uppenbarligen inte gör det. 
 
Att ge upp, eller stänga dörren eller hur man nu skulle beskriva det skulle möjligen innebära andra och nya möjligheter, men vad skulle att ge upp innebära. Jag vet möjligen någonstans vad det skulle innebära men vet inte om det är möjligt denna gång heller.
 
I grund och botten är det troligen ingenting jag vill, samtidigt som jag verkligen vill. Kort sagt saker och ting är komplicerade. Visst gillar jag utmaningar och att få någonting serverat är jag inget fann av heller. Känns som det inte finns nå djup i att få det serverat. 
 
Min vilja att dra utomlands är antingen ett sätt att frigöra mig från det som numera varit något jag funderat på under över tre års tid eller någonting annat. 
 
En början eller ett avslut kort och gott. Just nu vill jag också åka utomlands för att se och uppleva något nytt, få andra saker att fokusera på, få vardagen mer oförutsägbar mer spännande och intressant. Ta del av nya lärdomar och erfarenheter, vidga mina vyer.  
 
No matter where i look i always get reminded... The conclusion always results in a question... never a answer 
 
//Elise C
 
 
 * Hur länge kan man vara vilsen och fortfarande tro på att hitta tillbaka??*
 
 

Fullt Ös Medvetslös!!

Hej!
 
Efter min vecka i söder var det egentligen tänkt att min vän skulle följa med mig upp till Stockholm och mellan Sverige men på grund av olika omständigheter så blev det inte så. Synd men så blev det. Istället har jag jobbat sex dagar i sträck 
 
På Valborg var jag ledig och tog det mest lungt och åkte sedan in till stan och träffade en del vänner och främlingar som gick till bekanta. Intressant kväll kan man säga. Blev dock inte allt för sent då jag hade vovven att tänka på men öven jobb dagen efter. 
 
Idag är första lediga dagen sedan valborg. Ibland kan det vara skönt att vara ledig men ja jag trivs ganska bra med att jobba mycket också. Speciellt eftersom jag verkligen trivs på jobben jag har. 
 
Imorgon blir det jobb och sedan fredag teater innan det bär iväg till Östersund i helgen för att hämta ner mina resterande möbler och städa ut min lägenhet. Då blir jag ännu mer offecielt mellan Sverige bo igen. Finns som ingen återvändo. Haha xD
 
 
charmiga kossor på Rölunda Gård där vi firade påsk :)
 
//Elise C 
 

Ett liv i rörelse

Hej!
 
Ytterligare ett inlägg på Svenska. Mycket har hänt sedan sist. Jag har varit nere en vecka i södra Sverige. Vilket var fantastiskt kul att äntligen få komma ner igen och träffa människor och vänner igen!!!
 
Har varit på en Möhippa i Göteborg som inst sagt blev lyckad!! Har varit grymt roligt! 
 
Varit på Ullared två gånger och skaffat mig min efterlängtade juice maskin!!! :D Den är awsome och använder den nästan dagligen. 
 
Har även jobbat otroligt mycket sedan jag kom hem och innan jag åkte iväg också. 
 
Livet rullar på helt enkelt med ett fullspäckat schema!!
 
//Elise