Tomorrow it´s work day! :)

Hej!
 
Ja för att bli frisk måste man sova, vilket jag lite grann glömt bort nu under kvällen och klockan dragit iväg, värt det ja jo mycket möjligt! Imorgon blir det jobb igen vilket ska bli sjukt trevligt och roligt! Vi har dock inte öppet utan ska ordna om lite på anläggningen för att göra det lättare för våra kunder och besökare att göra rätt för sig och på så viss också underlätta för oss som arbetar på stationen. Vilket jobb är såklart ÅVC :) 
 
Grymt härligt kollegor, träffa kunder/besökare, att få vara ute mycket och dessutom nära, finns inte så mycket mer att begära :)
 
 
En av många bra arbetskollegor, väldigt praktisk ibland! :D 
 
//Elise C 

Once the north always the north! :D

Hej!
 
Varit en något omtumlande dag med andning och stundtals inte så mycket andning, men med lite tur släpper min förkylning i alla fall imorgon! Då har jag stått ut en vecka och nej tack inte mer nu! Har annat att lägga ner energi på! 
 
Kom precis in efter en promenad med vovven, så härligt med stjänklar himmel, saknar Dille och Jämtland fett mycket. Förknippar det med när vi var ute och bara va, tystnad, bara ett fåtal ljus, bra sällskap och ja så härligt!! 
 
Mitt lilla sällskap kan ju ta och pallra sig hit snart enligt mig allt att jag pallrar mig ditt och om inte annat att vi drar till nordligare breddgrader snart igen!! Skulle vara sjukt härligt att åka upp och vara där en vända igen hälsa på alla, "uppleva" staden xD och påminnas :)
 
En gång Jämtland alltid Jämtland! Om inte praktiskt så ja det har garanterat lämnat ett intryck på mig och ja kommer alltid att vara en speciell plats för mig! Så sjukt många roliga, galna och fantastiska minnen från alla konstiga påhitt och ideér vi har genomfört och försökt genomföra under åren :)
 
Minnesgärdet och en bild från en grymt härlig kväll!! :)
Rolig impulsiv bild från en rolig halv galen/spontan fotografering 
Weeee :D
Jämtland Jämtland jämt och stendut! 
 
//Elise C 
 

1

 

Härliga höst tider!

Hej!
 
Förkylning, nästäppa, halsont, huvudvärk, och ett förbannat lock för öronen, nej det är ingen hit att vara förkyld!! Stor kopp te efter många försöka att kurira mig under dagen och en varm duch får sluta denna dag. Hoppas på att det ska ha gett lite resultat imorgon och att jag mår bättre, imorgon blir det jobb på fm och sedan plugg på SU som gäller så att vara förkyld har jag inte riktigt tid med. 
 
Längtan efter Jämtland börjar också komma ifatt mig igen, inte av den anledningen jag nämner i mitt förra blogg inlägg, men sköna kvällar med trevligt sällskap, film te/glögg är aldrig fel eller varför inte besöka Jamtlis Julmarknad!?!? sjukt trevligt folk, härlig stämning och massa gryma hantverkare! 
 
Ja med hösten kommer även många trevliga stunder även om jag inte upplever detta som så trevligt!
 
Mina fina te kopp som jag fått med mig hem från jobbet (Y) :) 
 
//Elise C 
 

När man skjuter hål på mitten och fortsätter!

Hej!
 
Detta är en sådan kväll jag mer än gärna skulle vilja ta tre steg utanför mina skor, stå på utsidan och vara betraktaren av mitt liv, och kanske inte vara i det.  Gräva ner mig eller fly fältet hm. ja kanske vore något. Det är många gånger i dessa eller liknande situationer som jag blir väldigt peppad på att släppa allt som är just nu och dra iväg utomlands och ha fokus på annat! Så om jag börjar skriva om sådant bli inte förvånad, för trotts allt skulle det vara otroligt kul!!  
 
Idag reda jag både TI och Toppur, TI börjar förstå mer och mer, men fortfarande mycket att jobba med, vilket jag tycker är förbannat kul! Gyrmt glad att jag har denna lilla tjej att jobba med just nu. Toppur gick också bra, försökte rida som på kursen i fredags och gick faktiskt ganska bra. Fortfarande funderar jag på hur bra han och jag egentligen passar, har förbannat svårt att möta honom på mitten och blir lätt att jag kör på och missar honom. Så får se hur det utvecklas. Dock gav kursen mig ny motivation! även om jag fortfarande tvivlar på hur bra vi egentligen passar. Dock har jag nog inte helt gett upp hoppet om att vi någon gång i framtiden kan mötar på mitten och finna varandra igen!
 
Mamma och min snyggning <3 
 
Mamma och Poppis! 
 
//Elise C 
 

Whale documentary

Hej!!
 
Under natten som varit har jag tittat på ett par dokumentärer om valar här är några av dem som varit mitt sällskap under natten:
 

  
 
//Elise C 

Night shift 2/2

Hej!
 
natt pass två av två börjar lida mot sitt slut och om jag har räknat rätt har jag varit vaken 40 h av de senaste 48 h. Med reservation om att det kan vara lite "sne" räknat då jag möjligen inte är världens piggaste denna tid på dygnet efter natt pass. Just nu ser jag fram emot min säng efter en bra natt, och med tur även att träffa min vän som jag inte träffat på ett ganska länge. 
 
Ha re bra!!
 
//Elise C 

ECPAT - SOPIGSTRAFFSKALA

Hej!
 
Känns inte som detta klipp behöver någon närmare förklaring, se den, dela den och gör skillnad!
 
 
//Elise C 

Det är våra skillnader som gör oss starka del 1

Hej!
 
I dagens samhälle och i Sverige är det viktigt att kunna placera människor i olika fack, eftersom det i sin tur ger en bild av hur personen kommer att vara och lite vilka förväntningar som finns osv. Det finns även en hel del tysta regler i form av normer som vi på ett eller annat sätt försöker följa medvetet/omedvetet eller bryta emot. 
 
Alla har i sin tur olika värderingar och förutfattade meningar/ fördomar om människor och olika grupper. Bortsätt från dessa grupper och grupperingar finns det olika majoriteter och minoriteter som inte vill tillhöra någon typisk grupp inte vill definiera sig och inte håller med de olika normer och dylikt som finns. 
 
Visst fattar jag hur dessa oskrivna regler och fenomen har uppkommit men vikten i att tillhöra eller inte tillhöra olika grupper är något som jag finner mer intressant. Det viktigaste är ändå att personen/personerna i fråga ska kunna vara sig själv, definiera sig eller inte definiera sig till det då mår bäst av och få vara sig själva. 
 
I allt detta är acceptans och respekt för de olikheter som finns viktigast. Ett samhälle där alla tänker likadant och där alla definierar sig likadant skulle bara skapa kaos. För eller senare skulle ett sådant samhälle rasa samman. Det är med skillnaderna och olikhtererna som vi blir starkare som vi kan skapa ett mer intressant och på många sätt mer välfungerande samhälle. Jag säger inte att samhället inte fungerar däremot bör man lyfta fram och inte undangömma de skillnader som finns bland oss. 
 
Det är också väldigt lätt att exempelvis dra alla över en kant för att en del väljer att stötta en viss organisation eller förening. Ibland kan detta vara skönt då man slipper förklara sig hela tiden och istället bara får vara men ibland skapar detta också problem. 
 
Även om valet inte riktigt tyde på ett öppnare/ett mer accepterande samhälle för alla så finns det fortfarande många olika häftiga och bra föreningar/organisationer och personer som arbetar dagligen för att Sverige och världen ska bli mer öppen och accepterande för våra olikheter. Något jag tycker är fantastiskt. För oberoende om du definierar dig som något eller inte som något alls så är vi alla fortfarande människor, och på insidan ser vi alla likadana ut. Det är det yttre som formar oss och de yttre som gör oss olika och samtidigt så unika. 
 
Detta är troligen bara ett första inlägg där jag skriver och diskuterar olika tillhörigheter och skillnader som hjälper oss att finna oss själva. 
 
Det är där vatten blir till land vi alla möts!
Fotograf: Elise Carson ©
Bild: solnedgång minnesgärdet
 
//Elise C 

Stockholm Pride 2014 del 2 (bilder)

Hej!
 
Här kommer ett antal till bilder från Årets pride. Dessa bilder är från en av många konserter under veckan. Några som var med under denna kväll var bland annat Moa Svan och Nour, Silvana Imam, Kakan Hermansson och många fler.
 
                 
Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C 

Att bara kunna vara sig själv!

Hej!
 
Att ha den där vännen som man kan göra allt med, och där det inte spelar någon roll hur knäpp eller konstig man är i vissa stunder är guld värt. Att helt enkelt kunna vara sig själv till fullo och stundtals gå på impulser. Det är härligt! Sedan finns det absolut perioder då jag är fullt normal eller nästan i alla fall utåt sätt och vi kan ha sofistikerade och vanliga samtal. 
 
Visst har jag andra nära vänner men det gör mycket att ha kännt varandra länge, att ha varit igenom mycket tillsammans både genom motgång och medgång, 
 
 
 
//Elise C 

Viktigt tal!

Hej!
 
Här är ett bra tal från Emma Watson. Visst förknippas hon med Harry Potter men här pratar hon om något viktigt som vi alla borde försöka tänka på och jobba för! Oberoende om du är man eller kvinna eller inte definierar dig som något av dem så har vi alla en roll i detta. Att sträva mot ett samhälle där det inte spelar någon roll om hur du definierer dig själv utan, där fokus lägger på vad du kan åstadkomma. 
 
 
 
//Elise C 

Att ha gått igenom det <3

Hej!
 
Tiden har gått, och många år har passerat, trotts det kan det ibland kännas som igår, jag vet hur förtvivlad jag var, hur arg jag var, hur ledsen jag var och hur ofattbart situationen tede sig framför mig. Att försöka kämpa in i det sista men fortfarande inte lyckas. När livet står på spel men ingen kan göra något. Kampen om att det denna gång ändå ska bli bra, en evig kamp som resulterade i allt fler frågor utan svar. 
 
Samtidigt som det är så fantastiskt härligt och underbart att komma så nära är det så svårt när det väl kommer ner till den minuten. veckor av oro, dagar och förtvivlan och timmar av hopp som faller genom sanden. Att föröska tänka klart att försöka förstå men när hjärnan bara blockerar. När det ända kroppen säger är att den inte vill, kramper, långa timmar och att knappt få luft, orden som bara försvinner och hörnet som känns som den enda trygga punkt. 
 
Det är förjävligt att förlora en vän det är en period vi alla önskar inte fanns. Även om vi också vet att någonstans kan den tid komma när vi står mitt uppe i glädjen att äntligen hittat den där vännen den som vi alla hoppas och ibland tror kan följa med oss för evigt. 
 
Jag minns så väl sena kvällar, då jag knappt fick någon luft, då jag bara ville försvinna och då tonerna och melodierna försökt linda in mig i trygghet och jag bara kämpade emot. Än idag är dessa toner och melodier så otroligt laddade, jag har lyssnat på dem igen efter denna händelse men minnena och förtvivlan kommer ifatt. 
 
Agnes var min första, efter att ha längtat och sätt fram emot detta i så många år, att bara kunna dröma och att alltid få svaret "du får vänta tills du blir äldre" när ämnet kom upp. Något som gjorde mig gång på gång så olycklig. Den meningen fick det att låta som att det var så otroligt långt bort!
 
Jag skriver om det för att jag gått igenom samma sak, jag precis som andra, har också kommit tillbaka och funnit en tom box, ett utsuddat namn och att se en flock där det är någon som fattas! 
 
Agnes från Solbacken <3
 
Agnes <3 
 
Agnes och jag, från de sista veckorna. 
 
//Elise C 
 
 

ovisshet men ändå så säker!

Hej!
 
samtidigt som jag bara vill lägga mig under täcket och bara dröma mig bort vill jag samtidgt exploder eller kanske inplodera, samtidigt som så mycket vill ut vill jag hålla allt tillbaka allt, bara låter saker och ting vara som de varit, bara låta saker och ting vara som de är. 
 
Sitta tyst men ändå skrika inombords, på utsidan verka lung men på insidan kämpa för att hålla tillbaka. 
 
Jag har efter många år fått upp ögonen efter att ha haft dem stängda, Kunnat se världen från nya perspektiv. Insett saker som jag inte förstod då. Också bära med mig vad som varit och hålla fast vid det länge länge. minnen, dagar, veckor och år. 
 
 
//Elise C 

Island - Ett resmål för alla!

Hej!
 
Någon annan förutom jag som är pepp på att åka utomlands men osäker på vart då kan jag varmt rekommendera denna fantastiska ö! 
 
Kanske inte det varmaste resemålet men bland de absolut mest unika och häftiga resmålen med stor variation och fantastiska möjligheter!!
 
 
 
//Elise C 

music - song cover

Hej!
 
Bara för att jag är svag för en del dialekter kanske inte för Robins men ja tycker denna var lite charmig!
 
 
 
//Elise C

När rastlösheten börjar ta över!

Hej!
 
I guess i am a little ready to explode... Ja lite så känner jag just nu, Vardagar som ser likadana ut. Visst trivs jag med mina jobb men längtan och saknaden efter något nytt att se något nytt, komma ifrån min vardag om ens för en kort kort stund skulle vara lite som pricken över i:et. Vill verkligen komma iväg och göra något, har befunnit mig på ungefär samma ställe sedan Mars i år. visst hade jag semester i ca en vecka och var då volontär på Pride och var nere i Borås och hälsade på vilket var fantastiskt kul! dock vill jag ifrån verkligheten igen, se något nytt göra något nytt, att inte behöva åka hem på kvällen att inte befinna mig i samma land eller stad att liksom ja vara på någon annan plats. Börjar bli ganska rastlös kan man säga!! 
 
Saknar det att bara kunna åka "hem"en stund när man fått nog av en plats. Nu är hemma och hemma på samma plats och att åka hem tar mig då inte speciellt långt!!!
 
Jag i Grekland 2011
Jag i Östersund under en foto session med Ikki 
 
Jag i Backen under en foto session med Ikki 
 
Jag i Fästerredssund med Ikki 
 
På promenad med vovven viserligen hemma.
Mys katt <3
 
...Let me free!... 
 
//Elise C 
 
 
 
 
 
 

A song

Hej!
 
Hittade denna låt för några år sedan, glömde bort vad den hete och hittade den inte, hittat den och hittade den återigen nu under kväll, gillar den! Tycker att filmen är gjord på ett bra och roligt sätt! Sedan kan jag antagligen relatera till den en del. 
 
 
//Elise C 

what a day!

Hej på er!
 
Sitter och funderar på allt mellan himmel och jord på nu och då, här och där och livet i korta drag. Kanske konstigt att vara vaken nu dock tänkte jag försöka vända på dygnet inför mina natt pass Tisdag och Onsdag natt. Lika bra att börja vända på dygnet nu när jag ändå inte jobbar något dag pass imorgon. Om jag sover bra och kan börja vända på dygnet blir det lättare att hålla sig vaken till natt passet vilket självklart blir en fördel! :)
 
Idag har jag hunnit med ett jobb pass, plugga och läsa kurslitteratur, rida min poppis (Toppur) varit ute med vovven och varit på gymmet. En helt okej dag helt enkelt. Regningt värre men gjorde inte så mycket blev ganska mysigt att rida i regnet eftersom det en så länge inte är så kallt ute. 
 
Min Toppur för ett antal år sedan i sommar solen <3
 
//Elise C 
 

WORD

 
 
//Elise C

Weekly planing and plans

Hej!
 
Som så många tidigare helger under sommaren har jag jobbat även denna. Denna vecka blev det jobb måndag, fredag, lördag och söndag. 
 
Nästa är jag schemalagd för två pass, och jobbar då natt. Så nästa vecka är det mycket plugg som gäller. Har vekligen börjat komma in i plugget nu och fått ordning på hur jag på ett bra sätt ska kunna strukturera upp det. Har som mål att vara på SU Stockholms Universitet en gång i veckan för att plugga. Dock får vi se om jag hinner denna vecka. Misstänker att det inte blir så. Då det blir mycket med natt passen eftersom jag då sover dagtid och SU inte är öppet under natten. 
 
På fredag ska jag även rida kur för Helen Blom, ska bli sjukt kul! Ser verkligen fram emot det! Hoppas på att få till några bilder från kursen men om jag lyckas hitta någon som vill hjälpa mig med det eller dyl återstår att se. Om inte annat kan jag med lite tur fota andra som rider i alla fall. Kommer troligen ha två olika hästar under kursen. Ett av ridpassen kommer jag rida Grani en gammal vän som jag bara ridit någon gång de senaste åren. sedan kommer jag att rida min häst Toppur på ett av passen. 
 
Ser frame emot veckan men även kommande helg!
 
//Elise C 
 
 

Bild uppdatering: Pride paraden 2014 del 1

Hej!
 
Här kommer lite uppdatering: Har massor av bilder som varit på mitt minneskort sedan i sommras och pride. Som jag inte hunnit/prioriterat att plocka bort då jag jobbat massor och inte hunnit fota så mycket efter det.
 
Här är i alla fall ett gäng bilder från ett av årets stora höjdpunkter och min enda lediga vecka sedan i mars detta år :)
 
Här är del ett av paraden från pride: (Ps. bilderna är helt oredigerade redigering får bli vid ett senare tillfälle :)
 
                          
 
Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C 
 

Växter och Odling!

Hej!
 
meningen "i've got a plan" är ett ganska vanligt uttryck från min sida. Med tanke på att jag konstant tänker framåt tänker på möjligheter framåt, även om jag stundtals glömmer bort det så sitter jag konstant med nya ideér men kunskapen för att driva ett helt projekt är inte på min sida. Inte heller de investeringar som skulle behöva göras däremot drivkraften och ideérna flödar som aldrig förr. 
 
Vad kan man då göra, söka bidrag, hitta föreningar/organisationer som gör liknande saker som jag själv har tänkt. Ha tur! hitta likasinnade som vill göra något liknande och samarbeta.
 
Nu är "årets" lilla skörd av sallad från min lilla odling på baksidan gjord, Har också valt att täcka över de två landen så det som växer är just nu morötter, paprika, tomater, bönor, krusbärsbusken börjar återhämta sig och squash plantan expanderar allt mer. Får se om de övertäckta områdena håller sig eller om jag får ta andra åtgärder. 
 
Här är några bilder på växter på baksidan tidigare år. 
Nya skott
 
plommon blom. 
 
//Elise C 
 

Inspiration under en seg morgon!

Hej!
 
Har inte hunnit med mycket idag men funnit ispiration ja. Så nu ska jag komma till skott och göra ett och annat, har dock hunnit med och pluggat, varit ute med vovven, tagit det lungt och städat vilket är skönt! 
 
Har nu under förmiddagen sutit och tittat på kortare/kurser och olika workshops/konferenser och hoppas nu på att jag ska kunna delta på i alla fall en av dem. 
 
Nu blir det ägna baksidan en stund och inspireras och försöka lära mig om mina små växter på baksidan. För trotts att det inte funnits så mycket tid under sommaren som jag skulle ha viljat så har mycket hänt! Om jag skulle kunna så skulle jag inte tveka en sekund att göra om mitt rum till ett växthus haha xD Ja jag är möjligen udda men växter och dylikt är kul! Speciellt eftersom det finns så otroligt mycket att lära sig och så otroligt mycket som vi får av naturen utan att alltid lägga märket till det! :)
 
Inspirerande film:
 
 
//Elise C 

En följetång om livet!

Hej!
 
Ja ibland ter sig livet likt en orkan ibland som ett stilla hav, oberoende av vad tar jag mig igenom det! Ibland är havets stilla yta en fasad mot vad som egentligen händer under ytan. Tankar, åsikter, funderingar, livet. 
 
engagemang, att träffa likasinnade, att få vara sig själv, hitta forum, hitta platser, hitta sig själv. 
 
en ren och skär bergodalbana härligt, spännande, kul, frustrerande, läskigt, blunda andas in andas ut inspireras, se världen från nya perspektiv, upp och ner från ena och andra sidan. 
 
träffa personer, lära sig nya saker, kunskap, inspiration, längtan, saknad, definitioner, gemenskap. 
 
värme, kyla, det handlar i grund och botten att fokusera på rätt saker, på bra saker och aldrig tappa bort målet även om världen snurrar och jag hamnar upp och ner. Att vara medveten om saker som måste förändras, saker som är ett problem/utmaning men inte lägga fokus på det utan på målet. 
 
Detta inlägg är ett första inlägg på lite de som jag tar upp här ovanför ja livet i stor och smått. Ska försöka skriva om saker som på ett eller annat sätt betyt mycket för mig eller haft en betydande roll osv. 
 
Learning by doing! 
 
//Elise C 
 

Står och hoppar med en fot på jorden

Hej!
 
det är mycket som är i förändring nu, både i samhället men även i mitt liv. Den stora frågan är för mig utbildning och jobb. Vilka kurser/program som känns mest relevanta, hur mycket jag ska jobba och på vilket jobb. Idag har jag inte ett jobb utan fyra timanställningar varav ett där jag har ett fast schema vilket är förbannat skönt.
 
Jag har även avregistrerat mig från en av de kurserna i mitt program, då jag just nu måste fokusera på den kursen jag har lite kvar i och få ordning på allt kring utbildning vilken och vart.
 
Idag har jag också varit och pratat med en syo på socialantropologiska institutionen på SU. Ett minst sagt inspirerande samtal där jag faktiskt fick betydligt mer klarhet i en del av de stora frågetecken som hängt över mig. Dock består en hel del av frågetecknena ännu. 
 
Med de kurser jag redan läst så är det Miljöbalken som varit den del som gett mig mest inspiration och deffinitivt något jag skulle vilja läsa mer om. Dock verkar det lättare sagt än gjort i min nuvarande situation. Att läsa mer samhällsvetenskapliga ämnen psykologi, samhälle, sociologi har också varit uppe på agendan under en längre tid nu. Något jag också agerat på, och hoppas kunna läsa nu i november på SU. 
 
saker förutom utbildning är också att mitt mål med att läsa på SU är att gå med i kåren och på så viss också kunna vara aktiv på frescatti och ex spela innebandy eller dylikt. vilket både är kul men också socialt. Just nu är det dock 6 veckors väntan som är första steg och att försöka hitta ett boende närmare. Något som också är lättare sagt än gjort med den situation som är i sthlm med bostäder. 
 
Look beyond the horizon, soon it will be to dark to see. Foto: Elise Carson ©
 
Även om det mesta står och svajar just nu och är mer eller mindre oklart finns det ett fåtal saker där jag vet vart jag står vilket är förbannat skönt! :)
 
står och hoppar med en fot på jorden... 
 
//Elise C 
 

Valet 2014

 
Idag är det sista dagen som du kan rösta, förtidsröstning har varit möjlig i ett par veckor men idag är alltså den slutgiltiga dagen. Jag hoppas verkligen att alla tar sitt ansvar och röstar! 
 
Jag har som många andra inte kännt att jag haft en jätte bra koll på alla partierna, och med alla olika kampanjer och stundtals kaosartade debatter är det heller inte lätt att få någon klarhet i hur de olika partierna faktiskt står när det kommer till viktiga frågor. 
 
Vilken ställning olika partier har, har inte alltid varit så klart eftersom många olika partier förflyttat sig närmare varandra för att kunna övertyga väljare att just välja de partiet. Några saker har jag dock haft klart för mig, från början är dock vart jag står när det gäller inkludering av människor att inte särskilja människor och människor på grund av sexuell läggning, etnicitet osv. 
 
Mitt val av parti landade till slut på ett parti jag länge gillat och som jag även röstade på i EU- valet. 
 
Får se hur det går i valet nu!
 
//Elise C 
 

Jämtland Jämtland jämt och stendut!!

Hej!
 
Har både hunnit med hästen hunden och att få ordning på mitt rum idag vilket är skönt, samt ordna med planer inför kommande dagar denna vecka, bla träffa vänner som jag inte sätt på ett tag så det är något jag ser fram emot nu!
 
I och med att skolan dragit igång igen är det svårt att undvika att få flachbacks från förra hösten då jag påbörjade min första utbildning på högskole nivå. Vänner, bakanta, mysiga kvällar på Oscars, Krogen, Minnesgärdet, med vänner och klasskamrater så otroligt härligt! Vilket också gör att ja jag saknar Jämtland och Östersund. Lugnet och stillheten som omgav mig där, lugnet att få komma hem till min egna lägenhet lägga mig på soffan och kolla på film utan alla måsten, utan att träffa någon annan. Dagarna då min vän hälsade på mig så otroligt härligt! Kylan som kom allt närmare inpå när hösten blev till vintern, hamnen ett par hundra meter från min lägenhet, små mysiga affärer. Alla kvällar på Tingshuset och samtal med goa vänner. Roller Derby kvällar! 
 
Ja du det är mycket att sakna, mycket jag någonstans också tog för givet, Naturen! Som jag nu inser är så långt bort och som faktiskt påverkade mycket! 
 
Kattstrupeforsen som kvälls aktivitet
Kvälls aktivitet Dille
Kattstrupeforsen
Jag och min lilla ängel! <3 
Underbarare tjej får man leta efter <3 
Minnen från ettan! :)
hösten under ettan på gymnasiet :) här på stortorget
Blossi och Garpur min foderhäst vilar
Lek i valackhagen Gneisti och Geysir
Vintermorgon
Blossi och Idi
Vintermorgon vy över hagarna 
Vy mot frösön från Jamtli 
Dille
Slädhundar och tävlingar i Åsarna!
 
//Elise C 
 

what will happen this Spring?

Hej!
 
Hösten är klarlagd, jobb, plugg och vart jag kommer bo är det som är lite osäkert om jag fortsätter att bo hemma då det är svårt att hitta något annat eller om jag lyckas hitta något. 
 
Nästa etapp blir då våren, vad som kommer hända då vet jag inte, Min hunger efter att få se något nytt göra något annat ett tag är stor, Det finns många möjligheter, studera, jobba vidare, åka utomlands, ja you name it. 
 
När det kommer till att åka Utomlands är det egentligen bara en tidsfråga om när det ska ske, för Utomlands vill jag, just nu är det kanske främst, USA, England eller Island som står högst upp på listan men hur det blir vet jag inte ännu. 
 
USA skulle kunna vara ett relativt enkelt val då jag har både kontakter visum, men också för att det finns många typer av roliga projekt som jag skulle kunna ta del av, samt att ja Lika brett som USA lika många möjligheter finns det på vad jag skulle kunna tänkas hitta på om jag åker ditt.
 
Bilder från när vi var i USA Julen 2013. 
Stranden 
Utsikt från Huset
Vid Lake Michigan 
Mina kusiners "nya" hus 
 
Island, har jag länge viljat åka tillbaka till antingen på semester eller för att jobba eller plugga, var på Island 2011, vilket var en fantastisk möjlighet och upplevelse, mycket som är lätt att sakna från Island, och eftersom jag varit där förrut och via event och dyl i Sverige är även detta ett land jag har en hel del kontakter i. 
 
Bilder från Island från min Visit 2011:
En av många gårdar i närheten av Hellnar
 
Hellnar
Jag och Vindur 4 år
Geysir här är det Strokur som är den mest aktiva av dem. 
Delar av flocken på Midas 
Föl och fölmärrar
Jag i närheten av Eyjafjatlajökull (stavning) 
Katla och Orri :)
 
 
England, är också ett alternativ, möjligen de land jag känner till minst om, då jag en så länge bara mellan landat i London ett antal gånger, Jag har dock varit i Skottland något som var riktigt kul! fördelen med England är att kunna börja om på nytt, lära känna nya personer och få lära känna en ny kultur samtidigt som jag kan bättra på min Engelska då jag upplever att jag börjar bli lite ringrostig. 
 
Bilder från min Skottlands resa 2011. 
En bild på vår Polo instruktör 
Mysig kvälls promenad i Skottland 
 
En av många kalvar längs vägen 
En liten häftig stuga
Vi var och besökte klättercentret/höjd hinderbanan 
Delar av Edinburg Castell 
 
Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C 

Nya växter! och min lilla odling! :)

Hej!
 
Igår fick vi in ett gäng växter till jobbet och växt tokig som jag har blivit eller ja mer eller mindre fick några av dem följa med mig hem ovetande om vad det var för några har jag nu lyckats kolla upp det. 
 
De första plantorna är Annanasalvia: Blommar sent på hösten ganska tålig ursprungligen från Mexico/Guatemala. Här är en bild från Google. Den har även en väldigt trevlig doft, därav namnet. 
 

Känguruäpplen är den andra växten som även den får fina blommor, den får även giftiga bär vilket var synd då det hade varit roligt om någonting kunnat användas till något. 

 

Den tredje växten är Citronverbena som faktiskt är ätbar, en örtväxt som även den får små blommor, 

Får se hur det går med dessa plantor nu. Alla tre typer av växter har jag tänkt ska få övervintra inomhus eller ja i alla fall inte ute. Ska även satsa på att få in några av de växter som jag har ute i landet bakom huset innan frosten kommer och tar dö på dem. 

Bland annat en tomat planta, mina paprika plantor, möjligen squash plantan, bönplanta, samt att jag ska skörda morötterna och salladen :)

//Elise C

 


Att bara vara här och nu

Hej!
 
Sista vanliga jobb dagen på tre veckor idag. Har jobbat på ÅVC nu under helgen och som assistent de tre senaste veckorna. Känns väldigt udda att inte behöva gå upp tidigt imorgon biti och gå/åka till jobbet. 
 
Ännu skummare är det att inte ha mer än ett jobb pass inplanerat efter att ha jobbat 420 h samanlagt under Juli/Augusti. Så från att ha tagit de allra flesta pass så länge de inte krokar under två månader och då nästan jobbat hela tiden. till att ha 6 dagar ledig under nästa vecka har bara haft ett par dagar helt ledigt under dessa två månader. 
 
Höjdpunkterna under dessa månader har dock varit Pride och min lilla vistelse i Borås, om man tänker ledig tid. Eller ja Pride är snarare en av årets höjdpunkter. 
 
Med ett ganska öppet schema och efter att ha tittat igenom massa bilder från semestrar utomlands blir jag ganska taggad på en spontan semester 3-4 dagar någonstans, bara dra iväg, göra något nytt, se nya saker och bara vara. Om det är något jag måste bli bättre på så är det att vara här och nu. Ibland går det men så ofta sitter jag och tänker 1 dag framåt, 1 vecka framåt, 1 år framåt, 10 år framåt osv. Varför vet jag inte, men att vara här och nu är möjligen något jag kan lägga lite fokus på nu i höst och se om jag kan finna lugnet i stunden och bara vara! 
 
Med mer tid ska jag även försöka komma in i mitt lite mer poetiskt betonade skrivande, skrev mycket förrut men nu var det länge sedan. Det är nog stunder som jag ändå lyckats bäst i att vara där jag är.
 
Rolig fakta som jag inte tror att så många vet är även att jag för några år sedan skickade in en liten diktsamling till lilla August pris tävlingen. Det var kul, då jag hade ett tydligt mål och behövde tänka igenom samtliga dikter och formuleringar och bara försöka tänka mig in i den givna situationen som jag försökte få fram i texterna. 
 
Att bara vara...->
Här och nu...
 
 
//Elise C 

Kolbra från Övergran!

 Hej! 
 
Det var för fyra år sedan som Kria en en ridskolans favoriter fick sitt första föl. Ett sto som jag sedan den dagen haft ett extra öga på och ed spänning väntat på den dag då hon skulle börja tränas för nästa kapitel av hennes liv nämnligen att bli ridhäst. Nu är äntligen den tiden här och hon är på inridning. Ska bli sjukt kul att se hur hon är när hon är tillbaka och att höra om hennes utveckling när hon är iväg. 
 
Personligen tror jag otroligt mycket på kombinationen Fakur (elit) och Hrafnfaxi (Toppurs pappa) eftersom fakur med fantastiska gångarter med en stor trav och gott temperament tillsammans med viljan och de starka pass anlagen och även där ett väldigt trevligt temperament. Båda bra och stabila hingstar.
 
Kria Kolbras mamma, har bra och takt säkra gångarter, och ett mycket bra temperament. Så rimligtvis bör också Kolbra ha nedärvt detta. 
 
Hittar inte de bilder jag tagit på henne under åren förutom denna. 
 
//Elise C

Lyckad fotosession

Hej!
 
Under veckan nu kom jag på att dra iväg till stallet igen och fota lite med syfte att fota och inget annat. sagt och gjort kom jag iväg och blev ett gäng bilder kanske inte de bästa förutsättningarna men ja jag får ta det för vad det blev. 
 
Något som var roligt var i alla fall att jag fick upp ögonen för en av unghingstarna eller ja jag tror att han är en av dem som är sparad som hingst en så länge. super fin liten kille, visst såg jag honom som föl men det var ett bra tag sedan. 
 
Kristall från Övergran som han heter har gått från detta busfrö till
 
till denna lilla snygging! :) SKa bli roligt att se vad det blir av honom. 
 
Här är några fler bilder från denna vecka:
 
//Elise C 

My Birthday!

Hej!
 
Igår var den tredje September och ett år sedan jag fyllde 20. Vilket i säg bara kan innebära att ytterligare ett spännande, roligt, jobbigt och fantastiskt år har gått och jag har gått från 20 till 21. Inte en allt för märkvärdig åldere om du frågar mig förutom då att jag även får dricka i USA. Vilket faktiskt kan vara trevligt då det finns många roliga och intressanta drycker även i detta land som många andra länder. Dock är att dricka inget jag driekt hinner med dessa dagar. Som är fyllda med jobb, häst, hund, livet vänner och mycket annat. 
 
Härligt nog fick jag till det och har kunnat vara ledig både igår och idag. Dock att sitta hemma eller liknande är inget jag direkt brinner för. Så gårdagen spenderades på Stockholms Universitet som funktionär något jag uppskattade, både att få umgås med min vän och hennes arbetskollegor men också att få göra lite skillnad och dessutom lära mig mer om SU och hur exempelvis kåren och olika delar av Universitetet fungerar. Vilket alltid är roligt. Det också på grund av att jag troligen kommer att läsa en kurs på SU senare i höst. 
 
På kvällen blev det även tackfest för samtliga som varit med och hjälpt till under välkomst veckan, en väldigt uppskattad och trevlig middag med trevligt/roligt sällskap och ny bekanter, och vem vet kanske nya kollegor i framtiden. 
 
Efter att ha blivit indragen i dessa samanhang och stött på massa roliga och trevliga människor misstänker jag att det inte blir mitt sista uppdrag på SU. 
 
 
 //Elise C
 
 

Jobb politiken - Jobb och möjligheter!

 
 
 
Hej på er!!
 
Jobbet rullar på och har fått en ny anställning hos en av mina brukare efter flytt. Känns super bra, eftersom jag trivs grymt bra där så ska bli jätte roligt att få möjligheten att fortsätta jobba på samma ställe! Samt att jag fått schema vilket innebär att jag kan få till en bättre struktur på jobb/plugg vilket känns jätte skönt så här i början av terminen. 
 
Jobb är något som varit en stor fråga i valet, hur de olika partierna ställer sig till jobb frågan och på vilket sätt vi ska kunna nå ett resultat med färre arbetslösa och fler i jobb. 
 
För min del känns jobb inte längre så svårt, Jag kan inte säga att mina resa till jobb har varit så enkel alla gånger, dock är det betydligt lättare när jag fått in en fot och fått till ett "första" jobb. Eftersom det både blir lättare med referenser, samt att den möjliga nya arbetsgivaren ser att jag klarat av att jobba. Vilket inte alltid ses som en självklarhet om jag är ung och inte haft någon tidigare "riktig" anställning. 
 
Förra sommaren började med att jag skickade in 55 olika jobb ansökningar, på ett par månader. Sedan klickade det vilekt var otroligt skönt, dock inte via de ansökningar jag skickat in utan via en bekant! Att ha kontakter är verkligen guldvärt i jobb samanhang! 
 
Ja ska bli intressant att se vilken jobb politik som "träder i kraft" efter valet :)
 
Ha det så bra! Och ni som söker jobb ge inte upp! Förr eller senare klickar det! :)
 
//Elise C