SU ev till Våren ej i höst!

Hej!
 
Idag fick jag äntligen beskedd när det kommer till kursen som börjar nu i November på SU. De kommer inte att ta in några reserver alls vilket också innebär att jag blir utan en campus kurs och inte börjar studera på SU förrens möjligen i vår. Känns faktiskt förbannat skönt!  Eftersom jag då bara har en distans kurs på halvtid att fokusera på under månaderna fram till Jul och kan få mer tid till jobb och annat som jag inte riktigt kännt att jag hunnit med. Härligt härligt!!
 
Dessutom kan jag fokusera på Hälsopsykologi kursen som blir den enda kurs jag läser vilket jag ser fram emot då det verkar väldigt intressant och rolig!
 
//Elise C 
 
 

Underbara Söder!

Hej!
 
Idag kom jag "hem" efter att ha varit i Söder över helgen. Sjukt härligt att komma ifrån och träffa alla igen och min nära vän. Underbart! Kort sagt! Blev en helt ok fest även om den troligen inte riktigt blev som vi tänkt, roliga och trevliga dagar med vänner och bekanta. 
 
Hann även förbi Ullared så nu har både hund och häst nya Back on Track täcken. Kita min hund börjar bli gammal vilket även märks en del i hennes leder och med vintern som sakta men säkert kommer närmare brukar det bli värre så skönt med ett bra täcke! 
 
Även ett till Toppur som alltid mår bra av att stå med ett Back on Track och speciellt kanske efter ett träningspass för att hålla muskler varma med god cirkulation! Väldigt nöjd!! :) 
 
Blev även några små saker till mig :) 
 
//Elise C 

STORMVARNING! Watch out for what the future will bring ya!

Hej!
 
Hem kommern från stan efter en dag med si så där 5 timmars sömn jo klart att jag är pigg, Rolig kväll i stan blev det. Ytterligare en kväll med stormvarning som arrangörer ett miljö/klimat/musik projekt som hade sitt första start skott i somras. Vilket även var första gången jag kom i kontakt med dem och idag blev det andra eventet jag deltar på. Förra gången var hela programet ej genomförbart då det slutade komiskt nog i ösregn och en lättare "storm" ikväll var det inte fullt så stormig i alla fall inte när det kommer till värdet. Med en bra åsiktsrik debatt och givande diskussioner och bra och rolig underhållning blev det ytterligare en fin kväll. 
 
Var en del diskussioner om hur klimatet och alla negativa artiklar som kommer upp i media påverkar oss. Själv ser jag det lite som en intressant och rolig utmaning/ resa som jag med lite tur kan vara en del av på ett hörn :) 
 
Visst framställer media klimatproblemen som ett givet förlorande många gånger. Samtidigt är det något som inspirerar mig och driver mig väldigt mycket, Att explodera/implodera hemma för att kreativa delen av mig tar över är inget ovanligt. 
 
Ne nu blir det att packa väskan för att bege mig söder ut imorgon biti, ska sjukt kul!! Happy Halloween pps!! :) 
 
Sitter och lyssnar på musik och ja galet härligt!! LOVE IT!! 
 
Ja hat är ganska nice och läppstipt en rolig detalj! :) 
 
//Elise C 
 
 
 

Dille tider och minnen!

Hej!
 
natt pas 2/2 börjar gå mot sitt slut. Då är det bara att ladda batterierna för resten av veckan! Har suttit och tittat på massor av bilder från Dille och ja vadå sakna! är ganska speciellt att bo på internat med vänner runtomkring och överallt, att ha hästen runt husknuten och övriga världen flera hundra mil bort. kvällar med kvällsfika, våra galna påhitt och äventyr, kvällar och nätter som aldrig tog slut. film mys, ridturer, tidiga morgnar i stallarna, hund promenader, promenader, fyrhjuling, skogen, naturen, Roller Derby, snöstorm, kvällar vid vindskyddet, bilsemester till Stockholm och Strömsholm. 
 
Otroligt många härliga och roliga minnen med vänner som är på tok för långt bort. 
 
En liten bildbomb från bara några av alla stunder på Dille :)
 
 
//Elise C 

Att vara medveten och tänka kritiskt!

"Första steget mot en förändring är att vara medveten!"
 

Så lyder ett av många ordspråk, ett ordspråk jag själv tycker säger väldigt mycket! Att man är medveten behöver inte i säg betyda att det skulle vara lättare, däremot är det en förutsättning för en förändring. Eftersom det är först då det är möjligt att påverka något i en bättre riktning. 
 
För min egen del försöker jag att tänka utanför en given ram eller låda, försöka att vara norm kritisk och att inte i första taget acceptera något för att "det står så?!" men att tänka igenom det en gång till och försöka läsa mellan raderna. Det är inte alltid som jag är så medveten men jag försöker! Sen att alltid reagera på allt är i sig kanske inte alltid möjligt. 
 
I dessa tider med en ny och ganska splitrad regering är det väldigt mycket skriverier och en hel del starka åsikter för och emot saker och delar av vårt samhälle. Media och olika tidningar framställer olika nyheter och information på olika sätt vilket betyder att ett kritiskt tänkande är bra. Sedan jag flyttade tillbaka till Stockholm och många gånger passerar löpsedlar, läser metor och andra tidningar kommer jag i kontakt med betydligt mer media än vad jag gjorde förr när jag bodde i Östersund, där jag varken hade TV eller någon tidning jag läste dagligen även om facebook är en plats där mycket sprids tidigt och fort. 
 
bild från nätet. 
 
//Elise C
 

Normer som präglar våra unga år!

Hej!
 
Läste precis en post på facebook där personen i fråga uttryckte sin irritation kring varför vi konstant måste "köna" ting. Som ex "tjejlego" eller "pojkcykel". Vad har det för betydelse om ett barn cyklar på en blå, röd eller grön cykel eller om ett barn leker med lego där det finns legobitar av färgerna, rosa, bruna, svarta, gröna och gula? 
 
Jag anser att det är onödigt att skriva flick... pojk... för i grund och botten spelar det ingen roll. Om produkten gör den nytta eller fyller de syfta/funktion den/de är utformade att göra så spelar det faktiskt ingen roll vilken färg den har. 
 
Antagligen är dessa sätt att utrycka sig på, grundat i normer och att nästan allt utgår från att det finns ett givet kön. Saken är den att det fnns fler kön än två och alla definierar sig heller inte som något och att dessutom prägla barn och få dem att tänka att det bara finns två alternativ kommer antagligen inte gynna någon annan än de som är inkörda i normer och reklam där det stundtals kan underlätta. 
 
Barn ska bli behandlade och sedda som barn och sedda för den fantastiska och unika individ dem är. Sedan vad det innebär när det kommer ner till kritan och hur man tillämpar det praktiskt i förskolor och andra samanhang kan skilja sig mycket. 
 
Dock är jag inget fan av när man använder begrepp eller tillrätta visningar som "Sluta sådär gör inte tjejer!" eller Sådär får man inte göra så där gör inte pojkar" för vem som gör det ska inte ha betydelse utan snarare om det är okej eller inte. 
 
Det är också när man plockar in rätt och fel och åsikter in i undervisningen och lärandet som det stundtals kan ställa till problem. Förskolor/ skolor överlag ska ha en objektiv syn på mycket och främja olika väderingar som inkluderar alla människors lika värde osv. 
 
Grävmaskin, Fotograf: Elise Carson ©
 
//Elise C
 
 

Nästa Söder!! :D

Hej!
 
Jag har sedan Stockholm Pride och första dagarna av Augusti längtat efter att få en liten mini semester igen. I början av Augusti hade jag nämnligen semester i ca 3-4 dagar vilket var väldigt trevligt och troligen behövligt. Det är också sista gången jag träffade en nära vän till mig och nu om några dagar blir det tåg ner till söder igen! Ska bli grymt kul!! Att komma bort från stockholm en liten stund träffa vänner och bekanta igen och liksom bara få vara! Att lämna alla tankar om allt och inget. 
 
Själv och på egen hand är jag ganska dålig på att vara här och nu men med lite tur kan jag vara lite "här och nu" när jag är nere i söder. :) 
 
Blir troligen borta tills på Måndag och då blir det upplopp och plugg plugg plugg i ett par veckor tills jag med lite tur kan pusta ut i några timmar och sedan på det igen! :) 
 
En bild från en av våra "foto - sessions" under Dille tiden :) 
 
//Elise C 
 

Konflikt

Hej!
 
Stundtals känner jag mig lite som en trasdocka som slits mellan två, När viljan är tvådelad att stundtals stressa upp mig för att inte och stundtals stressa upp mig för att. Känner väl igen denna känsla, inte första gången men att motsättningen är så stark är jag inte lika van vid. Ett ganska märkligt/jobbigt mellan läge. är nog egentligen lite jag som är i konflikt med mig själv. 
 
När man är i konflikt med andra kan man alltid prata och försöka lösa det på de viset, vad gör man när konflikten är med sig själv? samtal som mest troligt går i cirklar. två viljor men ändå samma vilja som inte kan bestäma sig. Ja man kan gå till botten och analysera varför de två sidorna är men fortfarande. Varför göra saker komplicerade när det skulle kunna vara enkelt. Kanske för att livet stundtals är lite väl great på att göra enkla ting komplicerade. Dock inte alltid så uppskattat. 
 
Ja där har jag något att klura på om jag finner ett svar har jag ingen aning om men om stressen kring frågan kommer att fortsätta att axistera känner jag mig ganska övertygad om. 
 
 
//Elise C 
 

Planing a Photo Session

Hej!
 
Ja som rubriken lyder så har jag sedan jag insåg att det började bli höst, kommit att tänka på ett antal bilder med ett lite vintrigt tema som jag hittade på en blogg. Dessa bilder är inspiration till en Photo - session jag tänkt försöka hinna med nu i höst. 
 
För att kunna fullfölja min plan om en Photo session krävdes dock en del rekvisita som jag inte riktigt existerade så har nu de dagar jag varit inne i stan haft ögonen öppna för plagg och dyl som skulle kunna passa in i en höstig fotografering. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt men tror att det kan bli okej ändå. Har heller inte alla detaljer jag skulle behöva men just nu känns det viktigare att komma ut någon gång till veckan än att fortsätta leta plagg och dylikt som skulle passa ännu bättre. Har en del tankar och ideer om en bra plats men misstänker att denna plats kanske inte riktigt är vad jag hoppats men har fortfarande inte varit där så blir att dra ditt och se hur platsen ser ut eller om jag fåt komma upp med någon bättre nödlösning :)
 
ska enligt SMHI och andra medier bli ganska dåligt väder under kommande vecka och har dessutom en hel del som ska hinnas med men hoppas på att finna tid ändå då jag skulle kunna komma ut och prova lite. Om inte annat kanske jag kan göra det i helgen då jag mest troligt befinner mig i söder. (Y) 
 
Bild: Jag i USA på standen vid Lake Michigan vintern 2013/2014. 
 
//Elise C 
 

Bio "Säg aldrig, aldrig"

Hej!
 
i fredags blev det bio med en vän och vi såg filmen "säg aldrig aldrig" en charmig och rolig film, se värd japp! :) Med roliga och bra karaktärer med starka personligheter blir det en fin blandning som i slutet blir något annat :)
 
Här är en trailer:
 
 
//Elise C 

What i have won, but also left behind!

Hej!
 
Ja när jag tänkt försöka vara vaken länge för att förbereda mig och börja vända på dygnet inför natt pass går klockan så otroligt segt. Till skillnad från när jag absolut måste sova kan tio minuter vara 50 minuter. Underligt det där xD
 
Tonen på min blogg har inte varit den mest positiva under denna vecka... Så ja tänkte försöka vända det. 
 
Mitt något spontana nyårslöfte var att inte flytta hem att bo själv eller eventuellt med en vän under detta år. Detta "nyårslöfte" sprak sista februari när jag packade ihop allt och lämnade min lägenhet och åkte mot mellan Sverige och en plats som jag återigen skulle börja kalla för hemma. Att komma ner utan att åka tillbaka hem i vanlig ordning. Plötsligt dela ett hem. Bli en del av något större, planering. Vem skulle ta på sig att göra vad... Något som jag minst sagt inte var van vid. Det är klart att alla delar av att bo var en del av mitt liv när jag bodde själv men det krävdes ingen planering. Det fanns bara mig och mina önskemål att gå efter, en stund med lite att göra ja då var dammsugaren nära till hands. Mer spontant och att nästan dagligen göra något som varken var påtvingat eller speciellt jobbigt snarare trivsamt. 
 
Visst har jag bott hemma i många år tidigare men det är skillnad när jag bott själv i ca 3,5 år och återigen ska försöka anpassa mig till allt som var innan dess igen. Både jobbigt är stundtals ganska irriterande. Hur det har fungerat att ha gått från att mina föräldrar bott själva med vovve och katt till att plötsligt vara ett hushåll om fyra tvåbenta och jag och min brorsa går att diskutera. Så blev det i alla fall och så kommer det vara i alla fall någon månad till. 
 
Så tillbaka till vad jag tänkte skriva om i detta inlägg, istället för att fokusera på vad som varit jobbigt och fungerat mindre bra kan jag istället försöka fokusera på fördelar och de positiva som en flytt inneburit för mig. Jag har gått från att ha haft ett jobb, där jag haft möjlighet att jobba under lov och helger till flertalet olika anställningar där jag fått möjlighet att jobba mycket och lära mig ännu mer. Många bra erfarenheter jag kommer att bära med mig in i nya framtida yrkesroller och i kontakt med människor. Jag har lärt känna massor av intressanta och bra människor. Förstått vikten i att ha ett jobb som jag trivs med och dessutom att arbeta med människor jag trivs med. 
 
Genom åren erfarit hur det är att söka jobb och den stressen, till att hitta jobb och jobba mycket. Prioriteringar, hur det är att vara lite av en "mångsysslare". Lärt mig att studera på nytt. Börjat se charmen med att läsa böcker, vilket jag inte varit ett "fan" av någonstans alls. Visst har jag gillat att lära mig nya saker och läsa om olika saker men böcker har inte varit en del av min vardag. Dock med högre studier har jag inte haft så mycket val och som jag nu de senaste halvåret även sätt vikten av. 
 
Genom min utbildning fått upp ögonen för områden jag inte tidigare kände till men som jag idag verkligen brinner för! 
 
I och med min flytt ner till mellan Sverige har jag även kunnat delta och gå på olika event och dylikt som alltid var en självklarhet förut att jag skulle bli tvungen att missa då jag sällan lyckades få till det med att "tima" in eventen när jag hade möjlighet att vara nere i mellan Sverige. Att återigen kunna göra både vovve och häst till en stor del av mitt liv. Samt att återskapa och kunna prioritera nya och gamla vänner. 
 
Saker som jag dock lämnat bakom mig i och med flytten är mängder av nya vänner och bekanta, inspirerande och bra lärare, en underbar häst, lämnat min möjlighet till självständighet bakom mig, Även en underbar och vacker natur och alla mysiga kvällar och dagar i en mindre stad med nära till nästan allt. 
 
Ja det finns kort och gott fördelar och nackdelar med allt skulle kunna fortsätta skriva på detta länge men med risk för att det skulle vara svårt att följa mina tankar avslutar jag detta inlägg nu. 
 
Kattstrupeforsen
 
Jag och J <3
Vinter morgon
Delar av Östersund/Frösön i höstfärger. 
 
//Elise C
 

Hösten/ Vinterns oklarheter!

Hej!
 
Ännu inte fått infon om hur det blir till hösten! Just nu så känns det helt ok om jag inte kommit in på SU nu i höst då jag kommit in på en kurs på halvfart och då istället skulle ha möjlighet att jobba mer fram till jul vilket jag skulle se som en fördel mer än något annat. Om jag börjar plugga vore det helt ok men just nu känner jag mig lugn med vilket resultatet än blir. 
 
I bästa fall kanske jag kan få tid till att vara kreativ och syssla med alla de konst projekt jag funderat på och haft planer på att genomföra. Jag skulle även kunna lägga ner ännu mer tid och energi i stallet på träning av både min och med lite tur ytterligare en häst och lägga upp en plan på hur och vad jag skulle fokusera på och träna på. 
 
Under vecka 44 är hantverkarna tillbaka och ska då fortsätta med renoveringen så med lite tur kanske vi har ett komplett hus tills i mitten av November vilket skulle vara otroligt skönt! Eftersom det är lättare sagt än gjort att hitta eget ser jag i alla fall det som en fördel när renoveringen blir klar. 
 
Kommer även bo borta på en gård i ett par veckor när min moster är på semester något jag verkligen ser fram emot!! :) 
 
Snöstorm på vinter tölten på Dille. Jag i förgrunden med min Toppur och vi lyckades få till en andra placering i tölt. Duktigt kille!! Trotts att dags formen inte var på topp! :) 
 
//Elise C 
 

Dreaming and Wishing!

Hej!
 
Ja en dag som kunde gått bättre men är an inspirerad och tanke sprid till tusen så är man. absolut inte första och absolut inte sista gången jag funderar över en kopia eller en helbror/helsyskon till min Toppur. Detta är troligen också första gången en sådan fundering är mer rimlig än vad den tidigare har varit. Hm hm hm... 
 
visst skulle det ta tid tills jag kunde göra något med hästen om den är född i år, åh andra sidan kan det också vara sätt som en fördel. HInna plugga och få till en utbildning, hinna resa, hinna leva (en stund i alla fall) hinna med att bli en bättre tränare och ryttare. Kunna påverka uppväxt och förse en unghäst med de bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas till en fantastisk förmåga för framtiden. Att unghästen har potentiall finns det redan 6 andra levande exempel av med min Toppur som äldsta hästen i skaran som dock inte alltid haft all tur på sin sida men där han gång på gång visar hur otroligt bra han är och med lite tur kan vi nu också få möjlighet att förvalta och plocka fram det till fullo! :)
 
Samt att känna till båda föräldrarna på många sätt är också grymt! Genom åren har över tio avkommor efter samma pappa funnits på gården! :) 
 
dreaming, hoping, planing... :)
 
Toppur 4 år 
Toppur 6 år 
 
En sådan häst fast en så länge i mini format med lite mer vitt i facet :) hmmm... 
 
//Elise C
 

A day like this is something else

Hej!
 
Dagen blev varken som jag tänkt eller som jag hoppats men men har hunnit med en del plugg i alla fall. 
 
Behövde även en lite break och valde då att titta på en dokumentär om vargar i Yellowstone vilket var trevligt!
 
 
//EliSE C

SKoj fotografering!

Hej!
 
provar lite olika kläder och diverse inför Holloween/ och för skoj skull. hittade min slips och plockade fram min hat från nyår och trans festen :) Samt sminkade lite kul på frihand bara för att och testade lite roligt roligt. Synd bara att jag är lite av en zombie just nu men men går ändå. 
 
Väntar på att mitt rum ska bli lite varmare, då jag ställt in ett element, så nu med lite tur behöver det inte vara så förbannat kallt (Y) :)
 
Här är även en låt som jag fattat tycka för nu de senaste dagarna!
 
 
 
 
 
 
 
 //EliSE C

Fördel att bo själv!! härlig ridtur! :)

Hej!
 
Denna kväll saknar jag lite extra mycket att bo själv. Att exempelvis alltid veta vad man har hemma när det kommer till mat då chansen att någon annan ätit något utan att man själv vet är ganska minimal. Att ja inte behöva bo i ett kaos (vi håller på att renovera) Ingen planering what so ever. Städa, tvätta, diska osv när man behöver utan att någon annan ska lägga sig i. Att kunna gå och lägga sig lagom tid för att åka iväg och jobba nästa dag och veta att det mest troligt kommer att vara tyst. Inte höra hur människor går upp och ner för trappor (väldigt ljudligt) och har en bra temperatur i ett eget boende vilket resulterar i att man inte behöver ha underställ, Onepeace och tre filtar för att inte frysa. 
 
Ja nu ska jag inte vara negativ men saknar det så sjukt mycket att kunna göra vad jag vill, när jag vill och inte behöva bli väckt när jag jobbat natt för att någon glömde osv... 
 
Dock vet jag också att, att bo helt själv kan vara lite tråkigt och ensamt ibland men att bo med någon annan ex en bekant eller att ha en katt eller dyl skulle kunna vara ett alternativ då. 
 
Just nu vill jag mest bara ha ett eget ställe. Vilket också betyder att jag kan ha vänner när som helst, vilket skulle vara trevligt och troligen lättare om jag inte bodde mitt ute i ingenstans som också kräver 6 kuponger istället för 4 eller färre då det skiljer en station och råkar vara en länsgräns i mellan den sista och näst sista stationen. 
 
Blev tre härliga timmar i sadeln idag vilket var trevligt, red en ny häst, som jag aldrig ridit förrut vilket var roligt, Har dock ridit hennes mamma, syster och son. Att de skulle vara släkt märks väldigt tydligt både till utseende men även när det kommer till temperament. Pigga och framåt med mycket vilja och massor av tölt. Jätte trevlig dam! :) Red även min häst efter turen nere i paddocken och på ovalen. Gick super bra med jätte fin takt i tölten, något energi fattig stundtals dock så får se om jag får till det eller om vi inte riktigt hittar varandra när det kommer till det. Hoppas på att rida kurs snart igen! och ja är något jag garanterat verkligen ser fram emot!!! :) 
 
Bild på min Toppur för någon sommar sedan! :) 
 
//Elise C

Bra början av en torsdag!

Hej!
 
Ny dag nya möjligheter! Ännu en dag då jag är "ledig" eller i alla fall inte har något jobb,vilket gör att jag kan lägga upp plugget så att det passar med de andra jag tänkt. Ska även ut med vovven och ut till hästen. Om jag håller mig till de saker som jag måste göra kan det bli en bra dag. Har även tänkt åka in till stan och gå på ytterligare en torsdags föreläsning på Kulturhuset. 
 
Fick nyss reda på ett intressant projekt för tjejer som kommer att hålla på i fem månader framåt som jag nu hoppas kunna delta i. Första träffen snart med mer info spännande! :)
 
//Elise C 

RIP! Foldi från Övergran!

Hej!
 
Idag har ytterligare en fantastisk och härlig individ fått vandrat vidare, En fin kille med mycket utstrålning, en speciell individ som alltid gjort ett intryck, som alltid dragit till sig blickar, med karaktär och gång var han en häst som inte gick att missa.
 
Jag fick äran att rida denna fantastiska kille vid ett tillfälle, en otroligt rolig häst med massor av energi och power! 
 
Mina tankar går till hans ägare och alltid lika trogna skötare <3  Nu får han galoppera och bralla vid sida av hans mamma Folda igen!
 
född 2004 - 2014-10-15 <3 RIP Foldi från Övergran! 
Foldi med en fantastisk flock i somarsolen en av många härliga sommar dagar! 
 
//Elise C 

Just a little bit…

Hej!
 
Hunnit med plugget jag tänkt, eller ja i alla fall det viktigaste och sedan varit på jobb möte och hunnit med vovven och trädgården. Så sjukt skönt att bara kunna vara även om frustration/irritationer dykt upp på nytt, när stressen börjar komma ifatt är det lätt att bli irriterad, speciellt om det pågår ett minder inre krig, som jag nog kan säga att det gör. Att bryta gamla mönster tar tid och även att komma på sig själv med att göra det. 
 
Dessa timmar är musiken, lyriken, och melodier i mängder mina vän, Att få följa berättelser och lyrik som stundtals kan spegla mig själv och stuntals inte alls är ganska skönt, försöka bara vara här och nu och fokusera på musiken istället för på allt annat. sådan musik som jag lyssnade mycket på förr kan stundtals vara så underskattad!
 
Just nu hoppas jag på att de planer för nästa helg blir av och längtar till nästa helg. Att få komma ifrån och att bara få vara och ha den person runt omkring som känner mig utan och innan. 
 
 
 
//Elise C 

When studying is what should come first

Hej!
 
Efter att ha satt mitt sociala liv i andra hand under hela sommaren då jobb kommit först, är det nu något jag försöker prioritera mer, men stundtals förgäves. Så uppbokat som mitt schema var i somras med ett fåtal dagar ledigt, så ser de flesta av mina vänners scheman ut nu. Känns ganska kört, veckor då jag äntligen har några dagar ledigt eller dagar då jag själv kan bestäma mer över hur jag ska disponera tiden är skönt men att det sociala uteblir ändå många gånger. Iställer bör jag nog försöka prioritera annat än det sociala, även om det känns tråkigt men så är det. Läger mina förhoppningar framåt i tiden! Nu under hösten får bostads sökandet plugget häst och hund komma i första hand. 
 
För några dagar sedan blev jag antagen till en kurs jag inte tänkt att jag skulle bli antagen till och eftersom jag inte vet hur min ansökan till den andra kursen kommer sluta kändes det bättre att tacka ja istället för att sitta utan kurs nu om några veckor. 
 
Min tanke är att läsa en kurs men nu i och med att mitt slut datum är satt på min pågående kurs och jag börjat få in en bra rytm kan möjligen två kurser vara ett alternativ även om det kommer att bli mycket plugg så kanske det också har sina fördelar. Att börja ett program med 60 hp istället för 52,5 hp känns inte helt fel då 60 hp motsvarar ett års studier.
 
 
//Elise C 

Hästen som individ VS vinst drivande maskin!

Hej!
 
För mig har alltid skikliga och duktiga tränare inom häst alltid varit något som inspirerat mig, som alltid ser till hästens bästa och i sin träning inte ser hästen som en maskin utan en individ och en relation att vårda och ta hand om på bästa möjliga sätt. Där mångsidig träning och vila går hand i hand. Detta tanke sätt och metoder inom träning anser jag många inom islandshäst världen har även om det finns dålig häst hållning osv representerat inom alla dicipliner. 
 
Inom både trav och galopp har pengarna en otroligt stor betydelse som jag kan tycka ibland går ut över hästarna och stundtals även deras välbefinnande. När det kommer till träning finns det massor av olika tekniker och tips kring hur man på bästa sätt kan träna sin travhäst eller galoppör för att prestera så bra som bara möjligt på tävling. 
 
Nu har det kommit en ny "revlotionerande" tränings metod i form av en robot. Tränaren/kusken sitter då i förarsättet bakom hästen och styr träningen med hjälp av en gaspedal och knappar. Hästen får springa utan att bli störd från ryttare och kusk och istället så har man försökt efterlikna detta med hjälp av olika vikter placerade på hästens rygg. 
 
För mig är hästarna individer och bör inte bli sedda som robotar, som med lite tur även kan gå med vinst. Känns ganska absurt att träna hästarna i form av att placera dem i en maskin. Visst ser man hästen och på så viss kan se om något är på tok men fortfarande all den information jag får jag jag rider och tränar en häst om dennes välbefinnande/välmående/humör etc missas totalt. Kan vara att hästen sitter fast lite i vänster sida som den inte brukar sådan små saker kan innebära just det eller att det finns något annat som stör hästen. 
 
Att alltid behandla hästen som ens barn och skämma bort dem över alla gränser och nästan ta in dem till huset kanske inte är att föredra alltid men då ser man individen. Ett annat sätt är att ha hästen som en häst och bara det där man utelämnar det mesta av människor och rider och tränar dem men annars har dem i en flok där de får leva och fostras av varandra. Det är också ett sätt som många använder men att se dem som maskiner och med lite tur vinstdrivande sådana är absurt! 
 
 
 
En artikel om tränings metoden:
http://www.dailymail.co.uk/sport/racing/article-2790801/revolutionary-racehorse-training-track-gets-green-light-construction-lambourn.html
 
//Elise C 

En sådan där bra dag!

Hej!
 
Irritationen från gårdagen har lagt sig, vilket är grymt skönt! känner mig betydligt lugnare och mer hemma än vad jag gjorde igår, Skönt! Dagen har spenderats på SU och har fått massor gjort i form av studier och läsning, vilket ä väldigt skönt då jag börjar bli lite stressad eftersom de datum då jag ska vara klar med kursen närmar sig med storm steg. Av den anledningen har jag också tackat nej till några av de jobbpass jag blivit erbjuden denna vecka. Just för att försöka lägga i fas och komma igång med den del jag ännu inte börjat skriva ihop riktigt än. Dock har jag redan gjort det arbetet en gång fast då i grupp så inget nytt, gäller att läsa in mig igen och utgå från det. 
 
Har även hunnit med att rida min häst idag vilket var bra. På grund av olika omständigheter blev jag påmind om hur otroligt bra jag har det och hur otroligt glad jag borde vara för att jag funnit poppis. Jag blev också en mer motiverad att försöka hitta tillbaka till min häst. Det har kännts lite som om vi sprungit om varandra och inte riktigt varit på samma kapitel då jag haft ganska svårt att anpassa mig efter honom men, ja jag ska försöka hitta honom och försöka hitta tillbaka till de förhoppningar och det vi hade tidigare då det gav så otroligt mycket!
 
Idag hade det också skett en större bilolycka med ett antal ekipage inblandade med både husvagnar och bilar på motorvägen på väg till stallet så istället för att åka till stallet på ca 10 minuter tog det ca 50 minuter på grund av långa köer. Får se vad som faktiskt hade hänt om de skrivs något om det i tidningen imorgon vilket känns ganska troligt. Hoppas på att de gick bra för de inblandade! Även om det inte såg speciellt kul ut när vi åkte förbi. 
 
Idag har jag också fått en del inspiration till vad jag ska skriva om i mina kommande blogg inlägg, bland annat från när jag satt och pluggade idag. 
 
Fortsättning följer! Ha re!
 
//Elise C

Tankar, impulsivt skrivande och allt där i mellan.

Hej!
 
Vindarna har på senaste rivit sönder mina segel och dalarna känns allt djupare nu än vad de gjorde förr, Jag jobbar fortfarande på att försöka laga revorna en del av lagningen verkar hålla men delar av den rivs fortfarande isär... Metaforiskt...
 
Sitter just nu och lyssnar på Seether, länge sedan jag lyssnade på dem nu men lyssnade mycket på dem förr och ja jag gillar dem lika mycket nu som då. Försvinner iväg in i min egna lilla värld, ilskna bin, små små blommor, och en äng full av överraskningar, försöker smyga men för varje steg kommer jag på mig själv... 
 
Just because i was trying to be quiet i suddenly make noice with every breath i take every step i try to fake... 
 
Impulsivt skrivande, with a creative mind and broken parts of my imagination.
 
Ja det går att ignorera sig själv bara så länge, och förr eller senare kommer jag på mig själv med att mer eller mindre stundtals köra över mig själv, och sedan kommer det ifatt, det är då jag agerar i att bryta eller bli irriterad och ja såbarhet kan vara ganska läskigt och då är irritation nära till hans och att lägga känslorna på andra saker istället för att hantera annat som jag möjligen egentligen skulle behöva göra. männskligt värre. 
 
Men ja jag skymmtar ljus i min lilla tunnel som jag sakta men säkert byggt upp, skygglappar kan bli lite förstorade ibland när fler än en sak är inblandad och sedan inser jag att jag i själva verket har byggt in mig själv. 
 
It´s about standing tall
 
 
To dear to look in to what it is 
To dear to take the leap and trust myself 
Just lay down and take it easy
To get in to a good state and find my way... to a good conclusion 
 
Fotograf: Erika Böös :) 
 
 
//Elise C 
 
 
 
 

En ridupplevelse som få

Hej!
 
Varit iväg till stallet idag, får se om jag hinner med gymmet också idag, om inte annat är jag ganska nöjd med lång promenad med vovven och även hunnit med en ridtur med min lilla ponny. Har alltid hoppats på att hitta en häst med både bra temperament potential och mycket gång. Toppur den häst jag har just nu är mycket av de jag läste upp, bra och ganska milt humör med fina gångarter och massor av potentiall, ända problemet är att jag och han inte riktigt klickar och hur jag ska hitta tillbaka till honom eller om det är möjligt vet jag inte. Saknar den där kicken eller när man rider en häst och det känns som man bara ridit i typ tio minuter när det i själva verket gått nästan en timme och man hoppar av och bara längtar till nästa tillfälle man får jobba med hästen igen. Det kan man säga är när ridningen är som absolut bäst!! 
 
Något jag fick uppleva ett anta gånger på Island med ett antal individer, inte alltid för att det gick så otroligt bra men för att för varje ridpass så kom jag på hur jag skulle göra nästa gång för att påverka det som inte var på topp för dagen och även att i framtiden förhoppningsivs kunna påverka hästen i rätt riktning för framtiden. 
 
Mina största favoriter på Island var troligen varandras motsattser ganska mycket och på så viss krävde att man tänkte väldigt olika. 
 
Att ha fått vara på Island och att få rida ca 8- 10 hästar om dagen är en otroligt häftig upplevelse och ja om man verkligen vill lära sig mer och nya saker så är det garanterat Island den plats man ska vara på. Även om jag kanske inte alltid tänkte på det när jag var där så lärde jag mig otroligt mycket av så otroligt många olika hästar. I början handlade det mycket om att testa vad och vilken teknik som fungerade bäst på de olika typer av hästar och sedan när jag lite kommit på hur jag ska rida en viss typ av häst för att i längden få den att bli bättre gäller det sedan att försöka identifiera nya hästar jag fick prova och testa mig fram med vad som hade fungerat bra tidigare. 
 
En bild på mig och min absolut första häst, ett sto med en hel del egen vilja men som var fantastiskt rolig att rida och en individ som verkligen satte mig på prov ibland. Saknade lilla vän!! <3 
 
//Elise C 
 

Forest - a place i call home!! :)

Hej!
 
Märks väldigt tydligt att jag inte sovit så bra de senaste nätterna, efter promenaden har jag mest tagit det lungt och tittat på ett klipp om GIS - Geograhic Information System. Något jag troligen kommer att studera en del de kommande tre terminerna om jag lyckas komma in på Kandidat programet i Geografi. Dock har jag inte riktigt lyckats hålla mig pigg. Vovven ligger på sin nya madrass och har snarkat sedan vi kom hem från en härlig och något krävande skogs promenad i kuperad terräng. Vår promenad tog lite över två timmar och var väldigt mysig.
 
Med lite tur är detta bara start skottet av dessa långa och mysiga promenader i skogarna runt omkring! 
 
Igår/förrgår blev det en del diskussioner om dessa promenader och ja nu är då mitt mål att försöka komma ut 3-4 gånger i veckan på skogs promenader som är mer än bara en halvtimme gärna i nya skogsområden varje gång och vore toppen om jag även kunde få med en lite matsäck. 
 
Följde stigar för det mesta tills det att jag tröttnade och gav mig ut i okänd terräng grymt kul! Även om hungern återigen började komma ifatt och göra sig påmind!! :)
 
Hell yeah!! Hösten är mysig hoppas även få med mig min kamera/stativ på någon av våra mini vandringar/ lång promenader :) 
 
Har på senare år haft med mig min systemkamera på vår årliga vårvandring. Detta år blev jag lite exkluderad men har själv på eget initiativ sovit i tält ett antal gånger och även varit ute mycket. 
 
Nästa vår är siktet Jämtland vilket jag ser grymt mycket fram emot, lagom timing när jag inte längre är bosatt där men något jag definitivt ser fram emot!! :)
 
På tal om skogen, jag och en vän hade orientering i sthlm när vi gick i grundskolan, vi båda konstaterade då att vi båda hittar så otroligt mycket bättre i skogen än bland gatorna i sthlm, något som blev ännu tydligare efter att ha irrat runt i nästan en kvart och konstaterat att ditt vi skulle var vår utgångspunkt. Sådan stunder då man känner sig otroligt smart haha tider det!! :D
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Tagna med min mobil 
 
//Elise C 
 

Sleepless, Sleepy

Hej!
 
Efter ytterligare en natt av att blivit väckt flertalet gånger av min vovve som också resulterat i att jag varit tvungen att kliva upp har inte sömnen varit på min sida. Morgonen har börjat med musik <3 mysigt värre, är lite små irriterad och hoppas på att saker och ting ska förändras snart. Har varit en förhoppning jag haft länge, att hitta ett eget ställe och få full kontroll av mitt liv, dock något som varit lättare sagt än gjort. 
 
Har även fått en hel del spam och dyl när det kommer till bostads letande, drygt!! 
 
Ne nu ska jag försöka ta mig upp och ut med vovven och till hästen. 
 
En sovande vovve i en park i Grekland. 
 
//Elise C 

Mysig kväll i stan med massor av musik!! :)

Hej!
 
Idag började med jobb. firande av min brors födelsedag och sedan iväg till stan för att möta upp en vän. Blev först en trevlig fika och sedan drog vi iväg till skeppsholmen, och sjöng och fångades upp av massor av härlig och mysig musik!! Så trevligt!!! Efter denna härliga och fantastiska stund blev det sedan en promenad i regnet, ja någonstans var det jobbigt... ja man blir blöt och kall osv men också mysigt!! 
 
Tack för en grymt fin kväll!! Definitivt något jag behövde, vad händer nästa söndag? :)
 
//Elise C 

That someone special, :)

...
 
Saknar dagarna och kvällarna när mörkret infunnit sig, sittandes i soffan med någon, insvept i filtar, en te kopp i handen och ost och kex bredvid. Titta på film och bara vara här och nu, gång på gång råka slumra till och väckas av en dunk på axeln och någon som garvar åt en gång på gång som även göra att jag börjar le. Oups i did it again "vart var vi i filmen och vad har hänt?" Lungnet, atmosfären, stämningnen, Så häligt, Så mysigt!! 
 
Att bara vara, Att inte tala med ord utan göra fåtal ljud och veta att den andra förstår ändå. Ja jag saknar personen i fråga och den stillheten! Själv är jag ganska dålig på att vara här och nu men i dessa stunder lyckas jag ganska bra!! 
 
En bild från en av våra många påhitt,
 
Vad gör man inte när man är halft uttråkad och har konstiga och roliga saker i närheten xD med fantasi kan det mesta bli rolig och intressant och i rätt sällskap!!! :) 
 
//Elise C 
 

Ett engagemang - En livsstil - Ett hopp

Hej!!
 
Trotts att jag varit aktiv i RFSL i två år uppe i Östersund, har jag faktiskt inte varit medlem, något jag såhär i efterhand känner mig lite dum för, men har blivit något som jag tänkt att det är klart att jag ska vara med i men inte kommit till att faktiskt registrera mig. Nu är jag i alla fall medlem men i RFSL ungdom vilket jag är grymt nöjd över och så fort vi passerat nyår ska jag in och förnya det!
 
Min tanke om att vara aktiv i RFSL och liknande aktiviteter/föreningar kändes en mer aktuellt efter att ha fått möjligheten att åka på ett konst kollo, vilket är det absolut bästa jag gjort!! En helt fantastisk vecka med många nya vänner och magiska minnen. En vecka som både fick mig att växa som person men också inspirerade mig till tusen och öppnade många nya dörrar!! Helt underbart och att dessutom få möjlighet att åka ditt med en vän var sjukt kul!! Många av minnena från denna vecka kommer på tal dagligen när vi ses och ja det är inte lätt att hålla sig för skratt. Många av de jag träffade under denna vecka har jag även träffat efter denna vecka. 
 
Åren innan 2011 har jag funderat på att åka in på Pride paraden men då jag haft dålig koll hände det inte. Efter konst kollot och de år jag äntligen hade åldern inne för att jobba som volontär på Pride och var hemma i Sverige anmälde jag mig. 
 
2012 Var första året som jag var i Sverige och hade åldern inne för att kunna vara volontär, sagt och gjort jag anmälde mig och gick på info mötet/träffen inför volontärarbetet. Jag träffade några från konst kollot vilket var kul men även en del nya personer under denna träff även om jag stundtals var lite vilsen då jag knappt kände någon. Om man dock inte känner någon så det lättaste sättet att lära känna någon är att börja prata med någon, sagt och gjort. 
 
Under mitt första pride, knöt jag ännu fler kontakter och kom i kontakt med ännu fler helt fantastiska och roliga människor! Det blev ytterligare en vecka av minnen och i frihetens tecken. Att vistas på en plats där det inte spelar någon roll om hur man definierar sig eller vem man är utan accepteras oberoende av det är fantastiskt. Att dessutom prata med människor som inte dömer en eller tar in alla samhällets normer i var och varannan mening gör en otrolig skillnad! Kanske även en lättnad. 
 
Unde de senare åren när jag bott i Östersund har jag också varit en del av RFSL Östersund styrelsen. Något som varit väldigt givande, även om storleken av staden och normerna inte varit allt för långt ifrån. 
 
2013 och 2014 har jag också haft möjligheten att jobba som volontär och att åka på Pride som enbart besökare känns bara konstigt! Andra året på Pride som volontär fick jag möjlighet att vara med som fotograf en otroligt häftig och rolig uppgift under ett sådant event. Att vara en miljö där man bara spirar samtidigt som jag då fått möjligheten att göra något som jag verkligen brinner för är awsome!
 
Under detta Pride var jag återigen parkvolontär ett uppdrag som även det är roligt även om det var speciellt för min del att få vara fotograf under ett sådant event. Nästa år vore det kul att vara med lite tidigare och gärna jobba med eventet innan själva pride veckan. 
 
Hoppas även på att kunna delta på fler aktiviteter och happenings innan nästa pride!! :D 
   
Några mobil bilder från årets pride! 
 
//Elise C 
 
 

Torsdag den 9 Oktober - Tiden som försvinner

Hej!
 
Idag har varit en bra dag! sovmorgon, bostads sökande, sen iväg till stan och satt på cafe och pluggade fram till att jag skulle iväg till en föreläsning på kulturhuset. Föreläsningen var en av sex föreläsningar som har pågått i sex veckor i rad med start 1 September. Dagens tema var Ekosystemstjänster och stadsplanering med ett grönt tänkande bakom. Intressant och deffinitivt ett område där det finns många entreprenöriella möjligheter på flera plan. Så var svårt att inte inspireras! 
 
Efter nyår kommer det att bli ytterligare en sex veckors period med föreläsningar på torsdagar definitivt något jag ska försöka sikta in mig på och försöka delta på! 
 
Min lediga vecka har inte riktigt blivit en ledig vecka men känns helt okej ändå, då det varit bra dagar på jobbet, dock har jag även ett jobb pass imorgon dag, så "jobb" veckan är inte ännu slut vilket känns helt okej. 
 
Mycket att se fram emot just nu och längtan efter ett eget ställe blir allt tydligare! Skulle vara så skönt att inte behöva pendla på samma sätt som jag gjort nu till och från stan. I november kommer jag dock att bo på en gård i ett par veckor vilket också är något jag ser fram emot! :) 
 
Inte riktigt hunnit med att träna så mycket som jag hoppades på men får ta igen det i helgen samt att jag hade stallet igår morse, så har inte suttit och inte gjort något alls. Så det är bra! :) 
 
//Elise C 

good start of the week

Hej på er!!
 
Bra första lediga dag denna vecka, hade en tandläkartid i Enköping på förmiddagen så tog tillvara på att vara där och besökte ett gäng affärer som jag tänkt att jag ska besöka min inte haft vägarna förbi. Har en del ideér för en höstig foto session så tittade lite efter roliga och passande kläder till detta dock utan resultat men var kul ändå att vara in på diverse affärer och titta. Hann även med att byta vovvens mat som blivit fel och den nya maten gick hem hos både vovven och även min lilla misse haha xD bra att hon gillar maten. Förutom Enköping och härliga promenader med vovven i höst rusket har jag även hunnit med att vara i stallet och att rida Ti, börjar finn varandra allt mer nu och ökade även tempot lite idag och provade traven lite. Att hon har en bra trav är ingen fråga om. Mycket tempo har hon också vilket jag tycker är väldigt kul! Fick till henne i en bra form i traven även om hon också hade lite bråttom i mellan åt vilket var kul. 
 
Helene Blom kommer tillbaka och ska ha en kurs i November och en i December så hoppas kunna ha med Ti på i alla fall en av kurserna och ett av passen. Skulle vara super kul att se Helene rida Tindra och troligen även väldigt  inspirerande! Sjukt glad att jag var med på första kursen med henne men även att jag ny har en ny tränings kompis att träna och utvecklas med även om min egna även han är en toppen häst. De är dock väldigt olika som individer vilket gör att jag lär mig massor av att träna dem båda osv. Alltid kul att lära sig nya saker och att ha tillgång till hästar med mycket potential som jag kan lära mig mycket med och av!
 
Vovven ligger redan och sover på min matta och jag ska nog göra detsamma, dock kanske inte på mattan dock!
 
// Elise C
 
 

Ledig Vecka here i come?!?

Hej!
 
Imorgon börjar min första arbetsfria vecka sedan februari i år då jag inte heller jobbar som volontär/funktionär eller dyl. vilket iof bara hänt en vecka på hela sommaren. De övriga veckorna har varit så gott som fyllda med arbetspass. Känns ganska udda att inte ha något jobb pass planerat efter att ha fått in vana av jobb och att passa tider osv i ca 8 månader konstant. 
 
Dock blir det fokus på plugg och att hinna med några mindre projekt. Kul!! :)
 
 
 
//Elise C
 
 

Ansökan till Universitetet - Check!

Hej!
 
Med 11 dagar kvar tills portarna för vårens utbildningar stänger har jag nu skickat in min ansökan för andra gången. Denna gång genomtänkt och utarbetad, kanske byter plats på ett par kurser men nu står det mellan två olika program, de första programmet som i längden kan ge mig valfrihet samtidigt som jag får en tydlig struktur och inriktning mot ett ett ämne som har mycket med de ämnen jag redan läst mycket av. Det andra programmet som just nu är mitt andra val är ett program helt i linje med mina tidigare studier där det finns en tydlig struktur men inte så mycket valfrihet. 
 
När jag nu befinner mig i mellan Sverige är SU klart mitt första val av Universitet, då jag även haft planer och ideér utöver studierna på vad jag vill göra. Mycket av att studera på Universitet är det som är runtomkring. Eftersom jag tidigare varit en hel del på SU har jag också kommit i kontakt med andra arenor och platser som man kan ta del av som student något jag nu hoppas kunna införliva i min vardag. 
 
Nu är det bara att hålla tummarna på att jag kommer in och att det blir en rolig och givande utbildning!!
 
bild: Backen i Jämtland fotograf: Ikki :) 
 
//Elise C 
 

Bruset in på natt timmarna...

Hej!
 
Kom nyligen hem efter promenad med vovve/cykel och kvällens 50 års fes/firandet. Denna vecka har minst sagt varit tomult och om jag kommit på benen på riktigt igen vet jag inte.
 
förväntningar, motsägelser, förhoppningar, omstart, hopp, nergång, brus
 
Just nu lever jag lite på vågornas toppar men dras snart med i karusellen igen, Skönt att ändå finna inspiration i saker och ting, även om det kanske inte blir så lång varit. Just nu måste jag satsa på att finna någon ny kontakt om det så betyder att börja om så är det troligen den stigen jag måste ta. Inte för att jag inte har vänner och bekanta runtomkring men för att saker och ting är för att de aldrig blev och för att de bara var. Efter timmar av samtal och konversationer har jag lärt mig mycket men som filmen heter förr eller senare exploderar jag om inte... 
 
Imorgon förväntas jag vara glad, positiv och social, det känns ganska långt bort just nu men är också sjukt trött i skrivande stund efter på tok för lite sömn och på tok för många vakna timmar. Så nu tar jag tillfälle i akt och sover timmarna fram tills ytterligare en dag med utmaningar och planer drar igång.  
 
 
//Elise C

Hundträning och min hund Kita! :)

Hej!
 
Nu de senaste veckorna har jag haft huvudansvaret för vovven i hushållet. Har bott borta länge och inte träffat henne speciellt mycket. Även om det stundtals är svårt att få ihop ett bra schema med alla promenader och saker som händer och sker under dagarna med jobb plugg och annat har det ändå gått bra. Yrket hudförare inom polis och försvarsmakten har länge varit något som inspirerat mig, då hundar är riktigt roliga att jobba med och att då få just precis att få ha hund och även att använda den inom ett arbete och ta tillvara på de fantastiska egenskaper de har vore otroligt roligt!
 
Har varit mycket mer uppmärksam på min egen hund de senaste månaderna och blivit medveten om diverse beteenden som hon gör. Detta har även gjort att jag satt henne under lite mer press, exempelvis att vänta in mig istället för att dra iväg förre som hon nästan alltid gjorde genom dörr öppningar osv. Har även försökt att aktivera henne på fler sätt än bara promenader i form av olika sök efter godis och dyl. Har även varit en del i hundrast gården med henne vilket gett positiva och bra resultat då hon blivit mer bekväm med andra hundar. 
 
Kom precis in med henne efter en otroligt bra promenad, inte jätte lång på kanske 40 minuter men där jag hade henne lös en hel del och fick henne att bli väldigt lyhörd på mitt kropps språk osv. Riktigt roligt!!! :D 
 
Ja trotts att hon är tio och borde vid det här laget känna till det mesta är det aldrig försent att lära henne nya saker, har genom åren varit på säkert 10 olika kurser med henne av diverse inriktning, allt från agility till vardagslydnad till lite mer allround kurser där vi provat på olika brukshunds moment och olika sätt att öva in exempelvis att inte dra i kopplet osv. Har även hunnit med ett ungdomsläger med hund vilket var otroligt kul!
 
Att skola om henne och få med henne på något jobb är troligen försent men inspiration ger det garanterat! IPO och andra bruksformer har länge varit något som jag tyckt varit väldigt häftigt och definitivt något jag skulle vilja prova på i framtiden!
 
Kort fakta:
Namn: Kita
Kön: Tik
Ålder: född 2004 den 17 maj
Ras: Shäfer / labrador "schabrador"
Kull: Kita eller "Molly" som hon hete, är en av fyra valpar, två hanar och två tikar. (Den ena hanen bor faktiskt inte allt för långt bort och de är otroligt lika!, de har dock inte fått träffats efter att då flyttade) 
Utbildning: deltagit på diverse kurser och provat på det mesta 
Bästa minnet: En av de bästa minnena jag har med denna lilla tjej var när jag varit på scoutläger. Under tiden hade mina föräldrar varit iväg och hämtat henne från uppfödaren och haft henne hemma ett par dagar utan mig och min bror. I slutet av lägret kom mina föräldrar och hämta mig och min bror och det var också första gången jag träffade kita. Så otroligt roligt och något jag sätt fram emot hela lägret! 
 
En något överexponerad bild från en av många vandringar då Kita fått följa med!
 
En av många springturer/långa promenader med lill tjejen! 
 
//Elise C

Högskola/Universitet

Hej!
 
Ja att jag börjar bli stamis hos antagning.se är det inget snack om. Många frågor men inte riktigt lika många svar men mer insatt har jag blivit, och vet mer hur jag nu ska gå tillväga för att få ihop en funktionell utbildning för vad jag tänkt jobba med efter utbildningen. 
 
Till våren är det inte så många program som startar utan vanligare under hösten detta gör att valmöjligheterna kan bli ganska begränsade. Att vänta till i höst blir mer aktuellt på en del av de spår jag varit inne på. Dock vill jag inte ha en "död" termin då jag inte läser något, Eftersom det varken gynnar mig eller min studieteknik som alltid kan förbättras. Visst har jag pluggat mycket förr men trotts allt är det skillnad på Universitet och tidigare studier "for good and for bad" samtidigt som det kan vara mer krävande kan det också vara roligare på många sätt! 
 
Genom den utbildning jag påbörjade uppe i Östersund har jag läst och nosat på en hel del. Något som jag verkligen fastnade för var Miljöbalken vilket i kort är lagar och förordningar kring miljön här i Sverige. Som både är framställda utifrån olika beslut som fattats här i Sverige men även i EU. I en tidigare kurs hade vi en avdelning där vi tittade mycket på EU och hur det fungerar men även tittade mycket på regler lagar och direktiv på nationell nivå. Klart den roligaste tentan jag gjort! 
 
Land i sikte... Nu kör vi!
 
Här är ett gäng härliga låtar av Marian Mena!  
 
 
 
 
//Elise C 

Inspiration!

Hej!
 
Varit en bra och inspirerande dag idag även om jag kan tycka att jag gjort lite för lite. Härligt dock med lite inspiration och struktur! Hunnit en vända in till stan efter ändrade planer, vilket var bra! Även om det tar förbannat mycket tid att resa, dock har jag månadskort eftersom jag ändå åker så pass ofta så det är bra!
 
Var även iväg till RFSL, länge sedan jag var där sist. Hittade en bok om konstkollot jag och min vän deltog på 2011. Inspiration minst sagt, med bilder och texter från olika deltagare blir jag påmind om den fantastiska veckan och samma känsla som jag hade där kom tillbaka. Den veckan kan möjligen ha varit en av de absolut bästa veckorna i mitt liv! Att få utöva konst i olika former varje dag med härliga och kreativa människor runtomkring gör bara att jag blir mer kreativ. Att dessutom längs den vägen lära känna dem och få någon känsla av att de människor som var så nya känns som människor jag kännt så otroligt länge de e härligt!!
 
Underbar vecka kort sagt!! I boken har de även tagit med några av de bilder jag tog under lägret. Grymt roligt! Hoppas att det i framtiden kan bli fler roliga och innehållsrika läger/kollo/helger med likasinnade människor!
 
Projektet som anordnade lägret hete Tusen Bilder Tusen Ord!
 
 
//Elise C 
 
 
 

Utbildning, vägledning och press, what to do what to do?!?

Ett av många slottsbyggnader i stockholm :)
 
Hej!
 
Idag var jag på tre av tre inplanerade möten men SYO på SU och försöker få rät sida på min utbildning och vad nästa steg är för att fullfölja en kandidat examen. Med allt fler som jag träffar på SU allt mer inser jag också att jag inte kommer att få ihop en kandidat inom de huvudämne jag tänkt. Så om jag ska fortsätta på samma linje och inom samma huvudämne som jag läst hittils får jag troligen vända mig till något annat universitet i närheten. 
 
Det närmaste jag verkar komma på SU är en kandidat i Geografi, där jag även kan tillgodo räkna de kurser jag redan nu läst på MIUN. Med de intresse jag har att koppla miljö mot människor/sociologi och få med Miljöbalken och den biten är det troligen lite långt ifrån för att in längden kunna fungera. 
 
Andra alternativet är Södertörn som har ett program som troligen är ganska mycket vad jag letar efter i dessa breddgrader. Dock blir det då inte SU och de planer och tankar jag haft kring SU skulle troligen raderas om jag inte lyckas ordna upp något på annat vis. 
 
Så min lilla sammanfattning från dagens utbildnings lärdomar och information. Södertörn har även en polisutbildning på 2,5 år, hundförare och polisyrket är något som stundtals också snurrat och intresset finns garanterat så ja får se om det också kan vara ett alternativt program att söka. 
 
En saker har jag också bestämt längs med vägen:
 
♦ År 2020 ska jag ha minst en färdig kandidat examen - Anledningen är att många av Sveriges och världens mål inom miljö är satta till detta år och som det ser ut, idag uppnår vi exempelvis 2 och de 16 miljömål som finns i Sverige, vilket alltså kommer att innebära att det finns mycket att göra och nya målsättningar efter/under detta år. 
 
 
//Elise C 
 
 

Norm kritik!

Hej!
 
Normer normer normer är överallt, det som stör mig mest är när folk bara antar att saker är på ett visst sätt, och nästan förlöjligar något som kanske skiljer sig från normen, blir tokig på sånt, ska man verkligen behöva påminna för att känna sig inkluderad? Ibland känns det som ända sättet men något jag stör mig ganska mycket på till vardags, när frågor och antaganden bara utgår från en sak! FY!!!
 
 
//Elise C 
 

Winter

 
 
//Elise C

A sorta Fairytale

 
 
//Elise C

Nya kurs darum! (Y) Något att se fram emot!! :D

Hej!
 
Var på en grymt bra och rolig kurs nu i Fredags för Helene Blom, grymt duktig instruktör och ryttare på elit nivå. Idag har jag fått ut nya datum för nya kurser och ser sjukt mycket fram emot nästa tillfälle, Idag tänker jag också att jag kanske skulle kunna ha min häst på en av lektionerna och en liten Ti på den andra då vi troligen blir två som rider Toppur, Skulle vara väldigt roligt och intressant att se hur Helene rider Ti och vad hon har för tips. 
 
Något som jag verkligen gillar är att hon är väldigt mjuk men samtidigt pedagogisk och tydlig! Roligt också att hon provade Toppur lite och ja han är fiiiin!! Sjukt kul att se honom riden av någon annan!! Svårt att inte bli inspirerad av det! Visst vet jag att han har kapacitet men det syns så tydligt när man står och tittar på än när man rider och bara ser hästen ovanifrån :) 
 
Har även hittat en blogg om Toppurs helbror vilket är väldigt roligt och intressant!! :)
 
Bild på Toppur från i somras något rund men ändå göllig liten häst :)
 
//Elise C 

As the world turns!

Hej!
 
Dagen har blivit den bästa möjliga! Först ett grymt bra arbetspass med gryma kollegor här i sama stad och sedan möte på andra jobbet med underbara kollegor, Har haft en fantastiskt rolig dag trotts att eko och tankar forit runt i hundra åttio. Jobbigt stundtals ja men nyttigt och har över börjat reflektera över saker som jag själv tycker att jag redan analyserat och funderat på mycket dock har jag möjligen lyckats att byta lite perspektiv. 
 
Genom åren har jag fått många råd längs med vägen men envis och bestämd med en vilja av stål har jag sällan tagit till mig alla råd till fullo. Att saker och ting upprepas men ser olika ut är det ingen fråga i, jag vet ganska väl hur jag fungerar och vad ett "vanligt" mönster ser ut även om den ena situationen aldrig är den andra lik. 
 
Intressant och möjligen något att grotta ner mig ännu mer för att lära mig mer om hur jag fungerar och ännu mer kunna identifiera olika situationer. 
 
Idag fick jag också beskedet/svaret att den lägenhet jag hoppats på inte finns på kartan längre, vilket också gör att min andra tanke blir "vad gör jag här?, och vad är det jag egentligen vill uppnå idag imorgon och i längden" Något som på många plan är nyttigt men som också lämnar en hel del frågetecken efter sig något som inte alltid uppskattas då olika deadlines närmare sig och tiden närmare flyger fram. 
 
Att bo hemma känns inte som en rimlig lösning och helst skulle jag redan ha viljat lösa den situationen, frågan just nu är bara vart, vad är det som talar för och emot saker och ting och platser att bo på och vad skulle de platserna i längden kunna generera och vad väljer jag i samband med det också bort... 
 
Många frågor står just nu och snurrar i hetluften på nytt och svaren som känns på en del plan väldigt långt bort har deadlines som närmare med en allt snabbare takt. 
 
From days and years when feeling like locked behind metall bars i now want to break free... And it´s fast! 
 
//Elise C