Nya rutiner nya manualer

Hej!
 
Ja just nu står jag mellan att må illa och vara tvungen att äta, Den balansen har kan man säga inte varit så bra den senaste veckan. Med andra ord bör jag fokusera ännu mer på att äta vettigt och på fasta tider för att försöka undvika illa mående osv. 
 
Bör nog egentligen gjort ännu mer idag men ja ibland måste man bara ta det lite lungt och ta vara på tiden och bara få vara här och nu och vara kreativ. Denna vecka har en så länge varit mycket mer stabil än förra veckan vilket är förbannat skönt och hoppas på att det ska hålla i sig. Efter påsklovet ska jag försöka lägga upp ett bra och stadigt schema för att kunna vara ledig, hinna med att plugga men också att även få i mig mat och få till bra vanor som jag håller mig till och som fungerar även i längden. Ska också försöka få in träningen mer. Med lite tur kan jag ha min vovve hos mig under veckan efter påsk och skapa bra rutiner även med henne för att hålla igång både henne och mig :) 
 
//Elise C
 
 
 
 

New drawing project

Hey!
 
There always comes thoose days when i am creative and there always comes thoose times when the inspiration is just right. So now i have started a new drawing project. Can you see what it will be?... Na don´t think so three small lines so far but i am hoping that you in the end will see what it is. If i will to show the result i am not sure yet, depends how it turns out and some other facts :)  
 
Another very boring fact is that i the last 4 days have gotten about 8 newspappers, but with the litterature and social media i never tend to read them, seriously 8 news pappers? And really they are quite thick, don´t really get it but hey maybe somebody enjoys all these wonderful newspappers? xD
 
The start on my new drawing project :) 
 
//Elise C
 

När livet tar en hård vändning

Hej!
 
I samma veva som jag kom hem efter en fantastisk kongress fick jag också reda på att min kära fyrbenta lilla vän hänger på skör tråd. Vilket såklart gör mig väldigt orolig. En av få som jag ändå minns och har följt sedan de första dagarna tills nu när saker och ting börjar bli riktigt spännande att få följa hennes utveckling. 
 
Hoppas att hon föblir stark och klarar det hon nu råkat ut för <3
 
//Elise C

Debatter och kaos som går över styr:

Hej på er!
 
Gårdagen blev ett enda stort kaos men morgonen började lite bättre. 
 
Under gårdagen blossade bland annat en stor debatt som fått hundratals kommentarer den ena värre en den andra, från människor som förstår hur islandshästmarknaden fungerar och de som anklagar människor för mördare. En har påpekat hästhanteringen på Island där hästar hela tiden skickas till slakt även om de är friska och skulle kunna ha ett användningsområde. Hästen har helt enkelt inte blivit vad man hoppats och önskat och enligt en del resonemang är det inte värt att sälja hästen och istället skickas den. 
 
Hästhållningen här i Sverige skiljer sig på många sätt från hästhållningen och synen på hästar på Island. Mycket på grund av att vi här i Sverige många gånger inte har ett så stort antal individer och för att det är en kostnadsfråga att ha och äga häst här i Sverige. Det krävs kort och gott mer resurser för att ha en häst i Sverige i jämförelse med Island. 
 
Debatten handlade om frustrationen kring den islandshäst marknad som idag råder och att inte sälja hästar till skampriser. Avlaren i fråga hade då tagit beslutet att skicka hästarna till slakt istället för att sälja dem för ännu lägre än de skampriser han redan lagt ut dem för utan att få något vettigt resultat. 
 
Jag förstår båda sidor, samtidigt som det är ganska brutalt att två oskyldiga individer med framför sig ska få sätta livet till på grund av den kassa marknaden. Samtidigt som avlarna får allt mindre betalt för de hästar och avkommor de avlar fram. En verksamhet som är allt hårdare utsatt på grund av marknad, efter frågan och ekonomiskt. 
 
Ska bli intressant att se vad denna debatt kan väcka för debatter och reaktioner i förlägningen. Också om någon av de mer riksteckande eller större organistationer inom denna branch väljer att sätta sig in i problematiken. 
 
En helt orelaterad bild på min underbara häst: 
 
//Elise C 

Underligt värre

Hej!
 
Ja ikväll har varit underlig panick attacker -> vart kom de ifrån. Tog en liten promenad och gjorde några ärenden, tänkte på att försöka vara ute och gå i ett par timmar eller mer men ne inte värt det. Istället ska jag försöka få till det jag har kvar att göra praktiskt under kvällen samt att ja mjölk och jag inte går så bra ihop men ja ett sätt att tänka på annat i alla fall och ja mjölk med chocklad är gott och om det inte finns en lakotsfri version kan det funka ändå. 
 
Kanske ska börjar tänka om kring mina möten just nu. Kanske inte är någon bra ide... 
 
Loreen för göra mig sällskap de kommande timmarna och med lite tur funkar mina planer och jag inte behöver uppleva några krypande konstiga känslor eller attacker, om inte annat är yyter dörren och skorna aldrig långt ifrån och möjligheten finns ju. 
 
 
//Elise C
 

Jorden snurrar men jag står still… eller?

Hej på er!
 
Sitter invirrad i en filt och myser i soffan, har haft föreläsning i förmiddags vilket kändes totalt värdelös att vara med på. Kunde använt tiden till något så mycket bättre. Har också fått hem två nya paket på posten och hunnit med att studera med några från klassen men också ett litet möte. 
 
När jag väl kom hem har jag mest tagit det lungt och tittat och läst i olika dokument inför tentan. Känner mig lite små trött just nu, så mycket som ska hinnas med och känner mig ganska stressad, är inget fann av tentor eller ja inte salstentor i alla fall då det känns som om inlärningen blir mest yttlig och inte så djup gående samt att ja om man har en dålig dag eller hjärnan tar en paus så går flera veckors studier åt skogen. 
 
Har hellre skriv uppgifter där det kanske också ingår något moment där man ska framföra informationen elelr presentera den eller dyl. Eftersom jag då måste tänka och formulera, återberätta informationen samt hitta egna exempel etc och troligen skulle inte stressen bli lika påtaglig. Jag tror inte att stressen är någon fördel för min inlärning snarare något negativt om något. 
 
En annan fråga jag funderar lite på är varför en del saker bara måste vara komplicerade, varför det inte någon gång kan vara simpelt, varför gallrena på buren alltid måste omsluta mig för eller senare och nyckeln någon helt annan stans. Visst det sägs att det inte är på ett personligt plan men det blir personligt och känns förbannat låst. Vilket ja i längden leder till många frågetecken och frustration!
 
Vill ha sommar och värme!
 
Chai latte är bra grejer! Allt jag kan säga! 
 
Ha re bra! Nu ska jag fortsätta djupdyka i plugget och sedan dra iväg på en promenix
 
//Elise C

Living with the calmness

Hej!
 
En fin lugn morgon, brukar gå upp ca 2 timmar innan jag börjar för att just kunna sitta och bara andas och vara en stund. Så otroligt skönt! Bör dra iväg till bussen för att inte komma försent men ja jag måste inte heller vara super tidig hela tiden heller. Går fint att komma 10 min innan jag börjar för att smidigt kunna dra in i klassrummet och få upp allt lagom till att lektionen börjar. 
 
Hoppas att ni får en fin dag! Blir fler blogg inlägg när jag kommer hem. Och slutar vid lunch -> Skönt!!
 
//Elise C
 

Simple evening!

Hej!
 
Yes when i simply don´t really get things i just try to not care about it. Easier said then done i must say but hey whatever. 
 
Detta är hur jag har spenderat delar av kvällen, Så nu vill jag bara resa iväg någonstans och bara umgås och leva men ne just nu sitter jag och försöker få till det med vindströmmar över jordklotet, jordklottets vinkling, bergarter, havet osv ja mycket ska in på bara några veckor. 
  
 
//Elise C 

BOKAT!! <3

Hej!
 
Nu är det bestämt jag åker söder ut den 6 April och blir där under påsk lovet dock jobbar jag både helgen innan och efter men under veckan blir jag där i alla fall. Ser fram emot det nå jävulskt!! Ska bli sjukt kul att komma ner och umgås med människor som faktiskt känner mig som jag bara kan vara mig själv och vara knäpp, vara smart och vara allt där i mellan som är jag. Utan att någon press eller stress. 
 
Bara vara garva sönder åt ingen ting och bara umgås! 
 
Här kommer några random bilder från när jag var i Skottland 2011
 
 
 
 
 
//Elise C 

Längtar till sommaren!

Hej på er!
 
Har varit en väldigt lugn och fin förmiddag, läst lite för lite men tänker inte tänka allt för mycket på det, finns gott om timmar kvar idag för att just läsa. Precis ätit lunch vilket är bra, dessutom fått till riktig mat istället för en macka eller smoothie vilket är bra. SCOORE haha xD 
 
Sitter och tittar på film klipp från pride paraden och ja om jag längtar till sommaren som fan! Ska bli sjukt roligt!! Träffa massor av vänner jobba järnet och troligen studera och bara njuta av sommaren! 
 
Min bästa lilla tjej som jag hoppas ska få komma in till stan snart och vara här med mig ett tag! :) <3
 
//Elise C 

Highly recommended!

Hej!
 
God och relativt nyttig dryck! Nom nom nom! Och ja funkar även om man är laktos intolerant som jag halft är!
 
 
 
//Elise C

Plans in the making!

Hej på er!
 
Inskickad ansökan till högskolan, påskplaner på G!! <3, anmält mig till en föreläsning och ett träningspass senare börjar dagen gå mot sitt slut, grymt bra början på veckan med massor av läsning nu blir det mycket fokus på frågor och de nästa kapitel och kursbok nr 2 de kommande två veckorna och sedan är det tenta!! 
 
Härligt härligt!! Ser sjukt mycket fram emot påsken och tycker att den ska vara nu men ja tre veckor kvar så är bara fortsätta med plugg träning och livet tills dess. 
 
Bara stå på kanten kasta sig ut och lita på att vingarna bär!! :) 
 
//Elise C 
 

Poi <3

Hej!
 
Blev väldigt inspirerad till att poia idag vill verkligen komma igång med det igen, men ja har ingen möjlighet att poia hemma då jag har ganska litet och har en hängande lampa på den enda plats där det hade kunnat vara möjligt. Har fastnat i en lampa förr när jag poia så ja not to do again xD. 
 
Har letat lite och skickat iväg några mail i ett försök om att hitta ett likasinnat gäng att poia och inspireras av. 
 
Har ett antal bilder på mig själv när jag poiar på en ö i Grekland, nästa gång jag är på landet ska jag se om jag kan leta upp dessa bilder :)
 
//Elise C
 
 

What goes around comes…

Hej på er!
 
två veckor kvar till tenta nr 2 och har precis anmält mig till de tre tentor som är kvar denna termin. Har även anmält mig till omtentan, vilket jag såklart hoppas inte ska behövas men hellre anmäla sig och inte behöva än att glöma att anmäla sig och inte kunna göra tentan. 

Idag har jag varit hemma hela dagen, de två föreläsningarna som skulle varit idag blev inställda pga sjukdom vilket jag lite hoppades på under gårdagen efter att ha kännt mig ganska slutkörd. 
 
Har suttit med mitt sommar schema och försökt få ihop det med jobb semester, ledighet osv. Längtar som fan tills i sommar och Island. Vill att det ska vara nu nu nu!! Men ja har ändå gått ganska fort dessa två och en halv månaderna av detta år. 
 
Idag är sista dagen för att anmäla sig till årets sommarkurser. Och jag har skickat in en anmälan, eftersom det absolut inte finns någon kurs i de två tänkta huvudämnena jag har planer på at läsa tänkte jag ta tillfället i akt och prova på något nytt. Jag tänker inte avslöja vad jag sökt men ska bli spännande och se vad som händer i sommar :) 
 
Har efter lite inspiration på en blogg blivit en del foton, länge sedan jag var ut och hade någon foto session så körde lite hemma in och med mig själv som "modell" :P 
 
Hade ingen större ork att göra något åt mtt face så blev en väldigt naturlig look med mitt fluff till hår :) 
 
 
//Elise C

Madonna i November!

Hej på er!
 
Efter ca 40 min i kö och några failande ögonblick så har jag nu biljetter till Madonnas första och ända konsert i Stockholm i år. Ska bli skit kul, vem om hänger med har jag inte bestämt ännu. Har två biljetter, men ja jag har en ide om vem den andra biljetten skulle kunna landa på. 
 
Har inte lyssnat så mycke på Madonna, men ja hon är en stor artist och en konsert är alltid en konsert. Många gånger med en fantastisk stämning och bra musik. 
 
Förutom under Pride konserterna har jag också sätt/hört funnits på plats under Gyllene tider, Rihanna, och Iron Maiden men då på jobb. Men fortfarande att få vara på plats i den miljön med den stämningen och ändå se sådana artister är häftigt!! :)
 
Har även varit på en del egna konserter osv men ja ska bli roligt att se Madonna i November :)
 
//Elise C

Färre avgångar och höjda priser för Stockholms Lokaltrafik!

Hej!
 
SL har länge varit ett företag som stått emot mycket kritik, jag som resenär förväntar mig att det ska fungera. Att det ska vara snabbt och enkelt att välja att ta buss/tåg och tunnelbana. Från en miljö synpunkt är det ännu viktigare att det fungerar. Att priserna inte höjs och att det finns bra förbindelser mellan de olika orter och platser som idag trafikeras det innefattar även de orter som lägger långt ut och som är slutstationer på de olika sträckorna. 
 
Om man bor i innerstaden finns det fler olika alternativ men när man bor långt ut blir det genast mer krångligt när avgångarna blir färre. Steget att ta bilen blir ett allt närmare val och som i längden leder till problem och större utsläpp och föroreningar många gånger i områden där detta redan är ett stort problem.
 
SL har också planer på att säga upp trygghetsvärdarna och annan personal som under helger och nätter ska bidra med säkerhet för resenärerna. Något jag tycker är dåligt, Jag tror inte att jag är ensam om att känna mig lite tryggare när trygghetsvärdarna är på plats. Inte bara att de ger trygghet genom att vara på plats de motverkar också konflikter och dylikt samt kan ingripa om det uppstår problem. 
 
När hela välrden försöker jobba mot ett grönare samhälle så händer detta. Klart att jag förstår att det i längden inte är hållbart att gå back ekonomiskt. Men ja i längden måste det vara lönt enkelt och ett billigare alternativ att åka kommunalt. Något som jag inte anser det helt är idag och med höjda priser kommer vi komma ännu längre ifrån den visionen och förhoppningar. 
 
Här är en artikel! om detta. 
 
//Elise C

Träning och vovven

Hej på er!
 
Tränade ett litet mini pass, inte så jobbigt men ja känne rav idag att jag gjorde något igår så det är roligt!! Kanske att jag kan nå någon form av resultat på ca 30 dagar. Får väl se, beror ju såklart på hur ofta och mycket jag bestämmer mig för att träna osv men ja min plan är att köra de övningar jag körde igår varannan dag. 
 
Väldigt härligt väder ute måste jag säga! Ska bli kul att vara på jobbet imorgon och vara ute hela dagen :) Ser fram emot det!! 
 
En bild på mig och min vovve för många år sedan, Ska bli kul att träffa henne senare idag! 
 
Underbara och älskade lilla hund! <3 Har planer på att testa ha henne hemma hos mig i några dagar när det kan bli av vet jag dock inte ännu. Ser dock fram emot det! 
 
//Elise C 

Den tysta maktstrukturen som markerar våran vardag!

Hej!
 
Den tysta maktstrukturen finns överallt, förväntningar, normer, reklam osv. Ja trotts att samhället och Sverige på en del plan ses som mer jämnställd idag är det fortfarande många områden och platser där den tysta maktstrukturen tar stor plats. En så enkel sak som att gå på gatan och få möte många kvinnor viker undan istället för att stå upp för sig själv och inte göra det. Sen kan det av praktiska skäll vara att man viker undan ändå men ja utan att ha någon grund kan jag tänka mig att många killar/män förväntar sig att kvinnor ska vika undan. 
 
Många kvinnor som gör sig hörda och som syns trakasseras också hårt just på grund av att de sysn och hörs i en helt annan utsträckning än män med starka åsikter. 
 
Reklam är också ett typiskt område där det är otroligt tydligt hur en man respektive kvinna framställs. Kvinnor är oftast lätt klädda och poserar för att tillfredställa betraktaren medans männen visar på makt och paserar i egenskap för sig själva. Männen fotas också många gånger något under ifrån som att mannen/männen i bilden är de som betraktar och tittar ner och kvinnor gärna lite från sidan och antingen rakt på eller lite uppifrån. 
 
I och med detta inlägg ska jag försöka ta några bilder på en kille och vissa lite skillnaderna som jag beskrivit här i detta blogg inlägg. 
 
Med andra ord så är den tysta maktstrukturen otroligt inprentad i våra hjärnor att vi inte ser det som något konstigt när vi möter reklam bilder med stora skillnader mellan män och kvinnor och hur de framställs. 
 
Här är en intressant artikel om ni vill läsa vidare om just detta ämne: Artikel
 
//Elise C
 
 
 

Endometrios - En sjukdom som för många är okänd (manifestation)

Hej på er!
 
Efter demon förra söndagen under Internationella Kvinno dagen har jag bestämt mig för att försöka gå på större/mindre event som jag anser viktiga och intressanta att gå på och delta i. Även om demonstrationen den 8 mars inte riktigt blev som väntat, när den tog en snäv vändning, var det väldigt intressant att följa polisarbetet men också demonstranterna och deras agerande. 
 
Idag var jag iväg på en Manifestation för Endometrios en sjukdom som drabbar många som är födda med livmoder som kan ge stora smärtor och som gör vardagen mycket mer komplicerad för många. Här i Sverige har det varit svårt att få rätt hjälp och ett inkluderande och förstående bemötande. Smärtorna som många gånger kommer i samband med mensen är sedda som normen snarare än någonting annat, ett problem som måste tas itu med. 
 
Blev en bra manifestation med flera intressanta och engagerade talare. Det kom även upp många egna berättelser från personer som själva är drabbade och där smärtor och "endo" är en stor/liten del av dennes vardag. 
 
Otroligt svårt att veta hur mycket/lite kläder man ska ha på sig just nu, vilket självklart resulterade i en liten under drift en väldigt kylig manifestation men ja väldigt värt det och roligt och intressant att vara på plats och dessutom träffa bra och engagerade vänner och bekanta gjorde manifestationen till en fin kväll! 
 
Så nu hoppas vi att det i den svenska sjukvården ska bli en förändring som gör att sjukdomen uppmärksammas ännu mer och där de som drabbas eller tros kan vara drabbade får den hjälp de är berättigade till! Detta är en process som självklart inte sker över en natt men känns som vindarna blåser i rätt riktning och många viktiga personer som är med på tåget och vill engagera sig vilket är viktigt!
 
//Elise C 
 
 

Och så var det helg igen!

Hej!
 
Hunnit med en del idag vilket är bra! Har också tänkt att ta tag i min psykologi kurs för att få den klar innan sommaren. Så innan sommaren har jag både kursen jag läser på SU (geografi) samt en kurs på HKR och en på MIUN som ska jag göra klart innan det blir Östersund och Island på Schemat :) Samanlagt tre kurser, varav två av dem är jag på god väg och den tredje ska jag ta tag i nu i helgen. 
 
Under gårdagen tackade jag ja till ytterligare ett uppdrag under Stockholm Pride, något jag ser otroligt mycket fram emot! Blir fjärde året som jag är engagerad som volontär under detta fantastiska och roliga evenemang! 
 
Förrutom att ha nåt mitt mål på min stegräknare och gått om med ca 4000 steg så har jag även gjort ett kort men ganska målinriktat träningspass under kvällen. Så nu är min plan att försöka träna varannan dag kort och målinriktat och sedan de dagar då jag inte tränar göra något på min balans platta. De dagar jag inte är hemma och är iväg till landet kan det däremot bli kompensation då jag under mina arbetspass går otroligt mycket. 
 
//Elise C
 
 
 
 
 

Produktiv dag! (Y)

Hej!
 
Ja studier studier studier, det är vad mitt liv just nu kretsar runt. Just nu läser vi om jorden och dess formation och hur bergarter bildas skapas, vittras ner, Hur olika stuff/sten och olika mineraler ser ut och blir till och hur de ser ut. 
 
Så med andra ord skulle inte förvåna mig om jag skulle börja samla på stenar efter denna kurs. Har pluggat mer eller mindre hela dagen vilket är rekord för min del. Sitter just nu på SU då det är öppethus och har gått på en föreläsning om hur man kan bygga upp ett eget program och för och nackdelar med det. Så nu har jag en plan  på vad jag ska sikta emot. Om den är möjlig får jag reda på snart med lite tur. 
 
Igår blev det även en spontan träff med en vän vilket var kul. Sådana träffar jag sätt fram emot när det kommer till att bo i stockholm. Ingen planering, spontana träffar och att de faktiskt blir och är möjliga istället för att sitta och planera veckor i förväg och behöva planera dagen innan eller hela morgonen vilket tåg man ska ta för att vara framme en viss tid osv. 
 
Ne tillbaks till verkligheten och studierna! Skönt att komma hemifrån med ett miljöombyte. 
 
//Elise C 
 
 

Från fallna barriärer till musik.

Hej!
 
Ja när en del barriärer har legat och skavt under en längre period och när det väl släpper hoppades jag på att det skulle underlätta saker och ting. Kort och gott trodde jag ja. Som att avfyra ett skott och glöma bort rekylen. Dock inte lika uppenbart i början men blir allt tydligare, och varför står som skrivet i pannan.  Hur jag ska hantera det hela har jag numera ingen aning om. Känns ganska misslyckad, ett trappsteg jag trodde var klart en hylla jag lämnat kvar bakom mig men som plötsligt bara finns där igen utan att varken bett eller hoppats på den. Antagligen en av livets underbara påhitt som på något sätt lyckats förfölja mig. 
 
Något annat som blir en allt större del av mitt vardagliga liv är Gitarren, Har sedan Östersund en gitarr med fem strängar. Jag har även en skräp gitarr med fyra strängar och sedan en svart elgitarr med alla strängar men utan förstärkare och förstående grannar. När min bror bestämde sig för att sälja sin gamla gitarr fick den följa hem till mig och bli min. En snygg rödfärgad Ibanez som jag redan för många år sedan fann trevlig att spela på. Förutom de gitarrer jag numera har i min ägo vilket är fyra stycken efter att ha sålt av en av dem finns det fortfarande fem andra gitarrer så tillsammans har vi 9 gitarrer och tre personer som spelar gitarr. Haha ja lite väl många kanske men ibland vill man spela stålsträngad ibland nylon och väldigt auktustiskt och ibland med lite mer el för att verkligen sätta el i tillvaron. 
 
Boendes i stan på 24 inte så många kvadrat är det bara en aukustisk stålsträngad gitarr som fungerar här. Jag har misstankar om att grannarna möjligen hör den också men ja så länge jag inte sitter och spelar mitt i natten borde det vara okej. Annars lyssnar jag för det mesta på musik hela tiden om det inte är i ett par lurar så från högtalarna på datan. 
 
Med andra ord kretsar den mesta av min vardag runt musik. Något som får mig att fokusera på annat släppa de dagliga och bara vara här och nu. Slå på rätt strängar, hålla rätt grepp komma åt varje sträng och få det att flytta på som om jag inte gjort annat. Just nu är jag minst sagt ringrostig men med gurran nära till hands hoppas jag på att kunna träna upp mig igen. För att både köra i hundra åttio men också i ett lungt tempo. 
 
Om jag nu skulle få för mig att skaffa en till skulle definitivt en 12 strängad gitarr stå högst upp på listan, otroligt skön att spela och otroligt fint ljud med tolv klingande strängar. Ett riktigt hästjobb att stränga om och stämma men men en del av det hela :) 
 
 
Me with my guitar färger syns typ inte alls men får fixa andra bilder senare :)
 
//Elise C 

The world in our hands part 1

Hej!
 
Har  precis sätt en dokumentär av jorden och den värld som vi gemensmamt byggt upp. Som i social geografin vi har format vårat samhälle men det har också format oss. Om jag inte var trött från början så är jag det nu, inte på ett fysiskt plan men på ett psykiskt plan. Varje dag jag gör som alltid gjort gör jag heller inte något åt det som händer i olika delar av världen och är också en del av det. Jag har gjort aktiva val att på ett mer eller mindre medvetet sätt ta avstånd till en del industrier men som en av många människor delaktig i ett samhälle boende i en stad är jag en del av det hela. 
 
Precis som du och jag försöker vi alla överleva och ha ett liv, försöker leva och hushålla för nästa generation och vad vi lärt oss av våra föräldrar och vart vi födds har en stor påverkan på vart vi kommer att hamna. Hur vi kommer att leva och agera och vad vi förvänta oss och vad som förväntas av oss. 
 
Världen är i ett konstant krig, som trotts att det pågått under en så lång tid inte förrens nu börjat komma upp på tapeten. Det finns inga enkla lösningar och inga enkla svar. En del tror att ekonomin och att pengar kan styra och göra allt bra igen och till viss del kan jag hålla med när vårat samhälle är så beroende av den ekonomi vi byggt upp innanför samhällets murar och runt om i landskapen. 
 
Många av oss som bor i västvärlden blir frustrerade av att se vilka förstörelser som faktiskt sker just för att vi ska kunna leva våra lyxiga liv med tillgång till allt dygnet runt året om. Det är då lätt att dra alla de som vi tycker förstör över en och samma kant och tycka att det är korkade eller dumma i huvudet. Precis som du och jag försöker även de överleva, de är inte annorlunda från oss och de vi vill de har dock helt andra förutsättningar. I det samhälle och sätt som vi lever idag har vi både vinnare och förlorare och att spela oavgjort kommer troligen aldrig hända men istället för att spela 100 mot 1 kanske det kan bli jämnare.
 
Ibland är den kunskap vi har inte alltid den som lättast går att implementera på just alla platser även om det enligt böckerna ska gå. För att förstå gäller det många gånger att åka till platsen. Att träffa de som bor och lever på den platsen och lära av dem och deras kunskap som vi genom böcker aldrig kan lära. 
 
Delar av Stockholm, bild från en cykeltur 
 
Fortsättning föjer... 
 
//Elise C 

Hm inspiration och tankar var bara förnamnet.

Hej på er!
 
Var ju tänkt att jag skulle plugga järnet nu på em meeeen... så blev det inte! Inspiration och mycket somfaktiskt förändrats ganska mycket. Så ja tänkte på typ hundra andra saker när jag började läsa och insåg att det inte var någon ide och sen kom jag på att ja jag kan ju alltid titta på en dokumentär eller dyl om ämnet och lära mig på de visset... Trodde jag ja, om jag inte var inspirerad och svävande innan blev det inte värre. Denna sommar är det tänkt att jag ska göra och hinna med någonting annat och inte bara jobba hela tiden och en resa har länge varit på kartan haha... Och ja började fundera på Utha och Monement Valley skulle också gärna vilja åka till Yellowstone och flera andra national parker som jag redan varit på men ja resa ensam skulle ju fungera men skulle vara roligare med sällskap. Har även funderat en del på andra länder och platser men misstänker att det inte kommer att bli av.
 
Just nu är jag väldigt intresserad av att bara resa skulle vara sjukt kul att komma iväg, har redan en resa planerad men en med bara vänner / vän skulle vara roligt!! 
 
Har också hunnit med att lyssna på massa gamla låtar och gått igenom min allra första blogg rolig och intressant dock har jag inte hittat de bilder som jag hoppades på skulle finnas i något inlägg. 
 
Har även gjort andra roliga och på en del sätt pinsamma upptäckter under kvällen men ja vad säger man bättre sent än aldrig. 
 
Kameran är helt klart på fel plats när den ligger hemma... Blev väldigt inspirerad att leka turist i stockholm och gå runt med kameran, om jag inte än kan dra utomlands med kameran i högsta hugg kan jag i alla fall springa runt i Stockholm och fota :) 
 
Bra kväll kort och gott nu ska jag fortsätta lyssna på musik och försöka hitta gamla bilder från när jag var i USA  en av de gångerna för många år sedan. 
 
Här är dock några andra bilder jag hittade på min första blogg :)
 
Jag och Hördur och Rebecca och Grani tar ett litet dopp för många år sedan :)
Jag och en av många missarna från stallet 
Jag och min vovve <3 2009?!
rolig reflektions bild från 2008?!?
 
Ha re!!
 
//Elise C

I väntans tider!

Hej!
 
Den som väntar på något gott väntar aldrig... Ja ni vet hur orrdspråket brukar lyda men om man inte har någon lust att vänta bara vill ha den där lilla vita lappen i brevlådan inte behöva vänta längre, jobbas på nästa vecka!! Annars blir jag trött om det hinner passerar ytterligare en vecka :P
 
Vill inte vänta, i got plans and the waiting is not apart of it! 
 
Kollage från en av de exkursionerna jag varit på med SU. 
 
//Elise

SImply the question Why?

Hej!
 
...
Varför ska det vara så komplicerat för 
Varför ska hela världen kretsa runt ekonomi 
Varför är en obekräftad kunskap eller något som inte står på papper vara lika med noll
Varför ska alla milen vara så förbannat långa 
Varför kan inte friheten infinna sig 
Varför finner jag fler och fler linor att fästa i öglan som håller mig tillbaka
Varför ser världen ut som den gör 
och vad gör jag här.
 
Klart att det är fantastiskt kul att studera inte det jag säger men varför innebär det att det ska gå halvår mellan träffar. Halvår eller längre tid innan det är möjligt att träffas igen. Varför ska saker och ting alltid köra ihop sig när jag kanske fått till det. 
 
Lite flyt är härligt när bussen kommer i precis de ögonblick jag når busshållplatsen, när timmarna går så otroligt fort när man står och väntar, att det jag numera kallar hemma och skolan inte ligger längre än 20 minuter i från varandra. 
 
Ibland blir man bara trött. Vad är det för fel på lite lugn och ro att vara i sådant sällskap att jag lyckas hitta mig själv på nytt. Att bara få vara här och nu. Göra det jag känner för här och nu utan pressen utan stressen. 
 
Shit is complicated described in just a few words -> really looking forward to a time when things are different, when i got that freedom, when i got that sentence on that paper and can take the next step, 
 
När jag tror att jag nått en bra nivå förväntas alltid nästa och plötsligt ligger man under igen, "om du inte uppnår detta kommer du inte..." är många gånger en mening som dunkas in i huvudet". 
 
Ja gnäll eller bara ett totalt konstaterande, dock bra att skriva av sig ibland!
 
trött chey mm... 
 
//Elise C 

Tenta på G!

Hej!
 
Dagen började med att slänga sig på tåget mot landet för att sitta och diskutera de ämnen som ska vara med på tentan imorgon för att upprepa och repetera de jag ska kunna inför morgondagens tenta. Efter det blev det ett stopp hos min frisör för en välbehävlig klippning. Mitt hår har sätt ut som hej kom och hjälp mig på senaste så bra att få lite ordning. 
 
Efter lunch blev det att åka till SU för att diskutera frågorna ytterligare en gång men denna gång med några från klassen. Känns som om jag har bra koll på det hela sen är snarare frågan på vilken nivå jag kan hamna på osv. 
 
Känner mig nog hundra gånger mer förberedd idag än första tentan jag skrev på MINU. Iof min första tenta någonsin så ja jag har lärt mig en del på vägen kan man säga. Hur det går imorgon vet jag inte men ja troligen inte sämre än på min första tenta :) 
 
De två senaste resultaten jag fått har varit bra så hoppas kunna hålla mig till en sådan nivå men vem vet vad som händer om hjärnspöken tittar in och spökar. Ska bli otroligt skönt efter tentan i alla fall när det är över och jag åter igen kan gå tillbaka till lugn och en lite mer stressfri vardag, eller ja en vardag med lite mindre stress i alla fall. 
 
Ha re bra!!
 
//Elise C 

Just that something

Hej på er!
 
Nu när jag varit hemma i början i helgen har jag letat efter mian fröer utan någon större lycka så köpte en del nya idag. Meningen var att dra iväg och köpa fröer och inget mer men ja ni kan ju gissa hur det gick, kom hem med allt möjligt smoothie mixer, ljushållare för att hänga upp mm. Så kan det gå med andra ord. Var också in och tittade efter en jordartskarta på en annan affär vilekt de dock inte hade vilket var synd då jag gärna skulle ha en. Tycker faktiskt att det är ganska kul med jordartskartor. Säger otroligt mycket om varför landskapet ser ut som det gör och hur det kommer sig att vi byggt hus på ett ställe och inte ett annat osv. 
 
När det kommer till framtiden och planer att skaffa en gård eller köpa en större tomt är denna information väldigt bra att ha eftersom det kan vara väldigt avgörande exempelvis i ett husbygge osv :) 
 
med en Chai latte bredvid mig och äppel chips ska jag nu dyka ner i plugg träsket en stund!
 
Några av de fröer jag har numera så ikväll blir det blöttläggning av några och sedan att så dem ikväll och imorgon 
 
//Elise C

That face

Hej på er!
 
Var bjuden på två fester idag men blev hemma istället. Hade varken lust eller energi att dra iväg självklart hade det kunnat vara otroligt kul men med en tenta bara dagar bort känns det viktigt att försöka hålla mig pigg för att kunna studera mycket och länge imorgon igen. 
 
Blev mycket diskussioner och läsning av de olika delarna jag förväntas kunna tills på tisdag. Körde också på en ansiktsmask idag, för ovanlighetens skull, roligt roligt och tror att det i alla fall gav lite resultat. 
 
Efter det har jag varit osminkad och valde för en gångs skull att gå utanför dörren utan det. Brukar inte träffa så många alls om ens någon men träffade på 6 personer och varav tre i hissen -> Underbart kunde nog inte känt mig fulare men men fan bara att leva med. Antagligen bara jag som bryde mig men ja att gå helt utan smink är inget jag brukar göra speciellt ofta, eftersom jag ser vääldigt sömnig ut och enligt mig själv "försvinner" mina ögon. Men men bra erfarenhet antar jag att bara acceptera sig själv. 
 
Dock har en hel del hänt på smink fronten måste jag medge från att alltid känna mig tvungen att vara "hel sminkad" så är jag aldrig det längre utan sminkar mig så att det är möjligt att sova med det om jag inte orkar göra något med det på kvällen. Mascara ex har jag aldrig längre eller jo ibland men inte ofta. Dock kan jag ju medge att det hade varit otroligt skönt att inte behöva bry mig och att inte behöva fixa varje morgon men ja så äre. 
 
Natti natti har varit en lugn och skönt kväll, med lite tur är jag pigg imorgon och kan fortsätta mina plugga inför tentan. Skönt med söndag hade lika gärna kunnat vara söndag idag. 
 
//Elise C