Härliga besked!

Hej på er!
 
Saker och ting börjar falla lite på plats. Idag fick jag reda på att jag kan fortsätta bo kvar i min lägenhet fram till sista februari. Något som känns otroligt skönt!! Sjukt stor lättnad att inte behöva flytta eller ordna med det just nu. Har varit ganska stressad på senaste tiden pga detta då jag varit väldigt ambivalent. Ja en stor lättnad! :)
 
Att bo på nionde våningen är trevligt, med en av Stockholms bästa utsikter från Globen och stadshuset till kungsholmen och allt där i mellan till ja vad det nu är för hus på andra sidan. En stor anledning varför jag lyckats med att trivas mitt i en stor stad. Har alltid sagt när jag var yngre att jag aldrig ville bo i en storstad och hellre i en liten stuga i skogen. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men ja sällan går det som en tänkt och ibland är det tur det!! 
 
 
lite småfånig bild på mig och who knows who.. haha ne då min små tokiga vän, dock ingår jag nog minst lika mycket i den kategorin när vi är tillsammans! Han sa något klockrent citat när denna bild togs som handlade om staden VS Landet och hur jag passade in i dessa kategorier. xD eller inte :)
 
//Elise C 
 

Apollo 5 new cover!

Hej på er!
 
Vill ni ha en trevlig och lite ny musik att lyssna på så här en trevlig fredag med helgen på ingång kan jag rekommendera att ni tar er tid att lyssna in covern nedanför. Min brorsa är gitarristen som med hans band gjort en cover på Shawn Mendes låt "Stitches" sjukt vad min brorsa utvecklats sång mässigt. Även om jag inte uppskattar att han går runt och sjunger varje minut och sekund när han är vaken och jag sitter och försöker plugga så har det och mycket träning gjort att han har utvecklats otroligt mycket de senaste året. 
 
Kul att höra honom sjunga i falset för kanske 10 år sedan. Lät lite annorlunda då kan man säga :)
 
Cover By Apollo 5
 
 
//Elise C

Island Island och ännu mer Island :)

Hej på er!
 
lagomt omtumlande dag, flera olika besked hit och ditt, Varit iväg och tittat på mitt första potentiella nya boende. Känns både kul på ett sätt, jobbigt och sedan vet jag inte ens om det är jätte aktuellt just nu eller ej. Ganska förvirrande. Lite skräckblandad förtjusning att igen behöva flytta. Får se hur det blir. Just nu har jag ingen aning. 
 
Lyssnat och blivit närmare lyrisk av isländsk musik, sjukt härligt! Har även börjat spela en av låtarna på gitarr vilket är jätte roligt. Saknar Island, saknar lugnet, saknar hästarna, vovvar, vara ute hela dagarna och landskapet som är minst sagt magiskt! Hoppas snart kunna åka tillbaka!! Skulle vara så sjukt kul!! :)
 
Har lite planer på att försöka plugga på Island, hur det går vet jag inte men ska på info möte om det i mitten av november vilket ska bli roligt!! :) Geologin på Island och naturen skulle vara intressant att på en ännu mer detaljerad nivå få koll på oc hur de tar tillvara på de tillgångar och varma källor som finns.
 
Bilder från 2011 under mitt första besök på Island! :)
 
 
 
 
 
//Elise C
 

And so its Thursday

Hej på er!
 
"tidig" morgon i skolan. Inte så men nästan i ala fall. Idag är det Strong UN - Better world. Ett event på SU som jag tänkt gå på. Fick även reda på att min pappa ska vara med och prata under en av de föreläsningar som hålls under dage. Ska bli spännande att se vad han kommer att prata om. 
 
Att lyssna på isländsk musik är sjukt inspirerande ibland. Vilket såklart är roligt och bra men ack så distraherande också stundtals. Började morgonen med att lyssna på denna låt nedanför. Skulle vara sjukt kul att vara på plats under ett sådant event. 
 
 
 
//Elise C

Mina saker och dina saker

Hej på er!
 
 
Miljö, klimat, hållbarhet, ekosystemstjänster, biodiversitet många ord och begrepp som används mycket och diskuteras idag. För mig väldigt intressanta och roliga ämnen och diskussioner att ta del av. Konsumtion är något som ofta är uppe på agendan, vi överkonsumerar och slänger på tok för mycket. 
 
Innan jag började jobba på en återvinnings central kände jag till överkonsumtionen men efter att ha jobbat där i över ett år och börjar närma sig två år har jag fått en allt bättre insikt i hur det fungerar och ser ut i praktiken. 
 
Mycket av det vi köper hamnar ganska fort på återvinnings centralen, fel färg, för mycket, passar inte in, personen i fråga har tröttnat, gillar att ha nytt... ja anledningen varför det hamnar hos oss är många. Såklart kan saker också gå sönder på olika sätt vilket gör att de blir oanvändbara och mest bara tar plats.
 
Många gånger är detta inte fallet, utan något i still med att produkten av någon anledning är fel. Att byta ut möbler kan ibland vara roligt och givande men varför alltid nytt?
 
Vi har en fraktion på jobbet som kallas för "brännbart", en fraktion som enligt namnet skulle kunna innehålla det mesta, vilket många också tror och tänker. Att hitta rätt i vad som många gånger upplevs som en djungel är inte lätt! Men det finns fler sätt att gå tillväga för att göra det lättare. 
 
En traditionell pryl att slänga i denna fraktion är i själva verket ingen pryl utan en svart ihopknuten sopsäck där kommentaren blir " vart ska jag slänga den här? allt är brännbart!" detta gäller tills säcken öppnats och innehållet kan vara allt mellan himmel och jord.  Allt från sten till glas, till metall, till däck till kläder osv. Allt detta som jag räknat upp har egentligen en egen fraktion.  
 
en typisk dag med ca 250 - 500 besökare skickar vi en sådan brännbart konteiner tillsammans med 2-5 till beroende på hur högt tryck det varit under dagen och vad som kommit in. Brännbart är en av våra dyraste fraktioner och kostar kommunen ca 9900 kr per konteiner. om vi rundar upp detta till 10 000 för att underlätta räkningen är det i runda slängar 70 000 per vecka och 280 000 kr på en månad. Detta är endast kostnaden för en fraktion. Totalt finns det 13 olika stora fraktioner som tömms olika ofta varje vecka. 
 
Om vi fokuserar på brännbart så är enligt en ren uppskattning från mitt håll mellan 60 - 80 % av de som hamnar i denna fraktion sånt som skulle kunnat hamna i en annan fraktion. Något som skulle kunnat vara betydligt billigare och på så många sätt bättre. Som tur är sorteras denna fraktion igen eftersom det kommer så mycket annat i också. 
 
Om en tittar närmare på kostnaderna så skulle så otroligt mycket ekonomi i en kommun kunna läggas på så mycket annat och mycket viktigare saker än att skicka fulla konteinrar med mycket felsorterat. Bara några av dem är sjukvård och Utbildning områden där pressen och nedskärningarna har ökat genom åren. Vi skulle också kunna bli ännu mer miljövänliga och medvetna och på så viss på riktigt värna om vår egen miljö och den planet vi lever och bor på. 
 
Några saker en kan tänka på innan vi gör oss av med saker är:
 
* Skulle någon annan kunna ha nytta/ glädje av den här?
* Är det absolut nödvändigt att byta ut denna sak/ pryl?
* Går det att förnya/ förbättra denna sak/pryl för att den ska vara värd att ha kvar? 
* Finns det något annat användningsområde för denna pryl/ sak som bättre skulle fylla mitt egna behov?  
 
Självklart finns det sånt som inte går att använda eller ha kvar för att de gått sönder eller av annan anledning slutat fylla dess funktion, men då är det också extra bra om den hamnar på rätt ställe för att kunna göra nytta i en ny produkt eller som energi. 
 
Jag hoppas att vi i framtiden kan ha en mer genomtänkt och mer likartad återvinnings centraler i hela Sverige. Där de flesta centraler ser väldigt snarlika ut när det kommer till fraktioner och vad som ska slängas vart. Detta skulle underlätta otroligt mycket för våra kunde att göra det lättare att sortera. Där det inte bara handlar om att göra sig av med saker utan också hämta ny kunskap och träffa andra inspirerande och drivna personer. Jag hoppas också att en återvinnings central i framtiden kan ha fler aktiviteter för att ta vara på sådant som kan återanvändas osv. 
 
Mot en bättre framtid där överkonsumtionen inte är lika tydlig eller existerande. Där den goda hållbara tanken gått över till handling.
 
//Elise C

Foto shoot: Ett Stockholm i Gråtoner

Hej!
 
Igår i brist på annat drog jag ut och fotade i stan. Bilder som jag många gånger upplever som alldeles för tråkiga och alldagliga. Dock är det också lite upp till mig som fotograf att se det lilla och finna i det alldagliga och tråkiga också. Bilder som speglar en verklighet som vi alla känner igen. Komiskt nog var det också den enda av väldigt få dagar som det regnade. Så många dagar som det varit soligt och fint och härligt höstväder men när jag väl kommer på att jag ska ut väljer jag såklart dagen med regn. Fast å andra sidan det är också en vardag, det är också något vi alla och många av oss kan känna igen oss i och det är då upp till mig att försöka ta bilder som förmedlar något. Som blir sådär alldaglig och tråkig men i det hela ändå intressant. 
 
Alla bilder måste inte vara på storslagen natur för att säga något eller på ett fullspäckat norrsken med någon häftig figur eller liknande. Fotografering handlar också mycket om att fånga en känsla, fånga livet i stor inte bara höjdpunkterna utan allt mellan gråzoner till riktiga färgexplosioner av alla de slag. 
 
Inga toppen ljus, inget nyy och spännande, ingen fantastisk natur utan ett litet urklipp ur en typisk vardag i ett grått och levande Stockholm.
 
"Ett Stockholm i Gråtoner"
Fokusområde: Kungsholmen längs med vattnet mot vasastaden och centrala Stockholm. 
Nyckelord: konstruktion, stad, vardag, gråtoner. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Elise C 

Stupid things happen for a damn good reason!

Hej på er!

Leva och vara här, just här, just nu, fokus, andas, lågan, ljuset, andas in andas ut. Eller? Ne ibland känns det ganska rejält värdelöst. Att en sak efter en annan inträffar och jobbar emot en. Saker som ibland gör det så otroligt mycket svårare att göra det jag borde. Ja ibland är det förbannat svårt att hitta motivationen och fokusera på det jag bör och ska göra. Andra ting ter sig så otroligt mycket mer intressant. Eller att en plötsligt trillar och varje försök att resa mig upp leder till ett nytt fall. Och motivationen att fortsätta försöka flyttas allt längre ifrån för varje gång som det inte går som jag hoppades. 

Ja kort och gott det är jävligt ibland och livet visar sig inte från sin ljusaste sida. Samtidigt så är det otroligt lätt att få för sig att för alla andra där ute så är det så lätt utan konflikter och saker som jobbar emot en. Faktum är att dem, alla andra är precis som mig och jag precis som dem. Det är ingen skillnad bara tidpunkterna och gångerna då det inträffar.

Att negativa saker tenderar att förstärka varandra har jag hört många gånger och ibland är det verkligen så, så fort jag har fått huvudet över vatten ytan och lyckats ta ett andetag dras jag ner igen. Så fantastiskt roligt är det inte att ta sina sista krafttag (hur det upplevs) och dras ner igen.

Men det finns en annan sida av det hela. Genom att ha försökt har du antagligen lyckats bevisa för dig själv att det var möjligt att försöka. Att du haft kraften och orken att göra det igen. Att våga tro att denna gång kommer jag att lyckas, att ta mig hela vägen upp till ytan och faktiskt hitta fotfäste vilket gör att jag inte trillar igen. Det är möjligt och jag har redan kommit en bra bit på vägen.

Att om jag tänker på något mycket så finns det en stor chans att jag ser de jag tänker på överallt eller att det sker överallt. Så är det för det mesta nästan alltid och hela tiden. När jag äntligen lyckats ta ett initiativ så får jag tre smällar tillbaka. Inte för att saker i frågan var menad så men för att min inställning påverkade mitt sätt att se på resterande och efterkommande händelser. Så blev min kväll, eller ja så känns min kväll.

Dock behöver det inte vara så. Bara för att tidigare erfarenheter säger mig att händelser börjar likna händelser från det förflutna betyder det idag här och nu ingenting.

Det går inte alltid att hänga upp sig och fastna i det som varit även om det som varit ofta blir min referens ram på möjliga stigar eller sätt som saker och ting kan sluta. Ibland gäller det bara att försöka tänka framåt att fokusera på här och nu att veta om och känna till det som varit och att låta det vara okej. Att det som varit får vara där, får ta stor eller liten plats men aldrig låta det ta med en tillbaka.

Att fokusera på det jag vill, mina mål och sikta på dem, försöka göra det som gör en motiverad, gör en glad, fokusera på roliga och bra händelser, på människor i ens omgivning som ger en mer energi och inte tar energi. Upptäcka och uppleva nya och spännande saker.  Att våga utmana en själv att ta de okända jobbiga och kluriga stegen inte för att det kommer att lyckas men för att en var för nyfiken att stå kvar och stampa och för less på att stå kvar på rutan som snart börjar bli håll i, för att en stått där för länge! 

Saker kan ibland kännas jävliga i efterhand, även om motiveringen till att faktiskt göra dem från början var väldigt bra. Allt som en gör kommer inte kännas bra eller kul men för varje steg en tar blir det lättare att ta nästa steg. Varje gång en tar steget och känner sig dum och tar sig ifrån det är ett steg närmare att det känns okej eller bra i efterhand nästa gång. 

When life feels like shit remember:  
 
//Elise C
 
 
 

what a day

Hej på er!!
 
Varit minst sagt en fullspäckad dag! Vaknade på tok för tidigt redan vid 04:40 och somnade om nästan lagom till mitt alarm skulle ringa. Inte jätte lyckat men men. drog iväg mot centralen och självklart var det förseningar. Finns nog inget som jag förknippar mer med stockholm än förseningar i kollektiv trafiken så här när det börjar bli kallt och gå mot vinter. Har varit en givande och rolig dag med intressanta förelsningar, roliga och bra diskussioner. Har varit på Development day på Sötertörn en högskola jag troligen besökt tidigare men när minns jag inte. 
 
var nog antagligen stressad och tankespridd när jag kom fram med tanke på att jag läste på pilarna vart jag skulle och tänkte "okej" och gick åt motsatta håll. Lagomt smart kände jag mig efteråt men men, ibland blir det så när telefonen går varm och stressen kickar in en aning. Rolig början om inte annat, hittade till rätt plats innan det hela drog igång vilket var skönt. 
 
Efter södertörn blev det bio och sedan diskussioner och samtal med vin. Trevligt trevligt! Lagomt slut så här efteråt då jag varit igång och hemifrån i ca 15 h. men ja varit en rolig och givande dag så väldigt värt det. Även kommande dagar är ganska välfyllda med planer och händelser som jag ser fram emot. Imorgon är det skola som gäller och sedan ett foto event. Fredag är det plugg häst och personal/jobb fest och sedan jobba hela helgen. 
 
På många sätt trivs jag väldigt bra med att ha ett fullspäckat schema med olika händelser och evenemang. Samtidigt som det stundtals blir lite av en utmaning att få in plugget i den utsträckning det är nödvändigt. Är dock ledig hela måndagen och har tenta på tisdag så ja har ändå en del tid på mig, samt att jag läst kurslitteraturen tidigare, så är inte direkt nytt för mig heller vilket är bra. 
 
//Elise C 
 
 

Island - Ett land att studera i?

Hej på er!
 
Som många vet som känner mig eller följt mig har jag en stor förkärlek till Island och den fantastiska ön. På Island trotts att ön är relativit liten och glesbefolkad finns det 7 olika universitet på ön. Förutom att med lite tur spendera en månad av min kommande sommar på Island så är jag också inne på att studera på ön. Geografi och miljö är två ämnen som är ganska aktuella och om inte annat speciella på Island. Något som skulle göra det väldigt intressant att studera på Island och med mer detaljrikedom få bättre förståelse för geologin och annat natur relaterat på Island. 
 
Skulle vara super intressant och riktigt kul att studera en termin på Island. Jag skulle även då ha möjlighet att lära mig isländska eller ja i alla fall bli bättre på att förstå och med lite tur även prata det om jag skulle vara där en termin eller längre. Läs mässigt hade jag nog bättre koll på det tidigare men ja går alltid att förbättra mycket. :)
 
Bilder från Island från i somras:
 
Ett litet vattenfall 
Utsikt 
 
Krauka ett underbart sto jag red på Island i somras 
 
Geysir 
 
//Elise C

Let it all go...

En låt som jag fastnade för under kvällen var denna...
 
 
 
//Elise C

It all comes back to you with time!

Hej på er!
 
Just i stunden kanske jag inte förstod eller insåg detaljer som blivit allt mer uppenbara med dagar och veckorna som passerat. I tider av förändring och saknad är det just vissa detaljer som har kommit att göra en så sjukt stor skillnad. När jag själv inte hade någon ork eller energi att fokusera på det jag borde, ta tag i det sista i skolan då jag var förlorad i saknad och minnen jag aldrig igen kommer att få uppleva.
 
Ibland blir saker så mycket mer uppenbara i efterhand. Efter att min vovve gått bort skedde förändringar som jag kanske inte tänkte på så mycket just då från en del perspektiv men som i efterhand haft en enorm betydelse. Så uppenbart och så viktiga för mig just då. Vill nog inte gå in mer på detalj just nu men ibland innebär förändringar ytterligare förändringar och nya perspektiv som i efterhand betyder otroligt mycket. 
 
It´s not about how many times you fall but everytime you got back up again! 
 
//Elise C

Tider av saknad och upprivenhet

Hej på er!
 
imorrse var jag på möte hos SYOn på institutionen för att få bättre koll på mina studier framöver. Eftersom kurserna jag läst och läser har åtminstone liknande namn blev det en diskussion kring vad som kan räknas in och vad som inte är möjlig att räknas in. Något som minst sagt gjorde mig stressad eftersom det kan innebära och betyda att en hel termin faller bort och inte kan räknas in i min kandidat vilket innebär ett halvår till med studier på grund nivå. Var lite lagomt avslagen när jag kom hem idag. Kände mig inte så pigg på att sätta mig och läsa om massor av det jag redan gjort baserat på att mina kurser från tidigare per automatik faller bort. 
 
Har dock även spenderat kvällen med att lusläsa kursplaner och gå igenom gamla power points och dyl från de två berörda kurserna och utifrån min ringa bedömning krokar de inte utan mer kompleterar varandra snarare. Om jag får medhåll på den punkten eller ej får utvisas. Oberoende av hur det går kan jag alltid boka ett möte för att gå igenom de faktiska innehållet. Eftersom jag tycker att kursplaner generellt är ganska luddiga och att det finns många olika aspekter och områden som kan passa in på samma beskrivningar. 
 
Nu känner jag mig betydligt lugnare, vilket är otroligt skönt! Det innebär inte att jag absolut kan tillgodo räkna det jag läst tidigare men jag har i alla fall bättre koll vilket känns bra. 
 
Idag var det även ett halvår sedan min älskade och underbara vovve fick somna in. Känns förbannat hemskt och ja inte sällan att tårarna fortfarande börjar rulla ner när jag tänker på min vovve. Saknar henne nå djävulskt! Alla timmar ute i skogen, alla ord som aldrig behövdes för att hon någonstans ändå skulle förstå. Att både få så mycket energi och så mycket lugn i hennes sällskap. Att vandra runt, sätta på mig i någon skog med henne vid min sida och bara fundera. Att aldrig vara ensam, aldrig vara själv. Alltid när jag minst anar det ha en blött nos som tyrcktes mot mitt ansikte och en blick som sa mer en tusen ord. Så otroligt många härliga och fina minnen med henne! Älskad och saknad för alltid <3 
 
Än är hon också min bakgrunds bild på datorn vilket hon kommer att förbli länge! <3 
Min älskade tjej <3 
 
//Elise C 

Facebook?!?!

Hej på er!
 
Stundtals verkar det som om hela världen konstant sitter vid facebook. Har märkt att jag själv också lätt fastnar vid facbook och tiden passerar. Timmar jag egentligen tänkt att lägga på plugg och istället fastnar jag i att "slö" surfa runt på fb och drömma mig bort åt andra håll. Har av den anledningen plockat bort fb helt i ca 5 dagar. Första dagen idag som jag går in. Självklart har jag hittat annat att fylla ut min tid med men jag hoppas att bättre kunna fokusera på det so är viktigt och nödvändigt och inst slö surfa runt på fb. Kommer dock fortsätta att inte ha fb på telefonen då det mest varit ett störande moment osv... Bättre att eliminera det som konstant gör att jag blir störd och gör annat istället för det jag borde/tänkt. 
 
Haft en ganska fullspäckad vecka vilket varit både roligt och givande. Nu ska jag också bara få in plugget på ett bra sätt för att även där komma framåt. 
 
//Elise C 
 

En plats att bo och leva på! Frågan är vart?

Hej på er! 
 
Bostad bostad bostad, och oj vd saker kan förändras. Från att aldrig kunna föreställa mig själv boendes mitt i en stor stad till att faktiskt göra det och trivas ganska bra är ett långt steg ifrån mina förväntingar. Dock är det bra att inte exkludera saker bara för att det inte var något jag tänkt mig från början. Det gäller att vara öppen och se till möjligheterna och fördelarna och inte att saker är omöjligt bara för att jag aldrig sätt mig bo i en stor stad eller göra något annat. Med andra ord vidga vyerna lite. 
 
Idag har jag bott i Stockholms innerstad i snart ett år och mitt kontrakt går ut om några månader. Som ni förstår är det något som tar upp väldigt mycket tankar. Vad händer här näst? vart ska jag ta vägen? osv frågorna är många. För min del kan jag alltid flytta hem en så länge, vilket såklart är en fördel. Dock har fler och fler nackdelar också kommit upp med denna möjlighet. Först och främst är jag rädd att jag ska fastna i att bo hemma. Eftersom det är så svårt att hitta något nytt idag i Stockholm. Att flytta hem främst temporärt i någon månad för att sedan inte få tag på något och råka bo kvar i fler månader än vad jag tänkt mig. 
 
En annan nackdel är att en hel del bostäder och dyl kräver att jag är skriven i Stockholm för att ha möjlighet att hyra bostad i Stockholm och om jag flyttar hem skulle det innebära att jag är skriven i Uppsala län vilket i säg skulle kunna göra det ännu svårare att hitta någonstans att bo. 
 
Vad jag helst söker är såklart en mindre lägenhet med toalett och kök/ kokvrå. Men jag är inte ensam om denna önskan och många i och i närheten av min egen ålder har samma önskemål. Skillnaden är dock ibland att dessa andra personer velat bo i Stockholm länge och på så viss tänkt på att ställa sig i bostadsköer betydligt tidigare än vad jag gjorde. 
 
Jag är otroligt tacksam över att ha fått möjligheten att bo där jag bor nu men ja en så länge är jag bunden till Stockholm i alla fall ett år till och under de året är det en fördel att ha någonstans att bo. 
 
Jag har dock inte jätte stora krav på exakt vart men ja inom Stockholms gränser i alla fall för att inte ha allt för långt till Universitetet. 
 
Även om det på många sätt känns lite hopplöst kommer jag inte ge upp. För trotts allt hade jag en förbannad tur när jag flyttade ditt jag bor nu. På ett eller annat sätt kommer det lösa sig! Frågan är bara hur :)
 
//Elise C 

På andra sidan stan där minnena bor

Hej på er!
 
Blev en fin kväll i Tyresö igår och firade min vän som fyllt år. Jätte roligt att vara tillbaka på den plats där mycket av gemenskapen på riktigt växte fram när jag gick på gymnasiet. Så otroligt mycket minnen som gjorde sig påminda igår. Verkligen en härlig tid vi hade under första året på gymnasiet och riktigt kul att vi fortfarande har mycket kontakt och träffas än idag trotts att det var 6 år sedan vi för första gången satte våran fot på gymnasiet.
 
Otroligt bra dag, förutom då att jag lyckades missa tåget typ två gånger... inte så poppis när de går så sällan men men what to do! Har också konstaterat att jag bor betydligt närmare Tyresö än vad jag kanske tänkt från början. Lätt att få för sig att Tyresö på många sätt är väldigt avlägset men med tuben och en buss är jag på plats snabbare än vad jag trodde. Bra att komma på den detaljen bara några månader innan jag ska flytta men ja bättre sent än aldrig xD
 
Idag blir det troligen en lugn dag med läsning av studentlitteratur och plugg, hoppas även på att hinna med att ta mig ut en sväng!
 
Ha re bra! :)
 
//Elise C 

Happy Birthday Brother!!

Hej på er!
 
Om bara någa minuter fyller min bror år. Äntligen fyller han tjugo och med lite tur en mer kan klara sig själv. Sjukt vad fort tiden och går och vad stor han har blivit. Känns som om det var nyss han var liten och gick exempelvis på Adolf Fredriks musikskola men ja det börjar bli många år sedan. 
 
Här är några filmer av hans senaste projekt i livet:
 
 
Första bilden är min bror tillsammans med ett av deras fans!
 
 
Cover by Apollo 5 av låten Can´t feel my face.
  
Min brorsa är han med ljusgrå långärmad tröja med gitarren. 
 
//Elise C

Inspirations föreläsning - Hans Rosling

Hej!
 
Igår var jag på Hans Rosling inspirations föreläsning, en rolig och inspirerande kväll men nya gamla och bra fakta. Det är efter sådana kvällar som jag är väldigt glad över vilken inriktning jag valt att studera och med stor chans även jobba med i framtiden. Bra kväll med massor av ny energi. Troligen väldigt mycket av vad jag behövde. För att i förlägningen kunna släppa på stressen, fokusera och köra järnet här och nu. Fokusera på sådant som ger mig energi, och som gör mig motiverad. 
 
Hela helgen är ganska fullbokad vilket jag ser fram emot. Ser också fram emot att kunna lägga ner tid på sådant som jag inte hunnit med under första delen av terminen. Kursen som jag läser just nu är väldigt rolig och givande och jag hittar konstant länkar till tidigare kurser jag läst, till de arbete min pappa jobbar med och från den tid jag gick på gymnasiet och de föreläsningar och seminarium jag åkte på med skolan.
 
En person som väldigt mycket inspirerade mig redan då är Erika Bjerström, en före detta utrikeskorspondent. Som gjort mycket arbete i Afrika bland annat något som varit väldigt intressant och roligt. På många sätt går utvecklingen i många länder i Afrika betydlit mycket snabbare än för många av de länder i den så kallade "väst världen". Sjukt häftigt. Känner spontant att jag borde åka ner till Afrika och inte bara höra om denna utveckling men också se och uppleva den. Skulle vara sjukt roligt!! 
 
Just nu kan man säga att jorden/ världen i säg känns väldigt inspirerande och vill fortsätta gå på fler roliga och givande event för att få en ännu bättre och större bild av den utveckling som sker i världen. 
 
Gårdagen var guld helt enkelt! Och ser fram emot en rolig och givande helg. Nu iväg och träffa en saknad vän som jag inte träffat på tok förlänge!! <3
 
 Här är några bilder från igår:
 
 
 
 
 
 
 
//Elise C 

Another day!

Hej på er!!
 
Föreläsning på förmiddagen om Allemandsrätten och hur den funkar i Sverige och hur liknande lagar fungerar på andra platser i världen. Känner mig ganska bort idag, min balans verkar inte vara min vän idag, Vilket även var fallet igår, dock har mat inte varit en prio vilket kan vara en bidragande effekt. 
 
Ibland är det otroligt skönt att ha vänner med visioner som rycker med en. Då jag lite tappad fästet dras jag med och istället för att sitta och fundera på allt mellan himmel och jord se visionen. Bli på bra humör och bara vara här och nu och i våran galna knäppa underbara humor... Så otroligt skönt ibland!! 
 
//Elise C 
 
 

A life without stress?

Hej på er!
 
dagen började med en tidig morgon, för att några timmar sedan inse att vi inte hade några föreläsningar/Seminarium alls... vad ska en då hitta på? Blev en lugn dag hemma istället. Hunnit få lite ordning på lägenheten igen vilket är skönt efter att mina gäster dragit iväg. 
 
Börjar nog få lagomt med seperationsångest. Om två månader måste jag flytta frågan är bara till vart?!? Något jag verkligen just nu inte ser fram emot. När jag väl kommit in i vettiga rutiner lärt mig hantera att bo mitt i stan med stress och allt vad det innebär är det dax att packa ihop. Jag hoppas såklart att jag hittar ett nytt ställe där jag också kan trivas men ja nä inget jag ser fram emot just nu. 
 
Jag har ännu inte kommit på hur jag ska agera och vara utan den konstanta stressen. Väldigt ovant måste jag säga. trött, tröttare eller tröttast, ibland är det ett faktum inte fysiskt så mycket alltid men psykiskt!
 
//Elise C 

Tomorrow is D- day

Hej på er!
 
Ja imorgon är dagen med stort D. Imorgon är det äntligen tenta som gäller. En tenta som hängt över mig på tok för länge. Sedan jag flyttade från Östersund så har jag av olika anledningar som mycket berott på tider som inte passat ihop haft kurser som "hängt" över mig. Dessa gjorde jag äntligen klart innan sommaren. I somras hoppade jag på en till kurs utan vetskapen om att jobbet skulle vara en mer ansträngange än jag hoppades samtigit som arbetsveckorna blev fler under sommaren. Om tentan imorgon går bra är det första gången på ca 2 år som jag har en kurs pågående och som jag helt kan fokusera på. på många sätt känns det overkligt att utan stress kunna fokusera på endast en sak. Och dessutom med lite tur lyckas kombinera det med jobb på ett funktionellt och bra sätt. 
 
Att dessutom kursen vi hade intro på idag känns välidgt kul och givande är något jag verkligen ser fram emot. Den kopplar mycket tillbaka till sådant som jag läst i Östersund på många sätt och som jag dessutom är intresserad av vilket känns jätte roligt! 
 
Jag ser enormt mycket fram emot imorgon vid lunch tid då många veckor av stress äntligen är ett minne och verkligheten och just nu kan få all uppmärksamhet! 
 
Jag kan mycket men inte allt och med lite tur bär det denna gång!! 
 
En lite små dålig/komisk bild jag hittade igår. Särskrivning kan vid ett fåtal tillfällen vara något uppskattat. 
 
//Elise C 

Life is now and everyday! Sooner or later it´ll be okay!

Hej!
 
Världen och livet är inte alltid en dans på rosor, trotts att det ibland kan se ut som det. Samhället ger inte mycket plats för dalarna kan jag tycka ibland. För att förr eller senare kommer dem och för eller senare måste en hantera dem. Något som jag upplever som är ganska typiskt med stockholm är att jag som ung ska ha tusen bollar i luften och samtidigt vara glad och helst ha tid för massor av annat mellan jobb, livet och studier. Det är den bilden jag har, ibland känner jag mig oslagbar, ibland vill jag bara krypa upp i soffan med en filt och bara titta på en film i evigheter. Glömma bort verkligheten bortom väggarna och dunklet av en bra film. Men förr eller senare kommer det ifatt. 
 
Jag har i perioder kännt mig stressad men tyckt bort de känslorna, låtsats som om de inte finns, försökt hålla en fasad om att det är lungt, ibland har det fungerat bra ibland mindre bra. Jag har längs vägen blivit påmind av min kropp att det inte är funktionellt i längden, att det krävs en förändring för att orka med och för att bygga upp huset innefrån för att såsmåningom helt släppa fasaden och bara vara. Jag har i perioder varit väldigt medveten och insätt det själv att jag måste slappna av, sätt helheten och försökt planera in timmar då jag inte får plugga och timmar då jag måste för att komma framåt. Ibland har det fungerat och ibland inte alls. 
 
Jag har insätt att jag är väldigt duktig på att boka upp mig själv på massa event och happenings och saker men under de senaste året blivit dålig på att vara ledig på ett bra och energigivande sätt. Börjat se gråtonerna i livet och på ett stundtals ganska kasst sätt snöat in mig på dem. Gråtoner som blir en mer tydligare när stressnivån börjat sjunka undan. Ett liv och en vardag värt att lägga mer tid och omtanke på som på många sätt hamnat på andra sidan horisonten, något jag inte vill veta av eller tänka på. Men som kommer ifatt en. Gårdagen var en sådan dag då det till slut blir så tydligt att en inte riktigt orkar med. 
 
Så ofta känner jag mig instängd och begränsad, något som troligen berott på att jag mer eller mindre accelererat för varje månad i takt med att vardagen blivit allt mer packad med saker att göra. Det är när en börjar slappna av som jag inser och förstår saker på ett annorlunda sätt. Med lite tur finner jag bukt på dessa. 
 
Ibland kan det vara otrligt skönt med en förändring, att prova nya saker och bara satsa på att det okända kan bli något att se fram emot något spännande och nytt. I sommar har jag tänkt på det mycket att inte falla tillbaka till trygga vanliga mönster utan vidga vyerna och chansa. För vad har jag egentligen att förlora? En del saker är föbannat läskiga och jag har stundtals ingen aning om hur det kommer att gå men ja om jag inte provar så kommer jag heller aldrig få reda på det. Våga ta steg och initiativ jag kanske inte skulle gjort tidigare, våga vänta ut och lite på att saker kommer att lösa sig även om det inte känns som det just i stunden. Våga satsa på att trottsa gamla erfarenheter som inte alltid stämmer trotts att jag gärna tror det. 
 
Jag kan stå på egna ben trotts att jag förlorade det som stod mig så nära, den som betyde så mycket för mig. Det går, jag måste bara våga chansa. Även om hon inte är med mig fysiskt kommer jag alltid bära med mig henne, minnas henne och sakna henne. <3
 
Man måste våga för att vinna helt enkelt och även våga att sakta ner och tänka efter, även det också kan kännas läskigt att känna efter ibland. 
 
 
 
lite som dessa två citat bilder säger är hur jag försöker tänka, att faila är bara ett steg på vägen att lära sig något nytt och att försöka dagligen ta ett steg längre än jag trodde att jag skulle våga. För varje gång blir jag lite lite säkrare på mig själv på världen omkring mig och att det är möjligt att det okända bär mig. 
 
//Elise C 
 
 

It´s everywhere!

Hej på er!
 
Ja visst är det skönt att vara ledig men det betyder också att jag har massor av tid att fundera på saker. Vilket är bra till viss del men just nu känns det inte skit toppen precis. Vart jag än vänder blicker finns det där. Normer normer normer normer. Ett liv jag aldrig haft på allvar. 
 
Börjar tröttna ganska rejält, konstant bara tomt och tyst. Jag vet att mycket beror på att jag blockerar mig själv på många sätt men ja. Hur kommer en ur det, något jag ännu inte kommit på. Så ofta vill jag spola tillbaka tiden till innan den 12 April. bara dra ut i skogen och bara vara, andas och bara vara här och nu. För en del kanske det är lätt men för mig försvann den chansen den 12 April. Som jag saknar den tiden, jag vill förändra det och göra det möjligt men som det ser ut nu skulle det inte riktigt fungera. 
 
Om två månader har jag ingen aning om vart jag ska ta vägen, en sak vet jag jag är bunden till Stockholm i minst ett år till. Vad som händer från och med om två månader och de cirka 12 månaderna framåt vet jag inte riktigt ännu. Med lite tur kan jag lösa det på ett funktionellt sätt dock är det svårare än att bara göra det. Jag sätter mest troligt käpparna i mitt egna hjul men ja svårt att hitta något annat som fungerar. Står med andra ord i valet och kvalet. 
 
Hur det hela och allt möjligt löser sig har jag ingen aning om, en sak vet jag. Jag hoppas att saker och ting förändras, det skulle vara otroligt skönt! 
 
 
 
//Elise C 
 
 
 

Första lediga helgen för terminen!! :D

Hej på er! 

Kändes precis som om jag var på väg mot ett natt pass när jag gick på tåget påväg mot stan nu ikväll. Den trevliga nyheten att jag är ledig i natt och får sova och att denna helg också är min första lediga helg sedan terminen drog igång för lite mer än en månad sedan. Känns otroligt skönt, samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. 

Har dragit på mig en förkylning under veckan vilket var ganska väntat men hoppas på att den ska ge sig under helgen. Har också lyckats få till en sträckning i ländryggen på grund av min allt för tunga ryggsäck och med lite för lite träning och att dra på mig ryggsäcken ur ett dåligt läge är ingen bra kombination. Hoppas dock på att lyckas massera ländryggen och få ordning på den.

Det finns många som säger att kunskap inte väger något och kan hålla med ganska mycket. Men i litteratur format väger den dessto mer.

Har konkat runt på mycket litteratur plus min dator ungefär hela månaden men kanske framförallt från den 13 Sep. Efter tentan på tisdag är en lättare ryggsäck, något jag ser fram emot!

pretty damn darn good argument! 
 
//Elise C